folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ezan "Türkçe" Okunsun.

Ezan "Türkçe" Okunsun.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

arapçayı savunan yok sana tek cümle söyleyeceğim bütün tezim bunun üstüne;

islam dini,arap yarımadasına,arap ırkına ve doğal olarak arap diline inmiştir,ibadet dili arapçadır,eğer allah gerekli

görseydi şüphesizki sonsuz kudretiyle,bütün dillere yahut,islam dinini kabul edecek bütün ırklara birer nüsha gönderirdi ki

bunu takdir etmemiş.senin türkçe türkçe diye tutturman,bir sınavda türkçe sorulan sorulara türkçe cevaplar verilmesi

istenirken,çince cevap vermeye inat etmek gibi birşey.allah bize ibadeti kendi dilinizde yapın diye emretmemişki.

biz burda allahın emirlerini yerine getirme üstüne birşeyleri tartıştğmıza göre,ve senin savunduğun tez bir emir olmadğına

göre asıl türkçe ibadetin savunlucak bir tarafı yok... cümleten hayırlı geceler bu sefer harbiden gittim...

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bize verilen akıl düşünüp seçmek için. Nüshalarını göndermiş olsaydı sanırım akla ihityaç duymazdın.

Son yazdıkların ile artık daha fazla birşey yazmama kararı aldım çünkü gerçekten bu konuda bilgin olmadığını bilginin de ötesinde düşünmediğini düşünüyorum,görüyorum.

Sana inanman emredilmiş, arapça oku ,yaz-çiz ,savun ve milliyetçisi ol denmemiş. Önce burayı bir anlarsanız herşey daha kolay olacak.Arapçada bir özellik yok.

O kadar bağnaz savunuyorsunuz ki yolda arapça küfür yazılı bir kağıt bulsanız Kuran diye alır yerden kaldırır bir yere koyarsınız. Anlatmak istediğim ne olduğunu bilmemeniz ve bununla birlikte arapça yazılan herşeyi ya Kuran'dan bir parça yada büyü zannetmeniz.

Eğer ben inanıyorsam sen bana tutupta arapça okuyacaksın inanacaksın en önemlisi ise böyle emredilmiş arapça olmalı diyemezsin. Çünkü böyle bir durum yok bu tamamen sizin dededen görme inançlarınız.

Dini modernize edip anlamak ve anlatmak kötü bir olay değil, tam aksine dine hizmet eden güzel akılların eseridir.

Bazı şeyler kaybedilince daha iyi anlaşılır.

İabadet Türkçe olmalı,olmak zorunda.

Yoldan geçerken, herhangi biryerde duyduğum arapça duayı melodisinden dolayı değil,

Anlamından dolayı sevmeliyim.

İşte bu kadar basit.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    th3Abdo
    th3Abdo's avatar
    Erkek
    bu konuyu acarak gercekten buyuk bir musabaka baslatan 8mm tesekkurler :) isiniz gucunuz yok milleti galeyana getirisiniz...

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

okadar şey yazdım janissary o kadar açıklama yaptı

al sen ibadetini türkçe yap hocam be.al türkçelerini çoğalt dağıt.

sende dinini türkçe yay.

ezanı minareye çık türkçe oku..ehh eytere bea gına geldi muhabbetten 1 aydır :D

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

8mm;

benimki arap milliyetçiliği değil,seninki bağnaz türk milliyetçiliği. şunu bi düşün daha öncede sordum arapça okudğun

hatta ve hatta okumadğn kuranı kerimden dolayı hangi türklük özelliğini kaybettin? ayrıca şunu unutma din bir ideoloji

fikir,teknik bir hüve değildir,100 yıl önce az çağdaş,100 yıl sonra çok çağdaş diye bi kavram kargaşasına girmeye lüzum

yoktur

din zaten günümüzün teknolojik şartlarına uygundur,hoparlörden ezan okunması,kabenin canlı izlenmesi gibi gibi..

ama biz kalkıp dini toplumlara göre yorumlarsak bu dini modernize etmek değil yozlaştırmak olur.bütün mesajlarımda

papağan gibi tekrarlardım din evrenseldir,kuralları koyulmuş,ibadet şekli,dili belirlenmiştir,bu sorgulanamaz,değiştirilemez

eğer böyle yaparsan bu din olmaz.

