Charles Darwin Ve Evrim Teorisi Hakkında
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Şimdi evrimi anlamayan arkadaşlara bir örnek veryim.
Ben noel babaya inanıyorum ve ona inanan çocuklara hediye getirdiğine ve kar yağdırdığına inanıyorum.
Bana öyle olmadığını nasıl savunabilrsiniz?
Noel baba yok, hediye getirmiyor diyceksiniz, ben de diyecem ki sen inanmadığın için getirmiyor.
Kar havadaki buharın soğuk hava kitlesiyle karşılaşması ile yağar diyceksiniz. Ben de diyecem ki koskoca denizler göller nasıl buharlaşır? koca göl havaya kalkar mı? o kadar hafifse haydi kaldır diyecem. (kalkar elbette ama yavaş yavaş)
En sonunda zincirleme sorularımdan birini cevaplayamayacaksınız.
Bu benim teorimin ispatımıdır sizce? yani siz cevaplayamıyorsunuz diye benim basit noel baba iddam bir gerçek olur mu? hayır.
İşte evrimcileri de düşürmeye çalıştıkları şey bu. Burada Celal güngör hocamın lafından alıntı yapıyorum. Bilim, bilimsel platformda tartışılır. bilimi mahalledeki arkadaşlarınla tartışamazsın, evet öğrenebilirsin ama azim ve zaman ister. bu sebeple eğer dalınız değilse birazcık bilimsel otoriteleri doğru kabul etmek gerekiyor.
-----------------------------adam olaya parmak atmış ve hakkınca açıklamış bu sözü sevdim Bilim bilimsel platformda tartışılır
-
anubisx bunu yazdı:
-----------------------------Subtitle bunu yazdı:
-----------------------------Tamam noel baba, kilisi, papaz, dino-kuş ve hatta şu ara geçiş formlarının hepsi gerçek. Hatta insan oğlu aya da çıktı. Siz haklısınız. Ben daha bişi demiyorum.
-----------------------------Hocam üniversite okuyor musun ?
Hiç bir araştırma merkezi gördün mü, bilmiyorum. Biyolojik yada fizik üzerine yapılan çalışmaları hiç izledin mi bilmiyorum..
Benim görüşüm şu :
Sen ve senin gibi insanlar; hayatları boyunca pek fazla başarı elde edememiş, yine de hayata dair görüşlerini ciddi olarak gösteren ve bunları sonuna kadar belli kaynaklarla temelleştiren insanlardır.
Yok hocam küçümsemiyorum gerçekten..
Sen ki, hayatında belki lise kitaplarından daha öteye gitmeden, internetten millliyet.com dan, facebook paylaşımlarından dünyayı olabildiğince yakın takip eden bir insansın.
Küçüklüğünde bilime ilgi duyamadığın için de seni suçlamıyorum. Bazı insanlar farklı alanlarda çok başarılı olabilir, bundan doğal birşey yok.
Ama bazıları da bilimde, teknolojide başarılı olur.
Yerin altından dağı delip tüneller geçirirler, denizde 3.5 kilometre zemine 12 katmanlı kablo döşerler ki hiçbirşeyden etkilenmez, elini üzerinde tuttuğun laptobun işlemcisini tasarlarlar, ekranını inceltecek nanoteknolojiyi geliştirirler.
Onlar bunda gerçekten iyi, kabul etmen lazım. Senin sınıfındaki en başarılı çocuktan çok daha şey biliyorlardır, sana ışığın ne demek olduğunu anlatabilirler, yada neden yıldızların parladığını.
Bunu kabul etmen lazım, sen iyi olduğunu düşündüğün şeyde iyi olabilirsin, onlarda kendi işlerinde, inan bana, çok iyiler. Yüzlerce ülkeden en parlak insanlardan oluşurlar öyle ki sen çevrende NASA' da çalışan CERN' de çalışan birini tanımazsın bile muhtemelen.
Seni gerçekten küçümsemiyorum, sende kendini küçümseme ama
o biliminsanları hiçbir zaman senin kadar çok top sektiremediği için, sana kötü futbolcusun demez; hiçbir zaman herşeyde senden daha üstün olduklarından bahsetmezler.
