Kürtçe Seçmeli Ders Oluyor!
-
ben 6 senedir Londra'da yasiyorum ve burada kardesim diye nitelendirdigim en iyi arkadaslarim kurt. Ben Turk'um.
Size sunu soyleyebilirim ki bir yabanci Turkiye hakkinda ileri geri konustugu zaman kurt arkadasim haddini cok iyi bildirmisti. Benden iyi sahipleniyor Turkiye'ye bir kurt olarak. Lutfen herkesi bir tutmayalim. Eski kolay kandirilan kurtler kalmadi artik
-
ooow herkes bu konuda ne çok şey biliyormuş. ben kürt köyünde çalışan bir öğretmenim inanınki bu tür okullarda çalışan en koyu ülkücüsünden tut en solcusuda kürtçe eğitimi detekliyor niyemi çileyi çekmeyen bilemez kürtçe bilmiyorum çocuklarla anlaşamıyoruz ben türkçe düşünüyorum çocuk kürtçe. çocuklar ispanyolca ve ben portekizce bilseydim anlaşırdık ama türkçe ve kürtçe ayrı dünyalar....
ben seçmeli değil komple olmasını istiyorum çünkü seçmeli olması tam bir saçmalık. ingilizcemi bu çocuk zaten bildiği bir dilin neyini öğrensin.
kürtçe matematik, fen, sosyal öğrense inanınki çok başarılı olacaklar. niyemi örnek verecek olursak bazen matematikten problem sorduğumda çocuk mal mal suratıma bakıyor anlamadığı herhalinden belli, hemen soruyu anlayanlara soruyu kürtçeye çevirtiyorum çocuk anlayıp cevap veriyor. doğuda kürtçe bilen öğretmenler bu mesleği bizden iyi icra ediyorlar.
öyle olaya hemen milliyetçilikle yaklaşmayın türkçe eğitim alıp o eğitimden nasibini alamayıp işsiz aç kalıp dağa çıkacağana yanlış işlere yöneleceğine. bırakın kürtçe öğrenip vatana millete hayırlı, hakka hukuğa inanan, çalışan ,dilenmeyen, işinde gücünde bireyler yetişsin bin kat daha iyi.
ayrıca kürtçedende bu kadar korkmayan kürtçe zaten kendiliğinden ölüm sürecine girmiş bir dil. doğunun il ve ilçe merkezlerinde(köyler buna dahil değil) yeni nesil çocuklar kürtçeden bi haber. Aileleri çocuklara kürtçeyi öğretmiyor çünkü ebeveynler çocuklarının okul hayatında geri kaldıklarının farkına vardılar ve kürtçenin çocuk için bir engel olduğunu farkettiler. bu sebepten dolayı kürt siyaseti kudurmuş durumda anadilde eğitim diyor.
-
Tarihe bakın her şeyi göreceksiniz.Türkiye cumhuriyeti kurulmadan hasta adamlı osmanlı yıllarını iyice derleyip görün bugünlerimizi bugünlere getirilişimizi nasıl bugünleri o zaman yaşadığımızı göreceksiniz.186 devlet milletinin yaşadığı abd de anadil sadece ve sadece ingilizce dir.oda almanca mı ingilizce mi olsun diye yapılan oylamada 6 ya 4 oylanmış ve 350 yıldır öyle kalmıştır.bari sonuca ulaşamıyoruz etrafımıza kafamızı kaldırıp bakalım atatürk ve ona inanan insanlar atalarımız boşunamı mücadele etmişler.Bu millet önce millyetini bilsinki imanını yitirmesin diye mücadele etmişler.ama gel gör karanlık dehlizlerde dolaşan memleketin halini.ver beyin hücrelerine muaviye müslümanlığı şırıngasını millet sendeleyip apışşsın kolay gelsin hayırlı olsun yeni anadillerimiz.
-
ershn bunu yazdı:
-----------------------------KaRaKuLe bunu yazdı:
Saçma sapan konuşma ya bi lazca nasıl bi dildir lazlar kimdir bi öğren sanki lazlar derneği başkanı gibi biri gelmiş adama açıklama yapmış sayın ershn bey bizim dilimiz türkçedir kültürümüz lazcadır :D
-----------------------------
Hocam kaç tane laz gördün benim dilim lazcadır diyen? çevremde sayısız laz var ve bunlar aile içinde lazca konuşan insanlar hepsinin ortak görüşü bizim dilimiz türkçedir ama kültürümüz lazcadır. gözlemlerime dayanarak söylüyorum yoksa benim dilim lazcadır diyen bir laz da yok değildir.
-----------------------------asimilasyon kelimesini duydun mu hada önce ershn hocam...
-
ershn bunu yazdı:
-----------------------------Viperyod bunu yazdı:
-----------------------------ershn bunu yazdı:
-----------------------------Kürtçe öğrenmenin ve öğretmenin bize getirisi ne olacak onu anlamış değilim.
Herkes "ingilizce veriliyo yeaaaaa kürtçe de verilsin n'olcak diyor"
mantığını anlayalım bize hangi alanda lazım olacak kürtçe?
-----------------------------yapılacak işin illa ki sana bir getirisi mi olmalı, gerçi sen de haklısın, insanlara, iyiliği bile hiçbir çıkar gözetmemediğinden sevap karşılığı yapmaları öğretildi ve öğretilmeye devam ediliyor.
