Kürtçe Seçmeli Ders Oluyor!
-
10 senedir ülkeyi yönet nüfus planlaması yapma her seçim yaklaştığında böyle domalırsın işte. Sonra herkes 3 çocuk yapsın.. Bu kadar önemsiyosun, her gittiğin yerde tekrarlıyosun bari gerçekçi çözümler üret. 3 çocuk yapan kamu çalışanlarına yılda 4 maaş ikramiye ver mesela. 0 faizli araba ve ev kredisi ver, vergi indirimi yap. 10 sene sonrada krizi bahana edip tüm hakları iptal et. Ben mi öğreticem her şeyi. |:
-
serhat8102 bunu yazdı:
-----------------------------boş işler bunlar... devletin hiç işi gücü yok mu kurcaluyolar halen bu meseleyi
edit: Tek Dil, Tek Millet, Tek Bayrak (2. ye yer yok)
-----------------------------+1
-
patates bunu yazdı:
-----------------------------ehveniser bunu yazdı:
-----------------------------Neden Kürtçe onu sormak lazım aslında.
Bu ülkede yalnızca Kürt nüfus mu var Türklerden başka ?
Neden Lazca,Çerkesçe,Boşnakça veya Gürcüce değil ?Yarın birgün diğer herkes etnik gruplar da bu hakkı isterse ne olacak ? -bakınız hak diyorum,ana dilini öğrenmek herkesin hakkı,fakat zaten kimsenin kimsenin dilini yasakladığı yok -
-----------------------------:) büyü biraz yavrum.yada büyüme oku kafi. O saydıkların azınlık diye geçiyor.azınlık nufus.Kürtler bu ülkede azınlık değiller 15 20 milyon kürt nufusu var.Ulusların kendi kararı muhabetine girmiyorum bile.
-----------------------------azınlık ne demek biliyor musun hocam ?
sonradan ek : nüfusu kürtlere göre az diye,lazlara çerkeslere boşnaklara göz mü yumacağız ?
-
Kürtçe olarak Türkçe eğitimi versinler.
-
haklarıdır diyenlere bir sorum olacak siz hiç azılı kürt tanıdınızmı
evet azılı kürt
türkün kanını içseler doymazlar buna emin olun
kaldıki seçmeli dil vererek onları mutlu edemezsiniz
istekleri hiç bir zaman bitmez
hak hukuk derler ama içlerinde tasıdıkları en büyük istek kürdistan kimse bunu yalanlayamaz
sen şimdiden bu kadar taviz verirsen birgün gelir....
-
faşistlik gibi aptalca bişey yapmanıza gerek yok,
nasıl ki ingilizce varsa kürtçenin olmasında gayet tabi normal. -
Faşistler toplanmış bu seçmeli ülkeyi ayrıştırır demişler ulan abd size ingilizceyi dayatmış dünyada kullanılıyor ayağına buna laf söylemesiniz ülkeniz de 20 yada 10 farketmez sayısı bir toplum var bunların dili sizin nerenize batıyor anlamadım ki hani aq biz dem demokratik bir toplumduk vatandaşdık osmanlı cocuğuyduk ne
oldu?? hiç kusara bakmayın götünüzü başınızı da oynatıp dursanız da bu ülkenin bir gerçeği ve çok iyi bir adım olmuşdur.
şimi birileri demiş ki kürtçenin bize getirisi ne olacak 1 insan kazanmış olacaksın kültür alış verişliği yapacaksın ki oluyor da zaten bu kültürden uzak insanlar zaten beli faşizan olmalarından 2 yanın da kürtçe konuşan bir insanı anlamadığınızdan dolayı dışladığınız bir gerçeek ve bu gerçeklik artık bitiyor devlet anlaama fırsatı veriyor daha ne istiyorsunuz ki ? 3 kuzey ırak diye bir devlet artık kürdüstan sayılmak da ve oraya çalışmaya gidecek olacak insanlara bir fırsat değilmidir.? al sana getiri :) 4 doğuda görev yapacak devlet görevlilerinede fırsat hala türkçe konuşamayan kürtler var doğuda onları anlama fırsatı :) asker polis doktor hemşire savcı ne bilim işte bu görevlerdde çalışanlar için iyi bir fırsat çoğunun doğu görevi oluyorr adamlar bir birini anlamayı öğrenmiş olacak )
ekstra: konu seçmeli dil olayı aldınız buraya pkk yı sokdunuz pkk ne alaka ?? ila ortalığı karıştıracaksınız konuyu açanın amacı beli oldu ki tam beli oldu ortalığı karıştırmayın saygı çercevesi dahilin de demiş ne kadar saygı göstermiş konuya post atanlara bunu da tartışalım olmaz mı??