Sen, kendin yapamadığın için, göremediğin, belki de inanamadığın için insanoğlu aya çıkmadı diyorsun.
Julles Verne yazdı daha yıllar önce, teknoloji gelişti, hemde senin benim hayal edemeyeceğim kadar.
Gel bir göz atalım;
Uluslararası Uzay İstasyonu' na bakmak ister misin : http://www.wolframalpha.com/input/?i=international+space+station
Büyüleyicidir. Bu şekilde çok rakamsal dersen, gel sende hisset biraz : http://www.youtube.com/watch?v=FG0fTKAqZ5g&feature=related
Lütfen bu şekilde kendine emin konuşmadan önce, senden çok daha fazla kafası çalışan, senin çevrende hiç göremeyeceğin işler yapan insanların emeklerini göz önünde bulundur.
Bazı şeylerin 2+2=4 olduğu kadar bilinen bir dönemde, insanların seni boş yere zaman kaybederek ikna etmekle çalışmasına göz yumma, sende birşeyler araştır.
-----------------------------Hoca beni iyi ezmişin eyw. İlkokullu olduk. Bana kalırsa sen kendini başkalarından üstün tutmadan önce iyi bir düşün egona yenilme kolay kolay.
Birşeyler öğrendiğini sanmadan önce... Neyse hocam siz gidin biraz kitap okuyun böyle internetten olan işler değil bunlar. İki belgesel izleyen kendini profesor sanıyor.
Ufkunu geniş tut hocam selametle, akıl yaşta değil baştadır.
-
Çook çok uzun yıllardır bu tartışılır ama benim bildiğim kadarı ile daha bir ara fosil bulunmadı,yoksa bulundu ama bizlerdenmi saklıyolar ?
-
Jubei bunu yazdı:
-----------------------------Çook çok uzun yıllardır bu tartışılır ama benim bildiğim kadarı ile daha bir ara fosil bulunmadı,yoksa bulundu ama bizlerdenmi saklıyolar ?
-----------------------------celal şengör şöyle açıklıyor "zibil gibi ara geçiş fonu var" yani hocam ara geçiş canlıları çook kimsedende saklanmıyor araştır yeter
http://www.youtube.com/watch?v=URJE6UkCpsY
Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 05:44'da Programmer tarafından düzenlendi. -
Jubei bunu yazdı:
-----------------------------Çook çok uzun yıllardır bu tartışılır ama benim bildiğim kadarı ile daha bir ara fosil bulunmadı,yoksa bulundu ama bizlerdenmi saklıyolar ?
-----------------------------senden baya bi saklamışlar hacı. onbinlerce var.
-
Hocam evet kısaca var ve senden saklıyorlar.
Çünkü tarih öncesi araplardan gelen dinin kontrolunu ele almış kesimler sana yanlış kaynaklı hazır cevaplar verip beynini tembelliğe alıştırıyor ve bilimi bilim kaynaklarından öğrenmeni istemiyorlar.
Tatmin olmanı istedikleri başlıca cevaplara örnekler şunlar.
- 1890lı yıllarda xxx adlı kişi iki fosilin kemiklerini yanlış birleştirip ara geçiş formu diye kazıklamaya çalıştı. bu da bütün bulunan milyonlarca aratürü görmezden gelmemiz için yeterli sebep. bu da evrimistlerin acizligini gosteriyor.
- Evrim varsa ara türleri gösterin (tamam zilyon tane ara tür var da Neyle neyin ara türü amq??? Adamlar timsah ile ördeğin arasını arıyor neden timsah kafalı ördek yok diyorlar. Onu bulsan onunla zürafanın ara türünü isteyecek zaten.)
