folder Tahribat.com Forumları
linefolder TahriDepo
linefolder Kürtçe Seçmeli Ders Oluyor!

Kürtçe Seçmeli Ders Oluyor!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

yine ban yicez bu konu yüzünden mk

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

ershn bunu yazdı:
    -----------------------------

irem27 bunu yazdı:

Burada atlanilan bir nokta var ; Kurtce yabanci bir dilmis gibi yorumlaniyor ama Kurtce Anadoluda kullanilan

dillerden birisidir ... Secmeli dil dersleri arasinda Kurtce dilini dusunuyoruz tabiki olsun

peki konuya bir de baska bir soru ilave etsek,

neden din dersi secmeli degil ? Din dersi denildiginde Islam,Hiristiyanlik ve Museviligin yada kendi inanci

neyse onun ogretilmesini istemesi en dogal hakki degilmidir ?

irem ortalığı karıştırma konuyu saptırma bir sus yeter.

aynı idarecilerimiz gibi konustun. "ortalıgı karıştırma sus yeter"..

yeni doğan bir çocuğa ismini verdiniz, dinini verdiniz, istediğiniz okula gönderip kariyer planladınız, evleneceği insanı seçtiniz bu mu lan hayat anlayışı bu mudur

yani yaratmaya çalıştığımız nesil.. seçme ve düşünme şansı elinden alınan idiot nesil.

siz idiot olmayı hakkıyla beceriyorsunuz ama ben bana geçmişimden kalan herşeyi itinayla siktiğimi belirtip arzuladığım hayatı yaşayacağım. saygılar bütün

düşünebilen insanlara 

tabi lan
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

u235 bunu yazdı:

korkarabatak bunu yazdı:

u235 bunu yazdı:

Türkiye Cumhuriyetinden artık bir bok olmaz.Atatürk'ün kemikleri sızlıyor.

atatürkün sızlayacak bir kemiği felan kalmadı. o size zaten sürekli 100 yıl önceki koşullara göre yaşamınızı idame ettirin demedi hiç.

ınkilapçılığa karşı direniş gösteren milletler zaten yok olmanın fitilini ateşlemiştir çoktan. bu mu atatürkçü zihniyet.

komik olmayın. komik olacaksanız da en azından dünyanın saygı gösterdiği bir zatı alet etmeyin. ben o dünyadan değilim bu arada. 

yani sen Atatürke mi saygı göstermiyorsun o dünyadan değilim dediğin zaman anlamadım.

@Holychat

hala kalkmısın yok eksi sözlük yok inci sözlük sacma sapan kaynak veriyorsun.

Var mı eski bir somut resim delil onu söle.Birileri cıkıp birilerine tarih yazmıs onu gösterme.

Al sümerler dediğin devlette 1 tane kürt lafı gecmiyor güvenip link yolladıgını sitelerde vikide bile

http://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCmerler

sen degilmiydin Wiki miki istemiyen simdi neden wiki veriyorsun. :)

Abi Bu konuya Guzel Bir Caps im var ama Ban yicegim icin paylasmiyorum :)

onun icin : Hassiktir! Demek geldi icimden :) Siyasetde iyi calkalanmisti bu laf.. anlayana. 

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ershn
    ershn's avatar
    Erkek

korkarabatak bunu yazdı:

aynı idarecilerimiz gibi konustun. "ortalıgı karıştırma sus yeter"..

yeni doğan bir çocuğa ismini verdiniz, dinini verdiniz, istediğiniz okula gönderip kariyer planladınız, evleneceği insanı seçtiniz bu mu lan hayat anlayışı bu mudur

yani yaratmaya çalıştığımız nesil.. seçme ve düşünme şansı elinden alınan idiot nesil.

siz idiot olmayı hakkıyla beceriyorsunuz ama ben bana geçmişimden kalan herşeyi itinayla siktiğimi belirtip arzuladığım hayatı yaşayacağım. saygılar bütün

düşünebilen insanlara 

arkadaşım dikkat ettiysen irem konuyu saptırıyor din konusunu tartışmak istiyorsa yeri bu konu değil.

Allah Türktür.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

HoLyCat bunu yazdı:

u235 bunu yazdı:

korkarabatak bunu yazdı:

u235 bunu yazdı:

atatürkün sızlayacak bir kemiği felan kalmadı. o size zaten sürekli 100 yıl önceki koşullara göre yaşamınızı idame ettirin demedi hiç.

ınkilapçılığa karşı direniş gösteren milletler zaten yok olmanın fitilini ateşlemiştir çoktan. bu mu atatürkçü zihniyet.

komik olmayın. komik olacaksanız da en azından dünyanın saygı gösterdiği bir zatı alet etmeyin. ben o dünyadan değilim bu arada. 

yani sen Atatürke mi saygı göstermiyorsun o dünyadan değilim dediğin zaman anlamadım.

@Holychat

Var mı eski bir somut resim delil onu söle.Birileri cıkıp birilerine tarih yazmıs onu gösterme.

