Charles Darwin Ve Evrim Teorisi Hakkında
-
glaurung bunu yazdı:
-----------------------------Dostum yanlış anlama ama bilgi kirliliğisin, akdenizin dibi ve afrikanın sıkıştırıp yükselttiği anadolu tortul kayaçtır, tortul kayaçın ne oldugunu araştırıp gelirsen var olan fosillerin milyarda birinin çıkartılmamış olduğunu gözlerinle görürsün
Evrim yoktur diyen bilim adamları elbette olacaktır, zamanında dünya düz diyen bilim adamları da vardı, einsteinin teorilerini karalamaya çalışan bilim adamları vs. Bugün ışığın dalga hareketi yapmadığını idda edecek biri çıksa, dalga fiziği kanunları yerle bir mi olur tabiki hayır, kimse sikine takmaz, bugün evrimi kabul etmeyen bilim adamlarını da kimse bi taraflarına takmıyor, harunyahyacılar haricinde
Zaten beyini olan bir insan evladı düşünür, ben neden ömür boyunca bir kez kababulak olurken her sene grip oluyorum diye, mutasyonun ne olduğunu öğrenir, her sene başka bir virüse kapılıp adına grip dediğimizi, bu başka virüslerin mutasyona uğradığını, ve her sene bizi hasta eden virüslerin aslında herbirinin ara geçiş formu olduğunu anlar.
Neden mi virüslerden örnek veriyorum ? Gen yapısı kısa olan basit canlıların sayıları da çok olması nedeniyle mutasyondan canlı çıkma ihtimali yüksektir, bu nedenle basit canlılar hızlı evrimleşirken bizim evrimimiz yavaşlamıştır.
Bilimde kanun vardır, deney gözlem vardır, bilim bilmek için vardır, inanmak için değil, eğer konu inanıp inanmamaksa zaten konuştuğumuz konu bilim değildir. Saygılar
-----------------------------kusura bakmayın dışarıdaydım yarım sat önce geldim anca cevp verebiliyorum ve üstüne basa basa söylüyorum bilim adamı değilim beni köşeye sıkıştırmış olmanız darvinizm teorisinin doğruluğunu ıspatlamaz veya tam tersi bana cevap vermediğini de de benim doğru olduğumu göstermez.
evrim yoktur diyen bilim adamları olduğu gibi vardır diyen bilim damlarıda çıkacak kesin aynen senin söylediğin gibi dünyanın düz olduğunu idda edenler gibi ama benim üzüldüğüm %1000000 doğru gibi konuşmanızdır birde şöyle düşünün darvin teorisinin savunanların dünyanın düz olduğunu savunanlar olduğu? belki yanlış tarafta olan sizlersiniz. ki tamamen akside olabilir bizim gibi düşünenlerde yanlış tarafta olabilir.
bilim de kanunda var deneyde var fakat yeri geldiğinde bilimde yalanda var dolanda var bu gün savunulan şeyin 100 yıl sonra tamamen yalan çıkma olayı da var nitekim yukarıda verdiğim haberdeki sdece bir örnek ve buna benzer daha bir ssürü iddalar var. yine söylüyorum bu iddalarda yalan olaabilir ama sizin bildikleriniz de tamamen yalan çıkabilir.
-
Tamam noel baba, kilisi, papaz, dino-kuş ve hatta şu ara geçiş formlarının hepsi gerçek. Hatta insan oğlu aya da çıktı. Siz haklısınız. Ben daha bişi demiyorum.