-
YasamaK bunu yazdı:
-----------------------------Faşistler toplanmış bu seçmeli ülkeyi ayrıştırır demişler ulan abd size ingilizceyi dayatmış dünyada kullanılıyor ayağına buna laf söylemesiniz ülkeniz de 20 yada 10 farketmez sayısı bir toplum var bunların dili sizin nerenize batıyor anlamadım ki hani aq biz dem demokratik bir toplumduk vatandaşdık osmanlı cocuğuyduk ne
oldu?? hiç kusara bakmayın götünüzü başınızı da oynatıp dursanız da bu ülkenin bir gerçeği ve çok iyi bir adım olmuşdur.
şimi birileri demiş ki kürtçenin bize getirisi ne olacak 1 insan kazanmış olacaksın kültür alış verişliği yapacaksın ki oluyor da zaten bu kültürden uzak insanlar zaten beli faşizan olmalarından 2 yanın da kürtçe konuşan bir insanı anlamadığınızdan dolayı dışladığınız bir gerçeek ve bu gerçeklik artık bitiyor devlet anlaama fırsatı veriyor daha ne istiyorsunuz ki ? 3 kuzey ırak diye bir devlet artık kürdüstan sayılmak da ve oraya çalışmaya gidecek olacak insanlara bir fırsat değilmidir.? al sana getiri :) 4 doğuda görev yapacak devlet görevlilerinede fırsat hala türkçe konuşamayan kürtler var doğuda onları anlama fırsatı :) asker polis doktor hemşire savcı ne bilim işte bu görevlerdde çalışanlar için iyi bir fırsat çoğunun doğu görevi oluyorr adamlar bir birini anlamayı öğrenmiş olacak )
ekstra: konu seçmeli dil olayı aldınız buraya pkk yı sokdunuz pkk ne alaka ?? ila ortalığı karıştıracaksınız konuyu açanın amacı beli oldu ki tam beli oldu ortalığı karıştırmayın saygı çercevesi dahilin de demiş ne kadar saygı göstermiş konuya post atanlara bunu da tartışalım olmaz mı??
-----------------------------o kullandigin aq ingilizce bir kisaltmadir normalde ingilizce.
turkcesi alinti yapma demektir. simdi sen cok sosyalistsin ya ingilizce dusmanisin ya. hani ben belirteyim dedim gene.
hayatinda kac tane fasist tanidinda ota boka fasist diyorsun la liseli sticker devrimcisi?
guldum evlat. hadi simdi eve git. baban gelmistir yemek saati.
ha bir de belki okursun
İngilizcenin resmî dil olduğu ülkelerin listesi
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0ngilizcenin_resm%C3%AE_dil_oldu%C4%9Fu_%C3%BClkelerin_listesi
cahil herif. amerika'nin dayatmasiymis. gorende kurtce uluslararasi bir dil sanacak. dogru elin almani ile ben kurtce konusarak anlasicam.
-
Tek dil tek bayrak anladıkta tek din ne oluyor onu çözemedim.Adolf Hitler gibi bazıları.
-
DestinatioN bunu yazdı:
-----------------------------haklarıdır diyenlere bir sorum olacak siz hiç azılı kürt tanıdınızmı
evet azılı kürt
türkün kanını içseler doymazlar buna emin olun
kaldıki seçmeli dil vererek onları mutlu edemezsiniz
istekleri hiç bir zaman bitmez
hak hukuk derler ama içlerinde tasıdıkları en büyük istek kürdistan kimse bunu yalanlayamaz
sen şimdiden bu kadar taviz verirsen birgün gelir....
-----------------------------
işte asıl meselede bu.
yarın bi gün dilden sonra toprak isteyecekler kardeşim
o bokistanı nah kurarlar...burda seçmeli dersi onaylayanlarda destek verdikleri bu sikindirik şeye aslında o bokistana destek verdiklerini bilmiyorlar!!!. GÜNEYDOĞUYA GİDİN. diyarbakıra gidin hakkariye şırnağa gidin şehire girişte arabanızın arkasında TÜRK bayrağınızla girin bakın noluyor sonra... daha Türk bayrağına saygısı olmayan bir bölge şimdiden ise ben şehir içi serviste kaptan şurası ne kadar diye ücreti uzattığımda herkes möyül möyül bakınca noluyor lan dedim sanki yabancı ülkedeyim amk öz yurdumda bu ne ? bırakın duygu sömürüsünü kendi aranızda istediğiniz şekilde konuşun kimse yasak etmiyor bişey etmiyor. ayrıca hiçbir Türk kürtçe öğrenmez...öğrenende görev icabıdır ama konuşmayı sevmez bu böyledir.
bir hükümetki yıllar sonra bölünmek için karar çıkarıyor...