folder Tahribat.com Forumları
linefolder TahriDepo
linefolder Kürtçe Seçmeli Ders Oluyor!

Kürtçe Seçmeli Ders Oluyor!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ern3st
    Ern3st's avatar
    Erkek

ne çok ırkçı varmış tahribatta. medeni bir yer diye bilirdim burayı. 

ne kadar zorunuza giderse gitsin, kürtçe diye bir dil var-dünyanın en kadim dillerinden hem de- kürt diye bir ırk var! 

kahrolsun bağzı şeyler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı:
    -----------------------------

korkarabatak bunu yazdı:

köyünde 7 yaşına kadar özgürce yaşayıp da 7 yaşında birden köye gelen yabancı bir öğretmen tarafından başka bir dil öğrenmek zorunda bırakılan insanları göz

önünde bulundurdugumuz vakit geç kalınmış bir hak diyebiliriz.

ne de olsa malazgirtten daha önce burada yaşayan bir kültürden bahsediyoruz. bırakın artık sınırları, bayrakları, dinleri, dünya bile artık tamamen globalleşirken

boş beleş kavgalarla zihninize geri adım attırmayın..

kaldı en az türklerin sahip oldukları haklar kadar (eşitlikçi bir yaklaşımla) haklara sahip olmaz iseler eğer, bunları bir gün mutlaka kendileri zorla alırlar.

tarih tekerrürden ibarettir.

yoo öle bir millet yoktu ki.Kürt yazısı olan en eski belge nerde amk.Vikipedi falan mal mal kaynakları göstermeyin.Resmi bir belgede kürt sözcüğü geçsin.Var mı 150 yıl öncesine kadar böle bişey?

Kürdüm, babam da içinde olmak üzere 11. Atama kadar sayıyorum isimlerini. Hepsi de Kürt. Bir yerde yazmıyor diye inkar hiç bir işe yaramaz. Zaten bazılarına göre kart-kurt di mi :)) Bi de kapak olması açısından şu ismi araştır : El-Cezeri :)) 1200 lü yılların bilim adamı ve Cizreli.. Kürtçesi ile Cizire Botan. Ve son olarak : bastırılmış evrim, devrimi getirir.. Bunu unutmayın :)

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RunAway
    RunAway's avatar
    Erkek

İngilizcenin zorunlu ders olupta Kürtçenin seçmeli olmasına tepki göstermek banada anlamsız geliyor.

Aslında Türkiye Federal bir ülke olsaydı belki bu uygulama Doğu Anadoluyu kapsayacak şekilde de yapılabilirdi o zaman bir sorun olmazdı. Mesela ABD de New Mexico eyaletinde Hem ABD ingilizcesi hemde İspanyolca (Meksika İspanyolcası) resmi dildir ancak bu New Yorktaki adamı bağlamaz ve sıkıntı yaratmaz. O bölgede cok sayıda Hispanik yaşadığı içinde oldukca hayatı kolaylaştırır.  

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    drakan
    drakan's avatar
    Erkek

HuwelAsK bunu yazdı:

serhat8102 bunu yazdı:

boş işler bunlar... devletin hiç işi gücü yok mu kurcaluyolar halen bu meseleyi

edit: Tek Dil, Tek Millet, Tek Dİn (2. ye yer yok)

o saydıkların arasında Din yoktur.

millet,vatan ve bayraktır.

Din derken İslamı kastediyorsan İslam asla zorla kendini dayatmaz ve hatta kendi iradesiyle olmayacaksa brinin müslüman olmamasını bile tercih eder.

Şeriat sırf özgür bir akılla müslümanlığı kabul etsin diye ;

-Dna testi mümkün olmayan bir zamanda

kayıp bir çocuğun babası olduğunu iddia eden hristiyan ve müslüman iki kişiden hristiyan olana çocuğu verir.Sırf çocuk dini tercihinde müslümanlığı babadan kültürel olarak almasın da aklıyla bulsun diye.

Ayrıca buradaki millet,Osmanlı zamanında ırkı kastetmemektedir.Çünkü o zamanlar birinin ırkıyla övünmesi ayıptı.Çünkü Hayatı düzenleyen Din insanın şerefini imanıyla, imanını da adabıyla ölçüyordu.

drakan & Oceanicy www.tasarimus.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Olsun,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Maddede bir değişiklik olmaz.O maddede Türkçe hariç anadilde eğitim olmaz yazıyor, seçmeli kürtçe seçmeli ders demek anadilde eğitim demek değildir.

Bence olmalı seçmeli ders, sonuçta isteyen seçer istemeyen seçmez.Bununla vatan elden gidiyorsa vay vatanımın halide derim ben o zaman.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

Boyle birşeyin olmasına karşıyım ama olursada bölgesel olmasını isterim . neden böyle birşey yapıyorlar anlamıyorum kürt sorununu terör sorununu çözecekmiş sen 

kim olduğunu bilmediğin mahlukatların dilini ülkende öğretirsen kürt terör sorununu çözemezsin... hey allahım  ne günlere kaldık yarrabim ya  kafayı yiyecem :/

''Kurşunsuz benzin 4,25 HAYALDİ GERÇEK OLDU.''

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@rappermcs

Ben seni böyle bilmezdim ne ırkçı provokatör çıktın sen öyle

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Türkçe giderse Türkiye gider diyen oktay sinanoğlunun sözleri kulağınızı çınlatsın
    önce dil derler sonra toprak derler ve bu vatan bizim derler...

sonra türk kürt kardeş derler ama vatan bölünmüştür kardeşlikti hani ? Türk ün vefakarlığına dostluğuna ihanet edilmiştir. dağdaki terör örgütü bebek katillerinin istedikleri Türk askerini polisini öldürerek kan dökerek istedikleri harfiyen yerine getirilmiştir. ve şehitlere ihanet edilmiştir bu vatan bu bayrak için yeterki bayrağımız dalgalansın yeterki ezanımız okunsun yeterki dilimiz konuşulsun kardeş olalım ayrılmayalım diye vefakarlıkları bir çırpıda hiçe sayılmıştır. seçmeli ders olsa dahi ülkeye zarar getirir  yıllar sonrasını düşününce bu işin kardeşliğe değil bölünmeye yüz tutacağını söyleyim ki bugün güneydoğuda biraz yaşayın anlarsınız dediğimi...ASkerde hastanede kaldım 1 hafta orda yaşadığım olay şuydu : bir teyze odaya geldi ve boş bir bardak istiyormuştu ama ben anlamıyordum ne dediğini sonra yandaki bayan raftaki bardağı istiyor dedi...ben seni anlamıyorum sen beni anlamıyorsun bu iş bizi biz yapmaz bizi bize yabancı kılar tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır ama farklı dil kardeşi kardeşe yabancı yapar bu terörden daha tehlikelidir terör Türkiyeyi bölemez ama farklı dil böler yabancıların amacı : böl parçala yut : olay bitmiştir.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

o değilde 2 dil bir bavul filminin yönetmeni eleman demiş ki o seçmeli dili Türklere versinler Türkler kürtce öğrensin : |

ha amk biz ülkemizdeki azınlıkların dilini öğrenelim.

Toplam Hit: 32901 Toplam Mesaj: 256