Windows 10 Saatler Kala
-
grafik kartı sürücüsü ile ilgili sıkıntı var sanırım.
Technical Preview'da bunda da video falan izlerken kısa bir donuyor - ses devam ediyor - sonra kaldığı yerden ses yetişmek için hızlı oynatıyor.
Sıkıntıyı anlayamadım hala
gt 420m ekran kartı
-
hocam en son nvidia ve intel sürücülerini kendin indirerek yükle updateden eski versiyon geliyor. ardından eğer geforce experience kurulmuşsa onu da kaldır türkçe dilde hata veriyor oyunları filan açtırmıyor bu nedenle. belki alakalı bir sorun olabilir seninki.
-
MoLoToF bunu yazdıpesimistzombie bunu yazdı
Evet hacılar laptopuma sıfırdan win10 pro kurdum.
Keylerin hiç biriyle etkinleşmedi kms kullandım öyle etkinleştirdim.
Sıfırdan kurulum yaparken ilk başta ve en sonda lisans anahtarı istiyor hepsini atla, sonra yap diye geçiceniz.
Masaüstü gelince komut istemini yönetici olarak çalıştırıp
slmgr /ipk W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX
slmgr /skms kms.xspace.in
slmgr /ato
exit
yapacaksınız 180 günlük aktifleştirme veriyor. insider üyeliğim vardı lisansı sıfırlayıp onunla login olarak etkinleştirmeye çalışcam.
daha sonra komut istemine slmgr -rearm yaparak acaba 180 günlük süre tekrardan sıfırlanır mı?
emin değilim ama @Advanced dediği gibi o zamana kadar kalıcı çözüm çıkar. Şuanlık tek kalıcı çözüm ya orjinal lisansınız olacak ya da daz loaderla etkinleştirilmiş win7den geçiş yapmış olmak.
-
deja-vu bunu yazdı
Technical Preview'da bunda da video falan izlerken kısa bir donuyor - ses devam ediyor - sonra kaldığı yerden ses yetişmek için hızlı oynatıyor.
gt 420m ekran kartı
Driver olarak bu versiyon mu yüklü? Değilse bununla güncelle. Çünkü win 10 ve geforce sorunu adına bu güncellemeyi sunmuşlardı 29 temmuz'da

-
pesimistzombie bunu yazdıMoLoToF bunu yazdıpesimistzombie bunu yazdı
Evet hacılar laptopuma sıfırdan win10 pro kurdum.
Keylerin hiç biriyle etkinleşmedi kms kullandım öyle etkinleştirdim.
Sıfırdan kurulum yaparken ilk başta ve en sonda lisans anahtarı istiyor hepsini atla, sonra yap diye geçiceniz.
Masaüstü gelince komut istemini yönetici olarak çalıştırıp
slmgr /ipk W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX
slmgr /skms kms.xspace.in
slmgr /ato
exit
yapacaksınız 180 günlük aktifleştirme veriyor. insider üyeliğim vardı lisansı sıfırlayıp onunla login olarak etkinleştirmeye çalışcam.
daha sonra komut istemine slmgr -rearm yaparak acaba 180 günlük süre tekrardan sıfırlanır mı?
emin değilim ama @Advanced dediği gibi o zamana kadar kalıcı çözüm çıkar. Şuanlık tek kalıcı çözüm ya orjinal lisansınız olacak ya da daz loaderla etkinleştirilmiş win7den geçiş yapmış olmak.
yeni çıkan notebook lara windows 7 yüklenmiyor ki bir kere driverları yok yüklenmiyor özellikle 64 bitlerde filan monster notebookların yenilerinde kuracaklasınız en az windows 8 veya linux kurun diyorlar 7 istesende yüklenmiyor yüklesende driver uyuşmadığından bir boka yaramıyor
-
@MoLoToF hocam kim diyor yüklenmiyor diye basarsın formatı geçersin yüklenir sürücü olarak sadece wireless veya lan driver bulman yeterli bunlar da zaten global sürücülere sahip firmaların donanımlarıdır nete çıksın yeter wireless belki uğraştırır ama lan driverlar rahat bulunur diğer driverları yüklemeye gerek yok win7 sp1 yükleyip nete çıkartıp daz loader ile etkinleştirip creation tool ile yükseltme yapıp win10 üzerinde etkinleşmesini sağlayıp en son da temiz formatı basıp geçeceksin.
pesimistzombie tarafından 02/Ağu/15 18:22 tarihinde düzenlenmiştir -
coLin bunu yazdıdeja-vu bunu yazdı
gt 420m ekran kartı
Driver olarak bu versiyon mu yüklü? Değilse bununla güncelle. Çünkü win 10 ve geforce sorunu adına bu güncellemeyi sunmuşlardı 29 temmuz'da

dediğin gibi baktım son bir güncelleme var 29 temmuz. İniyor bakalım.
-
@deja-vu kurduktan sonra geforce experience zamazingosunu kaldırmayı unutma (eğer kurarsa)
-
Sonunda deneme fırsatına eriştim. İzlenimlerim;
Loader ile permanent aktif ettiğim 7'yi creation tool ile yükselttim. Kendiliğinden permanent aktifleşti.
Yükseltme işlemi çok başarılı. Her şey hali hazırda eskisi gibi geliyor.
Bugün windows 98 bile kursam, herhangi bir linux sürümünü bile kursam default aktif gelen ethernet driverı bozuk kurulu geldi. Kuru geleni kaldırıp elle aktive etmem gerekti.
Grafik driverı dışında driver problemi olmadı. Onu da eski sürümü kurarak düzelttim, bir sıkıntı yok.
Windows'u kullanırsan sürekli arkada bir şeyler oluyormuş gibi bir işlem yavaşlığı hissediyorum. Sanırım update meseleleri buna sebep oluyor.
Tablet ve Windows Phone esintisi çok fazla. Menülerden başlat çubuğuna kadar kendimi telefondan yazıyormuş gibi hissediyorum. :)
Edge fena değil. Ama IE esintileri ara sıra kendini hissettiriyor. Açılıştaki Edge bekleme ekranı (birkaç saniye de olsa) kullanırken hafif hantallaşması vb.
Performansı 8.1 den daha iyi. Ama bahsedildiği gibi 7 kadar hızlı değil. Bu da sanırım kullanım deneyimine bağlı. Sonuçta 7 de kurulum sonrasında biraz hantallaşıp kullandıkça oturmaya başlıyor. Güncellemeler ve yazılım ayarlamaları vs. derken sistem yavaşlıyor diye tahmin ediyorum. Uzun süreli kullanımda gözlemek lazım.
Otomatik güncelleme kapatılmıyor mu? Ben sürekli arka planda internetin kullanılmasını bir şeyler kurulmasını istemiyorum. Çözümü var mı yoksa bu saçmalık dayatılıyor mu?
Austen tarafından 02/Ağu/15 22:18 tarihinde düzenlenmiştir -
pesimistzombie bunu yazdı
@deja-vu kurduktan sonra geforce experience zamazingosunu kaldırmayı unutma (eğer kurarsa)
3d vision ve onu hiç yükletmiyorum zaten :)
yanlız sorun hala geçmedi.
Hala kısa donmalar var videolarda.
tabi bunu bir tek chrome da denedim.
normal pc den video bakmak şart birde.
sanırım olay videoda değil genel bir donma olabilir .