Charles Darwin Ve Evrim Teorisi Hakkında
-
konuşulan konuyu değiştirmek gibi olacak ama sonuç olarak evrim konuşuyoruz ve hala ara geçiş formlarını göremeyen arkadaşlara richard dawkinsten güzel bir cevap :
http://www.youtube.com/watch?v=ykYAnZ_MMRM&feature=player_embedded
Mesaj 28 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 23:38'da Programmer tarafından düzenlendi. -
Programmer, ara-geçiş formları hakkındaki problemleri de aynı aslında; bilgisizlikleri. Ara-geçiş formunun ne olduğunu bilmemeleri ve ara-geçiş formlarının bilimsel tanımıyla uyuşmayan kendi delisaçması tanımlarını temel olarak alıyor olmaları. Yoksa eğer hiçlik üzerine bir felsefe yürütülmüyorsa kabak gibi ortada olan bir şeye yok demek mümkün değil sonuçta.
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Programmer, ara-geçiş formları hakkındaki problemleri de aynı aslında; bilgisizlikleri. Ara-geçiş formunun ne olduğunu bilmemeleri ve ara-geçiş formlarının bilimsel tanımıyla uyuşmayan kendi delisaçması tanımlarını temel olarak alıyor olmaları. Yoksa eğer hiçlik üzerine bir felsefe yürütülmüyorsa kabak gibi ortada olan bir şeye yok demek mümkün değil sonuçta.
-----------------------------aynen hocam yani duruma bakıyorum mesajları okuyorum komik ya komik sadece komik insanlar araştırmıyor görmek istemiyor bazı şeyleri o ara geçiş formları yok diyen arkadaşların birgünde oturup şu saatlerini geçirdikleri internette ara geçiş formları hakkında bilgi toplamaya çalıştıklarını sanmıyorum. Adamlarda düşünce sabit kulaktan dolma bilgilerle bize karşı evrimi çürütüyorlar
Mesaj 29 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 00:18'da Programmer tarafından düzenlendi. -
Evrimin en büyük kanıtlarından birsi bu kadar farklı tür bulunmasıdır. Darwinin bu teoriyi dayandırdığı ana noktalardan birisidir. Mesela geçenlerde izlediğim bir belgeselde, galapagos adalarındaki seyahatinden bahsediyor, birçok kuş türü kaydediyor, ancak bazı türler adadan adaya çok küçük farklılıklar gösteriyor.

Darvin'e mantıklı gelmiyor, eğer tanrı yarattıysa bu kuşları bu kadar mükemmel olarak, neden küçücük değişikliklerle bu kadar fazla tür yaratmaya zahmet etsin. Belgeselin şu kısmından 1 dk izlerseniz ordaki amca da aynısını söylüyor.
http://www.youtube.com/watch?v=I91Huv4jbCk&feature=player_profilepage#t=941s
Mesaj 29 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 00:22'da AMpul tarafından düzenlendi.
Mesaj 29 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 00:22'da AMpul tarafından düzenlendi.
Mesaj 29 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 00:23'da AMpul tarafından düzenlendi. -
"Biz insanlar bilimin gerçeklerini kabullenmeye psikolojikman böylesine hazırlıksız olmasaydık, şüphesiz şempanzelerde bizim cinsimiz altında, mesela Homo gombeensis diye sınıflandırılırdı. Aramızdaki benzerlik , aynı türe dahil edilen, mesela atlar ya da meyve sinekleri türüne dahil edilen birçok hayvanın arasındakinden çok daha fazla." Edurdo Punset'in sözü sanırım.
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Söyleminde Enteresan Gelen Yer Çekiminin Teori Olduğunu Söylemen oldu. Yer Çekimi Varolduğu Kolaylıkla Kavranabilen Bir Kavram artık... Ona Teori demeyi ben uygun görmüyorum.. Ancak Kaynakçası Gücünün Kaynakçası Hakkında Teoriler var. Sanırım Kasıt ettiğin Yer Çekiminin Gücünün Kaynağı olsa gerek.
