Charles Darwin Ve Evrim Teorisi Hakkında
-
GusFring bunu yazdı:
-----------------------------Hoca konu güzel ve faydalı ama birazdan ellerinde kutsal kitapları ile yobazlar basar bu masayı
-----------------------------
Tamam mürid kızdırmayı başardın bizleri helal. -
Evet bu tartışmalı konuda holy istedi diye açılmış (adeta hedef gosterilmisim aq) =)
Evet acsak ii olur dedim çünkü yanlış bilinen ve kasıtlı yanlış öğretilen konuların başını çeken malum konudur.
Birçok arkadaşın inancındaki samimiyete inanıyorum fakat ülkemizde bu konu bilinçli olarak yanlış anlatılıyor ve bu yanlış anlatılan insanlardan doktorlar vs çıkıyor.
Çok geriden gelmekle birlikte yakaladığım birkaç noktaya cevap vereyim. Dawkinsin yanlış cevapladığı yada cevaplayamadığı hiçbirşey göremedim. Eğer takıldığı yerde uzaylılar yapmış olabilir demişse bunun sebebi "Neden tanrıdan başka bir yaradılış sebebi olamasın?" manasındadır. çünkü kendisi bir biologdur ve konuştuğu şeyler hakkında oldukça kesin ve net bilgi sahibidir. (Yaşamı uzaylıların getirmediğinide gayet iyi bilmekte olduğunu düşünüyorum)
-
rebellisch bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlar, dişi ile erkeğin oluşumu nasıl oluyor evrime göre. bunu aklım almıyor düşündüm araştırdım da biraz ama yine kafama yatmadı.
-----------------------------Dişi ile erkeğin oluşumu evrimin ilk safhalarında oluyor. Eşeysel üreme ile canlılar kendinin birebir kopyasını meydana getirmek yerine birbirlerine gen aktarımı yapabiliyorlar. Bu da evrim sürecini oldukça hızlandırıyor. yani güneşten gelen radyasyonla rastgele bozulmaca değil, aktarılan genlerin faydalı özellikleri sayesinde hayatta kalarak bu genleri sonraki nesile aktarma fırsatı yakalamaca haline geliyor.
Zaten hepiniz babanıza biraz benzediğinizin dedenize de biraz benzediğinin farkındasınızdır. Bu benzerliği (örneğin burnunuzun uzunluk farkını) 1 milyon nesilde nasıl bir hal alacağını düşünüp evrimin nasıl birşey olduğunu birazcık kafanızda canlandırabilirsiniz.
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Evet bu tartışmalı konuda holy istedi diye açılmış (adeta hedef gosterilmisim aq) =)
Evet acsak ii olur dedim çünkü yanlış bilinen ve kasıtlı yanlış öğretilen konuların başını çeken malum konudur.
Birçok arkadaşın inancındaki samimiyete inanıyorum fakat ülkemizde bu konu bilinçli olarak yanlış anlatılıyor ve bu yanlış anlatılan insanlardan doktorlar vs çıkıyor.
Çok geriden gelmekle birlikte yakaladığım birkaç noktaya cevap vereyim. Dawkinsin yanlış cevapladığı yada cevaplayamadığı hiçbirşey göremedim. Eğer takıldığı yerde uzaylılar yapmış olabilir demişse bunun sebebi "Neden tanrıdan başka bir yaradılış sebebi olamasın?" manasındadır. çünkü kendisi bir biologdur ve konuştuğu şeyler hakkında oldukça kesin ve net bilgi sahibidir. (Yaşamı uzaylıların getirmediğinide gayet iyi bilmekte olduğunu düşünüyorum)
-----------------------------Yanlış birşey görmedin mi? Meslek nedir hocam? Bu kalite kontrolü neye borçluyuz?
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------holyone isteği üzerine derken ben oraya takıldım o konu açamıyor mu?
konu hakkında nasıl semavi dinlerin kitaplarıyla oynanmışsa aynı şekilde darwinin kitabıylada oynanmış, celal şengör söylüyordu bunu ve elimde ilk basımı var diyordu kapısına gidip bir kitabı istemek lazım.
Mesaj 26 Temmuz 2012 (Persembe) Saat: 16:59'da VBDream tarafından düzenlendi.
