Charles Darwin Ve Evrim Teorisi Hakkında
-
mfatihbodur bunu yazdı:
-----------------------------HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Sanki hz muhammet cebeli tarığı hayatında görmüş duymuşmu ki verdiği yanlış bilgiyi dunyanın obur ucundaki denize bağlıyorsunuz (Hayır orda da öyle bir durum yok da olsa bile bunun sizi tatmin etmesini aklım almıyor)
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 00:41'da HolyOne tarafından düzenlendi.
-----------------------------Hocam yanlışım varsa affola ama Hz Muhammed e yanlış bilgi verdi diyerek inancımıza saygısızlık yapmış oluyorsun, bizim inancımız da Hz Muhammed Allah(c.c) nin elçisidir ve onun izni olmadan ondan aldığı bilgi dışında kendince yorumlayarak şüpheli bilgi vermez, ki bu denizlerin karışmadığı cümlesi Hz Muhammedin söylediği birşey değil, Kuran-ı Kerim deki Ayettir. Bizlere göre Kur'an da yanlış bilgi olmaz ve sen Buna yanlış bilgi dersen inancımıza hakaret etmiş olursun.
-----------------------------Ayrıca Kuranda Bahsi Geçen Tatlı su ve Tuzlu Suyun Karışmadığı Noktadır. Bu İki Karışımın Birbirine Karışmayacağı Bahsedilmemiştir. Denizlerin Tonlarca Ağırlıktaki Su Yüküne ve Basııncına Rağmen Okyanusda Belirlenen Noktada İki Su Gerçekten Birbirine Karışmamaktadır. Bunu Kaptan Coustoe Kanıtlamıştır. O Dönem Cahiliyesinde Yetişmiş Bir İnsan Olan Peygamberimiz Hz. Muhammede Kuranı Yazdıran vermiştir Bu Bilgileri. Hata Barındırdığına dair Bir Kanıt veya Bulgu Şu ana Kadar Belirlenememiştir.
-
19. (Suları acı ve tatlı olan) iki denizi salıvermiştir; birbirine kavuşuyorlar.
20. (Fakat) aralarında bir engel vardır, birbirine geçip karışmıyorlar.Hocam butun hepsi bu yazının, başında ve sonunda konu ile ilgili kırptığım birşey de yok. Verilen bir lokasyon yok. Zaten tatlı su olan bir deniz de yok. Bir hikaye anlatmışın ama ne basınç var, ne bahsettiğin gibi belirli bir nokta var.
Bunu ne kaptan custo kanıtlamıştır ne de kanıtlayacak bilgi ve donanımı vardır o çağda.
Kaptan Custo ve cebeli tarık konusunda haklı OLSAN BİLE (değilsin) bu şuna benziyor.
Şüphesiz ki filler beyaz yaratılmıştır yazıyor bir kitap da bende sana diyorum ki evet filler beyaz bu da kanıtı.

Oysa bu beyaz fillerden dünyada 10 tane falan var. Kaynak gösterdiğim kitap doğrumu şimdi ?
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 10:25'da HolyOne tarafından düzenlendi. -
Neyse beyler kuranı eleştirmek icin değil evrim ile ilgili şeyleri cevaplamak için açtmıştık konuyu.
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Tanrıyı tanrı kavramını Bende Sevmem... Çünkü Falanın Postasına Tapmam.
Ben Ancak Allaha Tek Olan Allaha Tapar, İnanır ve ona İman ederim.
Kaptan Kustonun Kuranda Yazılan Okyanustaki Tuzlu Su İle Tatlı Suyun Karışmadığı Delili ile Şehadet Getirip Öte Aleme Gitmesi Gibi Bilimin Tüm Kalpleri Aydınlatmasını Diliyorum. Ateist Arkadaşlara Bu İnancı Nasip etmesini İstiyorum Kendisinden..
-----------------------------o daha öncede biliniyordu ve senin dediğin gibide değil karışıyordu ama uzun sürede hem biz sana gel dinsiz ol mu diyoruz bırak kardeşim herkesin kendi bileceği iş
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 10:37'da mettoman tarafından düzenlendi. -
mettoman bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Tanrıyı tanrı kavramını Bende Sevmem... Çünkü Falanın Postasına Tapmam.
Ben Ancak Allaha Tek Olan Allaha Tapar, İnanır ve ona İman ederim.
Kaptan Kustonun Kuranda Yazılan Okyanustaki Tuzlu Su İle Tatlı Suyun Karışmadığı Delili ile Şehadet Getirip Öte Aleme Gitmesi Gibi Bilimin Tüm Kalpleri Aydınlatmasını Diliyorum. Ateist Arkadaşlara Bu İnancı Nasip etmesini İstiyorum Kendisinden..
