Kürtçe Seçmeli Ders Oluyor!
-
Kürtçe sana göre seçmeli ders. Kürtler zaten biliyor sadece konuşma özgürlüğü verilmeli. Seçmeli ders değil kürtçe konuşmaya korkmamalı insanlar. Bu da devletin değil halkın bir problemidir. Hep devleti suçlamak yetmiyor azıcıkta kendimizde(toplum olarak) aramak gerek bazı şeyleri.
-
erc bunu yazdı:
-----------------------------Kürtçe sana göre seçmeli ders. Kürtler zaten biliyor sadece konuşma özgürlüğü verilmeli. Seçmeli ders değil kürtçe konuşmaya korkmamalı insanlar. Bu da devletin değil halkın bir problemidir. Hep devleti suçlamak yetmiyor azıcıkta kendimizde(toplum olarak) aramak gerek bazı şeyleri.
-----------------------------kısıtlayan yokki zaten bu adileri,her yerde görüyorum bağıra çağıra otobüslerde sokaklarda
kürtçe konuşuyorlar.
-
alexfarrow bunu yazdı:
-----------------------------erc bunu yazdı:
-----------------------------Kürtçe sana göre seçmeli ders. Kürtler zaten biliyor sadece konuşma özgürlüğü verilmeli. Seçmeli ders değil kürtçe konuşmaya korkmamalı insanlar. Bu da devletin değil halkın bir problemidir. Hep devleti suçlamak yetmiyor azıcıkta kendimizde(toplum olarak) aramak gerek bazı şeyleri.
-----------------------------kısıtlayan yokki zaten bu adileri,her yerde görüyorum bağıra çağıra otobüslerde sokaklarda
kürtçe konuşuyorlar.
-----------------------------bu adileri derken ??
-
kimin ne kadar zoruna giderse gitsin, orasını burasını ne kadar yırtarsa yırtsın KÜRTÇE diye bir dil var.KÜRT diye bir halk var. Dil,bizim hakkımız. Bir halktan anadilini esirgemek şerefsizliktir.
-
bi kere dokununca gerisi gelir
-
Ern3st bunu yazdı:
-----------------------------kimin ne kadar zoruna giderse gitsin, orasını burasını ne kadar yırtarsa yırtsın KÜRTÇE diye bir dil var.KÜRT diye bir halk var. Dil,bizim hakkımız. Bir halktan anadilini esirgemek şerefsizliktir.
-----------------------------adamsın :)
-
arkadaşlar bugün kendini kürt sananların büyük kısmı arap asıllıdır ve malazgirtten önce anadoluda kürler yoktu istediğiniz kadar vardı deyin tarih sizin sözlerinizle yeniden yazılmaz
seçmeli ders olayına gelince herhan gibir dilin seçmeli ders olmasına normalde kareşı değilim ve bunu ırkçılık olarak görürüm ancak kürtçenin olmamasını gerektiren önemli hususlar var 1.si ülkemizde kürtçeyi yabancı dildeğil anadil olarak görenlervar ikincisi ben zamanında mersin gazi lisesinde okumuş biri olarak buişler nasıl yürüyor gayet iyi biliyorum kürtçe konuşanların yarıdan fazlası türkçe konuşanlara baskı yapıyor türkçe konuşmaması için herdakka geliyorlar sen niye kürtçe şarkı dinlemiyorsun niye türkçe konuşuyorsun kürtçe konuş felan hadi buadamlar arada gelip başka dillerden bahsetseler dersinki buadamlar istiyorki yabancı diller gelişsin ama yok buadamlar direk türkçeye karşı hatta yumuşak başlı biraz zayıf göründünmü bu baskının şiddetinin baya arttığıda oluyor
şimdi kim nederse desin gerçekler bunlardan ibarettir ve geri kalan tüm konuşmalar boş arkadaşlar boş
-
"Türk demek, dil demektir. Millet olmanın en belirgin niteliklerinden biri dildir. 'Türk milletindenim.' diyen kişi, her şeyden önce kesinlikle Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir kişi, Türk kültürüne ve milletine bağlılığını öne sürerse buna inanmak doğru olmaz." K.Atatürk.
-
dead_march bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlar bugün kendini kürt sananların büyük kısmı arap asıllıdır ve malazgirtten önce anadoluda kürler yoktu istediğiniz kadar vardı deyin tarih sizin sözlerinizle yeniden yazılmaz
seçmeli ders olayına gelince herhan gibir dilin seçmeli ders olmasına normalde kareşı değilim ve bunu ırkçılık olarak görürüm ancak kürtçenin olmamasını gerektiren önemli hususlar var 1.si ülkemizde kürtçeyi yabancı dildeğil anadil olarak görenlervar ikincisi ben zamanında mersin gazi lisesinde okumuş biri olarak buişler nasıl yürüyor gayet iyi biliyorum kürtçe konuşanların yarıdan fazlası türkçe konuşanlara baskı yapıyor türkçe konuşmaması için herdakka geliyorlar sen niye kürtçe şarkı dinlemiyorsun niye türkçe konuşuyorsun kürtçe konuş felan hadi buadamlar arada gelip başka dillerden bahsetseler dersinki buadamlar istiyorki yabancı diller gelişsin ama yok buadamlar direk türkçeye karşı hatta yumuşak başlı biraz zayıf göründünmü bu baskının şiddetinin baya arttığıda oluyor
şimdi kim nederse desin gerçekler bunlardan ibarettir ve geri kalan tüm konuşmalar boş arkadaşlar boş
----------------------------kenan evren senin neyin oluyo :)
-
Dilini Kaybetmiş Bir Millet Yok Olmaya Mahkumdur!