Kürtçe Seçmeli Ders Oluyor!
-
warderpipi bunu yazdı:
-----------------------------milliyetcilik gaddar insanlarin ilmidir.
sizene milletin konuştuğu dilden sevdiği ülkeden bağlı olduğu dinden siyasi görüşünden renginden tuttuğu takımdan,
bi bitmedi şu toprak sevdanız halbuki yaşayacağınız 60 yıl öldüğünüzde koyulacağınız toprak 2 metre neyinize yetmiyor anlamıyorum cidden.
son olarak aynştayn abimizden ;
-----------------------------Adam noktayı koymuş tebrikler kardeşim.
-
warderpipi bunu yazdı:
sizene milletin konuştuğu dilden sevdiği ülkeden bağlı olduğu dinden siyasi görüşünden renginden tuttuğu takımdan,
bi bitmedi şu toprak sevdanız halbuki yaşayacağınız 60 yıl öldüğünüzde koyulacağınız toprak 2 metre neyinize yetmiyor anlamıyorum cidden.
-----------------------------
Albert Einstein bu zamanın da adamı değil. Bi 300-400 yıl sonrasının adamı o. Bu dünya da ona göre değil.Yanlış zamanda dünyaya gelmiş eşsiz bir insan.
Neyse; kürtçeye ben de karşıyım.
-
olayın söle bir boyutu var insanlar okulda kürtce ögrenmeye baslayınca daha sonra resmi bi kuruma gittiği zaman karşısında kürtce konusabilen memur arayacaklar.bu durumda bir işi bilmese bile adam kürtçe bildiği için memur olabilecek.buda kürt olmak bir sıfır önde olmak olarak geri dönecek.ayrıca hadi düşünelim.kürtçe seçmeli ders var.bütün kürtler o dersi seçecek ve herkes birbirini tanıyacak.orda kürtler arasında bir gruplaşma başlayacak.bu bizden bu bizden değil gibi..alır başını gider bu
biride yazmıs bence sakıncası yok ama resmi dil kürtçe olmadıgı sürece...bir kurbayı sıcak suya atarsan zıplar kacar ölmez.ama kurbayı ılık suya at ateşin altını ac yavas yavas ölür ve zıplamaz.bize yapılanda bu.yarın söle olacak bu gun böle derken kürtçe ve türkce aynı seviyeye gelecek.benim için sorun mı değil.asıl sorun ayrımcılık artacak.çünkü bizim ülkemizde kurtce ve türkçe aynı seviyeye gelirse kürt olan türkçe ögrenmeyecek.bu durumda hicbir türk arkı olmayacak.ortaya siz ve biz cıkacak..umarım okunur..
-
The_Cure bunu yazdı:
-----------------------------warderpipi bunu yazdı:
Albert Einstein bu zamanın da adamı değil. Bi 300-400 yıl sonrasının adamı o. Bu dünya da ona göre değil.Yanlış zamanda dünyaya gelmiş eşsiz bir insan.
-----------------------------Hacı senin de bu devrin adamı olmadığın kesin :) Ya yaşayacağın max 50-60 gömüleceğin 2metre toprak ya harbiden size ne insanların dilinden ya ?
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------The_Cure bunu yazdı:
-----------------------------Hacı senin de bu devrin adamı olmadığın kesin :) Ya yaşayacağın max 50-60 gömüleceğin 2metre toprak ya harbiden size ne insanların dilinden ya ?
olabilir hocam milliyetçilik vardır biraz.ben kendimden çok çocuklarıma bırakacağım ülkemi düşünürüm.
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------tek din kısmı hariç gerisi doğrudur
tek vatan tek dil, tek bayrak
vatan dediğin neresidir ? nedir ? açıklarmısın ?
neden vatanın türklerin ilk geldiği yer değildir ? bundan 1000 sene sonra ülkenin toprakları bambaşka bi yer olacaksa bu toprakları bu kadar kutsal ilan etmenin manası nedir? -
Anlamıyorum bu halk bu kadarmı kör,aptal,gerizekalı,ahmak,kuş beyinli,salak,beyinsiz,öküz,kişiliksiz,çıkarcı..(kimseyi aşşalamıyorum)
Birisi kanıtıyla çıkartıp pazarlık yapıyorlar diyor..