-
oliWeR bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------kaynak tabi ki harun yahya =)
neyse işin bilimsel yanına dönersek sormak istediğim soru şu : bu sahtekarlıkları ortaya çıkartan kim?
bilimadamları.
adnan hocacılar öyle bi lanse ediyor ki sanki sahtekarlığı bilimadamları yaptı da ortaya çıkaran kendileri.
bu tür birkaç olay olmuştur evet. olayların iç yüzü de şudur, zamanında fosil sayısı fazla değildi. birçok müze ve zengin bilimadamı (geçmişte lorddur barondur bilimle uğraşırmış hep.) fosiller karşılığında para ödülü verirdi. bunu fırsat bile bazı sahtekarlar sahte fosillerle para kazanmaya çalıştı, bi kısmı da 60-70 yıl öncesinin teknolojisinde başarılı oldu. günümüzde böyle bir imkanları yok tabi.
neyse bu sahtekarlıkları ortaya çıkaranlar yine bilimin gelişmesiyle bilimadamlarıdır.
peki bazılarının ima ettiği gibi zaten 3-5 olan arageçiş formu da sahteyse arageçiş formu yok mudur?
sürüyle vardır. arageçiş formu fosili 3-5 değil belki yüzbinlercedir. bunların çoğu zaten tüm dünyada doğa müzelerinde sergilenmektedir. yurtdışında bu tür tüm müzelerde evrim bölümü vardır. birkaç tane de özel evrim müzesi vardır.
yeryüzünde var olan her 10.000 türden sadece 1i fosilleşir. birey değil bak, tür. buna rağmen sayısız arageçiş fosili vardır hatta bulunan her fosil bi anlamda arageçiş fosilidir zaten.
sadece insanın evrimi yazdığınızda 27 adet geçiş türü fosili görebilirsiniz rahatlıkla. bilmem hangi tarihte adamın biri orangutan çenesiyle insan çenesini birleştirmiş de bu sahtekarlığı örnek göstererek evrim yok diyorlar. 27 arageçiş türünden bahsediyorum. bulunan yüzlerceden 1 tanesi sahte olsa ne olur? günümüzde sahte fosilin barınmasına zaten imkan kalmamıştır da. içiniz rahat olsun.
-
son birşey daha söylemek istiyorum
haberin detayında şöyle birşey yazıyor
" Dino-kuşun yani Archaeraptor'un kurbanlarından biri paleontoloji biliminin en saygın isimlerinden ve Liaoning'de sayısız hazineyi ortaya çıkartan Xu Xing'di. Pekin'deki Paleontoloji ve Paleoantropoloji Enstitüsü'nden olan Xing, Kanada'nın Alberta kentindeki Royal Tyrrell Paleontoloji Müzesi'nden Philip Currie ile birlikte Ekim 1999'da dino-kuşun bulunduğunu duyurmuştu."
gerçekten en saygın kişilerden mi değil mi bilmiyorum ama yeri geldiğinde en saygın kişilerde kanabiliyor veya kandırılabiliyor.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------oliWeR bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------kaynak tabi ki harun yahya =)
neyse işin bilimsel yanına dönersek sormak istediğim soru şu : bu sahtekarlıkları ortaya çıkartan kim?
bilimadamları.
adnan hocacılar öyle bi lanse ediyor ki sanki sahtekarlığı bilimadamları yaptı da ortaya çıkaran kendileri.
bu tür birkaç olay olmuştur evet. olayların iç yüzü de şudur, zamanında fosil sayısı fazla değildi. birçok müze ve zengin bilimadamı (geçmişte lorddur barondur bilimle uğraşırmış hep.) fosiller karşılığında para ödülü verirdi. bunu fırsat bile bazı sahtekarlar sahte fosillerle para kazanmaya çalıştı, bi kısmı da 60-70 yıl öncesinin teknolojisinde başarılı oldu. günümüzde böyle bir imkanları yok tabi.
neyse bu sahtekarlıkları ortaya çıkaranlar yine bilimin gelişmesiyle bilimadamlarıdır.
peki bazılarının ima ettiği gibi zaten 3-5 olan arageçiş formu da sahteyse arageçiş formu yok mudur?
sürüyle vardır. arageçiş formu fosili 3-5 değil belki yüzbinlercedir. bunların çoğu zaten tüm dünyada doğa müzelerinde sergilenmektedir. yurtdışında bu tür tüm müzelerde evrim bölümü vardır. birkaç tane de özel evrim müzesi vardır.