-----------------------------o daha öncede biliniyordu ve senin dediğin gibide değil karışıyordu ama uzun sürede hem biz sana gel dinsiz ol mu diyoruz bırak kardeşim herkesin kendi bileceği iş
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 10:37'da mettoman tarafından düzenlendi.
-----------------------------Hayır Tabiki Ne Münasebet... Bilgilerimiz ile Tatlı tatlı tartışıyoruz.. Kimsenin kimseyi belli bir inanca zorlama durumu burada olamaz nihayetinde.
Holyone Hocam Benim anlattığımda bir hata olduğunu zannetmiyorum, Aynen senin anlattığın gibi yazılmıştır. Kaptan Kustonun Donanımı Bilimsel bir Gemiden ibaretti. Araştırmacı bir adam idi. Kelimei Şehadet getirdiği Söylenmişti Orası Hata Barındırıyor olabilir emin değilim Müslüman olarak Öldüğü Hata olabilir.
Kaptan Kustonun Seyir Videolarında Bu Konu yer almıştır. Nihayetinde var. :)
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 10:42'da ShockMan tarafından düzenlendi.
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 10:43'da ShockMan tarafından düzenlendi. -
Hocam kaptan kusto müslüman olmuş olsa bile yanlış bir saptama yüzünden olmuş çünkü öyle anlatıldığı gibi bir olay yok =) Yani zaten kaptan custonun çağımızdaki ortalama bilim adamlarından zerre kadar üstün bir özelliği ve fazladan bilgisi yok.
1000 yıl önceki insanların gözlerinden dünyaya baksam ben de müslüman olurum çünkü hiçbirşeyin açıklaması yok, bunları deneyle açıklamaya da ömrüm yetmez. Kuran bulabildiğim en iyi açıklamalardan biri gibi görünüyor olacak çünkü kitaplar nadir bulunduğu için muhtemelen diğer kitaplar elime de ulaşmamış olacaktır.
Fakat biz 21. yüzyılın çok ayrıcalıklı insanlarıyız.
O tarihte okuduğunuz yere göğe sığmayan padişahlar elinizdeki laptopu görse 7 cihadaki milletler onu almak için birbiriyle savaşırdı. Hepimiz böyle ayrıcalıklara sahibiz artık başka bir kafayla düşünme devri çoktan gelmiştir. Muhtemelen evinizde bir köşeye attığınız birkaç basit alet edevatın öğrenilmesi, o çağdaki dünyanın kaderini değiştirirdi. Bu yüzden 1000 yıl önceki adam müslüman olsa ne yazar hristiyan olsa ne yazar ...
Bugün bu ayrıcalıklara sahip olmamızın sebebi din değil bilimdir ve bilimsel bilgiler deneyle defalarca tekrar edilerek hep aynı sonucu alınan gözlemlerden yada bunların başka ölçekteki sonuclarının matematiksel hesabından oluşur. Evrim de de durum farklı değildir.
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Hocam kaptan kusto müslüman olmuş olsa bile yanlış bir saptama yüzünden olmuş çünkü öyle anlatıldığı gibi bir olay yok =) Yani zaten kaptan custonun çağımızdaki ortalama bilim adamlarından zerre kadar üstün bir özelliği ve fazladan bilgisi yok.
1000 yıl önceki insanların gözlerinden dünyaya baksam ben de müslüman olurum çünkü hiçbirşeyin açıklaması yok, bunları deneyle açıklamaya da ömrüm yetmez. Kuran bulabildiğim en iyi açıklamalardan biri gibi görünüyor olacak çünkü kitaplar nadir bulunduğu için muhtemelen diğer kitaplar elime de ulaşmamış olacaktır.
Fakat biz 21. yüzyılın çok ayrıcalıklı insanlarıyız.
O tarihte okuduğunuz yere göğe sığmayan padişahlar elinizdeki laptopu görse 7 cihadaki milletler onu almak için birbiriyle savaşırdı. Hepimiz böyle ayrıcalıklara sahibiz artık başka bir kafayla düşünme devri çoktan gelmiştir. Muhtemelen evinizde bir köşeye attığınız birkaç basit alet edevatın öğrenilmesi, o çağdaki dünyanın kaderini değiştirirdi. Bu yüzden 1000 yıl önceki adam müslüman olsa ne yazar hristiyan olsa ne yazar ...
Bugün bu ayrıcalıklara sahip olmamızın sebebi din değil bilimdir ve bilimsel bilgiler deneyle defalarca tekrar edilerek hep aynı sonucu alınan gözlemlerden yada bunların başka ölçekteki sonuclarının matematiksel hesabından oluşur. Evrim de de durum farklı değildir.