Şimdi Bir Konuya Dikkatle Değinecem, Canlıları Kısımlara Ayırarak İnceleyen Bilimsel Çalışmalara Saygım sonsuz... Ancak Doğal Seleksiyonmuş, Değişimin Canlıları Olduğundan farklı Şeylere Çevirdiği gibi Kavramlara İnanmam Mümkün değil, Farklı Döllenme Yolları ile Yeni bir Tür Canlı elde etmek yada Genetiği ile oynayarak yeni bir tür Canlı Yapmak Mümkün olabilir. Ama Kendi kendine Bir Canlı Maymun iken insan Olamaz... Derdim Darvinin Ta Kendisi ile.
-----------------------------
Hocam bence senin derdin dikkat etmemekle. Evrim bir gerçektir, evrimi açıklamaya çalışan fikirlerin toplamı evrim teorisidir. Ve az önceki yazıda bahsettiğim gibi evrim teorisini oluşturan parçalar vardır. Ve bu parçalar arasında üzerinde hiç şüphe bulunmayanlardan bir tanesi doğal seleksiyondur. Doğal seleksiyona Harun Yahya bile karşı çıkamaz yani, o derece. Ortam şartlarına uygun olanın hayatta kalması demektir doğal seleksiyon. Mesela bir av-avcı ilişkisi düşünelim. Bir tür kuş var diyelim, sadece kırmızı renkleri görebiliyor. Bir de böcek populasyonumuz olsun kırmızı ve yeşil bireylerden oluşsun. Kuş sadece kırmızı bireyleri görebildiği için sürekli oları avlayacak ve dolayısıyla populasyondaki kırmızı bireyler tükenecek yani kırmızı renge sebep olan aleller populasyonun gen havuzundan kaybolacak ve populasyon evrimleşmiş olacaktır. Doğal seleksiyon budur, bunun neresine inanmadığını söyler misin?
Doğal seleksiyon canlıyı değiştirmez asla. Üç çeşit doğal seleksiyon vardır;
Yönlendirilmiş seleksiyon: Populasyondaki bir alel diğerlerine göre daha yüksek uyum başarısına sebep oluyorsa doğal olarak bu alelin populasyonundaki frekansı artar.
Dengeleyici seleksiyon: Populasyonda sayısı az olan ve ekstrem özellik gösteren alellerin uyum başarısını azalttığı durumlarda görülür, daha yaygın özelliklere sahip alellerin frekansı artar.
Ayırıcı seleksiyon: Dengeleyici seleksiyonun tam tersidir, bunda ise uç özellik gösteren alleller uyum başarısını arttırdığı için seçilir.
Evrimi bir işlem olarak düşünürsek, mutasyonlar bu işlemin yakıtı, doğal seleksiyon ise makinasıdır. Yani evrime sebep olan ana etken zaten genetik olaylardır. Yani senin söylediğin şey, genetiğinin değişmesi sonucu yeni canlıların oluşması zaten milyonlarca yıldır meydana gelen bir şey, adına da evrim diyoruz biz. Şimdi diyorum bak önce bir anlayın eleştirdiğiniz şeyi, öğrenin diyorum kızıyorsunuz. Ama daha temellerini bilmiyorsunuz. Bireyler evrim geçirmez ASLA, populasyonlar evrim geçirir. Ve evrim ani değil kademeli bir süreçtir. Durduk yere bir canlı aniden bir başkasına dönüşmez, bireyler evrim geçirmez. Ve melyorlarca kez söylendi evrim teorisine göre İNSANLAR MAYMUNLARDAN GELMEDİLER, hatta böyle bir şey evrim teorisine taban tabana zıt bir görüş.
Mesaj 28 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 22:20'da KrypT tarafından düzenlendi.
