folder Tahribat.com Forumları
linefolder TahriDepo
linefolder Kürtçe Seçmeli Ders Oluyor!

Kürtçe Seçmeli Ders Oluyor!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

warderpipi bunu yazdı:
    -----------------------------

milliyetcilik gaddar insanlarin ilmidir.
    sizene milletin konuştuğu dilden sevdiği ülkeden bağlı olduğu dinden siyasi görüşünden renginden tuttuğu takımdan,
    bi bitmedi şu toprak sevdanız halbuki yaşayacağınız 60 yıl öldüğünüzde koyulacağınız toprak 2 metre neyinize yetmiyor anlamıyorum cidden.
    son olarak aynştayn abimizden ;

----------------------------

barmak basılacak tek post bu idi bence.

kendinize ayığ olunuz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek

Arkadaşlar Postların hepsini okudum. Burdan anladığım aranızda PKK Kürt Kürtçe Kavramlarını çok karıştıran kişi var.

Öncelikle Konuyu açan arkadaşım ve bir kaç kişi Kürtçe eğitim değil kürtlüğün önüne geçmek ister gibi konuşmuş.

Yanlış anlaşılma yok tamamen kürtlere karşınız nedenini anlamadım. Konunun açılma sebebini irem arkadaş yazmış.

Neyse şimdi Kürtçe eğitim yasaklanmalı kabul edilmemeli diyorsunuz. farklı ülkelerden birinde örneğin almanyada Türkçe eğitim verilmesi konusu tartışılsa tepkiniz ne olurdu? "hayır orası almanya orda eğitim Türkçe almanca mı olmalı?" diyeceksiniz. Cevabını vereyim hayır demiyeceksiniz. Çünkü o sizin diliniz sahip çıkacaksınız. Kürtçede bizim dilimiz.Kürtçe eğitimi Kürtlük Türklük meselesine çevirdiniz. Hani Çanakkale hakkında bir post vardı konuyu okuyanlar bilir okumadıysanız okuyun. Orda savaşanlar kimlerdi. Bu vatanı kurtaranlar sadece Türkler miydi? Çanakkalede benim de atalarım can vermemişlermiydi. O vatanı kurtaran kahramanlar eğer benimde atalarımsa o zaman bu vatanda kimse bana benim dilim ile ilgili yasaklamayı getiremez. Eğitimse eğitim.

Kürtçe eğitime Tam Destek Hep Destek.

Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slmarlq
    slmarlq's avatar
    Erkek

bu kürtçe dersi vereceklerde. ben kürt olarak söylüyorum bu trt 6 daki kürtçeden bir kelime bile anlamıyorum. bu kürtçe 6-7 çeşit yav Trt 6 daki kürtçeyi öğreteceklerse hiç öğretmesinler  çok itici geliyo bana :))))    ayrıca çocuğum olsa okulda seçmeli derste kürtçe öğrenmesini istemem çünkü kürtçe evrensel bir dil değil artı bizim konuştugumuzla farkı siyahla beyaz gibi.

Bu zamanda en çok azraile güveneceksin.En azından niyeti belli...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

AsilKan bunu yazdı:

kürt isyancılığını 30 yıllık bir mevzu , pkkyı da özgürlük hareketi zannedenlerin dışında bu konuya olumlu bakanların olduğunu sanmıyorum. 

Herkes bir telden çalmış. İyi bakalım.

kürt isyancılığı sadece 30 yıldır belirgin bir şekildedir.asıl isyanları bilmem kaç yüzyıldır var.bayrağı altında yaşadıkları her ülkede

sinsilik etmişlerdir hep.gelip yerleştikleri yerlere sahiplenmeye kalkarlar aynen ermenilerin karabağda yaptığı gibi.kalkıştıkları

her isyan cezasızda kalmamıştır.

mademki türksün systeme göster ürksün
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

söylemeden edemeyeceğim aslında kürtçe diye birşeyde yoktur.sadece sözlü olarak konuşulan

dil diyelim hadi.kullandıkları bir alfabe bile yok.çok uydurma bir dildir.kendi dillerinde ismi olmayan

nesneyi türkçe olarak söylerler.alfabedeki sesler latin alfabesini karşılamaz.arap alfabesini bilmediğim

içinde birşey diyemicem.ya ben böyle bir şey görmedim harf karşılamıyorsa yerine harf bile uyduruyorlar resmen

mademki türksün systeme göster ürksün
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

alexfarrow bunu yazdı:

söylemeden edemeyeceğim aslında kürtçe diye birşeyde yoktur.sadece sözlü olarak konuşulan

dil diyelim hadi.kullandıkları bir alfabe bile yok.çok uydurma bir dildir.kendi dillerinde ismi olmayan

nesneyi türkçe olarak söylerler.alfabedeki sesler latin alfabesini karşılamaz.arap alfabesini bilmediğim

içinde birşey diyemicem.ya ben böyle bir şey görmedim harf karşılamıyorsa yerine harf bile uyduruyorlar resmen

işte senin cahil olduğun ortada gerizakalı diyecem bana kalkıp laf atacaksın ben de altın da kalmayacam sana bir güzel sövecem ondan sonra ban ln uydurdukları bir şeyle nasıl anlaşıyorlar sen salakmısın ciden??? bari apaçık de ki kürtçeye karşıyım götünden uydurduğun vurgu ile gelip burda karalama kanpanyası yapma aq azerileri de gelmiş türkeye sahip çıkıyor sikdirin gidiniz.

