folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Japonya Hakkinda Hersey



Japonya Hakkinda Hersey

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2009
    Erkek

    |---------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Oncelikle konuyu genele actim umarim sakincasi yoktur. Cunku uygun bir kategori yok.

    |---------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Bugune kadar Japonya ile ilgili yuzlerce PM aldim ve halende almaya devam ediyorum. Hepsine elimden geldigince cevap vermeye calistim. Istedimki Japonya hakkinda bilmek isteiklerinizi tek bir konu altinda toplayayim. Boylece bilmek istediklerinizi sagdan soldan, yalan yanlis bilgiler yerine birinci agizdan ogrenin.

    Bu konu icinde benim unuttugum veya sormak isteidiginiz baska sorular olursa asagi yazin bende musait olunca cevaplayayim.

    1 - Japonya Genel:

        Nufusu yaklasik 130 milyon civarinda ve bunun %12 lik bir bolumunu yabancilar olusturuyor.
        Buyuk sehirleri Tokyo, Osaka, Nagoya, Hiroshima, Sapporo gibi belli basli sehirlerdir.
        Yuzolcumu Turkiye'nin yarisi kadar(Turkiye, Japonya'dan 2.2 kat daha buyuk) Turkiye'nin yarisi kadar yere Turkiye'nin 2 kati nufusu koyunca haliyle ev kiralari pahali oluyor.

    2 - Vize:

        Japonya, Turkiye'ye vize uygulamayan (sanirim) tek gelismis ulke(digerleri; mozambik gibi geri kalmis cahil ulkeler - Ayrica millet bununla bile ovunuyor ya -). 90 gunu gecmeyecek ziyaretler icin vize buradaki havalimani kapilarindan alabilirsiniz.
        Ancak bir cok Turk daha Japonya'yi goremeden geldi ucakla geri postalanmistir. Bunun aslinda bir cok sebebi olmasina karsin belli basli bir kac noktayi aciklayayim.

         A) Cebinde 30 bin dolar nakit parasi vardir.
         B) Kucaginda kocaman bir doner makinesi vardir.
         C) Gocmen polisine tutarli bir aciklama yapamamistir.
         D) Yine gocmen polisine abuk sabuk cevap vermistir, veya seyahat plani yoktur.
         E) ben Kurt'um ve Turkiye'de eziyet goruyorum demistir (Yasanmis olay; Herifin teki gocmen polisine "Turkiye'de eziyet goruyorum" demis. Poliste bu herife "Burada bi dunya Turk yasiyor ve kimse senin dedigini simdiye kadar soylemedi")

    3 - Kacak olarak yasamak:

        Akliniza gelmesini isteyeceginiz en son sey burada kacak olarak kalmak olsun. Cunku vizesiz isci calistirmak ciddi anlamda suc ve cok yuksek hapis ve tazminat cezalari var.
        Diyelim hasbel kader kacak olarak bir is buldunuz. Bulacaginiz is %99.99 ihtimal tikali kanalizasyonlari elinizle temizlemek olacaktir, %0.01 ihtimal insaatta amelelik olacaktir.
        Bulacaginiz iste para kazanabilirseniz ancak ve ancak yemenize yeter, ayni pantolonu ve gomlegi 3 ay falan gitmek zorunda kalirsiniz.

    4 - Yasam :

        Japonya belkide yeryuzunun en duzenli ulkesidir. Burada hersey kurallar cercevesinde isler. Kurallara uydugunuz surece cennet gibi bir ulkedir. Gecenin 3 unde bir kadin yanliz basina sokakta yuruyebilir ve kimse rahatsiz etmez. Cebinizde 100 bin dolara koyup en ucra sokaklarda arkaniza bakmadan, ne zaman gasp edileceginizi dusunmeden dolasabilirsiniz. Bisikletinizi veya motorunuzu veya arabanizi kilitlemeden 2-3 saatligine oylece birakabilirsiniz ve geri geldiginizde herseyiniz oradadir.

        Icinde maasiniz olan cuzdaninizi kaybettiginizde, ertesi gun cuzdaniniz icinde tek bir kurusuna dahi dokunulmadan size geri doner.

        Japonya'da evler yukarida bahsettigim gibi yer yoklugundan dolayi biraz pahali ama normal bir iste calisip Japon yeni olarak para kazanirsaniz hic dert edilmeyecek bir meblagdadir.