-----------------------------Tamam Seleksiyona Karşı değilim o zaman, Bazan Dilim Sürçüyo, Bend:e aynını diyorum ama Problem oluyo. Benim Derdim Darvin ile. Darvin Maymundan Geldiğimizi Söylüyor. Senle Görüşüm aynı, Ama Darvinde Anlaşamıyoz. :)
-
Yahu bırakın artık darwini, darwin kendi zamanına göre çok önemli şeyleri tespit etmiş keşfetmiştir ancak modern biyolojinin evrimi tam bir gerçek olarak kabul etme sebebi darwinin the origin of species kitabı değildir.
Genetik diye bir bilim var, artık embriyoların her aşamasında genler izlenebiliyor. Genetik ile ilgili az biraz bilginiz olsa zaten evrimi inkar edemezsiniz.
1) Genler molekül zincirleridir, genler proteinlere çevrilerek saç rengi göz rengi gibi özellikleri oluşturur.
2) Hox genleri vücutta hangi organın nerede ne şekilde olacağına karar verir.
3) Bazı genler ki insanı insan yapan genler bunlardır, hangi hox genlerinin aktif hangilerinin pasif olduğuna karar verir (açma kapama işlemi)
4) Bazı genler embriyo gelişirken hangi genlerin ne aşamada açılıp ne aşamada kapanacağına ne kadar açık kalacağına karar verir.
5) İnsan beyninin diğer canlılardan farklı olma sebebi, bizi insan yapan, asıl sebep, çene yapısının ve çene kaslarının kafatasının arkaya doğru daha uzun süre büyümesine izin vermesidir. Böylece beyin yayılacak daha geniş alan bulur ve büyür.
İnsanı insan yapan açma kapama genleri olduğu için (diğer genlerin hemen hepsi diğer hayvanlarda da bulunur) embriyo iken balık embriyosu ile insan embriyosu neredeyse aynıdır, ancak embriyonun gelişme aşamasında, doğal ortama uyum gibi gerekçelerle, açma kapama genleri tarafından birçok özellik aktif ya da pasif edilir, bu da bizim insan ya da balık olmamızla neticelenir.

-
Bu proteinler rastgele oluşamaz, anlamlı ve faydalı bir mutasyon kendi kendine oluşamaz diyenlere de ben cevap vereyim.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nylon-eating_bacteria_and_creationism
Naylon yiyen bakteriler son yıllarda ortaya çıkmaya başlamıştır. bunun için özel bir protein sentezi gerekmektedir ve 1930 lardan beri dünyada naylon diye birşey yoktur.
Bunların varlığını (eğer 1930 lardan sonra allah yaratmadıysa) evrimden başka açıklayacak teoriniz varsa dinlemek isterim
Mesaj 29 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 18:49'da HolyOne tarafından düzenlendi. -
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------KrypT bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Söyleminde Enteresan Gelen Yer Çekiminin Teori Olduğunu Söylemen oldu. Yer Çekimi Varolduğu Kolaylıkla Kavranabilen Bir Kavram artık... Ona Teori demeyi ben uygun görmüyorum.. Ancak Kaynakçası Gücünün Kaynakçası Hakkında Teoriler var. Sanırım Kasıt ettiğin Yer Çekiminin Gücünün Kaynağı olsa gerek.
Şimdi Bir Konuya Dikkatle Değinecem, Canlıları Kısımlara Ayırarak İnceleyen Bilimsel Çalışmalara Saygım sonsuz... Ancak Doğal Seleksiyonmuş, Değişimin Canlıları Olduğundan farklı Şeylere Çevirdiği gibi Kavramlara İnanmam Mümkün değil, Farklı Döllenme Yolları ile Yeni bir Tür Canlı elde etmek yada Genetiği ile oynayarak yeni bir tür Canlı Yapmak Mümkün olabilir. Ama Kendi kendine Bir Canlı Maymun iken insan Olamaz... Derdim Darvinin Ta Kendisi ile.
