Charles Darwin Ve Evrim Teorisi Hakkında
-
space1356 bunu yazdı:
-----------------------------
bilim mi? güldürme benim bilim anlayışım atomlar kuarklar gökyüzü yıldızlar kasarlar karadelikler paralel evrenler de ,in aşşağı transistörler fln fln bi adam galapagosta kıçı kırık bikaç hayvana bakıp kıçından bişeler attırıyo tutturamıyo kalkıp bana bunu bilimsel diye yedirmeye çalışıyo zooloji de cart de curtde bilimdemeyin şuna ayar oluyom yaMesaj 29 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 23:47'da space1356 tarafından düzenlendi.
-----------------------------Küfür ederek banlanmayı çok istedim, inan bana kaç yıldır tahribattayım hiç banlanmadım, ama sadece bu yorumun, bu yüzeyselliğin ve senin için uzaklara doğru banlanabilirdim.
http://www.ucmp.berkeley.edu/history/evothought.html
-
space1356 bunu yazdı:
doğal seleksiyon olsaydı besin zinciri diye. birseyden bahsedemezdik güçlü olanlar hayatta kalırdı eee kalamayanlar yok olmalıydı buda besin zincirini alt üst edmeliydiki teoriniz pert :) demem odurki ilahi rabbim dünyayı idame ediyor kabul etsenizde etmesenizde
-----------------------------1) Hocam güçlü olanın hayatta kalması değil o. En iyi adapte olanın hayatta kalmasıdır. Bir hayvanın küçük olması da saklanarak hayatta kalması için uygundur ve iyi adapte olan bu hayvansa hayatta kalır. aynı şekilde bir hayvanın çok üremesi de başka bir adaptasyon durumudur. Yani olayın güç ile ilgisi yok.
2) Dünya üzerindeki canlı türlerinin %95 inden fazlasının soyu tükenmiştir. türlerden her yıl onbinlercesinin nesli tükenmeye devam ediyor. Söylediğin gibi bir idame ettirme varsa bunlar olurken rabbin nerede?
3) Hadi evrime inanmadın eyvallah biyere kadar anlarım da doğal seleksiyon dediğin şey hergün gözünün önündeyken görememen kaygı verici. 3 fareyle 3 kediyi karton bir kutuya koyup deneyini yapabilirsin =) (rabbin farelere yardım etmezse doğal seleksiyonu burada gözlemleme şansı bulursun)
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------space1356 bunu yazdı:
doğal seleksiyon olsaydı besin zinciri diye. birseyden bahsedemezdik güçlü olanlar hayatta kalırdı eee kalamayanlar yok olmalıydı buda besin zincirini alt üst edmeliydiki teoriniz pert :) demem odurki ilahi rabbim dünyayı idame ediyor kabul etsenizde etmesenizde
-----------------------------1) Hocam güçlü olanın hayatta kalması değil o. En iyi adapte olanın hayatta kalmasıdır. Bir hayvanın küçük olması da saklanarak hayatta kalması için uygundur ve iyi adapte olan bu hayvansa hayatta kalır. aynı şekilde bir hayvanın çok üremesi de başka bir adaptasyon durumudur. Yani olayın güç ile ilgisi yok.
2) Dünya üzerindeki canlı türlerinin %95 inden fazlasının soyu tükenmiştir. türlerden her yıl onbinlercesinin nesli tükenmeye devam ediyor. Söylediğin gibi bir idame ettirme varsa bunlar olurken rabbin nerede?