arapçayı türkleştirene kadar türkleştirecek bir çok şey var. sen hiç kuranı kerimin arapça olmasında etkilenip,

yozlaştınmı? sen hiç sokakta haşa "sübhaneke" diye bi cafe gördünmü? bütün isimler,niklerimiz bile ingilizce. eğer ille

amacın türklükse önce bunu aşalım bence. benim bile türkçesi "yeniçeri" olan nikimin gavurcası yazıyor jannissary.

ayrıca yakında bi konu açacağım şu her fırsatta karşı çıktğmız "arap milliyetçiliği" ne demektir,nedir,ne değildir? diye.

daha bu konu muğlakken kalktık neleri tarışıyoruz.eğer,biz arap dilinden din yüzünden etkilendiysek hani nerede?

yok ingiliz dilinden etkilendiysen senin tekpin nerede? "cafe adları türkçe olsun,nicklerimizi türkçeleştirelim" deseydin

o zaman sana hak verir ulvi bi görev yaptığnı düşünürdüm,ama sen dini her topluma empoze etmek gibi yanlış bi fikri

benimsemişsin,evrensellik kavramını anlamaman tek hata zaten,diğer hususlarda kısmende olsa mutabıkız buda benim

sana son cevabımdır. hadi iyi günler..

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    th3Abdo bunu yazdı:
    -----------------------------
    bu konuyu acarak gercekten buyuk bir musabaka baslatan 8mm tesekkurler :) isiniz gucunuz yok milleti galeyana getirisiniz...
    -----------------------------
    bu konuya kayıtsız kalma hakkını kullansana sen.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0d3r
    c0d3r's avatar
    Erkek

zihniyetinize......

5 sayfa okudum bıraktım,  şurada ibadetler Türkçe olsun diyenler hayatlarında otuziki farz, ellidört farz veya ehl-i sünnet vel cemaat, itikad, mezheb, hayatlarında böyle bir kelimeler duymuş mu ki islami olgulara dil uzatıyor. Hayatında ibadet etmemiş Türkçe olsun diyor. Niye karışıyorsunuz ki arkadaşım?

Madem öyle, kaç taneniz İstiklal Marşı'nı okuyunca anlıyorsunuz sorarım size? Ne şimdi, anlamıyorsunuz diye hadi tutup değiştirelim. 

Yahu, sizin ismin nedir? Ahmet, Mehmet, Ali, Hayri, İsmet, vb...  Şöyle düşünün şimdi örneğin İsmet sizin isminiz. Sizi İsmet'in Türkçesi olan Temizlik olarak çağırsalar;Temizlik bey bakar mısınız? Hoşunuza gider mi?

Allah Kur'an-ı kerimde, "Benim kitabım Arabidir, Kur'anı Arabi lisan ile indirdim" buyuroyr.

Akıllı, mantıklı düşünelim arkadaşlar,

Dinin sahibi Yüce Yaradan. O tüm evrenin, kainatın, yaratılışını , milimetrik hesaplar yapmış, nizam intizam içinde dünya evren hayat devam ediyor da, Haşa bu yaratıcı Tüm dillere çevirmeyi bilmiyor muydu yani? Ya da Güzel peygamberine, Git, Türkçeye çevrilsin şeklinde diyemez miydi Haşa.

"İngilizler, yüzlerce yıllık Şekspir'i 8 yaşındaki çocuklarına okutturuyorlar. Kendi milli duygularını aşılıyorlar, biz ise Daha İstiklal Şairi Mehmet Akif'i , Büyük Kumandan Mustafa Kemal'i anlayamıyoruz siz bizim dinimizle uğraşıyoruz. Bırakın böyle boş beleş işleri.  

daral geldi :S
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    Bi atatürk belgeselinde izlemiştim.Ezan türkçe okunuyodu gayette güzel di söyleniş olarak ama buna zmn hzrlamak çok zor.Herkez günah önyargısıyla yaklaşır:S
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Erkek

Konuyu açan arkadaşımın ilk yazısına itafen;

-Kardeşim tabiki mesajının ilk parargafında yazında haklısın ama 29 sayfayıda okumamı beklemeyiniz, ama ilk sayfayı komple okudum ve ondan sonra direk sizin ilk yazınıza itafen yazıyorum;

Ewt yazınızın bir yerinde bazı düşünenler için "cahil" sıfatında bulunmuşsunuz ama kusura bakmayın ve yanlış anlamayın bu konuda gerçektende sizde cahilsiniz.