-----------------------------
Hocam bence senin derdin dikkat etmemekle. Evrim bir gerçektir, evrimi açıklamaya çalışan fikirlerin toplamı evrim teorisidir. Ve az önceki yazıda bahsettiğim gibi evrim teorisini oluşturan parçalar vardır. Ve bu parçalar arasında üzerinde hiç şüphe bulunmayanlardan bir tanesi doğal seleksiyondur. Doğal seleksiyona Harun Yahya bile karşı çıkamaz yani, o derece. Ortam şartlarına uygun olanın hayatta kalması demektir doğal seleksiyon. Mesela bir av-avcı ilişkisi düşünelim. Bir tür kuş var diyelim, sadece kırmızı renkleri görebiliyor. Bir de böcek populasyonumuz olsun kırmızı ve yeşil bireylerden oluşsun. Kuş sadece kırmızı bireyleri görebildiği için sürekli oları avlayacak ve dolayısıyla populasyondaki kırmızı bireyler tükenecek yani kırmızı renge sebep olan aleller populasyonun gen havuzundan kaybolacak ve populasyon evrimleşmiş olacaktır. Doğal seleksiyon budur, bunun neresine inanmadığını söyler misin?
Doğal seleksiyon canlıyı değiştirmez asla. Üç çeşit doğal seleksiyon vardır;
Yönlendirilmiş seleksiyon: Populasyondaki bir alel diğerlerine göre daha yüksek uyum başarısına sebep oluyorsa doğal olarak bu alelin populasyonundaki frekansı artar.
Dengeleyici seleksiyon: Populasyonda sayısı az olan ve ekstrem özellik gösteren alellerin uyum başarısını azalttığı durumlarda görülür, daha yaygın özelliklere sahip alellerin frekansı artar.
Ayırıcı seleksiyon: Dengeleyici seleksiyonun tam tersidir, bunda ise uç özellik gösteren alleller uyum başarısını arttırdığı için seçilir.
Evrimi bir işlem olarak düşünürsek, mutasyonlar bu işlemin yakıtı, doğal seleksiyon ise makinasıdır. Yani evrime sebep olan ana etken zaten genetik olaylardır. Yani senin söylediğin şey, genetiğinin değişmesi sonucu yeni canlıların oluşması zaten milyonlarca yıldır meydana gelen bir şey, adına da evrim diyoruz biz. Şimdi diyorum bak önce bir anlayın eleştirdiğiniz şeyi, öğrenin diyorum kızıyorsunuz. Ama daha temellerini bilmiyorsunuz. Bireyler evrim geçirmez ASLA, populasyonlar evrim geçirir. Ve evrim ani değil kademeli bir süreçtir. Durduk yere bir canlı aniden bir başkasına dönüşmez, bireyler evrim geçirmez. Ve melyorlarca kez söylendi evrim teorisine göre İNSANLAR MAYMUNLARDAN GELMEDİLER, hatta böyle bir şey evrim teorisine taban tabana zıt bir görüş.
Mesaj 28 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 22:20'da KrypT tarafından düzenlendi.
-----------------------------Tamam Seleksiyona Karşı değilim o zaman, Bazan Dilim Sürçüyo, Bend:e aynını diyorum ama Problem oluyo. Benim Derdim Darvin ile. Darvin Maymundan Geldiğimizi Söylüyor. Senle Görüşüm aynı, Ama Darvinde Anlaşamıyoz. :)
-----------------------------darwin birçok konuda yanıldı sen sanıyo musun ki şuanki evrim teorisi darwinden direkt alındıda kullanılıyo hayır bilim adamları yüzyıllardır üzerine çalışmalar yapıyolar
-
doğal seleksiyon olsaydı besin zinciri diye. birseyden bahsedemezdik güçlü olanlar hayatta kalırdı eee kalamayanlar yok olmalıydı buda besin zincirini alt üst edmeliydiki teoriniz pert :) demem odurki ilahi rabbim dünyayı idame ediyor kabul etsenizde etmesenizde