Ezan "Türkçe" Okunsun.
-
8mm hojam benim bir önceki yazımı okursan sevinirm...
Bunlar kurt osuruğu burda dini kimseye bırakmazlar ama birşey değiştimide hiç bir şey olmamış gibi çaktırmadan susarlar.. Bide zaten bölesi daha iyidi biz onu diyoduk bile derler...
"Arkadş dio ki bi bir hocadan yada bir din aliminden cevabını almadım ? o alimler,hocalar kim merak ettim..
Peki O alimler Türban diye birşey yazmıyor diyor Kuran-ı Kerimde O ZAMAN NİYE İNANMIYORSUNUZ... (Sen üzerine alınma)YOKSA BAZI ARKADAŞLARIN Bİ TEK ALİMİ,HOCASI SADECE NURLU FETHULLAH HOCA MI?
Herşeyi istediğiniz yöne çekip durmayın..Yontulmamış kereste gibi davranıp duruyorsunuz... Bir gün biri gelirde Türkçe yaparsa ezanı ne yapıcaksınız merak ediyorum... bolivya adalarına gidersiniz herhalde orda bi cami vardır,yada en yakın İran...
-
ve sonuc : ezan tartışmalarına rağmen yine aynı şekilde okunuyor.
-
Burada ezan türkçe okunsun muhabbeti gereğindn fazla uzamış bence.benim tek merak ettiğim bu tür tartışmalardan kimin ikna olduğudur.? bence kimse ikna olmadı ama konuya mesaj atan çok arkadaş savunduğu konusunda ciddi araştırmalar yapmışa benziyor. önemli olan hakaret etmeden bilimsel yönlerden tartışmak.Herkesin fikrine saygı duymak gerekir.çünkü o fikir kendisine şahsına aittir.
-
mayrip bunu yazdı:
-----------------------------ve sonuc : ezan tartışmalarına rağmen yine aynı şekilde okunuyor.
-----------------------------Kardeş sen fitilmisin Hep din ve siyaset konularında sivriliyorsun...
Çok zekisin bizde kuş dili okunuyor sanıyorduk...Aydınlattın bizi... Allah razı olsun
-
persian bunu yazdı:
-----------------------------
mayrip bunu yazdı:
-----------------------------ve sonuc : ezan tartışmalarına rağmen yine aynı şekilde okunuyor.
-----------------------------Kardeş sen fitilmisin Hep din ve siyaset konularında sivriliyorsun...
Çok zekisin bizde kuş dili okunuyor sanıyorduk...Aydınlattın bizi... Allah razı olsun
-----------------------------Sivrilme ne sen nasıl fikrini yazıyorsan bende yazıyorum !!!! bana dersin kendin örneksin
-
Imam'a rica edelim,arasira Turkce okusun..:)
Insanlarin istegi uzerine meydana gelen bir durum degil ki Islamiyet..Ya da Kuran-i Kerim,normal bir kitap ve bu normal kitaplar gibi yayin evlerinden cikmiyor..
Herkes inandigi gibi mutlu oldugu gibi yasasin..Ben Ezan'i boyle duymaktan mutluyum,boyle yasiyorum..
Ayrica okunan ezan'in tam olarak Türkce metinlerini yazar misiniz..?Saf Türkce ile..
-
morportakal bunu yazdı:
mümkünse şu ezan hiç okunmasın okuncaksada arada bir şu minarelerden pink floyd falan calsın (:
-----------------------------kendi yazdığın amatör ayetleri kendine sakla mor portıqal
-
8mm bunu yazdı:
-----------------------------Senin anlamadığın bir nokta var ben dini sorgulamıyorum. Sen benim dini sorguladığımı nerden çıkardın onu anlayamadım?
Sonucun değişmesi için uğrşmıyorum/uz burada fikir alışverişi için görüş değerlendirmek eksik varsa tamamlamak için bulunuyoruz. Birşeylerin bu yolla değişmesi belki seneler alır ama akıllardaki yanlışların değişmesi bu kadar zaman almayabilir.
Demek istediğim tartışılan ne olursa olsun saygı çerçevesinde tartışılabilir.
Bu arada estağfurullah artistisk bir yazım yapıyorsun demedim sadece Baş harfleri büyük yazımlarda kurallarımıza aykırı uyarsan sevinirim demek istedim. Dikkat edelim.
-----------------------------Allah seni ıslah etsin...Adam diyanetinsitesinden kaynak vermiş..
ben sorularlaislamiyet sitesinden kaynak verdim..c/p yaptık ama affola :D
İkisindede a'sından tut z'sine kadar herşey yazıyor..Neden türkçe okunamıyor neden orjinalinden okunması gerekiyor..
Ama sen halen kendi bildiğini okuyorsun..(Nedendir belki arkadaşımız copy/pasteleri okumuyordur araştırılanları kaynak olarak görmüyordur.)
Anlamadığım dil diye kendini savunmaya çalışıyorsun..Türkçe okunmasını istiyorsun..
İngilizceye vs dillere gelince şakır şakır döktürüyorsunuzdur..İngilizceyi ananızın karnında öğrendinizya ondandır.
Allah sana bu aklı kullanasın diye vermişş.
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------morportakal bunu yazdı:
mümkünse şu ezan hiç okunmasın okuncaksada arada bir şu minarelerden pink floyd falan calsın (:
-----------------------------kendi yazdığın amatör ayetleri kendine sakla mor portıqal
-----------------------------Evet hatta "wish you were here" parçası çalsın dimi. Sen de burda (camide-namazda) olsaydın anlamına da gelirdi hem. Ne dion hocam sen yaw :D
-
ofarslann bunu yazdı:
-----------------------------Allah seni ıslah etsin...Adam diyanetinsitesinden kaynak vermiş..
ben sorularlaislamiyet sitesinden kaynak verdim..c/p yaptık ama affola :D
İkisindede a'sından tut z'sine kadar herşey yazıyor..Neden türkçe okunamıyor neden orjinalinden okunması gerekiyor..
Ama sen halen kendi bildiğini okuyorsun..(Nedendir belki arkadaşımız copy/pasteleri okumuyordur araştırılanları kaynak olarak görmüyordur.)
Anlamadığım dil diye kendini savunmaya çalışıyorsun..Türkçe okunmasını istiyorsun..
İngilizceye vs dillere gelince şakır şakır döktürüyorsunuzdur..İngilizceyi ananızın karnında öğrendinizya ondandır.
Allah sana bu aklı kullanasın diye vermişş.
Allah seni ıslah etsin ne demek ya?Ne için ıslah edecek sorguladığı için mi?Ama doğru sizin Allah'ınız kularının işine gelmeyen şeyler söyleyenleri,dini sorgulayanları cezalandırıyodu..."Allah sana bu aklı kullansın diye vermiş" adam zaten aklını kullandığı için konuyu tartışmaya açmış..Aklını kullanmasa hea öle öle der geçerdi...