Kürtçe Seçmeli Ders Oluyor!
-
Tengri bunu yazdı:
-----------------------------amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------hacım arapça dünyadaki en güzel edebi dillerden biridir.
şiirleri, şarkıları bi dinle
-----------------------------işte ben buna gülerim. Sırf dininiz arabça diye arabçayı en güzel dil yapmaya çalışsan zihniyetlersiniz.
-----------------------------kesinlikle yalnış düşünüyorsun. benim dinim tüm insanlara geldi. arapça inmiş olması inen peygamberin arap olmasındandır.
bu da arapçayı kutsal bir dil yapmadığı gibi arapları da üstün kılmaz.
o kadar edebiyatçı bi halttan anlamıyor da sen mi biliyorsun en iyisini. bi araştır, bi dinle sadece.
-
Peygamber efendimiz kendisi diyor.Ne arabın araba nede başka ırklara üstünlüğü vardır.
-
@warderpipi senin yorumlarinda sanki ilerde topragimizida(kurtsen) aliriz der gibisin..
-
warderpipi bunu yazdı:
-----------------------------u235 bunu yazdı:
-----------------------------warderpipi bunu yazdı:
-----------------------------ulen bugün avrupanın gelişmiş ülkerinde resmi dil sayısı hep 1'den fazladır,
hani ne oldu batılılaşmaya işinize ne gelirse öylesiniz yemin ediyorum hiç düşünme sorgulama yeteneğiniz yok ne okursanız ona inanıyosunuz hemen, biraz kendiniz düşünün beyin boş boş durmasın orda.
-----------------------------alman cocugu hiç almanyanın resmi dili nedir diye baktın mı.Ingiltere,fransa,italya ha?
Kürtler bu ülke için ne yaptıda hak istiyorlar.Hadi yalan dolan kandırmacayla yazılmış olarak katıldılar kurtulus savasına diyelim e şimdi de 30 bin tane insanımızı öldürdüler.Yani durum eşit.Kürtler olmasaydı inanın ki bu ülkede cok daha rahat milli gelir yüksek ve Türkiye 30 sene daha ileride olarak yaşardık.
-----------------------------
bu faşist zihniyetlerle konuşmak gerçekten zor
-----------------------------o zaman o faşist zihniyet kadar siyasal,tarihsel bilgi edinde ondan sonra konuş.Ortaya attığın tezi 1 satırda çürüttüm onun için kıvırma.
-
_Dert_ bunu yazdı:
-----------------------------@warderpipi senin yorumlarinda sanki ilerde topragimizida(kurtsen) aliriz der gibisin..
ben nereli olduğumu söyledim,
------
mesut özil'e almanyayı seçti diye şerefsiz diyenler siz değilmiydiniz ?
hadiseden nefret etmeme rağmen ben türk değilim belçikalıyım dedi diye küfür etmediniz mi ?
daha bir sürü örnek verilebilir bunun gibi,
sonra laf türkiyeye gelince kimlik t.c yazıyor falan filan hep işinize nasıl gelirse öyle ,
http://blog.milliyet.com.tr/dunyada-anadil-ve-resmi-dil-uygulamalari/Blog/?BlogNo=268861 -
alexfarrow bunu yazdı:
-----------------------------sittinsene bunu yazdı:
-----------------------------zamanında harf inkılabıyla soykırım yapıldı bir sürü alim latin alfabesinin gelmesiyle cahil konumuna düşürüldü bugünkü meselenin temelinde cehalet yatıyorsa suçluyu mumla aramamıza gerek yok bence yanlışmıyım?
-----------------------------işte yine olayları dramatize etme mantığı,tamamen ironik
yalnız dramatize edenler yine belli harf inkilabı denen devrim mantığına bile soykırım deniyorsa
düşünemiyorsan konuşmamalısın.arapça zordur,osmanlıca denen uydurma dil zordur.
latin alfabe yerinde bir karar olmuştur.
neden diğer avamdan insanlar deilde bazı şahıslar bu tür olaylara
hepten soykırım der anlamam.diğer avam yada zümre beyinsizmi yani
toplum daha önemli olayları düşünmeli
-----------------------------yazdıklarını okuyup gülmüyorsan beynini aldırdığını düşünürüm bukadar komik olunmaz arkadaş
arapça zormuş :) rusça çince zor değilmi? neyin kafasını yaşıyorsun anlamadım okulda her öğretileni saf gerçek olarak alırsan olacağı budur körükörüne inanırsın
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------dead_march bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlar bugün kendini kürt sananların büyük kısmı arap asıllıdır ve malazgirtten önce anadoluda kürler yoktu istediğiniz kadar vardı deyin tarih sizin sözlerinizle yeniden yazılmaz
seçmeli ders olayına gelince herhan gibir dilin seçmeli ders olmasına normalde kareşı değilim ve bunu ırkçılık olarak görürüm ancak kürtçenin olmamasını gerektiren önemli hususlar var 1.si ülkemizde kürtçeyi yabancı dildeğil anadil olarak görenlervar ikincisi ben zamanında mersin gazi lisesinde okumuş biri olarak buişler nasıl yürüyor gayet iyi biliyorum kürtçe konuşanların yarıdan fazlası türkçe konuşanlara baskı yapıyor türkçe konuşmaması için herdakka geliyorlar sen niye kürtçe şarkı dinlemiyorsun niye türkçe konuşuyorsun kürtçe konuş felan hadi buadamlar arada gelip başka dillerden bahsetseler dersinki buadamlar istiyorki yabancı diller gelişsin ama yok buadamlar direk türkçeye karşı hatta yumuşak başlı biraz zayıf göründünmü bu baskının şiddetinin baya arttığıda oluyor
şimdi kim nederse desin gerçekler bunlardan ibarettir ve geri kalan tüm konuşmalar boş arkadaşlar boş
----------------------------kenan evren senin neyin oluyo :)
-----------------------------lan adamlar türkçe konuşanı dövüyor diyorum bana diyon kenan evren faşistmisin gıcıkmısın nesin la olm sen
-
http://www.youtube.com/watch?v=WU1gIZVAANw dinle öğren fikrin ne olursa olsun!!
-
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
kimse türküm diyene laf söylemiyor sen bunu anlamıyorsan diyecek bişey kalmıyor,
yunanların nasıl dışlandığını biliyorum türkiyede yada hristiyanların ve aynı şeyleri kürtlerinde yaşadığını tahmin ediyorum ve ana dillerinde eğitim almaları bana haklarıymış gibi geliyor