folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ezan "Türkçe" Okunsun.

Ezan "Türkçe" Okunsun.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    parvati
    parvati's avatar
    Dişi

ezan bi anlamda islamın evrenselliğinin sembolü olduğu için heryerde aynı olmalı bencede...

yani ingilizce yada almanca olsa.. sanki onların dini bizimle ayni değilmiş gibi....

tam islamı hükmünü de öörenmek lazım .... 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mipodrall
    mipodrall's avatar
    Erkek
    Bu bir imaledir. İslamiyetin imalesi. Tüm dünya'da aynı dilde olması lazımdır.

Savaş herşeyin babasıdır...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ExcaliburTBT bunu yazdı:
    -----------------------------
    Kusura bakmayın ama konuyla alakasız fakat sorcam Ilımlı İslam nedemek :| Ilımsızı nasıl oluo Ilımlısı nasıl oluo. merak ettim :S
    -----------------------------

"Namazda gozu olmayanin, ezanda kulagi olmaz" lafını söyleyen bir insanın din hakkındaki düşüncelerini ve dini hakkındaki yaklaşımlarına baktığın zaman ılımlı bir tablo çizmesi mümkün değildir. Çünkü insan olarak ta araştırma kabiliyeti olmayan sürü mantığıyla hareket eden bir yapısı vardır ve bu sebepten ne eleştri kaldırır ne de bir konuda doğru düzgün tartışabilir, yani kestirip atar.

Ilımlı insan herşeyden önce hoşgörülü insandır. Başkasına ve herşeyden önce kendisine hoşgörüsü vardır. Dinlemesini bilir. Ilımlı yaklaşımları ve düşünceleriyle hemen fark yaratır, fark edilir. Bu tarz müslümanlar benim gözümde ılımlı Müslümanlar. Umarım anlatabilmişimdir. Sen ılımlı deme başka birşey de. Bu benim düşüncelerim.

istanblue denilen öküz arkadaşım. Postunu bilerek silmiyorum.Senin yazdığın küfür beni etkilemez ama senin ne kadar öküz olduğun hakkında insanlara bir fikir verebilir.

Oldu mu?

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek

Ilımlı İslam diye bir şey yoktur.! basa basa diyebilirim bunu peki kim cıkardı bunu.!

richard amcamız kimmdir bu adam?  american dişişleri bakanının baş müştesarı idi vakti zamanında.! Göruyormusunuz.!

Bu gun  bu sacmalıgı cıkartan sahısın kim oldugunu .....İslam Adı üstüne bir kavramdır Zaten..Önüne Sıfat koyan kimse İhanet içindedir..!

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SuBTeRaNo
    SuBTeRaNo's avatar
    Erkek

Bende bişey eklemek istiyorum;

Kur'an'ı Kerim'de diyor ki;"Şühpesiz biz Kur'an'ı sizin için kolaylaştırdık fakat düşünen mi var?"

Şahsen kendim okudum hiç kimseden duymadım..

demek istediğim şu ki, o zamanda arapça gönderildi.ResulAllah'ın döneminde ezan arapça kur'an arapça..Şimdi görüyoruz ki Kur'an türkçe ingilizce vs vs yapılıyor..Ancak bunun bir nedeni var.Duymayan bilmeyen insanların duyup bilmesi için..Anlamaları için..Sizce dünyadaki kaç insan kalkıpta bana arapça öğret der???..bence o kadar da fazla değildir.Onların Hz.Muhammed(S.A.V.)'mi ve Kur'an'ı Kerim'i bilmesi bilmesi yeterlidir.Ezan arapçadır.Eğer ki onlar Kur'an'ı merak etselerdi başka dile çevrilmesine gerek kalmazdı zatn..Adamlar kur'an'ı okuduktan sonra ezanında anlamına bakılacaktır.Diğer bir bakışla ise kur'an ezan kadar kısa değildir.Anlamını biliyoruz ya türkçesine ingilizcesine napcaz?

