Charles Darwin Ve Evrim Teorisi Hakkında
-
Evet, her şeyin bilimsel bir açıklaması olmak zorunda.
İnkar etmedim orada farkındaysan, herkesin başına gelmediğini belirttim ve hangi şartlar altında insanların başına geliyor diye sordum? Mesela senin, böyle bir şeyi daha önce yaşamayan insanlardan farkın ne?
Kuran'da geçiyor mu diye sordum çünkü Kuran'da kader kitabına sadece meleklerin dokunabileceği yazıyor. Hadis ise hangi kaynaklandığı hadisi söyleseydin keşke.
Bak kardeşim, bu konuyu medyumlarla, imamlarla, rahiplerle, rüya tabircileriyle, psişiklerle falan istediğin kadar tartış, konuş; ama şurada bilimle ilgili tartışalım diye açılmış bir konuda ortaya sunma. Şeytani rüya diyorsun ya. Gerçekten vaktimi boşa harcadığımı düşüyorum.
Yine soruyorum, bunun evrimle ilgisi ne?
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Evet, her şeyin bilimsel bir açıklaması olmak zorunda.
İnkar etmedim orada farkındaysan, herkesin başına gelmediğini belirttim ve hangi şartlar altında insanların başına geliyor diye sordum? Mesela senin, böyle bir şeyi daha önce yaşamayan insanlardan farkın ne?
Kuran'da geçiyor mu diye sordum çünkü Kuran'da kader kitabına sadece meleklerin dokunabileceği yazıyor. Hadis ise hangi kaynaklandığı hadisi söyleseydin keşke.
Bak kardeşim, bu konuyu medyumlarla, imamlarla, rahiplerle, rüya tabircileriyle, psişiklerle falan istediğin kadar tartış, konuş; ama şurada bilimle ilgili tartışalım diye açılmış bir konuda ortaya sunma. Şeytani rüya diyorsun ya. Gerçekten vaktimi boşa harcadığımı düşüyorum.
-----------------------------
Hocam siz direk evrim tartışacağız başka hiç bir şeyi ön görmeyeceğiz kafasında bakıyorsunuz o zaman olaya daha yorum yazmamın manası yok ki.
Kolay gelsin. -
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Evet, her şeyin bilimsel bir açıklaması olmak zorunda.
-----------------------------Rahat Ol Hocam Zaten Evrende Her şeyin Bir Bilimsel Açıklamasıda Dayandığı bir Temelde Vardır.. Bu Yaratımın Başı Boşluktan uzak Olduğunu Gösterir Ve Boşluk Barındırmadığını Gösterir. Temel Bir Dayanağı Olmayan Hiç Bir Gözle Görünen Şey Yoktur. Gözle Göremediklerimizde Gayıp Aleminde Sırları Sadece Allah Tarafından Bilinen Şekilde Vardır. Ve Öğrenme Azmimizle Bunların Bir Kısmını Sadece Öğrenecez. Bir Kısmınıda Belkide Kontrolümüze Alacağız.
-
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------wert bunu yazdı:
-----------------------------bir şey soracağım
evrime karşı çıkan arkadaşlar genetetik hastalıkları nasıl açıklıyorlar
Peki sen rüyada görüp hiç yaşamadığın bir hadiseyi, ertesü gün uyandığında yaşayıp aha bunu rüyamda görmüştüm diyorsun.
Bu olayı açıklar mısın bana ( bak evvelki yaşadığını sormuyorum öyle sorsam bilinç altı diyeceksin çıkacaksın işin içinden )
Hiç yaşamadığın rüyayı görüp yaşadığın olayın izahını açıklar mısın ? Merâk ediyorum, tüm kaynakları ile getirebilirisin önüme, darwin, ricard, o bu hepsine kabülüm |¨¨
-----------------------------sıkıntınız burda işte. bilmediklerinizi doğaüstü şeylere bağlıyorsunuz.
sizin kafanızdaki adamlar zamanında yıldırımı açıklayamadıkları için zeus'u icat etti ona taptı.
şimdi yaptığınız da aynı şey.
edit : şimdi bugün bi bilimadamı çıksa, bu bahsettiğin rüya konusunu açıklasa sen tamam o zaman evrim dahil tüm bilimsel verileri kabul ettim mi diyeceksin? tabi ki hayır? yeni birşeyler bulacaksın bu da mı tesadüf kafasında devam edeceksin.
kaldı ki gerçekten de bu sorduğun durum üzerine bazı açıklamalar var. o da ayrı bi olay.
bilim zaman ve emek ister, oturduğun yerden allah yarattı deyip geçmeye benzemez. bunun sonucu olarak işe yarar. ben hiç kurandan alınan bilgilerle dizel jeneratör icat eden birini görmedim. anca insanların içini rahatlatı ya da içini bunaltır, belli şeyleri yapmaya zorlar, ama bilim son yüzyıllarda insan ömrünü 3 katına kadar yükseltti. sağlıklı bi yaşam hediye etti, sayısız hastalığı dünya üzerinden sildi.
oturduğu yerden allah yarattı diyenler ne yaptı? sayısız dini katliam, haçlı seferleri, milyon tane din sebepli savaş ölüm...
