Ezan "Türkçe" Okunsun.
-
flayk bunu yazdı:
-----------------------------
bu sitede islamiyet karşıtı olan baya bi kişi warr son günlerde dikkatimi çektide !
:) İslamiyet karşıtı değil, geri kalmış düşüncelerin karşıtı olabilir sadece. Çünkü şu anda kendine müslüman diyen birçok kişi islamı değil kendi uydurdukları bir dini yaşıyor. -
arkadaslar ezan türkce veya arapca veya baska dılde okunması sorun degıl namazda gozu olmayan ezanda kulagı olmaz ezan sesi kımı rahatsız ediyorki bu konuyu ACTI
-
HolySeclorum bunu yazdı:
Pardon hacı o basit örneği bile anlayamayacağını düşünemedim...Araştırmaların okuldaki din hocana soru sormaktan öteye gidememiş kanımca...O büyük din alimlerinin kitaplarını kim basıyor?Bu ülkede din kaç kişinin tekelinde? Tv kanallarına çıkıp çıkıp açıklamalar yapan sözde din alimlerinin dışında açıklama yapan alimler neden tvlerden uzaklaştırılıyor?
Klavye başında atıp tutacağına araştırmaya başla bakalım o kitapları kimler basıyor?Din kaç kişinin tekelinde? Ondan sonra gel bi daha yaz yazdıklarını...Ben sana düzgün cevap verdim anlayıp anlamamak senin problemin...Ateist olmam kendimi geliştirmeme engel değil diyorum sen kalkmış,uğraşmanı anlayabilmiş değilim diyosun :D
Ayrıca nerenle okuyosan doğru düzgün oku ben sadece ezanın değil dinin komple Türkçe olmasından yanayım..İnsanlar okuduklarını anlasınlar,zırvalıklarla vakit kaybetmesinler,kendi veplerinden verip hocaefendilerin ceplerini doldurmasınlar...En basite indirgeyerek yazdım,gerisi senin problemin...Araştır,öğren ondan sonra yine gel...
Edit:Umarım Türkçe okunsun diyen arkadaşların yazdıklarını zahmet edip anlamak için okursun.Anlamak için okumadığın çok belli hacı,savunmaya geçmişsin saldırdıkça saldırıyosun...
sen ord.prof. falan olmalısın. medyumlukta var. Baksana İslamla ilgili herşeyi araştırmış, her sorunun cevabını bulmuşsun. ayrıca benim ne şekilde araştırma falan yaptığımıda hissedebiliyorsun baksana;)da... neden senin gibi herşeyi bilen proflar millete okuyun araştırın diye ahkam kesmenin yerine kendi araştırmalarının sonucunu koymazlar buraya?
senin dediğine göre bu ülkede islam hakkında doğru dürüst bilgi veren hiç bir kaynak yok. diyorsun ya din kaç kişinin tekelinde? buna göre bu ülkede islam sadece bu kişilerin kendi kafasına göre yazdıklarından ibaret. ben sana diyorum ki eğer böyleyse o engin bilginle bizi aydınlat bizde öğrenelim şu dini??
dinin komple Türkçe olmasından yanaymışsın, insanlar ne okuduklarını anlasalarmış hede hödö bişeler zırvalamışsın. hoca şimdi söyle bana bu Arapça olan din sadece Kuran değilmi? yani Kuran Arapça ve sen bunun ANlaşılmasını istiyosun. arkadaşım piyasada mealiyle birlikte Kuran satılmıyomu? hatta sadece Kuranın açıklaması olarak satılan bir sürü kitap yokmu? bu kitaplar Türkçe değilmi? piyada sayısız bu dinle ilgili kitaplar var bunların hepsi Türkçe değilmi? e daha neyi anlamıyosunuz Türkçeden mi anlamıyosunuz? bi aydınlatırsan seviniriz...
son yazdığın cümle tam bir saçmalık. eğer Türkçe okunsun diyen arkadaşların ne dediğini anlamasam zaten savunmaya geçmem. gayet iyi anladığım için savunmaya geçtim merak etme.
-
ComputerWolf bunu yazdı:
Tamam hoca o zaman sorun yok , gecen yolda kadinin birisi tutun sarilan kagitlar varya ,arapca yaziyor uzerinde ,yerden alip kaldirdi kagidi...o derece abartanlar var yani :D
-----------------------------bildim bileli cigarayi arap kagida sararim, kagidim bitmeden siparis ederim gelir.. ;) uzerinde ne skim yazar hic merak etmedim dogrusu.
-
Evet arkadaşlar kararınız ne, Türkçemi okuyoruz Arapçamı ?