Hem bu meshep kavgalarıda ResulAllah öyle yaptı diğeri ise hayır ben gördüm böle yaptı diye çıkmadı mı?Farklı düşünce ve fikirler çıktı..O zaman bizde diyelim ki;ResulAllah'ın döneminde arapça okunuyordu arapça kalsın.Anlamını biliyoruz zaten napalım türkçesine?..Burdaki amaç dinle alakalı birşey değildir..Devletin laik olduğunu göstermektir..Ama din ve devlet birbirine karıştırılmamalı eğer devlet laikse tabi..Hem biz laikiz dediğinizde diyorsunuz ki karşıdaki kişiye;kardeşim biz senin dinine karışmıyoruz istediğini yap bize zarar verme ve bize karışma bizde istediğimizi yaparız..

Ve düşüncem şu bence Arapça olması daha iyi..Hem kim bilir Peygamber efendimiz Hz.Muhammed(S.A.V.) kaç kere arapça okumuştur o ezanı!!..

Son olarak,önemli olan niyettir..Senin içindeki niyettir.Ama bahsettiğim niye şöyle birşey değil;Ya ben zaten namaz kılmak istiyorum o niyetim var kılmasamda olr..bahsettiğim şey bu değil..Sen içtenlikle kılarsın o namazı.Allah'a secde edersin niyetin önemli.Millete müslümanım demek için mi yoksa Allah'a yolundayım demek için mi kılıyorsun?hem bu sadece namazda değil dini tüm görevlerde böyle..Zekat verirken zekat vermen için ayrı bide karşıdakinin ihtiyacı olduğu için vereceksin..Oruç tutarken herkes tutuyor veya ben böyle öğrendim diye değil..Allah'ın buyruğuna uymak ve nefsini kontrol etmek için yapacaksın..Bakın orucu Allah için tutuyorsunuz o niyeti yaparken bide nefsinizi kontrol ediyorsunuz...

163gün,20 Saattir giris yapmadiniz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatih66
    fatih66's avatar
    Erkek
    arapçanın estetik bir yapısı var, tamam ezanı türkçeleştirerek estetiğini bozabilirsiniz, ama kur'an-ı kerim e dokunmayın. Allah ın kelamını dilden dile benimserseniz incil ve diyer malum kutsal kitaplar gibi değişime uğrar. Allah korusun, ve kitabimiz kur'an-ı kerim kıyamete kadar değişime uğramayacağı müjdeleniyor.

F.K.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SuBTeRaNo
    SuBTeRaNo's avatar
    Erkek
    Eğer ki kur'an değişseydi kıyamet kopardı.Çünkü Allah son din olarak bizim dinimizi göndermiş oda kötü yola saptırılırsa Rabbimiz başka din göndermez son çare olarak kıyamet kopar..Hem son cümlende de belirtmişsin gerçi ama :=)

163gün,20 Saattir giris yapmadiniz.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elixir
    Elixir's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Tartışmasına Bile Girmem!

Gereksiz Spekulasyonlara'da Gerekiz Bir Göz Ruhuyla Bakmak Gerek...

Ayrılığın rüzgarı zamansız estiği vakit, beni arama buralarda. Ben bilmem hangi meridyenin, bilmem kaçıncı paraleline savrulmuş olacağım. Bilinmez yollarda yürüyeceğim, başı öne eğik. İşte diyecekler, işte o yabancı geçiyor yine yalın ayak, başı dumanlı. Yüreğimin çarpıntısını bilmeden arkamdan ahkam kesecekler. Ellerimde hesap soracak derman yok. Dişlerim kenetlenmiş, dilim lal konuşmuyor benimle. Dermansız dertlerin, onulmaz yangınların, alev alev, har har, kor kor yandığı ve kavuşma ümidinin hızla eridiğini bilerek ve kalbimin bu erimeye inat donduğunu hissederek yürümekteyim. Elimde ne bir pusulam, ne de bir haritam var. Bana klavuzluk eden sadece kargalar. Kargalar kargaşadalar, bense karmaşada. Her şey muamma, her şey bilinmezlerle çevrili. Bende bu bilinmezin, bilinmezliğinde kaybolmak istiyorum Mutlak Sonsuza...! ( Elixir )
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek
    mümkünse şu ezan hiç okunmasın okuncaksada arada bir şu minarelerden pink floyd falan calsın (:

bassinyourface
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatih66
    fatih66's avatar
    Erkek
    morportakal ismin sana çok yakışmış :D     

F.K.
Toplam Hit: 50229 Toplam Mesaj: 317