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 19:57'da Prometheus tarafından düzenlendi. -
mfatihbodur bunu yazdı:
-----------------------------Bu konuda vakit olsa sana seminer verirdim ama vakit yok hocam, ama şunu bil;
Sizin evrim dediginiz neresinden tutulsa dökülen bu teoride asıl söylenen vurgu yapılan nokta mutasyondur, ve dahası olumlu mutasyondur. Yani hayvandan daha yetenekli bir canlıya, insana dönüşümdür.
Fakat dünya üzerinde bu teori dışında herhangi bir iddia yada gerçek yoktur ki olumlu mutasyona örnek olsun. Bu zamana kadar ki bütün mutasyonlar olumsuz yönde ve gerçekleştikten bir müddet sonra da bir çogu ölümle sonuçlanmıştır.
Evrimle ilgili bi çok evrimci takılan gençlerin bilmediği o kadar çok şey varki...
-----------------------------mavi ve yeşil gözün mutasyon olduğunu biliyormusun hacı
-
he bir de mutasyon kavramınız tanımınız ne bilmiyorum. ama şu kadar diyeyim, her doğumda mutasyon olur zaten. şu crossing-over olayı var ya lisede öğretilen. heh işte o da bir mutasyondur. hepimiz mutasyon sonucu oluşan canlılarız.
zaten eşeyli üremenin ortaya çıkma amacı budur, gen değişimi, maksimum gen çeşitlenmesi ile en sağlıklı bireyi elde etmek.
mutasyonlar olmasa hepimiz birbirimize benzerdik.
birileri de çıkmış hâlâ yararlı mutasyon yoktur diyor. sadece atom bombasının sakat bırakan etkilerini mutasyon zannediyor.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------1-618-GR bunu yazdı:
Peki sen rüyada görüp hiç yaşamadığın bir hadiseyi, ertesü gün uyandığında yaşayıp aha bunu rüyamda görmüştüm diyorsun.
Bu olayı açıklar mısın bana ( bak evvelki yaşadığını sormuyorum öyle sorsam bilinç altı diyeceksin çıkacaksın işin içinden )
Hiç yaşamadığın rüyayı görüp yaşadığın olayın izahını açıklar mısın ? Merâk ediyorum, tüm kaynakları ile getirebilirisin önüme, darwin, ricard, o bu hepsine kabülüm |¨¨
-----------------------------sıkıntınız burda işte. bilmediklerinizi doğaüstü şeylere bağlıyorsunuz.
sizin kafanızdaki adamlar zamanında yıldırımı açıklayamadıkları için zeus'u icat etti ona taptı.
şimdi yaptığınız da aynı şey.
edit : şimdi bugün bi bilimadamı çıksa, bu bahsettiğin rüya konusunu açıklasa sen tamam o zaman evrim dahil tüm bilimsel verileri kabul ettim mi diyeceksin? tabi ki hayır? yeni birşeyler bulacaksın bu da mı tesadüf kafasında devam edeceksin.
kaldı ki gerçekten de bu sorduğun durum üzerine bazı açıklamalar var. o da ayrı bi olay.
bilim zaman ve emek ister, oturduğun yerden allah yarattı deyip geçmeye benzemez. bunun sonucu olarak işe yarar. ben hiç kurandan alınan bilgilerle dizel jeneratör icat eden birini görmedim. anca insanların içini rahatlatı ya da içini bunaltır, belli şeyleri yapmaya zorlar, ama bilim son yüzyıllarda insan ömrünü 3 katına kadar yükseltti. sağlıklı bi yaşam hediye etti, sayısız hastalığı dünya üzerinden sildi.
oturduğu yerden allah yarattı diyenler ne yaptı? sayısız dini katliam, haçlı seferleri, milyon tane din sebepli savaş ölüm...
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 19:57'da Prometheus tarafından düzenlendi.
Bilim adamı gelse açıklasa diyorsun güldürüyorsun beni, açıklasın yada dünyada şu zamana kadar açıklayan biri varsa kopyala yapıştır okuyayım bende.