-
canlarım benim sadece ilk mesajı okuyarak şunu söylüyorum..
eğer dindar iseniz.din'in dogmatik bir düşünce yapısına sahip olduğunu kabul etmişsiniz demektir..yani fazla sorgulamayacaksın olduğu gibi kabul edeceksin..kalkıp bugün hangi cami hocasına müezzine kafanı karıştıran bir soru sorduğun takdirde ya kurandan bir cevap verecek yada allah'ın takdiri diyip sizi başınızdan salacak.bu isteğiniz gibi bir çok şeylerde sorabilirsiniz..
madem ki tanrı bu kadar güçlü neden bizi bu dünyada sınıyor? direkt cennete yada cehenneme göndersin
madem ki tanrı iyiliğimizi neden bu dünyada bu kadar sefalet,açlık,kötülük kol geziyor.
namaz tamam ama neden oruç tutuyoruz?aç kalmak ibadet olur mu?şayet amaç açlığı hissetmekse yılın 1 ay'ı 15 saati aç kalarak geri kalan zamanda donatılmış bir sofrayla karnını doyurmak neden?
şayet ne zaman bu sorulara tatmin edici bir cevap bulursam o zaman dindar olabilirim.
-
coolalper bunu yazdı:
Evet arkadaşlar kararınız ne, Türkçemi okuyoruz Arapçamı ?
-----------------------------Müslümanlığı kimseye bırakmayan arkadaşlara sormak lazım...
Aslında Fethullah efendilerine bir sormak gerek...
Efendi ve Efendinin El öptürdüğü nurdaşları ne karar verirse o olsun... Onlar daha iyi bilir..
-
mimar bunu yazdı:
-----------------------------sen ord.prof. falan olmalısın. medyumlukta var. Baksana İslamla ilgili herşeyi araştırmış, her sorunun cevabını bulmuşsun. ayrıca benim ne şekilde araştırma falan yaptığımıda hissedebiliyorsun baksana;)
da... neden senin gibi herşeyi bilen proflar millete okuyun araştırın diye ahkam kesmenin yerine kendi araştırmalarının sonucunu koymazlar buraya?
senin dediğine göre bu ülkede islam hakkında doğru dürüst bilgi veren hiç bir kaynak yok. diyorsun ya din kaç kişinin tekelinde? buna göre bu ülkede islam sadece bu kişilerin kendi kafasına göre yazdıklarından ibaret. ben sana diyorum ki eğer böyleyse o engin bilginle bizi aydınlat bizde öğrenelim şu dini??
dinin komple Türkçe olmasından yanaymışsın, insanlar ne okuduklarını anlasalarmış hede hödö bişeler zırvalamışsın. hoca şimdi söyle bana bu Arapça olan din sadece Kuran değilmi? yani Kuran Arapça ve sen bunun ANlaşılmasını istiyosun. arkadaşım piyasada mealiyle birlikte Kuran satılmıyomu? hatta sadece Kuranın açıklaması olarak satılan bir sürü kitap yokmu? bu kitaplar Türkçe değilmi? piyada sayısız bu dinle ilgili kitaplar var bunların hepsi Türkçe değilmi? e daha neyi anlamıyosunuz Türkçeden mi anlamıyosunuz? bi aydınlatırsan seviniriz...
son yazdığın cümle tam bir saçmalık. eğer Türkçe okunsun diyen arkadaşların ne dediğini anlamasam zaten savunmaya geçmem. gayet iyi anladığım için savunmaya geçtim merak etme.
Hacı sadece provakatif olarak ve boş yazıyosun..Aynı şeyleri bir daha yazmayacam,şimdiye kadar yazdıklarımı tekrar oku..Hala meal olarak satılan kitaplar var diyosun yav güldürdün beni :DYok öyle armut piş ağzıma düş..Git araştır banane,senin problemin.Benimkilerin doğru olduğunu nereden bileceksin ben kendi düşüncelerimi savunuyorum.Başınıza ne geliyosa bu hazırcılığınız yüzünden geliyo zaten...
Türkçe okunsun diyen arkadaşların yazdıklarını anlamamışsın hep aynı şeyleri geveleyip duruyosun..Boş polemik yapıyorsun.Kaale almayıp cevap vermeyecem bu seferde cevap veremiyo bastırdım diyecen..Adam gibi anlayarak yazacaksan yaz,zaten benim için zaman kaybından başka bişey değilsin...
-
holyseclerum@;
şimdi burda ezan türkce okunsun deyince türkce mi okunacak. bende derste sakız çiğnensin diyorum... deyince serbestmi olacak...
amele ve tugrulbabanın ellerinden öperim o kadar....
-
mayrip bunu yazdı:
-----------------------------holyseclerum@;
şimdi burda ezan türkce okunsun deyince türkce mi okunacak. bende derste sakız çiğnensin diyorum... deyince serbestmi olacak...
amele ve tugrulbabanın ellerinden öperim o kadar....
Hacı bende biliyorum bir yaptırımı olmadığını,amaç düşünceleri belirtmek...8mm açmış konuyu, adam gibi düşünce belirtmek yerine,biri çıkıyo hakaret ediyo,diğeri çıkıyo savunmaya geçip saldırıyo falan filan...