folder Tahribat.com Forumları
linefolder TahriDepo
linefolder Kürtçe Seçmeli Ders Oluyor!

Kürtçe Seçmeli Ders Oluyor!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

ershn bunu yazdı:
    -----------------------------

Başbakan Erdoğan dün partisinin grup toplantısında Kürtçe'nin resmen önümüzdeki yıldan itibaren seçmeli ders olarak alınabileceğini söyledi.

bknz:  http://www.haberturk.com/gundem/haber/750142-kurtce-secmeli-ders-olacak 

Sizin bu konu hakkında ki görüşleriniz nelerdir?

Sizce Kürtçe eğitim olmalı mı?

Olursa nelerle karşılaşabiliriz?

Türkiye'nin geleceği için iyi mi olur? Kötü mü olur?

Anayasa'nın 42. maddesi değişecek mi? -42. madde http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/anayasa.maddeler?p3=42 -

NOT:  Sevgili mod konuyu silmezsen sevinirim. Gerçekten çok merak ediyorum insanlar bu konu hakkında ne düşünüyor.

Seviyeli yorumlar atılması dileğiyle.

sadece nu postu okudum ve cevap atıyorum müridlerin genel kanısını bilmem beni de ilgilendirmez. fakat sen bu konu başlığı ile seviyeli yorum bekleyemezsin.

çünkü baştan cümlenin sonundaki gereksiz yere koyduğun o ünlem ile seviyesiz bir tartışmayı başaltmış oldun.

genel görüşüm iyi oldu.Mis gibi oldu.Anlamıyorum emperyalist düzen içinde size dayatılan ingilizce ağrınıza gitmiyor sorgulamıyorsunuz.Aksine özenip salak salak ÇOĞU kişi gereksiz yere kullanıyor.Kürtçe bırak eğitim dili olmasını seçmeli olmuş yeri göğü inletiyorsunuz.Gzl haber. ben sevindim.Akp limiyim? hayır. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

KaRaKuLe bunu yazdı:

@rappermcs

Ben seni böyle bilmezdim ne ırkçı provokatör çıktın sen öyle

provokatör derken?

hocam provakatör kim biliyormusun biz dağdaki köpeklere küfür ederken bizi kürt kökenli vatandaşlarımızla karşı karşıya getirme çabassında olanlar.

Neden bu kadar dar bakıyorsunuz anlamıyorum. yazdığım her kelime dağdaki kansızlara. dağa sende  çıkarsan sana da. umarım yanlış anlamazsın..

Ama şu gerçeği hiç bir zaman unutma kürtçülük adı altında pkk yandaşlığı yapılıyor benim ülkemde. 

Dağdaki köpek sürüsünü kürt kökenli vatandaşlarımız kurmadı ama şuan maşa olarak kullanılan ve buna müsade eden kürt kökenli vatandaşların bir bölümü. işte sapla saman bu kadar basit ayrılır.  Kürt kökenli gençlere sözde kürt milliyetçiliği aşılıyorlar ki istedikleri gibi bir maşa olsunlar..

Bana kimse yok sağ görüşlüsün yok sol görüşlüsün zırvasına girmesin. Dağa çıkan kardeşim olsa alnının ortasına sıkarım.

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

gayet saçma ve mantıksız.Ama mustahaktır bizim millete.

eline kavalı alan güdüyo milleti :D

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek

Bence mantıksız bir şey yapılıyor, çünkü Kürtçe'nin seçmeli dil olabilmesi için en azından dünya çapında çokça konuşulan, busayede de öğrenen insanlara faydalı olabilecekl bir dil olması gerekir. Ha eğer biz tamamen Kürtçe eğitim görmek istiyoruz ve bunu Türkiye'de yapmak istiyoruz diyorlarsa gitsinler Kuzey Irak'a orda alsınlar eğitimlerini. Bu memlekette öyle bir durum Atatürk ilke ve inkılaplarına-anayasamıza aykırı bir durumdur.

Şunu da belirtiyim tartışmanın seviyeli olması için bu kadar ılımlı bi şekilde yazdım, yoksa düşüncelerim konu monu bırakmaz Allah akıl fikir versin diyelim.

test 1 2
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

seçmeli:

kuran dersi

kürtçe dersi

Sonumuz pek iyi değil boş beleş insanlar düşünen bir nesil yetirtirmemek için ellerinde geleni yapıyor biz ise onların ellerine vermemiz gerekirken ne olacak ki diyoruz.

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    freebiri
    freebiri's avatar
    Erkek

bu kararın ve bu konun kimseye hiç bir faydası yok boşuna tartışıp da birbirinize düşmeyin tepedeki götlerin amacıda bu zaten siklerinde bile değil millet aç siyaset tartışıyor 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Açılımlar sayesinde bölgede anarşizm almış başını gitmiş. Havalar ısındı. Yine terör saldırıları şiddetini arttırır. Bunlar orada ancak Türkçe'yi seçmeli ders yapar. Ortada ne vatan ne de millet kimliği diye bir şey kaldı.

λ
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehveniser
    ehveniser's avatar
    Erkek

Neden Kürtçe onu sormak lazım aslında.
    Bu ülkede yalnızca Kürt nüfus mu var Türklerden başka ? 
    Neden Lazca,Çerkesçe,Boşnakça veya Gürcüce değil ? 

Yarın birgün diğer herkes etnik gruplar da bu hakkı isterse ne olacak ? -bakınız hak diyorum,ana dilini öğrenmek herkesin hakkı,fakat zaten kimsenin kimsenin dilini yasakladığı yok -

Koca hestiy aya bedenem ?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

ehveniser bunu yazdı:

Yarın birgün diğer herkes etnik gruplar da bu hakkı isterse ne olacak ? -bakınız hak diyorum,ana dilini öğrenmek herkesin hakkı,fakat zaten kimsenin kimsenin dilini yasakladığı yok -

:) büyü biraz yavrum.yada büyüme oku kafi. O saydıkların azınlık diye geçiyor.azınlık nufus.Kürtler bu ülkede azınlık değiller 15 20 milyon kürt nufusu var.Ulusların kendi kararı muhabetine girmiyorum bile.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

patates bunu yazdı:

ehveniser bunu yazdı:

:) büyü biraz yavrum.yada büyüme oku kafi. O saydıkların azınlık diye geçiyor.azınlık nufus.Kürtler bu ülkede azınlık değiller 15 20 milyon kürt nufusu var.Ulusların kendi kararı muhabetine girmiyorum bile.

20 mi ?

benim bildiğim 45 milyondu :|

Kaldı ki 20 milyon olsa bile rahat 50 milyon olan Türk nüfusunun yanında azınlık değilde nedir ?

Toplam Hit: 35949 Toplam Mesaj: 256