-----------------------------
Üstat İzahatın gayet Güzel Ancak Bilimin Asla Açıklayamayacağı Şeyler Olduğunu Umarım Kabul edersin. İşte O Şeyler İnsanlığın Bilim ile Elde Edemeyeceği Şifreler Gibidir. Asla Çözemeyeceğiz. Bir Bebeğin Oluşumu ve Büyümesi KEsinlikle TEsadüfler ile İzah edilemez. Bir Civ Civ veya Doğadaki her hangi bir Yaratım için Sahipsizlik Kendi Başına Buyruk Gelişim Sanırım Biliminde Kabullenemeyeceği Bir Durumdur. -
Memleketin sayılı bilimadamlarından ve en değerli biyologlarından Prof. Dr. Ali Demirsoy şöyle tavsiye ediyor; "Bu noktada evrimcilerin yaptığı bir hata var. Kalkıp tutucu kesime uzun uzun bunları anlatmaya çalışıyorlar. Halbuki böyle yapmayacaksınız. Siz de onların mantığının üstüne basacak, “O halde siz açıklayın” diyeceksiniz.". Ben de bundan yola çıkarak size bir şey soracağım şimdi. Evrim karşıtları açıklasın bunu, bir de biz dinleyelim.
Aşağıda gördüğünüz elimdeki bir makaleden kopyaladığım Chrysomelidae familyasının Avrupa'da yayılış gösteren türlerine ait bir filogeni ağacı. Moleküler verilerden elde edilerek oluşturulmuş bu ağaçta dallanmalar türleşme olaylarını göstermektedir. Ve moleküler saat hipotezine göre kalibre edilmiştir, yani dal uzunlukları türleşme olayından sonra geçen zamanı temsil etmektedir. Filogeni ağacının arkasında ise aynı hizaya getirilmiş bir jeolojik devir takvimi vardır. Sol tarafta ise türlerin yayılış gösterdiği alanda tarih boyunca meydana gelen coğrafi değişimleri gösteren haritalar vardır. Haritalar üzerinde allopatrik türleşme olayları gösterilmiştir.
Şimdi evrim karşıtı arkadaşlar; moleküler verilerden elde edilen bilgilerin, jeolojik verilerle bu kadar muhteşem uyuşmasını bana açıklayınız lütfen.
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 12:33'da KrypT tarafından düzenlendi. -
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Memleketin sayılı bilim adamlarından ve en değerli biyologlarından Prof. Dr. Ali Demirsoy şöyle tavsiye ediyor; "Bu noktada evrimcilerin yaptığı bir hata var. Kalkıp tutucu kesime uzun uzun bunları anlatmaya çalışıyorlar. Halbuki böyle yapmayacaksınız. Siz de onların mantığının üstüne basacak, “O halde siz açıklayın” diyeceksiniz.". Ben de bundan yola çıkarak size bir şey soracağım şimdi. Evrim karşıtları açıklasın bunu, bir de biz dinleyelim.
Aşağıda gördüğünüz elimdeki bir makaleden kopyaladığım Chrysomelidae familyasının Avrupa'da yayılış gösteren türlerine ait bir filogeni ağacı. Moleküler verilerden elde edilerek oluşturulmuş bu ağaçta dallanmalar türleşme olaylarını göstermektedir. Ve moleküler saat hipotezine göre kalibre edilmiştir, yani dal uzunlukları türleşme olayından sonra geçen zamanı temsil etmektedir. Filogeni ağacının arkasında ise aynı hizaya getirilmiş bir jeolojik devir takvimi vardır. Sol tarafta ise türlerin yayılış gösterdiği alanda tarih boyunca meydana gelen coğrafi değişimleri gösteren haritalar vardır. Haritalar üzerinde allopatrik türleşme olayları gösterilmiştir.
Şimdi evrim karşıtı arkadaşlar; moleküler verilerden elde edilen bilgilerin, jeolojik verilerle bu kadar muhteşem uyuşmasını bana açıklayınız lütfen.
-----------------------------
Değerli Kardeşim Ben Anlattıklarına Türleşme yada Canlıların Genetik Alandaki Değişimleri ile İlgili Konularda Muhalefet Bir Fikir Beyan etmedim. Bilimsel Her Olguya Saygı Duyarım. Sadece Problemin Darvinin Bilgilerinde olduğunu Savunuyorum. O Adam Belkide Bu Bilimin Başlangıcını Sağlamış olabilir ancak Darvin ve Düşünceleri Hatalı Düşüncelerdi.Ateist Felsefe ve Düşüncelere Karşı Bir İnsan Olarak Bu Benim Kişisel Fikrim. Senin Fikrini Etkilemek Değiştirmek Gibi Bir Amacımda yoktur. Gayet Güzel İzahatler Yapıyorsun Saygı Gösteriyorum.
-
Onu genele yazdım ShockMan sana özel değil yani. Yalnız ilgimi çekti üstüne basa basa söylüyorsun, Darwin'in hangi düşüncesi yanlıştı sence?