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

İşte kardeşi kardeşe kırdırmak böyle bir şey..

Son kez söylüyorum kürtçe diye birşey yok... Kürtçe dediğin şey poşete poşetKE demektir kulaklarımla van yüksekova karayolunda minübüste şahit olduğum şey!!

Yani o yörenin insanınn iletişim şekli. Şimdi yanlış hatırlamıyorsam karadenizde belli bölgelerde insanlar ıslık ile haberleşiyorlar. taaa tepenin üstündeki adama ıslıkla derdini anlatabiliyor adam. o zaman bu ıslık ta seçmeli ders olsun..

ne kadar boş şeyleri tartıştırıyortlar bize.

Türkün dili Türkçedir. Zoruna giden defolur gider..

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

rappermcs bunu yazdı:

Son kez söylüyorum kürtçe diye birşey yok... Kürtçe dediğin şey poşete poşetKE demektir kulaklarımla van yüksekova karayolunda minübüste şahit olduğum şey!!

Yani o yörenin insanınn iletişim şekli. Şimdi yanlış hatırlamıyorsam karadenizde belli bölgelerde insanlar ıslık ile haberleşiyorlar. taaa tepenin üstündeki adama ıslıkla derdini anlatabiliyor adam. o zaman bu ıslık ta seçmeli ders olsun..

kimi kimin topraklarından kovuyorsun ?? kolaysa def ette görelim türkün dili türkdür elbete bunu inkar eden mi var?? yok van da bunu duydum şurda şunlar konuşurken bunu işitim ayakları yapıp da uydurmayınız 

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

YasamaK bunu yazdı:

rappermcs bunu yazdı:

kimi kimin topraklarından kovuyorsun ?? kolaysa def ette görelim türkün dili türkdür elbete bunu inkar eden mi var?? yok van da bunu duydum şurda şunlar konuşurken bunu işitim ayakları yapıp da uydurmayınız 

Yasamak hajım zoruna giden birşey mi var?

Seni hiç kimse bir yerden kovmuyor neden üzerine alınıyorsun?

Benim yaptığım ayak değil eğer varsa götünüz bir hafta ayarlayın gelin benimle istanbuldan uçakla van a oradan da yüksekovaya???

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

Dilini Kaybetmiş vatan, topraklarınıda kaybetmiş demektir.

şöyle bi kural vardır, böl parçala yönet.

buna da ırkla sonrasında da dille başlanır.

bir ülke üzerinde 2 dil birden resmi dil olamaz, olursa bölünmüşsün demektir.

tayyip e daha ne kadar şans vermeyi düşünüyo bu millet?

belki yaptığı seçim stratejisi, kürtlerinde oylarını almak istiyo ama vatan hain liğinden başka nedir bu?

anayasanda senin Türkiye nin dili Türkçe dir eğitim Türkçe olarak verilir yazıyo, sen bu maddeyi nasıl ihlal edersin ki ?

ve beyler, bi çoğumuz da şunu diyoruz; "biri bu gidişe dur demeli yoksa gidişat iyi değil" beyler bi düşünün bunu diyen tek siz değilsiniz, yani herkes aynı şeyi sölüyo, yani herkes bi başkasından bunu bekliyo, bu yüzden sadece beklemekle kalıyoruz. ya götü boklu yunanistanı düşünün halk a karşı ufacık bi yanlış bişey olsun, adamlar hemen ayaklanmıyomu, sokaklara dökülmüyomu?

ulan kendi ülkemiz de sokaklara çıkamıyoruz, o meclisteki teröristler sokaklara rahatça dökülebiliyo, şişli gibi bi yerde hemde tkp lilerle yanyanaa!!

kim çıkıp dur diyebiliyo? ya bizimde bu şekilde yapmamız gerekmiyomu? gerekirse 10 kişi ile gerekirse 10000 kişi ile sokağa dökülüp dur dememelimiyiz?

ya hareket edicez artık, sikerim başbakanınıda onun yasalarınıda diyip, ya da susup padişahım diyip yaptıklarını izlemeye devam edicez.

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
Toplam Hit: 32706 Toplam Mesaj: 256