-----------------------------Hocam bir arkadas sormustu bilimsel konu acmak istiorum neler açalım diye bende birkaç konunun arasında bunu da dahil etmiştim. yoksa ateizm misyoneri falan değilim =)
Darwinin kitabına gelirsek, Bilim alçak gönüllüdür. Bilim yanıldığında yanıldığını kabul eder yoksa hala güneş dünyanın etrafında dönüyor diye öğretilirdi.
Darwin bir noktada yanıldığını anlarsa bu görüşünü değiştirecektir. bu sebeple darwinin birden fazla baskı kitabı olabilir normaldir (varmı bilmiyorum)
ayrıca bugünkü evrim bilgimizin tamamını darwine borçlu değiliz. Darwin gözlemleri ile bir temel atmış, genleri göremeyecekleri kadar eski zamanda gözlem ile böyle bir etkenin varlığını tespit etmiştir. Gelecekteki nesiller de bu gözlemler sayesinde genetik bilimini yavaş yavaş inşa etmiştir. Bu arada darwinin yanlışları olabilir. Einsteinin da bilimsel platformda yanlışları vardı fakat dünyanın en büyük bilim adamı olmasına engel değil.
Burada önemli olan darwinin doğrusu yanlışı değil, teorisinin doğayı açıklamakta diğer teorilerden ne kadar başarılı olduğudur.
Celal şengör bence çok sağlam bir bilim adamı. yanlız sosyal ilişkileri pek iyi değil bence, çünkü özellikle cahil kesime cevap verirken karşısındakine sinirlenerek cevap veriyor ve eziyor. bu yönünü sevmiyorum. Fakat bilim adamı olarak çok iyi olduğuna eminim.
-
Subtitle: Bilgisayar Mühendisiyim. Her konuda çok okuduğum, Dawkinsi de takip ettiğim için biliyorum. Eğer konuyla ilgili bir ünvanım olmadığı için beni ukala görüyorsan sana kötü bir haberim var. Evrim bir teori değil hayatın bir gerçeğidir bilim dünyasında ünvanı olan kişiler arasında.
Eğer yabancı bioloji journallarını incelersen (umarım ne olduğunu biliyorsundur) ve burada evolution diye article aratırsan, görürsün ki hicbirinde evrim varmı yokmu gibi bir tartışma yok. Olmadığı gibi 10.000 küsür de makale bulacaksın misal Dişlerin evrim sürecindeki etkenler, memeli evriminin beyninin gelişme faktorleri vs....
Bu "teori" sadece mısırdaki pakistandaki irandaki yobaz birkaç kukla unversitesinin sozde bilim adamları tarafından bos laflarla eleştiriliyor zaten buralardan da bir teknoloji/bilim çıktığını görmek pek nadir bir olaydır.
ve daha da güzeli bu makaleler yanına google reklamı koyulsun diye değil bunlardan yola çıkılarak sadece bilgi değil tıpta kullanılan somut faydalar elde edildiği için yazılıp okunuyor günümüzde.
-
Şimdi evrimi anlamayan arkadaşlara bir örnek veryim.
Ben noel babaya inanıyorum ve ona inanan çocuklara hediye getirdiğine ve kar yağdırdığına inanıyorum.
Bana öyle olmadığını nasıl savunabilrsiniz?
Noel baba yok, hediye getirmiyor diyceksiniz, ben de diyecem ki sen inanmadığın için getirmiyor.
Kar havadaki buharın soğuk hava kitlesiyle karşılaşması ile yağar diyceksiniz. Ben de diyecem ki koskoca denizler göller nasıl buharlaşır? koca göl havaya kalkar mı? o kadar hafifse haydi kaldır diyecem. (kalkar elbette ama yavaş yavaş)
En sonunda zincirleme sorularımdan birini cevaplayamayacaksınız.
Bu benim teorimin ispatımıdır sizce? yani siz cevaplayamıyorsunuz diye benim basit noel baba iddam bir gerçek olur mu? hayır.
İşte evrimcileri de düşürmeye çalıştıkları şey bu. Burada Celal güngör hocamın lafından alıntı yapıyorum. Bilim, bilimsel platformda tartışılır. bilimi mahalledeki arkadaşlarınla tartışamazsın, evet öğrenebilirsin ama azim ve zaman ister. bu sebeple eğer dalınız değilse birazcık bilimsel otoriteleri doğru kabul etmek gerekiyor.