        Yeme-icme; biraz sorun teskil ediyor. Cogu yiyecegin icinde domuz eti veya katki maddesi oldugu icin buraya geldiginizde ilk ogrenmeniz gereken sey domuz etinin kanjisi olmalidir. Bir restaurantta yemek yerken siparisi alan garsona "Ben domuz eti yemiyorum" derseniz o size sadece domuz eti olmayan seyleri tavsiye eder ve bunlarin icinde Bacon, sosis ... vb gibi domuz eti ile yapilan seylerde olacaktir. O yuzden siparis verirken domuz eti ilgili ne varsa herseyi soylemeniz gereklidir(Ben iki defa yedim bu sekilde).

        Not: Domuz etini bilmeden yemek sorun degil ama sorun olan bizler asla domuz eti yemedigimiz icin yaklasik 30dk sonra yediginiz herseyi kusarsiniz ve yaklasik 5 gun boyunca tum yiyeceginiz ve iceceginiz sadece su olur.

        Internet erisimi; burada hemen herkesin internet erisimi var. Hemde coooooooook yuksek hizlarla ve Turkiye ile kiyaslayinca neredeyse beles gibi. Cogu yerde internet kafeler vardir. Yalniz bu kafeleri Turkiye'de olan osuruktan teyyare kafeler ile karistirmayin. Burada kafelerin icinde banyo, acik bufe icecek(alkol haric), en az 6 cesit dondurma, kutuphane, tuvalet, havlu, terlik, dis fircasi macunu, masaj koltuklari, ozel oda vs vs akliniza gelebilecek hersey turlu konfor mevcut ve hepside bedava.

        Kalacak yer: burada sadece yabancilarin kalabilecegi dayali doseli evler mevcut ve nispeten kendize ait ev kiralamaktan cok daha ucuz. Misal olarak 3 odali bir evin her bir odasinda baska kisiler kaliyor ve Mutfak, banyo ve tuvalet ortak alanlar. Bu tip evlerde elektrik, gaz, klima, tv, internet vs vs hersey fiyatin icinde. Yaklasik olarak boyle bir ev kalmanin aylik maaliyeti 650-700tl civarinda.
       
        Japonya yeryuzunun en sakin ulkelerinden biridir. Burada kavga, gurultu, kufur hic birsey yoktur. Cunku kavga etmek icin bir sebep yoktur, herkes birbirine son derece saygili ve naziktir. Kaldirimda yol verdiniz diye size 2-3 defa tesekkur ederler. Burada duyamayacaginiz teksey kufurden ziyade korna seside olacaktir. cok zor durumda olmadigi surece kimse korna calmaz. Trafik tikali ise herkes kontagini kapatip oylece bekler, kac saat gectigi hic onemli degildir. Yaya eger adimini yola attiysa ve trafik isigi yoksa o anda butun trafik durur taaaaki butun yayalar yoldan ayrilincaya kadar.
       
        Burada yillik ceza puani limitiniz sadece 3 (Evet yanlis okumadiniz sadece ve sadece 3 tur) kirmizi isikta gecmek 7 puan dir ve tek sefer dahi kirmizi isikta gectiyseniz bu sizin ehliyetinize 6 ay sure ile el konulacagi anlamina gelir. Ayrica Ehliyet merkezine gidip (tam emin degilim) 7-8 saat ders gormeniz gerekmektedir.
        Alkollu arac kullanmak bence intihar etmekten daha zor. Hem alkollu sekilde arac kullanan kisi hemde o arac icinde olan herkes ayri ayri cezalandiriliyor. Kisa bir not: 130 milyonluk ulkenin trafik kazalarinda olum orani sadece ve sadece 4200(2011 e gore) kisidir ve her gecen yil daha da asagi dusuyor bu rakam.


    "Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2003
    Erkek

    Vizesiz olması beni çok çok şaşırttı hocam.

    Mevsimler nasıldır hocam peki, gezmek için en uygun aylar hangileri?