yeryüzünde var olan her 10.000 türden sadece 1i fosilleşir. birey değil bak, tür. buna rağmen sayısız arageçiş fosili vardır hatta bulunan her fosil bi anlamda arageçiş fosilidir zaten.
sadece insanın evrimi yazdığınızda 27 adet geçiş türü fosili görebilirsiniz rahatlıkla. bilmem hangi tarihte adamın biri orangutan çenesiyle insan çenesini birleştirmiş de bu sahtekarlığı örnek göstererek evrim yok diyorlar. 27 arageçiş türünden bahsediyorum. bulunan yüzlerceden 1 tanesi sahte olsa ne olur? günümüzde sahte fosilin barınmasına zaten imkan kalmamıştır da. içiniz rahat olsun.
-----------------------------dikkat ettiysen hiçbir yazımda harun yahyayı örnek vermedim cünkü harun yahyanın dürüstlüğüne zerre kadar inanmam harun yahyanın evrim teorileri tamamen gerçek olsa bile hayatının neredeyse geri kalanının tamamı yalan olduğu için inandırıcılığı kalmadı. ki harun yahyanın laflarına benim inanmadığım gibi sizinde inanmayacağınız için buraya yazmadım verdiğim örnek haber hürriyet.com.tr den aldım ve kaynak olarak nature dergisini gösteriyor ingiliz nature dergisi harun yahyanın dergisi mi ki kaynak olarak harun yahya sandın? eğer öyleyse söyle bana bende bileyim birşey daha öğrenmiş olurum.
-
hala evrimmi tartışılyor bu ülkede
-
Subtitle bunu yazdı:
-----------------------------Tamam noel baba, kilisi, papaz, dino-kuş ve hatta şu ara geçiş formlarının hepsi gerçek. Hatta insan oğlu aya da çıktı. Siz haklısınız. Ben daha bişi demiyorum.
-----------------------------Hocam üniversite okuyor musun ?
Hiç bir araştırma merkezi gördün mü, bilmiyorum. Biyolojik yada fizik üzerine yapılan çalışmaları hiç izledin mi bilmiyorum..
Benim görüşüm şu :
Sen ve senin gibi insanlar; hayatları boyunca pek fazla başarı elde edememiş, yine de hayata dair görüşlerini ciddi olarak gösteren ve bunları sonuna kadar belli kaynaklarla temelleştiren insanlardır.
Yok hocam küçümsemiyorum gerçekten..
Sen ki, hayatında belki lise kitaplarından daha öteye gitmeden, internetten millliyet.com dan, facebook paylaşımlarından dünyayı olabildiğince yakın takip eden bir insansın.
Küçüklüğünde bilime ilgi duyamadığın için de seni suçlamıyorum. Bazı insanlar farklı alanlarda çok başarılı olabilir, bundan doğal birşey yok.
Ama bazıları da bilimde, teknolojide başarılı olur.
Yerin altından dağı delip tüneller geçirirler, denizde 3.5 kilometre zemine 12 katmanlı kablo döşerler ki hiçbirşeyden etkilenmez, elini üzerinde tuttuğun laptobun işlemcisini tasarlarlar, ekranını inceltecek nanoteknolojiyi geliştirirler.
Onlar bunda gerçekten iyi, kabul etmen lazım. Senin sınıfındaki en başarılı çocuktan çok daha şey biliyorlardır, sana ışığın ne demek olduğunu anlatabilirler, yada neden yıldızların parladığını.
Bunu kabul etmen lazım, sen iyi olduğunu düşündüğün şeyde iyi olabilirsin, onlarda kendi işlerinde, inan bana, çok iyiler. Yüzlerce ülkeden en parlak insanlardan oluşurlar öyle ki sen çevrende NASA' da çalışan CERN' de çalışan birini tanımazsın bile muhtemelen.
Seni gerçekten küçümsemiyorum, sende kendini küçümseme ama
o biliminsanları hiçbir zaman senin kadar çok top sektiremediği için, sana kötü futbolcusun demez; hiçbir zaman herşeyde senden daha üstün olduklarından bahsetmezler.
