Japonya Hakkinda Hersey
-
ArmadA bunu yazdı
amma japonya merklısı arkadaş varmış ama anlattığına göre müthiş derecede güzel bir ülke heleki saygı bakımından :S
Hocam sanmiyorum, insanlarin Japonya meraki oldugunu. Daha cok insanlarin aradigi sey; sessiz, sakin ve huzurlu bir yasam. Gelecek kaygisi olmayan bir yer. En azindan ben boyle bir anlam cikardim.
-
sniperscope bunu yazdıArmadA bunu yazdı
amma japonya merklısı arkadaş varmış ama anlattığına göre müthiş derecede güzel bir ülke heleki saygı bakımından :S
Hocam sanmiyorum, insanlarin Japonya meraki oldugunu. Daha cok insanlarin aradigi sey; sessiz, sakin ve huzurlu bir yasam. Gelecek kaygisi olmayan bir yer. En azindan ben boyle bir anlam cikardim.
Doğru bir anlam çıkarmışsın hocam. İnsanımızın japon kültürüne merakı aşikar ama bu konun bu kadar tutmasının sebebi sizinde söylediğiniz gibi insanımızın aradığı huzur ve refah düzeyidir.
-
abi sen hangi havayolunu tercih ediyorsun?
şimdi havayollarını araştırıyorumda yol parasını minimuma getirip japonyada harcama kısıtlamak istemiyorum.
aeroflot ile uçtunmu hiç?
Fiyatlarıda oldukça uygun. birde en azından rusya ile vize yok.
bide şimdi birikim yapıyorum Japonya için. şu anda yol param dahil (yol parasını 1800 tl hesaplıyorum) 5000 tl param var. (daha da çoğalabilir sıkıntım yok)
osakaya yanınada gelicem bu kadar yardımından sonra en azından yüz yüze tanışalım diye eğer Osaka iyi ise orda kalmayı düşünüyorum. otel fiyatları hakkında (daha doğrusu rezervasyon sıkıntısı olurmu sonra kapıda kalmayayım) bilgi alabilirmiyim?
uzun zamandır yasıyosun sen belirle benim bütçemi ki sıkıntı yaşamayayım.
birde yen olarakmı yoksa dolarmı alayım yanıma?
banka kartı geçermi? (IBAN Olayı falan ) -
Hocam 2 hafta kalmak için yol parası dahil , her şey dahil ortalama kaç para lazım? Bi ufak hesap yapıp söylersen sevinirim.
-
Ben %90 Emirates ile ucarim, ama coluk cocuk ile beraber olunca mecburen thy ile devam etmek durumundayim.
Hava yollari icerisinde dunyanin en iyisi Emirates‘tir. Ama daha once dedigim gibi aktarma mevzusu var.
Aeroflot, sakin sakin sakin ona binme, bence aeroflot a bilenecegine yaya gel daha guvenli olur. Ucaklari eski teknoloji Rus topolev thy nin bir zamanlar kulandigi dc-10 lere benziyor ama hem teknolojisi hem motorlari teeeee 1970 lerden kalma.
3200 tl eder sana 150.000 yen falan eger burada youth hostel de kalirsan o para asagi yukari 1.5 ay falan idare eder.
Ama isin garanti olsun diye senin icine bir kac otel fiyatina bakayim, valla benim ev buyuk olsa otel falan siktir et gel bende kal, bos oda var diyecem ama kismet olurda gelirsen gorursun, tipik bir japon evi 70 metre kare dublex.
Agustos ayinda geleceksen rezervasyon sorunun olabilir o yuzden gelmeden bir ay onceden yer ayirtman lazim.
Dolar veya yen fark etmez, havaalaninda para bozmak icin banka subeleri var.
Burada asla ve kat‘a hicbir dukkan yen disinda para birimi kabul etmezler. Kredi karti ise saniyorum sorun olmaz. neredeyse butun kredi kartlari kullaniliyor ama en cok tercih edilen visa, master ve amex.
Sen bura gel haci, Tahribat Osaka bulusmasi diye konu acalim. Millet kiskansin :)Not : IBAN burada kullanilmiyor.
-
RootB bunu yazdı
Hocam 2 hafta kalmak için yol parası dahil , her şey dahil ortalama kaç para lazım? Bi ufak hesap yapıp söylersen sevinirim.
Yol parasi haric 2000 tl falan yeter. Ama isin icine alisveris koyarsan 20-30 bin dolardan asagi kurtulamazsin. Sonucta burasi elektronik cenneti.
-
sniperscope bunu yazdı
Ben %90 Emirates ile ucarim, ama coluk cocuk ile beraber olunca mecburen thy ile devam etmek durumundayim.
Hava yollari icerisinde dunyanin en iyisi Emirates‘tir. Ama daha once dedigim gibi aktarma mevzusu var.
Aeroflot, sakin sakin sakin ona binme, bence aeroflot a bilenecegine yaya gel daha guvenli olur. Ucaklari eski teknoloji Rus topolev thy nin bir zamanlar kulandigi dc-10 lere benziyor ama hem teknolojisi hem motorlari teeeee 1970 lerden kalma.
3200 tl eder sana 150.000 yen falan eger burada youth hostel de kalirsan o para asagi yukari 1.5 ay falan idare eder.
Ama isin garanti olsun diye senin icine bir kac otel fiyatina bakayim, valla benim ev buyuk olsa otel falan siktir et gel bende kal, bos oda var diyecem ama kismet olurda gelirsen gorursun, tipik bir japon evi 70 metre kare dublex.
Agustos ayinda geleceksen rezervasyon sorunun olabilir o yuzden gelmeden bir ay onceden yer ayirtman lazim.
Dolar veya yen fark etmez, havaalaninda para bozmak icin banka subeleri var.
Burada asla ve kat‘a hicbir dukkan yen disinda para birimi kabul etmezler. Kredi karti ise saniyorum sorun olmaz. neredeyse butun kredi kartlari kullaniliyor ama en cok tercih edilen visa, master ve amex.
Sen bura gel haci, Tahribat Osaka bulusmasi diye konu acalim. Millet kiskansin :)Not : IBAN burada kullanilmiyor.
abi sen dediğin gibi bana bi kaç tane otel fiyatı aktarabilirsen memnun olurum :)
şimdiden teşekkür ederim.
-
Çin setti japonyadamı?
-
ONEMINUTE bunu yazdı
Çin setti japonyadamı?
hahahhahhahah
-
abi emek vermiş yazmışsın 28 sayfa okudum.. baya bilgi sahibi oldum.. hiç bir fikrim yoktu..
1-2 makale daha okudum senin yazıların üstüne.. meyvelerin pahalı olduğundan felanda bahsediliyor bir adet şeftali 45 tl diye yazmışlar..
buda belirtilmeli.. sonucta meyve insan sağlılı için vazgeçilmez birşey ve orada hasret kalmak olmaz meyveye..
ek olarak dünya mide kanseri oranının en yüksek olduğu ülke olarakta geçmekte..
insanlar güneşte şemsiye , eldiven türü şeyler takarlarmış beyaz kalmak için.. eski bilmemne işçileri kapkara olurmuş onlara benzetilmemek elit bir kesim olduklarını belli etmek için. (uraflısın abi karasındır sen bunu nasıl aştın :))
tek sorum var : 2 yıl burda okuyup gelip 2 yılda orda okusak düz 4 yıl sayar mı ? almanyada böyle bi imkan vardı yanılmıyorsam?
ve burslu üniv. için nereye başvurmak gerekiyor ?