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2005
    Erkek

    insanın gelesi geliyo öle bi analtmışsın ki hocam :) eline sağlık :)


    .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2009
    Erkek

    5 - Okul :
        Burada okullar 13 yil zorunlu egitim var. Universiteler den ayri olarak Senmon Gakko denilen 2 yillik ozel okullar var. Bu okullari bitirerek
        teknisyen diplomasi alabilirsiniz.
        Universiteler ise neredeyse tamami burs vermekteler. Turklerden burs alip okuyan cok kisi var burada.
    6 - Kizlar :
        Kizlarina hastayim ya, %99 u yabancilari cok sever. Cikma teklif ettiginizde, salak Turk kizlari gibi "Cekil be aptal" demez ve hatta diyemez cunku
        Japonya'nin kulturunde red etmek cok kaba davranistir. Size direk olarak hayir demez ama su sekilde bir aciklama yapar "Gelmeyi cok isterim ama
        maalesef bugun icin once verilmis sozum var, lutfen bagislayin."
    7 - Ask mesk :
        Japon insani cok esnektir. Burada buldugunuz hatunu istedigiz otele atma sansiniz var. Ayrica Love Hotel denilen sadece mikis muhabbeti olan oteller var. Bu otellerde ne siz resepsiyonisti, nede baska biri sizi gorur. Hersey elektroniktir. Giriste butun odalarin resimleri vardir ve musait olan odalarin isiklari yaniyordur. Istediginiz odanin resminin altindaki dugmeye basarak o odayi kiralarsiniz. Tavandaki ok isaretleri sizi odaya dogru goturur. Asansor istediginiz odanin bulundugu kata otomatik olarak cikar kacin katti diye dusunmenize gerek yoktur. Bu oteller 2-3 saatlik ve butun gun diye iki opsiyon sunuyor eger 2-3 saat kalacaksaniz ortalama ucreti 50-60 tl civarindadir.
    8 - Yerlesme :
        Eger buraya yerlesmeye ve calismaya niyetiniz varsa
            A) Kacak olarak kalabilirsiniz.
            B) Universiteden burs alarak kalabilirsiniz.
            C) Herhangi bir japonca kursuna kayit yaptirarak  bir yillik oturum ve calisma(sadece part time) izni alabilirsiniz.
            D) Yaptiginiz iste cok iyisinizdir ve buradaki sirketin biri sizinle calismak ister.
            E) Kolay yoldan kel/topal bir tane hatun bulup evlenip kalabilirsiniz.
    9 - Vize :
        Yukaridaki maddelere istinaden(A sikki haric) ilk defa alacaginiz vize suresi bir yildir, bir yil sonra onu yenilemeniz gerekir ve size ikinci defa bir yil verirler ve sure bitiminde tekrardan bir daha alirsiniz yani ilk 3 yiliniz birer yillik vizeler seklinde gider. 3. yilin sonunda 5 yillik alirsiniz. Veya isterseniz suresiz oturum izni alabilirsiniz(benim suanki vize statum)


    "Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2005
    Erkek

    Önümüzde ki 5 yıl içinde Japonya veya G. Kore gezisi var aklımda.

    İnternette japonların türklere karşı tutumu hakkında bir çok şey yazıyor olumlu - olumsuz. Orada yaşayan birinin ağzından duymak isterim bizlere karşı tutumlarını.

     


    Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    Hocam bilgiler çok değerli, çok teşekkür ederim,

    çizdim, soracaklarım var :)

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2009
    Erkek

    Arkadaslar parca parca yaziyorum. Cunku biraz mesgulum tel geliyor, fax geliyor birseyler oluyor. O yuzden yazdiklarimi parca parca ekliyorum boylece kimseninde cani sikilmaz okurken.

    @Mukavim_ Mevsim tamamen Turkiye ile ayni, zaten Turkiye ve Japonya(Honsu adasi yani tokyo, osaka, nagoya...vs vs olan yer) ayni kusak uzerindeler (36.paralel miydi neydi)

     