-
teori zaten en yüksek seviyedir. isimlere takılmanın anlamı yok. teori dediğin zaman kanıtlanmış gerçek olarak ifade edilen bilgileri biraraya toplayıp bir bütün halinde yorumlayan sistemdir.
mesela jeolojideki alt tabakalara indikçe gelişmişlik düzeyinin azalmasını, fosil kayıtlarını hepsini toplar. genetik kanıtları birleştirir. bunların hepsini bir araya getirerek sistematik olarak ortaya koyar.
yani canlıların daha basit canlılardan evrildiği bir teori değildir, kesinleşmiş bir gerçektir. bunu ne şekilde ve ne zaman olduğu gibi sorulara ise evrim teorisi ile cevap verilmeye çalışılır.
başka bir konu da isimlere takılırsak mesela newton'un yasaları var. kanun falan diyoruz yani. ama bugün yanlış oldukları kanıtlandı. kanun demekte acele edildi. yanlış olduğu kanıtlandı derken mesela yerçekimi kanunu değil aslında yerçekimi teorisidir. yerçekimi de bir teoridir, ama kimse yer beni çekmiyor demez. yerin seni çektiği bir gerçektir, bunun ne şekilde olduğu ve matematik hesapları ise teoridir. aynı şekilde canlıların evrilmesi bir gerçektir; türleşmenin tarihi, insanın hangi canlıya daha yakın olduğu, kuşların hala dinazor sayılıp sayılmadığı falan bunlardır teori.
Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 00:42'da Prometheus tarafından düzenlendi. -
Dünya güneş etrafında dönüyor dedi diye Galilei'yi ömür boyu hapisle cezalandıran papazlardan hiç bir zihniyet farkınız yok. Tarihte sizin gibi dini mutlak doğru kabul edip, ilerlemeye bilimsel düşünceye karşı olup koca bir toplumu ortaçağ karanlığına sürüklemeye çalışan cahil cühela takımı hep vardı hep var olmaya devam edecek.
Belki bunu kabul etmek zor olabilir ama siz busunuz. Emin olun o papazlarda şuanda sizin düşündüklerinizin aynısını düşünüyordu, ancak reform oldu rönesans oldu, batı bilimin ışığında aydınlandı, şimdi o bilimle tüm dünyayı yönetiyor.
(Burada siz diye kastettiğim sadece kutsal kitaplarda yazıyor diye hiç bir araştırma yapmadan teoriyi reddedenler. Firex i bu konuda takdir ediyorum onun postlarını okuyun önceki konularda da vardı)
Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 00:43'da Tugberk tarafından düzenlendi.
Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 00:44'da Tugberk tarafından düzenlendi. -
Programmer bunu yazdı:
-----------------------------Buyur Hocam Arageçiş Canlıları
Balıktan hem su hem karada yaşayan amfibyumlara geçişi gösteren ara formlar:
Tiktaalik rosae,
Osteolepis,
Eusthenopteron,
Panderichthys, Elginerpeton,
Obruschevichthys,
Hynerpeton,
Tulerpeton,
Acanthostega,
Ichthyosgtega,
Pederpes finneyae
EryopsAmfibyumlardan ilk sürüngenlere geçiş aşamasını gösteren:
Proterogyrinus,
Limnoscelis,
Tseajaia,
Solenodonsaurus,
Hylonomus
Paleothyris;Dört ayaklı sürüngenlerden memelilere geçişi gösteren:
Protoclepsydrops,
Clepsydrops,
Dimetrodon
Procynosuchus;
İki ayaklı sürüngenlerden kuşlara geçildiğini gösteren:
Compsognathus,
Protoavis,
Pedopenna,
Archeopteryx,
Changchengornis,
Confuciusornis
Ichthyornis…Balinaların evrimini gosteren
Pakicetus
Ambulocetus
Kutchicetus
Artiocetus
Dorudon
Aetiocetus
Basilosaurus
EurhinodelphisAtların evrimini gosteren
Hyracotherium
Mesohippus
Parahippus
Merychippus
Genus
Pliohippus
Equusİnsanın evrimi gosteren
Pierolapithecus catalaunicus
Ardipithecus
Australopithecus
Homo rudolfensis
Homo habilis
Homo erectussanırım bu kadarı sana yeter...
