Ezan "Türkçe" Okunsun.
-
Senin yazından hemen önce benim yazım var, onu bi oku kardeş. (eğer okuyup sonra bu yazını yazdıysan sana diyecek 2. bir lafım yok)
Birde konuyu saptırma türkçe ezanla türkçe dua bambaşka birşey.
-
senin yazdığınıda okudum başkalarının yazdığınıda okudum ne demek okuyupda yazdıysam 2.ci bi lafın yok varsa söyle çekinme burda sen ben yok biz varız
-
Tabiki biz varız
Fakat ben diyorum elin amerikalı müslümanı geldiğinde, Türkçe ezanı duyunca camiye mi koşacak?
Sen hala ne diyorsun. Bu şekilde ısrarla ve körü körüne düşünene ben ne diyim.
Şimdi elin amerikalı müslümanı Türkiye'ye geldiğinde nasıl Namaz vaktinin geldiğini anlayacak sen bunun cevabını ver bana.
-
felah kelimesi neden türkçeye çevrilmiyor
birde çeviri yapılırsa heralde yanlışlıklardan kaçınılması için ve bozulmaması için ve bu açıklama bana yeterli
-
iyide arkadaşım elin amerikalısından bize ne burası Türkiye neden kendimizi ona göre ayarlayalım biz burda islamı önce kendi vatandaşımıza anlatmaya çalışalım zaten avrupalılar ezan sesinden neden gıcık kapıyor ne anlama geldiğini bilmedikleri için bence almanyada almanca fransada fransızca okunmalı bu şekilde olursa Allah için hayırlı bi iş yapmış olmazmıyız
-
maydonoz07 bunu yazdı:
-----------------------------1-yeryüzünde peygamber gönderilmeyen tek millet TÜRK milletidir öncelikle herkes bunu aklının bi köşesine soksun sebebiyse TÜRKLER islamiyetten yüzyıllar öncesinde tek tanrıyı kabul etmiş millet olmasıdır . Atalarımız Allahtan aman dilerken türkçe konuşuyordu siz neden arapçayı tercih ediyorsunuz
-----------------------------
alla alla demek yeryüzünde peygamber gönderilmeyen tek millet TÜRK milleti ha?kimdiyor bunu? bu bilginin temeli ne? hadismi ? ayetmi? kendi yorumunmudur nedir yani?
-
maydonoz07 bunu yazdı:
iyide arkadaşım elin amerikalısından bize ne burası Türkiye neden kendimizi ona göre ayarlayalım biz burda islamı önce kendi vatandaşımıza anlatmaya çalışalım zaten avrupalılar ezan sesinden neden gıcık kapıyor ne anlama geldiğini bilmedikleri için bence almanyada almanca fransada fransızca okunmalı bu şekilde olursa Allah için hayırlı bi iş yapmış olmazmıyız
Sen ne diyon yaaa.sarhoşmusun kardeşim. ne demek elin amerikalısı, İşde siizn gibiler örümcek kafalı.
Bir kişi müslümansa ırkı, dili, rengi hiç önemli değil. Saçma sapan konuşuyorsun. Sizlerin niyeti üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Eğer bir kişi müslümansa ve nereye giderse gitsin namaz vaktini öğrenebiliyorsa (ortak bir anlaşılan bir olgu varsa) bundan daha güzel ne olabilir.
Senin gibi at gözlüklülerine bundan sonra en ufak bir kelime etmiyorum. Çok zeki olduğunuzu zannediyorsunuz, aklınız sıra kelime oyunları yapıyorsunuz. Biraz pratik düşünün lütfen birde o at gözlüklerini çıkartın
-
Türkçe bana göre saçma oluyo nedense. Alışılmadık bi şekilde tanrı uludurrr diye uzun hava biçimde söylemek enteresan. Tarih boyunca böyle gelmiş böyle gidicek. Bu amerikada da arabistanda da türkiyede de arapça okunsun!
-
Arkadaşlar bana kalırsa bu şekilde bir konunun açılması bile abes.
Ya Ezan bu.Evrensel birşey bunun türkçesi ingilizcesimi olurmuş.önceki okuduğum yorumlarda diyorki vatandaşın biri
ben size şimdi bu yorumumu almanca yazsaydım nereden bilecektiniz içinde küfür falan olup olmadığını diyor. varmı böyle bir mantık Yüce Rabbimin gönderdiği bu Ezan heryerde kutsal her yerde aynı dilde arapça olarak okunuyor benim bilgiğim esasında 5 ayrı ezan okunuş makamı vardır.
bu gibi boş konularla boşuna uğraşmayalım derim eğer vatandaş ezanı türkçe duymak istiyorsa bırakalım kendi kendie öğrensin kendisi okusun ezanın türkçesini.bunun üzerine de tekrar bir yorup yapmak istemiyorum arkadaşlar.
-
en azından şimdi anlamıyolar ezanı da onun için böyleler diyebiliyoz,,, boşver arapça kalsın.....eşşek hoşaftan ne anlar....