Diğeri Başkanlık sistemi tartışılsın diyor..
Diğeri yeni anayasa yapalım diyor..
Diğeri kürtçe seçmeli ders olsun diyor..
Alt alta koydum anlamamak için ne olmak gerek onuda bilmiyorum ama insan olmamak şart, bu işin ucunun nereye gittiği bu kadar basit ve ortadayken
hala insanlar ne düşünüyorlar ilginç.
Ç.Kalede cepheyi kaybettiği için kafasına sıkan bir komutanın,
Almanların siper diye kullandıkları kum torbasının torbasını alıp elbise yapıp cepheye koşanların torunları demeye dilim varmıyor.
-
bu ülkede güzel şeylerin olması dileğiyle
-
warderpipi bunu yazdı:
-----------------------------FOXXLY bunu yazdı:
neden vatanın türklerin ilk geldiği yer değildir ? bundan 1000 sene sonra ülkenin toprakları bambaşka bi yer olacaksa bu toprakları bu kadar kutsal ilan etmenin manası nedir?
Bu toprakları kutsal kılan nedir biliyor musun?100 yıl önce atalarının kanıyla ıslanması bu toprakları kutsal kılar.
Onlar 100 yıl önce bizim için savaştılar ve bizim için öldüler.
Eğer onlar o zaman ölmeseydi şu anda sen türkçe konuşabileceğine inanıyor muydun?
Yok mu senin ailende hiç Çanakkale Savaşı şehidi, Kurtuluş Savaşı Gazisi hoca? Her ailede var.
Onlar boşu boşuna mı öldü amk ?!?
İngilizler, Yunanlılar gelip senin anana bacına tecavüz etmesinler diye; dinini, milletini, şerefini ayaklar altına almasınlar diye savaştı onlar; senin için, benim için öldüler ! Bu toprağı kutsal kılan işte bu şereftir, onurdur, haysiyettir !
-
The_Cure bunu yazdı:
-----------------------------FOXXLY bunu yazdı:
neden vatanın türklerin ilk geldiği yer değildir ? bundan 1000 sene sonra ülkenin toprakları bambaşka bi yer olacaksa bu toprakları bu kadar kutsal ilan etmenin manası nedir?
Bu toprakları kutsal kılan nedir biliyor musun?100 yıl önce atalarının kanıyla ıslanması bu toprakları kutsal kılar.
Onlar 100 yıl önce bizim için savaştılar ve bizim için öldüler.
Eğer onlar o zaman ölmeseydi şu anda sen türkçe konuşabileceğine inanıyor muydun?
Yok mu senin ailende hiç Çanakkale Savaşı şehidi, Kurtuluş Savaşı Gazisi hoca?
Onlar boşu boşuna mı öldü amk ?!?
İngilizler, Yunanlılar gelip senin anana bacına tecavüz etmesinler diye; dinini, milletini, şerefini ayaklar altına almasınlar diye savaştı onlar; senin için, benim için öldüler ! Bu toprağı kutsal kılan işte bu şereftir, onurdur, haysiyettir !
aptal adam senin şuan yaşadığın topraklar türklere göklerden mi geldi, fatih gelip bizanslıları öldürmedi mi? işgal etmedi mi? sonra sen onu kalkıpta kahraman yapmadın mı? ne fark var ingilizlerden, yunanlılardan?
ayrıca ingiliz askerleri yunan askerleride ölmedi onlar içinde mi kutsal şimdi buralar?
boş beleş laflarla gelme bana yıllardır aynı laflar lütfen beyninizi kullanınız,
hepimiz insanız dinimiz,dilimiz,rengimiz v.s bizi birbirimizden üstün yapmaz bizi birbirimizden üstün yapan şey kültürdür sanatdır bilimdir ilimdir