Mesaj 26 Temmuz 2012 (Persembe) Saat: 21:16'da Programmer tarafından düzenlendi.
-----------------------------sanırım bu kadarı bana yetmez neden diyecek olursan bu fosillerin bir çoğunun cizimlerinin bile birbirlerini tutmadığı görülüyor bilim insanı değilim fakat cizimlerde gördüğüm aynı canlının birden çok çizimi olduğu birbirlerini tutmadığı koskoca bilim adamı ara geçiş fosilini buluyor ama bi yaptığı cizimle diğeri birbirlerini tutmuyor birinde kuyruğu tamamen tüylü birinde sadece ucu tüylü vs. vs. ki bunlar kanıt olamaz neden dersen bir fosilin bulunduğu idda ediliyor aradan yıllar geçiyor ortaya çıkıyor ki sahte
örnek bir haber
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=-234672
Dino-kuş palavra çıktı
National Geographic Dergisi'nin Kasım 1999'da kuş ile dinozor arasındaki eksik halka olduğunu duyurduğu, hakkında bilimsel makaleler yazılan hayvanın sahte olduğu anlaşıldı. ‘Archoeoraptor liaoningensis’ adı verilen hindi büyüklüğündeki dino-kuşun iskeletinin başka hayvanlara ait kemiklerden bir araya getirildiği ortaya çıktı.Evrim teorisinde önemli bir eksikliği aydınlattığı varsayılan dino-kuşun 125 milyon yıl öncesine ait olduğu, Çin'in Liaoning eyaletinde bulunduğu öne sürülüyordu. Tüylü vücudu bir kuşa benziyor, ancak uzun, kemikli kuyruğu et tüketen dinozorları çağrıştırıyordu. ‘‘Liaoning'den eski hırsız’’ anlamına gelen ‘‘Archaeoraptor liaoningensis’’ adı verilen dino-kuş, günümüz kuşlarının atalarının, etobur dev dinozorlar ‘‘Tyrannosaurus rex’’in kuzenleri olduğunu gösteriyordu.
İngiliz haftalık bilim dergisi Nature'un bugünkü sayısında yayınlanan bir inceleme dino-kuşun palavra olduğunu gözler önüne serdi. Aralarında üç paleontoloğun da bulunduğu bir grup araştırmacı bilgisayar tomografisinin yardımıyla sahtekarlığı kanıtladılar. Fosilin incecik kesitleri X-ışınlarıyla görüntülendi ve bunlar bilgisayarda bir araya getirildi. Dino-kuş aslında Çinli kaçakçıların eseriydi ve müthiş bir meblağa Amerikalı özel koleksiyonculara satılmıştı.
KAÇAKÇININ İŞİ Kaçakçılar yapışkan ve harçlar kullanarak 88 kemik ve taştan dino-kuş yaratmıştı. Archaeraptor'un ön kısmı tek bir kuşa ait fosildi, ancak dinozorun kuyruğuyla birlikte beden kısmında dört ayrı türden kemikler vardı. Dino-kuşun bilgisayarda taranması kuş iskeletinin daha önce bilinmeyen türlere ait olduğuna, dino kısmının ise küçük dinozorların yeni türüne işaret etti. Dino-kuşun yani Archaeraptor'un kurbanlarından biri paleontoloji biliminin en saygın isimlerinden ve Liaoning'de sayısız hazineyi ortaya çıkartan Xu Xing'di. Pekin'deki Paleontoloji ve Paleoantropoloji Enstitüsü'nden olan Xing, Kanada'nın Alberta kentindeki Royal Tyrrell Paleontoloji Müzesi'nden Philip Currie ile birlikte Ekim 1999'da dino-kuşun bulunduğunu duyurmuştu.
sanırım burda dino-kuş diye adlandırılan senin "Archeopteryx" diye adlandırdığının aynısı ( her ikisini de ardığımd birbirinin benzeri görsel çıktığı için sanırım aynısı diyorum)
buda sadece bir örnek
Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 01:01'da oliWeR tarafından düzenlendi.
Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 01:06'da oliWeR tarafından düzenlendi.