Sen, kendin yapamadığın için, göremediğin, belki de inanamadığın için insanoğlu aya çıkmadı diyorsun.
Julles Verne yazdı daha yıllar önce, teknoloji gelişti, hemde senin benim hayal edemeyeceğim kadar.
Gel bir göz atalım;
Uluslararası Uzay İstasyonu' na bakmak ister misin : http://www.wolframalpha.com/input/?i=international+space+station
Büyüleyicidir. Bu şekilde çok rakamsal dersen, gel sende hisset biraz : http://www.youtube.com/watch?v=FG0fTKAqZ5g&feature=related
Lütfen bu şekilde kendine emin konuşmadan önce, senden çok daha fazla kafası çalışan, senin çevrende hiç göremeyeceğin işler yapan insanların emeklerini göz önünde bulundur.
Bazı şeylerin 2+2=4 olduğu kadar bilinen bir dönemde, insanların seni boş yere zaman kaybederek ikna etmekle çalışmasına göz yumma, sende birşeyler araştır.
-
oliWeR bunu yazdı:
-----------------------------dikkat ettiysen hiçbir yazımda harun yahyayı örnek vermedim cünkü harun yahyanın dürüstlüğüne zerre kadar inanmam harun yahyanın evrim teorileri tamamen gerçek olsa bile hayatının neredeyse geri kalanının tamamı yalan olduğu için inandırıcılığı kalmadı. ki harun yahyanın laflarına benim inanmadığım gibi sizinde inanmayacağınız için buraya yazmadım verdiğim örnek haber hürriyet.com.tr den aldım ve kaynak olarak nature dergisini gösteriyor ingiliz nature dergisi harun yahyanın dergisi mi ki kaynak olarak harun yahya sandın? eğer öyleyse söyle bana bende bileyim birşey daha öğrenmiş olurum.
-----------------------------bu haberin ilk kaynağı yanlış hatırlamıyorsam 1987 basım evrim yalanı isimli adnan oktar kitabıdır bende aslı mevcut. 20 yıl sonra bilmem hangi dergi haber yapmış olabilir.
diğer söylediklerime de cevap beklerim.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------oliWeR bunu yazdı:
-----------------------------bu haberin ilk kaynağı yanlış hatırlamıyorsam 1987 basım evrim yalanı isimli adnan oktar kitabıdır bende aslı mevcut. 20 yıl sonra bilmem hangi dergi haber yapmış olabilir.
diğer söylediklerime de cevap beklerim.
-----------------------------işte sürekli bizi cahil görüp okumadığımızı ima edeceginize 3-5 dakika önce yazdığım hemde yüzlerce sayfa değil sadece 15-20 satırlık haberi okusaydın böyle olmaz dı. olay 1987 de geçmiyor bulunn fosil 1999 yılında bulunduğunu duyurmuş ama senin iddana göre 1987 de ki kitapda yalanlanmış dersenki nature dergisinin yaptığı haber yanlış gene anlarım ama direk 1987 lerden bahsediyorsun. işte genel olarak hep bunu yapıyorsunuz 32423432 yılında basılan kitap diyor geçiştiriyorsunuz nasıl olsa karşınızdaki gidip o kitabı bulup okuma şansı oldukca düşük olduğu için geçici olarak da olsa haklı olduğunuzu sanıyorsunuz. o yüzden çok fazla tartışmakda istemiyorum bu konuları. diğer söylediklerine gelince sadece ufacık basit birşeyi söyledim diye hemen beni harun yahyacı ilan etmiş olan sen benim diğer yazacaklarımı neden merak ediyorsun ki ne yazarsam yazayım harun yahyacıyım ya ben onlarıda aynı şekilde harun yahyacısın sen diye geçiştireceksin söylediklerim havada kalacak.
-
aynı metodu kullandığından ara sıra yanılmama izin ver =)
dediğim gibi onbinlerce arageçiş formunu yok sayıyor da bir sahtekarlık olayını örnek vererek hani nerde arageçiş diyorsun.
yanılıyor muyum?