Öncelikle şunu rahatlıkla belirteyimki, İslam dini bilindiği kadar belli yere sıkıştırılmış bir din değildir fakat bizler sıkıştırıyoruz. Sabah ezanındaki ek cümleler (türkçe mealini yazıyorum takıntısı olan arkadaşlar için) "namaz uykudan daha hayırlıdır" olan "esselatü hayrun minannev" ilk ezanlarda yokmuş. Hz. Bilal Habeşi birgün bunu ekleyerek söylüyor ve HZ Muhammed efendimizin hoşuna gidiyor ve böylece bu şekilde kalıyor;

ne demek istedim; O kadarda katı kuralları olan din değil tam tersi İslam dini kolaylık dinidir. Ama ve yine ekliyim fennin ve ilmin en son durağı İslamdır. Ve islam fennin, ilmin ve mantığın kabul ettiği en güzel şeyide kabul eder.

İslam dini Türklere ve Araplara getirilmiş bir din değildir. Bir referans şart ama. Nasıl İngilizce dünyada referans bir dil olarak kabul bulunmuşsa kimse bi tarafını yırtmasın Arapça da İslam dininin referans lisanıdır. Peki neden bir ortak dil kullanılmalı? Ya ben gittim amerikaya, bişiler söylüyor ama anons mu? Milli marşlarımı ezanmı nereden anlıyacam kardeşim? Aynı şekilde bir ingiliz ve müslüman, geldi bir araştırma için Türkiyeye Türkçe ezanı duyunca camiyemi koşacak.

At gözlüklerini çıkartmanızı ve en önemlisi şu gereksiz ön yargıyı ve ve ve kompleksi atın üzerinizden.

Ha son olarak bazıları ne anlamını bilmediğim gibi saöma cümleler yazmış. İnsan kendi ayıbından şikayetçi olurmu? İşde siz oluyorsunuz. Eğer Fatiha suresinin Türkçe mealini bilmeden söylüyorsanız veya ezanı anlamadan dinliyorsanız o sizin ayıbınız ve sorununuz, Sizin için İslam dini değişecek hali yok.  

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maydonoz07
    maydonoz07's avatar
    Erkek

1-yeryüzünde peygamber gönderilmeyen tek millet TÜRK milletidir öncelikle herkes bunu aklının bi köşesine soksun sebebiyse TÜRKLER islamiyetten yüzyıllar öncesinde tek tanrıyı kabul etmiş millet olmasıdır . Atalarımız Allahtan aman dilerken türkçe konuşuyordu siz neden arapçayı tercih ediyorsunuz

2-Yüce yaradana dua etmek için her hangi bi dili öğrenmek şart değildir kimse arapça öğrenmek zorundada değildir.(sakın bana bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır demeyin) biri bana namaz kılmayı arapça öğretseydi ben bişey anlamazdım öküzün trene baktığı gibi bakardım.

3-ben ezanın türkçe mealini biliyorum tamam ama arapça bilmiyorum hoca camide arapça dua etmeye başladımı ben nerde amin diyeceğimi şaşırıyorum(cemaatte çok biliyomuş gibi iki kelimede bir amin der) 

4-ben bütün bu yazdıklarımı flamancada yazabilirdim benim size açıklamamı yaptığımı yoksa küfürmü ettiğimi nasıl anlayacaktınız

Türk"üz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz, Atsızcıyız, Turancıyız. Basbuğumuz: Atatürk, Yol Göstericimiz: Nihal Atsız, Silahımız: Damarlarımızdaki asil kan, Hedefimiz: Turan! Soyumuz; Saf Türk Soyudur, Dilimiz; arınmıs Türkçe"dir, Töremiz; ne Arap"ın, ne kürdün ne de Batı"nın töresidir, özbeöz Türk"ün töresidir. Türk"ün töre ve kültürünü, yasam tarzı olarak benimseyip yaşar ve yaşatiriz. GökTanrı Türk"ü Korusun..... TÜRK IRKI SAĞ OLSUN....
Toplam Hit: 47007 Toplam Mesaj: 317