    --- DEVAM ---

    10 - Calisma :
        Burada ilk geldiginizde ilk yapabileceginiz isler basit isler olacaktir. Cunku en buyuk sorun olan Kanjiyi bilmiyosunuzdur.
        Ama merak etmeyin, Japon hukumeti onun icinde yardimci oluyor, butun illerin belediyeleri kendi bunyelerinde ucretsiz japonca kurslari veriyor. Bunlara devam ederek orta seviye Japonca ogrenebilirsiniz ve tek kurus para vermenizede gerek yok(bazi iller sadece kayit parasi olarak cok cuzzi bir miktar talep edebiliyor).
        Burada iki yil yasadiktan sonra artik yaklasik 300-400 tane kanjiyi biliyor ve tam anlamiyla Japonca'yi konusyorsaniz o zaman daha guzel islere bakabilirsiniz. Is arama is basli basina ayri bir dunya.
        Ya buradaki yabancilara ozel is ve isci bulma kurumuna gidip sadece yabanci isteyen sirketlere bakabilirisiniz veya normal japonlarin gittigi is ve isci bulma kurumuna gidebilirsiniz. Normal olana gitmeniz is bulma sansinizi cok arttirir.
        Isci bulma kurumunda, herkesin kendine ait bilgisayari vardir ve bu bilgisayar ile butun Japonya'nin isci istekleri olan veritabanina baglanip istediginiz kriterlere gore arama yapabilirsiniz, istediginiz basvurulari hemen yaninizda olan printerdan cikti alip gizeye vermeniz gerekiyor zaten gerisini onlar hallediyor.
        Diyelimki duzgun bir ise girdiniz(gerci duzgun olmayanida ayni ya hadi neyse) Japonlarin nefret ettigi tek sey varsa o da ise gec gelmek ve isi savsaklamaktir. Gec kalmayi hakli cikarak hic bir maazeret one suremezsiniz. Misal "Bugun tren yolda aniden durdu" derseniz alacaginiz cevap "O zaman evden 15 dakika once ciksaydin" olacaktir.
        Japonlar ciddi anlamda is kolik, adamlar manyak gibi calisiyor. Hic bir japon elinde isi yarim birakipta eve gitmez. Isterse gece saat 4 te bitsin, isini gece 4 te bitirir, eve gider ve sabah her zamanki gibi ise gelir. Gec kalirsan kimse maazeret kabul etmez, saat 4 e kadar calismis olmaniz onlari irgalamaz.
        Japonya'da ordu olmadigi icin, askeri disiplini buradaki sirketler verirler. Yani mesai aninda mutlak bir ataat ve ciddiyet vardir. Kari-Koca dahi ayni ofiste calissalar mesai suresi icinde Falan hanim, falan bey diye hitap ederler.
        Asla ve asla bir japon musterisine (TBT konusu var olan denyo) "Hiyar, o senin hatan" veya "Moruk, fakir" gibi asagilik ifadaler kullanamaz, velevki kullandi, anasindan emdigi sutu burnundan getirirler.
        Bu baglamda, Turkiye ile tamamen ters olan bir durum ve Japonya'da karsilasacaginiz en buyuk sorun is disiplini olacaktir. Eger is yerinde once A isini hallet sonra B yi hallet dedilerse o is oncelikle A isi halledilecektir, B kolay diye once ondan baslayamazsiniz.


    "Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    müstakar
    yarasaadam
    yarasaadam's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2011
    Erkek

    merhabalar kardeşlerim 

    öncelikle arkadaşlarımız harika bir sunum yapmış bende  video ile destek vereyim dedim 

    http://www.kure.tv/belgesel/5-ayna/ayna-japonya-1-bolum/91-Bolum/75296/

    http://www.kure.tv/belgesel/5-ayna/ayna-japonya-3-bolum/93-Bolum/75313/

    http://www.kure.tv/belgesel/5-ayna/ayna-japonya-4-bolum/94-Bolum/75314/

     

    ayna programında 

    http://www.aynaprogrami.com/index.php?arama=1

     

    hayırlı seyirler bol bilgiler :)


    Beyninizi işlemci olarak kullanın , harddisk olarak değil :) İnsanlar kitap gibidir azizim , önemli olan cildi değil, içerikleridir Tüm ağı çökertmek , bir insanı hacklemekle başlar
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    Hacı bilişim sektörü ne durumda demicem zaten tahmin ediyorumda durumunu aranan elemanlar ne durumda?

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 15/Mart/2008
    Erkek

    hocam diyelim 6aylık vizeyi alıp gittik orda bişekilde bunu uzatma çalışma izni gibi bişi ayarlama durumu olmazmı kesinlikle


    bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    müstakar
    yarasaadam
    yarasaadam's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2011
    Erkek

    Japonya da bilişimde çalışmak için ne yapmak gerekli?

    teşekkürler 


    Beyninizi işlemci olarak kullanın , harddisk olarak değil :) İnsanlar kitap gibidir azizim , önemli olan cildi değil, içerikleridir Tüm ağı çökertmek , bir insanı hacklemekle başlar
Toplam Hit: 44627 Toplam Mesaj: 335