- Darwinin 200 sene önceki kitabında şu hata yada düzeltme var. Darwin kendi hatasını da kabul etmiş, hatta kendisinin ne kadar salak oldugunu millete anlatmak icin 2. bir kitap daha yazmış. (sonra da ölmeden müslüman olmuş gibi zırvalayan kaynaklara da rastladım)
Bırak 1000 sene önceki arapları, Bu sebeple bugün bile iran televizyonlarında dünyanın düz olduğunu savunan ve kuran ayetlerini referans gösteren, belli bilimsel ünvanlara sahip adamlar mevcut. Oysa ki bırak bu konudaki kaynakları GPS in nasıl çalıştığını araştırsa öğrenecek.
Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 11:32'da HolyOne tarafından düzenlendi. -
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Hocam evet kısaca var ve senden saklıyorlar.
Çünkü tarih öncesi araplardan gelen dinin kontrolunu ele almış kesimler sana yanlış kaynaklı hazır cevaplar verip beynini tembelliğe alıştırıyor ve bilimi bilim kaynaklarından öğrenmeni istemiyorlar.
Tatmin olmanı istedikleri başlıca cevaplara örnekler şunlar.
- 1890lı yıllarda xxx adlı kişi iki fosilin kemiklerini yanlış birleştirip ara geçiş formu diye kazıklamaya çalıştı. bu da bütün bulunan milyonlarca aratürü görmezden gelmemiz için yeterli sebep. bu da evrimistlerin acizligini gosteriyor.
- Evrim varsa ara türleri gösterin (tamam zilyon tane ara tür var da Neyle neyin ara türü amq??? Adamlar timsah ile ördeğin arasını arıyor neden timsah kafalı ördek yok diyorlar. Onu bulsan onunla zürafanın ara türünü isteyecek zaten.)
- Darwinin 200 sene önceki kitabında şu hata yada düzeltme var. Darwin kendi hatasını da kabul etmiş, hatta kendisinin ne kadar salak oldugunu millete anlatmak icin 2. bir kitap daha yazmış. (sonra da ölmeden müslüman olmuş gibi zırvalayan kaynaklara da rastladım)
Bırak 1000 sene önceki arapları, Bu sebeple bugün bile iran televizyonlarında dünyanın düz olduğunu savunan ve kuran ayetlerini referans gösteren, belli bilimsel ünvanlara sahip adamlar mevcut. Oysa ki bırak bu konudaki kaynakları GPS in nasıl çalıştığını araştırsa öğrenecek.
Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 11:32'da HolyOne tarafından düzenlendi.
-----------------------------Holy üstad dediğinin ve daha önce anlattığım olayın kısaca özetini de şöyle sunabiliriz.

-
banlandım için bek bişey söylemiycem ve oruç oldum için katılmıyorum ve aslada katılmıycam ben ALLAH a tapan ve ona sadık kalan bir müslümanım
-
Programmer bunu yazdı:
-----------------------------HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Şimdi evrimi anlamayan arkadaşlara bir örnek veryim.
Ben noel babaya inanıyorum ve ona inanan çocuklara hediye getirdiğine ve kar yağdırdığına inanıyorum.
Bana öyle olmadığını nasıl savunabilrsiniz?
Noel baba yok, hediye getirmiyor diyceksiniz, ben de diyecem ki sen inanmadığın için getirmiyor.
Kar havadaki buharın soğuk hava kitlesiyle karşılaşması ile yağar diyceksiniz. Ben de diyecem ki koskoca denizler göller nasıl buharlaşır? koca göl havaya kalkar mı? o kadar hafifse haydi kaldır diyecem. (kalkar elbette ama yavaş yavaş)
En sonunda zincirleme sorularımdan birini cevaplayamayacaksınız.
Bu benim teorimin ispatımıdır sizce? yani siz cevaplayamıyorsunuz diye benim basit noel baba iddam bir gerçek olur mu? hayır.
İşte evrimcileri de düşürmeye çalıştıkları şey bu. Burada Celal güngör hocamın lafından alıntı yapıyorum. Bilim, bilimsel platformda tartışılır. bilimi mahalledeki arkadaşlarınla tartışamazsın, evet öğrenebilirsin ama azim ve zaman ister. bu sebeple eğer dalınız değilse birazcık bilimsel otoriteleri doğru kabul etmek gerekiyor.
-----------------------------helal olsun sana kardeş
----------------------------- -
Ek olark