3) Hadi evrime inanmadın eyvallah biyere kadar anlarım da doğal seleksiyon dediğin şey hergün gözünün önündeyken görememen kaygı verici. 3 fareyle 3 kediyi karton bir kutuya koyup deneyini yapabilirsin =) (rabbin farelere yardım etmezse doğal seleksiyonu burada gözlemleme şansı bulursun)
Nasıl da tane tane cevap verir :D
-
hepimiz topraktan evrildik diyelim iki tarafta mutlu olsun bitsin gitsin olay ya :D dönemsel olarak evrim vs tartışır hale geldik :D
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------space1356 bunu yazdı:
-----------------------------1) ah be güzel kardeşim demem odurki uzun boylu zürafaymış hızlı koşan kaplanmış iyi saklanan zart zurtmuş abicim güzel insan bu yetenekleri artan haywanlar başka hayvanlaramı dönüyo? dönüyosa kanıtları nerdedir anlamadığım nokta budur mesela netteki ördekler de zürafalar bir süre sora boyları uzuyor uzayan canlılar hayatta kalıyor kısaları yokoluyor peki şuan günümüzde buna delil varmı? bunu insanlara çektik diyelim insanlarda 2k 3k yıldır seleksiyona uğrayan varmı ? yok bi 2k yıl daha beklesek gene olmayacaktır doğal seleksiyon genleri falan değiştirmiyor hızlı giden araba üretiyoruz yavaş gidenler tedavülden kalkıyor ahanda doğal seleksiyon saçmalık
2) onbinlerce canlının soyu tükeniyor derken baya abartılı oldu sanırım bir örnek vereyim bal arısı nın yok olması 4 sene içersinde dünya yaşamının büyük çoğunluğunu etkileyrek yaşamın sona ermesine sebep olmakta bu besin zincirinin bir halkasının kopması komple yaşamı etkiliyor onbinlerce canlının yok olması insanlığında sonu demektir çok abarttın gibi geldi Rabbim nerde sorusuda heryerde görmeyi bilene :-)
3 ) 3 fare ile 3 kediyi koyduk kutuya kediler fareleri yedi.. kediler yaşamlarını sürdürdü doğal seleksiyon buysa eyvallah nediyeyim peki 1 kedi 3 fareyi yiyip 2 kedi de aç kaldıysa 1 kedi yaşamına devam ettiyse diğer 2 kedide öldüyse sonuç ne oluyo :D ? 1 kedi ırkını korumaya yetiyomu? yada o kedi daha güç kazanıp kaplana falanmı dönecek merak ettim şimdi
-
ha bide HoliVAN senin sorunu tersten düşünsek 3 tane kocaman fareyi 3 tane yavru minnicik kediyi bir kutuya koysak fareler kedilere çömkürse bu doğal seleksiyonmudur ? Fareler seleksiyon geçirip kedi ırkını yokederse neler olur :D
not: aklıma gelmişken artık DARFİN isimli süzük ten nefret ediyorum onu sevendende nefret ediyorum...:) // http://tr.wikipedia.org/wiki/Darwinizm
...Darwin'in W. Graham'a gönderdiği mektuplardan alınan aşağıdaki sözleri[5] özellikle evrim karşıtı çevreler tarafından ırkçı ve Türk düşmanı olduğu şeklinde yorumlanır:[6]
"...Doğal seçilim esnasında gerçekleşen mücadelenin, uygarlığın gelişmesine katkısının, sizin kabul etmeye yanaştığınızdan daha fazla olduğunu ve olmaya da devam ettiğini isbat edebilirim. Avrupa milletlerinin daha birkaç yüzyıl önce Türklerin karşısında duramadıklarını hatırlayın, oysa şimdi bunun fikri bile gülünç geliyor! Beyaz ırklar olarak bilinen daha medeni ırklar, varoluş mücadelesinde Türkleri hezimete uğrattılar. Çok da uzak olmayan bir geleceğe baktığımızda, kimbilir daha hangiaşağı ırklar dünyanın dört bir yanında daha yüksek medeni ırklar tarafından elimine (yok) edilecekler..."[5]
5. ^ a b “I could show fight on natural selection having done and doing more for the progress of civilisation than you seem inclined to admit. Remember what risk the nations of Europe ran, not so many centuries ago of being overwhelmed by the Turks, and how ridiculous such an idea now is! The more civilised so-called Caucasian races have beaten the Turkish hollow in the struggle for existence. Looking to the world at no very distant date, what an endless number of the lower races will have been eliminated by the higher civilised races throughout the world.” (”The Life and Letters of Charles Darwin”, Francis Darwin, 1. Cilt, 1888. New York D. Appleton and Company, s .285-286) 6. ^ a b Darwin, ırkçı ve Türk düşmanı mıydı? 7.^ "Yaradılışçılar Darwin'i Gölgelemeye çalışırlar" Hakkı Devrim. 18 Mart 2009, Radikal Gazetesi. Erişim 18 Haziran 2009 18
-
space1356 bunu yazdı:
-----------------------------ha bide HoliVAN senin sorunu tersten düşünsek 3 tane kocaman fareyi 3 tane yavru minnicik kediyi bir kutuya koysak fareler kedilere çömkürse bu doğal seleksiyonmudur ? Fareler seleksiyon geçirip kedi ırkını yokederse neler olur :D