Getirisi yoksa neden böyle bir işe kalkışıyoruz ki? Bunun mantıklı bir açıklamasınıda yapsanız keşke.
-----------------------------cünkü bizler dinimiz, dilimiz ,bayragımızla ya da baska övüne bilecegimiz neyimiz varsa onlarla bu kadar övünüp dururken, baskalarının bunlarla övünmesini bırak onları kullanmalarını yasaklayan zihniyetteyiz ve kendimizi baskalrının yerine koyamıyoruz..bide böyle düşün.
-
ebmarteu bunu yazdı:
-----------------------------ben 6 senedir Londra'da yasiyorum ve burada kardesim diye nitelendirdigim en iyi arkadaslarim kurt. Ben Turk'um.
Size sunu soyleyebilirim ki bir yabanci Turkiye hakkinda ileri geri konustugu zaman kurt arkadasim haddini cok iyi bildirmisti. Benden iyi sahipleniyor Turkiye'ye bir kurt olarak. Lutfen herkesi bir tutmayalim. Eski kolay kandirilan kurtler kalmadi artik
-----------------------------bende odessada kürtlerin odalarına pkk ve apo bayrağı astığını gördüm.Sonuc ne yani ?
Almanyada her hafta düzenli yapan binlerce kürdü geçelim o zaman senin arkadaşına bakalım öle mi ?
Biride çıkmış kürtce bilirsek doğudaki Türkçe bilmeyenlerle daha iyi anlaşırız demiş.Burası Türkiye değil ya zaten onlarla anlaşmak için amk biz o azınlıkların dilini öğrenmeliyiz,onların Türkçe öğrenmesi gerekirken.
Şimdi kim yazmıştı onuda hatırlamıyorum yorumların arasında gördüm.Bir insan ya saf cocuk olur cahil dersin yada gerizekalı olur böle sölemesi için.
-
ya şimdi bi sövmeye başlarım ne devlet kalır ne de ortada sağlam iş yapan birisi.. :F o yüzden herkes gibi kafa eğicez eğdirilicez.. elbet bir zamanı gelecek o zaman biz de burdakinden çok çok daha yararlı ve iş bitirici şekilde konuşacağız ;)
-
bu ülke rte denilen illeti ve talukatını millet olarak başımızdan def etmessek hertürlü duruma müstahak gerisini tartışmak bile istemiyorum tiskindim artık
kürtçesi kürtçüsü fetosu totosu umrumda değil lanet gelsin . -
kürt isyancılığını 30 yıllık bir mevzu , pkkyı da özgürlük hareketi zannedenlerin dışında bu konuya olumlu bakanların olduğunu sanmıyorum.
Herkes bir telden çalmış. İyi bakalım.
-
nazmanya bunu yazdı:
-----------------------------ooow herkes bu konuda ne çok şey biliyormuş. ben kürt köyünde çalışan bir öğretmenim inanınki bu tür okullarda çalışan en koyu ülkücüsünden tut en solcusuda kürtçe eğitimi detekliyor niyemi çileyi çekmeyen bilemez kürtçe bilmiyorum çocuklarla anlaşamıyoruz ben türkçe düşünüyorum çocuk kürtçe. çocuklar ispanyolca ve ben portekizce bilseydim anlaşırdık ama türkçe ve kürtçe ayrı dünyalar....
ben seçmeli değil komple olmasını istiyorum çünkü seçmeli olması tam bir saçmalık. ingilizcemi bu çocuk zaten bildiği bir dilin neyini öğrensin.
kürtçe matematik, fen, sosyal öğrense inanınki çok başarılı olacaklar. niyemi örnek verecek olursak bazen matematikten problem sorduğumda çocuk mal mal suratıma bakıyor anlamadığı herhalinden belli, hemen soruyu anlayanlara soruyu kürtçeye çevirtiyorum çocuk anlayıp cevap veriyor. doğuda kürtçe bilen öğretmenler bu mesleği bizden iyi icra ediyorlar.
öyle olaya hemen milliyetçilikle yaklaşmayın türkçe eğitim alıp o eğitimden nasibini alamayıp işsiz aç kalıp dağa çıkacağana yanlış işlere yöneleceğine. bırakın kürtçe öğrenip vatana millete hayırlı, hakka hukuğa inanan, çalışan ,dilenmeyen, işinde gücünde bireyler yetişsin bin kat daha iyi.
ayrıca kürtçedende bu kadar korkmayan kürtçe zaten kendiliğinden ölüm sürecine girmiş bir dil. doğunun il ve ilçe merkezlerinde(köyler buna dahil değil) yeni nesil çocuklar kürtçeden bi haber. Aileleri çocuklara kürtçeyi öğretmiyor çünkü ebeveynler çocuklarının okul hayatında geri kaldıklarının farkına vardılar ve kürtçenin çocuk için bir engel olduğunu farkettiler. bu sebepten dolayı kürt siyaseti kudurmuş durumda anadilde eğitim diyor.
saygı değer ögretmenim madem bunları sen söleyip yazıyorsan, ordaki aile bile çocuğun dilden dolayı geri kalmışlığını farketmiş yanlışı düzeltme derdindeyken sen hala neden bırakın öğrensinlerdesin
Tamam sizinde orda ki durumunuz süper değil farkındayız ama paragrafın başı başka sonu başka ~~