Biz yıldırımı açıklayamadık diye zeus'a değil, tüm oluşumu açıklayabildiğimiz için ALLAH'a tapıyoruz. -
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------mettoman bunu yazdı:
-----------------------------Peroksit bunu yazdı:
-----------------------------Yaşamayan bilmez o olayı bilinç altı vs der benimde bir kaç rüyam çıktı bazen ertesi gün ne olacağını gördüğüm oluyordu peşpeşe ve çok kötü birşey olacaksada görebiliyorum
-----------------------------aha aynısı bendede oluyo
Bende bunu evrimci arkadaşlardan açıklamasını bekliyorum kendi doğrultularında :)
-----------------------------bu dizininde sonunda ne olacağını tahmin edebiliyormusun
1-1-2-3-5-8-13-?
yada bu
2-4-8-16-32-?
yada bu
2-4-6-8-10-?
yada bu
1-3-5-7-9-?
peki gün içerisinde çeşitli olaylar yaşadın bu olay dizisinin sonunda
ertesi gün ne olacağını tahmin edemiyormusun
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------mettoman bunu yazdı:
-----------------------------Peroksit bunu yazdı:
-----------------------------Yaşamayan bilmez o olayı bilinç altı vs der benimde bir kaç rüyam çıktı bazen ertesi gün ne olacağını gördüğüm oluyordu peşpeşe ve çok kötü birşey olacaksada görebiliyorum
-----------------------------aha aynısı bendede oluyo
Bende bunu evrimci arkadaşlardan açıklamasını bekliyorum kendi doğrultularında :)
-----------------------------bu dizininde sonunda ne olacağını tahmin edebiliyormusun
1-1-2-3-5-8-13-?
yada bu
2-4-8-16-32-?
yada bu
2-4-6-8-10-?
yada bu
1-3-5-7-9-?
peki gün içerisinde çeşitli olaylar yaşadın bu olay dizisinin sonunda
ertesi gün ne olacağını tahmin edemiyormusun
Edebiliyor musun sen ? -
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------VBDream bunu yazdı:
-----------------------------KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Bu arada hala bu mesajımı http://tahribat.com/Forum-Charles-Darwin-Ve-Evrim-Teorisi-Hakkinda-162180/30/#1917335 ipleyen çıkmadı, gerçi bu başlıkta hiç bir mesajımı ipleyen çıkmadı ama. Madem evrim konuşacaksın, madem bilim konuşacaksınız, bilimsel veriler üzerinde adam gibi şeyler konuşalım. 30 sayfadır tek yaptığınız dedikodu açıkcası. Madem muhteşem biyoloji bilginiz var, 150 yıllık teoriyi çökertebiliyorsunuz. Bana o mesajımda gösterdiğim verileri açıklayın. Madem evrim değil, ne o zaman bana söyleyin.
Hocam sen o rüya ile ilgili sorduğum soruyu aydınlat, senin tüm yazdıklarını baştan okuyup cevaplayayım ben.
Bana o olayı sizin tabirinizle açıklayın, holyone'ın bir yorumunu aldım cevapladım cevap gelmedi wert'in 1-2 yorumunu aldım cevapladım cevap gelmedi, senin yorumu aldım cevapladım cevap gelmedi |¨¨¨
Biri o olayı açıklasın bende evrim ile ilgili tüm sorularınıza mantık çerçevesinde cevap vermek istiyorum.
-----------------------------sen yaz o yazar, bu nasıl bir savunma biçimidir arkadaş. Siyaset böyle mi siker bir toplumu, şimdi bu adamın yazdığı tonlarca bilimsel veri senin o soruna cevap verilmediği için(şu anlık) geçersiz mi ? Sen cevapla onun sorularını, bir tek senin sorun açıkta kalsın sıkıntı yok. Nasıl bir kişilik yarasıyla, rekabet duygusuyla tartışıyorsunuz.
İşin biyolojik kısmı tartışılırken araya metafizik sıkıştırmak ta neyin nesi ?
Hocam bilimsel veri dediğin nedir ya, bilimsel demekte bir dayanağı olması gereken bir şey bilimide bu kadar gavurlaştırmayın ne olur.
Bilimsel dediğin şeyin mutlaka ve mutlaka bir dayanağı olması lazım, resimler c/p'ler, sonucu ne olduğu muamma olan şeyler her şeye bilim bilim bilim demeyin.
Ben burda 80 sayfa bilim paylaşmışlar zaten inceden inceden izliyorum, hiç biri net bir açıklama getirmemiş alıntı yaptığım cevapladığım yorumları oku ne demek istiyorum anlarsın.
Bu kadar evrim ve bilim ve araştırma yaptığını söyleyen insanlara ben nacizane bir soru sordum, bana bunun cevabını verirmisiniz dedim siyaset yapmıyorum.
He işin biolojik kısmı var sadece derlerse photoshop mahsülü bio kitaplarında maymundan evrildiğimizi gösteren resmi açıp bakalım sabaha kadar ona inanıp kalalım öyle ise.
-----------------------------tamam arkadaşım sende arkadaşın kullandığı terminoloji ile jargon ile onun mesajını alıntıla cevabını ver bakalım. Bilimsel bir cevap ver yani, kahvehane muhabbeti yapmayalım...
-----------------------------bunu her sayfayada alıntılayacam ki nasıl tartışılması gerektiğini hatırlayın boş muhabbet yapmayın.