not: aklıma gelmişken artık DARFİN isimli süzük ten nefret ediyorum onu sevendende nefret ediyorum...:) // http://tr.wikipedia.org/wiki/Darwinizm
...Darwin'in W. Graham'a gönderdiği mektuplardan alınan aşağıdaki sözleri[5] özellikle evrim karşıtı çevreler tarafından ırkçı ve Türk düşmanı olduğu şeklinde yorumlanır:[6]
"...Doğal seçilim esnasında gerçekleşen mücadelenin, uygarlığın gelişmesine katkısının, sizin kabul etmeye yanaştığınızdan daha fazla olduğunu ve olmaya da devam ettiğini isbat edebilirim. Avrupa milletlerinin daha birkaç yüzyıl önce Türklerin karşısında duramadıklarını hatırlayın, oysa şimdi bunun fikri bile gülünç geliyor! Beyaz ırklar olarak bilinen daha medeni ırklar, varoluş mücadelesinde Türkleri hezimete uğrattılar. Çok da uzak olmayan bir geleceğe baktığımızda, kimbilir daha hangiaşağı ırklar dünyanın dört bir yanında daha yüksek medeni ırklar tarafından elimine (yok) edilecekler..."[5]
5. ^ a b “I could show fight on natural selection having done and doing more for the progress of civilisation than you seem inclined to admit. Remember what risk the nations of Europe ran, not so many centuries ago of being overwhelmed by the Turks, and how ridiculous such an idea now is! The more civilised so-called Caucasian races have beaten the Turkish hollow in the struggle for existence. Looking to the world at no very distant date, what an endless number of the lower races will have been eliminated by the higher civilised races throughout the world.” (”The Life and Letters of Charles Darwin”, Francis Darwin, 1. Cilt, 1888. New York D. Appleton and Company, s .285-286) 6. ^ a b Darwin, ırkçı ve Türk düşmanı mıydı? 7.^ "Yaradılışçılar Darwin'i Gölgelemeye çalışırlar" Hakkı Devrim. 18 Mart 2009, Radikal Gazetesi. Erişim 18 Haziran 2009 18
-----------------------------Bir makaleden alıntı yapıyorum :
Darwin ırçı ve Türk düşmanı mıydı?
Yaratılışçıların yukarıda çevirdikleri metnin orijinali şöyledir:
“The more civilized so – called Caucasian races have beaten the Turkish hollow in the struggle for existence. Looking to the world at no very distant date, what an endless number of the lower races will have been eliminated by the higher civilized races throughout the world”
şeklinde yer alan metnin çevirisi şöyle olmalıdır:
“Kafkas ırkları olarak bilinen daha uygar ırklar, varolma mücadelesinde Türkler’i tam bir yenilgiye uğratmıştır. Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğine bakarsak, daha düşük uygarlık seviyesindeki sayısız ırk, daha uygarlaşmış ırklar tarafından tüm dünyadan ortadan kaldırılmış olacaktır.”
Yaratılışçıların çevirisine bakılırsa, İngilizce orijinal metinde bulunmayan, “Türk barbarlığı” ve “bu tür aşağı ırklar” ifadelerini çeviriye sokarak, bunları birbirleriyle örtüştürmeyi amaçladıkları görülür. Böylece Darwin’in Türkler’e barbar ve aşağı (ya da adi) ırk diyerek hakaret ettiği propagandasına malzeme hazırlanmış olmaktadır.
makalenin tamamı için : https://www.facebook.com/note.php?note_id=196761700381913
++++++++++
kaldı ki diyelim bi adam ırkçı manyak falan. bu adamın söylediklerini kaale almayabilirsiniz. çünkü bilirsiniz dengesizdir. ama yaptığı somut çalışmaları sadece ve sadece başka somut delillerle yanlışlayabilirsiniz. mesela birçok arkadaşla adnan hocanın dediklerini sallamıyoruz. çünkü somut çalışması yok. ben hiç duymadım ki adnan hoca labuatuvara girdi de şu gen üzerinde bu çalışmayı yaptı, sonuçları da şöyledir diye birşey. bi tane bile duymadım görmedim.
konuyu adnan hocaya bağlamamın sebebi de alıntıladığım arkadşaın mesajındaki yanlış çevirinin ülkemizde adnan hocanın yayımlarında bulunmasıdır. hem karşılaştırmalı çok güzel bi örnek oldu.
neyse sonuca gelirsek ne darwin ırkçıdır ne de ırkçı osla bile bu somut çalışmalarını yanlışlar. dediğim gibi başka bir somut çalışmayla buyrun yanlışlayın. ayrıca şunu da bilmek lazım ki bugünkü evrim teorisi darwinle çok da alakalı değildir. darwin gibi niceleri geldi, teoriyi geliştirdi defalarca somut delillerde destekledi. darwinin önemi nedir? ilk defa düzenli tertipli bir şekilde evrim teorisini dillendirmiştir. yoksa ondan çok önce bu teorinin temelleri atılmıştır ancak ciddi ve düzenli gözlemlerle ortaya konulmamıştı. darwin, ilk ciddi çalışmayı yapan kişidir.