Al sümerler dediğin devlette 1 tane kürt lafı gecmiyor güvenip link yolladıgını sitelerde vikide bile

onun icin : Hassiktir! Demek geldi icimden :) Siyasetde iyi calkalanmisti bu laf.. anlayana. 

aynen hatırlıyorum sizin tayfa sölemişti.

Ben sana vikipedide yazan link verme dedim gitmişin forumtr eksi sözlük falan gibi daha ciddiyetsiz linkleri veriyon.Problemlerin var senin dostum :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

Konuyu acarken ''Seviyeli yorumlar atılması dileğiyle.'' demissiniz ...Yazdiginiza kendiniz uyun lutfen konu acip sonra da yazan kisilere argolarla susmalarini emretmek dogru bir davranis gibi gorunmuyor..Herkesin fikri elbette ayni olmaz ve yorumuda farkli bir bakis acisi getirecektir,konular sapar zaten siz bu konuyu actiginizda konunun sadece dil ogrenmek olmadigini bildiginiz icin acmissiniz ve asil bu konunun nereye sapacagini merak ediyorsunuz.

Seviyesiz bir yorum yok burada , secmeli derslere madem yeni diller ekleniyor yeni dinler de eklenebilir.Yada din dersleride gelistirilir,

tum dunya dinlerini de ogretirler , ulkemizde sanki baska bir dini ogrenmek yada ornegin bir kiliseye gidip bir fikir edinmek bile

gunahmis gibi algilaniyor , Kurtce icinde durum farksiz degil hala bir cok insan Kurtce kelimesini bile gordugunde vatan bolunmez naralari atiyor...

u235 = evet demistim , doktor ile muhendis arasindaki farki anlatirkan 4 yil ile 13 yillik egitimi kiyasliyor ve o ornekten yola

cikarak birbirlerine oranliyorduk,bu cumleye cok tepki aldim,ciscoda hayir bizim yaptigimiz isi ilkokul cocuklari yapamaz diyen

bir cok kisi varmis ve gulerek bunu soyluyorlarmis ..iyiki kucuk bir cocuk da elindeki kagittan yaptigi ucagi ucurabilir dememisim,

pilotlar da hayir ancak ucagi biz ucururuz diye tepki verirlermis ...Ben sadece konuya oranli yaklasim yapiyordum , hatali olabilirim ama fikir acilarimiz cok fark edebiliyor, hic kimseyi kucuk gormek gibi bir niyet ile yazilmis bir sey degildi.

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

u235 bunu yazdı:

HoLyCat bunu yazdı:

u235 bunu yazdı:

korkarabatak bunu yazdı:

u235 bunu yazdı:

@Holychat

aynen hatırlıyorum sizin tayfa sölemişti.

Bizim tayfa ? pardon.. onun anasini TBT siksin Sen rahatina bak ...

Hep demisimdir. sen ve senin gibiler AT dan farki yok.. Gozlukleri Cikarinda Az etrafiniza bakin..

Yada Boyle Diyeyim ABD gotunuzu ziksin Sesinizi Cikarmayin. Ama kendi topraginizda Barinan Bir Halka geldigi Zaman ipnelikten kurtulup Erkek olun.. neyse

son post yazan yazsin yoksa, ban yicem Basit Bir haber sitesinden emek bile harcanmadan C/P yapilmis Bir konu icin Ban Yemek Aptallik olur.

size iyi tartismalar.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Erkek

Ben olmasına karşıyım şahsi görüşüm bu okadar tartıştığınız şeyin şuan tartışmanında çok bir anlamı olmuyor ben nekadar istemiyorum desemde dediğimi kimse duymayacak duycak mecralarda söylesemde kimse tınlamayacak eskiden neden insanların yurtdışında çalışmak istediklerini anlamazdım ne güzel ülkende para kazanmak varken filan fakat şuan anlıyorum ve burada çalışmak istemiyorum :/

Hatasız Kod Olmaz... :)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ershn
    ershn's avatar
    Erkek

HoLyCat bunu yazdı:

Bizim tayfa ? pardon.. onun anasini TBT siksin Sen rahatina bak ...

Hep demisimdir. sen ve senin gibiler AT dan farki yok.. Gozlukleri Cikarinda Az etrafiniza bakin..

Yada Boyle Diyeyim ABD gotunuzu ziksin Sesinizi Cikarmayin. Ama kendi topraginizda Barinan Bir Halka geldigi Zaman ipnelikten kurtulup Erkek olun.. neyse

son post yazan yazsin yoksa, ban yicem Basit Bir haber sitesinden emek bile harcanmadan C/P yapilmis Bir konu icin Ban Yemek Aptallik olur.

size iyi tartismalar.

çok zekice bir hareket yapıyorsun, tebrik ederim.

Allah Türktür.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vayhayvanvay
    vayhayvanvay's avatar
    Erkek

serhat8102 bunu yazdı:

boş işler bunlar... devletin hiç işi gücü yok mu kurcaluyolar halen bu meseleyi

edit: Tek Dil, Tek Millet, Tek Dİn (2. ye yer yok)

dostum tek din derken? biraz sakinleşin hele... :)

Toplam Hit: 32887 Toplam Mesaj: 256