Kürtçe Seçmeli Ders Oluyor!
-
Başbakan Erdoğan dün partisinin grup toplantısında Kürtçe'nin resmen önümüzdeki yıldan itibaren seçmeli ders olarak alınabileceğini söyledi.
bknz: http://www.haberturk.com/gundem/haber/750142-kurtce-secmeli-ders-olacak
Sizin bu konu hakkında ki görüşleriniz nelerdir?
Sizce Kürtçe eğitim olmalı mı?
Olursa nelerle karşılaşabiliriz?
Türkiye'nin geleceği için iyi mi olur? Kötü mü olur?
Anayasa'nın 42. maddesi değişecek mi? -42. madde http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/anayasa.maddeler?p3=42 -
NOT: Sevgili mod konuyu silmezsen sevinirim. Gerçekten çok merak ediyorum insanlar bu konu hakkında ne düşünüyor.
Seviyeli yorumlar atılması dileğiyle.@sharp: hacılar bi allahın kulu ayıklamıyor şu konuyu :( nurky e ana avrat sövmüş biri hangi mesajda hatırlamıyorum nurkycim bi ayıkla hacı şu mesajları sana küfür edeni cezalandırırken yamuk yapanlarıda yolla
-
boş işler bunlar... devletin hiç işi gücü yok mu kurcaluyolar halen bu meseleyi
edit: Tek Dil, Tek Millet, Tek Bayrak (2. ye yer yok)
-
kim vericek bu dersi kürtçe dil öğretmenimi var ki?
-
tbtgezgini bunu yazdı:
-----------------------------kim vericek bu dersi kürtçe dil öğretmenimi var ki?
-----------------------------
dün haberlerde izlediğim kadarıyla kürtçe kurslar varmış oradan sertifikası olanlar bir kaç yıl için ders verecekmiş daha sonra kürt dili ve edebiyatı öğretmenleri ders vermeye başlayacakmışedit: Mardin Artuklu Üniversitesi'nde kürt dili ve edebiyatı bölümü bulunmakta. -
tbtgezgini bunu yazdı:
-----------------------------kim vericek bu dersi kürtçe dil öğretmenimi var ki?
-----------------------------Kanallari var yetmezmi :) orda ne konusuyorlar ;)
-
tbtgezgini bunu yazdı:
-----------------------------Tecrübeli belletmen verecekmiş
kısaca alacaklar onu bunu (!) kadroya geçirecekler
-
ershn bunu yazdı:
-----------------------------tbtgezgini bunu yazdı:
-----------------------------
dün haberlerde izlediğim kadarıyla kürtçe kurslar varmış oradan sertifikası olanlar bir kaç yıl için ders verecekmiş daha sonra kürt dili ve edebiyatı öğretmenleri ders vermeye başlayacakmış
-----------------------------abi haksızlık değilmi. şimdi bende o zaman ingilizce kursuna gideyim sertifika alayım o zaman bende inglizce öğretmeni gibi ders vereyim mantıksızmı?
-
hepimize normal gelmeye başladı, adamın birisi çıktı konuşuyordu, ya kardeşim madem kürdistan istiyorsun kuzey ırakta kurulmuş bir kürt devleti var oraya göç edin orada yaşayın diyor, adam haklı hem burada oalcan TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE hemde kürtçe dil eğitimi için anlaşma yapacan birde askerlerimizi öldüre öldüre. söylenecek çok birşey yok.. birileri kalkıp kardeşim burası Türkiye Cumhuriyeti değilmi sen bizim adımıza nasıl karar verip ders açıyon diyemiyormu..
bunları meclise aldılar arkası ardı kesilmez oldu... haksızmıyım
-
ahh vatanım güzel vatanım... Bu tayyep'i daha önce severdim ama şimdi ... neyse küfür yok :) Kürtçe öğrenmek isteyen varsa gitsin ırak'ta öğrensin.. BURASI TÜRKİYE. TEK MİLLET. TEK DİL. TEK DİN.
GET THE FUCK OFF TAYYEP
-
köyünde 7 yaşına kadar özgürce yaşayıp da 7 yaşında birden köye gelen yabancı bir öğretmen tarafından başka bir dil öğrenmek zorunda bırakılan insanları göz
önünde bulundurdugumuz vakit geç kalınmış bir hak diyebiliriz.
ne de olsa malazgirtten daha önce burada yaşayan bir kültürden bahsediyoruz. bırakın artık sınırları, bayrakları, dinleri, dünya bile artık tamamen globalleşirkenboş beleş kavgalarla zihninize geri adım attırmayın..
kaldı en az türklerin sahip oldukları haklar kadar (eşitlikçi bir yaklaşımla) haklara sahip olmaz iseler eğer, bunları bir gün mutlaka kendileri zorla alırlar.
tarih tekerrürden ibarettir.
-
bölgesel yapılmalı bence. sonuçta kürt vatandaş çocuğuna kürtçeyi öyle yada böyle öğretiyo. kalkıp sakaryada manisada filan bu dersin olması gereksiz.
kimse bu olayı yadırgamasında. sonuçta yukarıdan baktığın zaman ingilizcede bizim dilimiz değil ama zorunlu ders olarak hatırlıyorum. biz ingiliz miyiz? sömürgesi miyiz? ki öğreniyoruz bu dili??? bırakında kürt vatandaşın çocuğu haftada bir iki saat oda seçmeli olarak KENDİ dilini öğrenirsin.