saatler sonra gelen edit : konuya başka açıdan bakarsak herkes istanbulu fethetme hadisi var diye islam türkleri över falan deyip durur. oysa türkleri aşağılayan hadisler de mevcuttur. hatta türkler müslüman olmadan önce yaşayan bazı islam alimleri (alim? neyse...) bu hadislerden ötürü türkleri yecüc mecüc olarak görmüştür.
ama sonuç olarak herşey ideolojiktir tabi. ben burda ne hadisleri tartışmaya açıyorum ne darwin'i savunuyorum. ortaya koymak istediğim şey şudur ki özellikle yaratılışçılar diye bilinen grup (senden benden bahsetmiyorum organize olmuş vakıflar kurmuş olanlardan bahsediyorum) işine gelecek şekilde olmayan şeyi var göstermekten olan şeyi yalan göstermekten çekinmeyip büyük yalanlara hiç korkmadan utanmadan imza atmaktadır. yememek lazım. iyice aramak taramak lazım. ama hepsini geçtim, kişisel görüş ile somut verileri ayrı tutabilmek lazım.
Mesaj 30 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 07:07'da Prometheus tarafından düzenlendi. -
space1356 bunu yazdı:
bilim mi? güldürme benim bilim anlayışım atomlar kuarklar gökyüzü yıldızlar kasarlar karadelikler paralel evrenler de ,in aşşağı transistörler fln fln bi adam galapagosta kıçı kırık bikaç hayvana bakıp kıçından bişeler attırıyo tutturamıyo kalkıp bana bunu bilimsel diye yedirmeye çalışıyo zooloji de cart de curtde bilimdemeyin şuna ayar oluyom yaMesaj 29 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 23:47'da space1356 tarafından düzenlendi.
-----------------------------Seninle evrim konusunda herhangi bir şey tartışmayacağımda, bari kendinle çelişme amk. Evrim hala teoridir zarttır, zurttur demeyi biliyorsun da , atom da hala teoridir ve kuarklar atom teorisine dahildir, karadelikler genel görelelik teorisine dahildir, paralel evrenler zaten başlı başına bir teori. Ee şimdi fizik de mi bilim değil senin mantığına göre? Mikrop teorisi ni bilir misin? Mikroorganizmaların pek çok hastalığın sebebi olduğu teorisidir ve evet hala teoridir. Ve bugün antibiyotikleri bu teoriye borçluyuz. Mikrop teorisi, atom teorisi, evrim teorisi bunlar modern bilimin temel taşlarıdır. Hakkında hiç birşey bilmediğin açıkca ortada olan evrim teorisi bilimin ta kendisidir. Ve çökertilmediği sürece gittikçe büyümeye, gelişmeye devam edecektir. Ve senin bu konuda sağda solda car car ötmek dışında yapabileceğin bir şey yok malesef.
Mesaj 30 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 09:05'da KrypT tarafından düzenlendi.
Mesaj 30 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 09:06'da KrypT tarafından düzenlendi. -
space1356:
Hocam doğal seleksiyon demeyelim teknik terimler kafanızı karıştırıyor anladığım kadarıyla. ona bir şekilde hayatta kalabilenlerin çoğalırken herhangi bir zaafı olanların sayısı azaldığı için kendilerini kopyalayamamaları diyelim. Buna itirazınız olması çok tuhaf. Buna itirazın olması demek kedi köpeği kutuplara gönderirsen hayatına devam edebilir demek (nede olsa kutup ayısı yaşayabiliyor).
Darwinin türk düşmanı olması benim için fikrilerini kabul etmeme sebebi değil. Newton bacımı zikmiş bile olsa yercekiminin formulunun değişmeyeceği gibi. Bir avrupalı olarak tabiki türk düşmanı olacak hangi avrupalı sevmiş ki o zamanlarda yaşayan?
Yokoluş sayılarını abarttığımı söylemişsin.
Hocam Koca bir dinazor süper sınıfı bugün yok. ve Bugüne gelirsek http://www.hurriyet.com.tr/gundem/7214424.asp Buradan her yıl kaç canlı yokoluyor görebilirsin. Ayrıca sayıları abartmıorum. Dünyada bugüne kadar 5 büyük yokoluş gerçekleşmiştir. bunların herbirinden en az canlı türlerinden %50 si yok olmuştur. Yani söylediğim sayılar düşük bile neredeyse %98 ine yakınının nesli tükenmiş ve hızla da nesilleri tükenmeye devam ediyor bunu bizzat yaşayarak görüyoruz.
Mesaj 30 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 10:24'da HolyOne tarafından düzenlendi. -
Bu arada naylon yiyen bakteriyi ve 1930 lardan önce bunun ne yediğini açıklayabilen çıkmadı hala =)
http://en.wikipedia.org/wiki/Nylon-eating_bacteria