Charles Darwin Ve Evrim Teorisi Hakkında
-
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Evet, her şeyin bilimsel bir açıklaması olmak zorunda.
İnkar etmedim orada farkındaysan, herkesin başına gelmediğini belirttim ve hangi şartlar altında insanların başına geliyor diye sordum? Mesela senin, böyle bir şeyi daha önce yaşamayan insanlardan farkın ne?
Kuran'da geçiyor mu diye sordum çünkü Kuran'da kader kitabına sadece meleklerin dokunabileceği yazıyor. Hadis ise hangi kaynaklandığı hadisi söyleseydin keşke.
Bak kardeşim, bu konuyu medyumlarla, imamlarla, rahiplerle, rüya tabircileriyle, psişiklerle falan istediğin kadar tartış, konuş; ama şurada bilimle ilgili tartışalım diye açılmış bir konuda ortaya sunma. Şeytani rüya diyorsun ya. Gerçekten vaktimi boşa harcadığımı düşüyorum.
Yine soruyorum, bunun evrimle ilgisi ne?
-----------------------------
Hocam siz direk evrim tartışacağız başka hiç bir şeyi ön görmeyeceğiz kafasında bakıyorsunuz o zaman olaya daha yorum yazmamın manası yok ki.
Kolay gelsin.
Haydaaa, dam basinda saksagan vur beline kazmayi. Hocam bak ben elimde bir elmayla geldim, bu elma yesildir, yuvarlaktir, tadi da soyledir diye acikladim, dedim begenmiyorsaniz, madem siz aciklayin, bir de sizi dinleyelim. Sonra sen ciktin, bos elini uzattin, elimdeki armutu acikla bana dedin. Bak yine de ipledim, sana bir cevap verdim neden yaptiysam. Sense gelmis Charles Darwin ve Evrim baslikli konuda, evrim tartisalim dedim diye kaciyorsun. -
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------mfatihbodur bunu yazdı:
-----------------------------wert bunu yazdı:
-----------------------------bir şey soracağım
evrime karşı çıkan arkadaşlar genetetik hastalıkları nasıl açıklıyorlar
-----------------------------Bu konuda vakit olsa sana seminer verirdim ama vakit yok hocam, ama şunu bil;
Sizin evrim dediginiz neresinden tutulsa dökülen bu teoride asıl söylenen vurgu yapılan nokta mutasyondur, ve dahası olumlu mutasyondur. Yani hayvandan daha yetenekli bir canlıya, insana dönüşümdür.
Fakat dünya üzerinde bu teori dışında herhangi bir iddia yada gerçek yoktur ki olumlu mutasyona örnek olsun. Bu zamana kadar ki bütün mutasyonlar olumsuz yönde ve gerçekleştikten bir müddet sonra da bir çogu ölümle sonuçlanmıştır.
Evrimle ilgili bi çok evrimci takılan gençlerin bilmediği o kadar çok şey varki...
-----------------------------Neresinden tutsan dökülen dediğin teori 150 yıldır kapı gibi ayakta. İnsan hayvandan daha yetenekli bir canlı değildir, insan da bir hayvandır. İlkokul biyoloji dersinde anlatılır gerçi bunlar. Bu zamana kadarki bütün mutasyonlar olumsuz yönde değildir. Mutasyonların büyük çoğunluğu 3. kodon pozisyonunda görülür, daha sonra en fazla 2. kodon pozisyonunda, en az ise 1. kodon pozisyonunda görülür. Bu da demektirki mutasyonların çoğu etkisiz mutasyonlardır. Olayı kavrayamıyorsan amino asitlerin nükleotid dizilerine bak. Konuştuğun şey hakkında azıcık fikrin olsun. Asılsız iddiana geçelim;
http://www.sciencemag.org/content/317/5839/813.abstract Bu makale 2007'de yapılmış bir çalışmadır. Ve çalışmada aşağı yukarı her 150 mutasyondan 1 tanesinin ve her 10 fonskiyonel mutasyondan 1 tanesinin faydalı olduğunu göstermiştir.
Bakterilerin sürekli anti-biyotiklere direnç göstermelerine sebep olan mutasyonlar faydalı değil de nedir?
Mutasyonlar bakterilere naylonu parçalama yeteneği kazandırmıştır (Prijambda vd., 1995).
İnsanlarda görülen bir mutasyon kemikleri daha güçlü yapar (Boyden vd., 2002)
CCR5 geninde görülen CCR5 delta 32 isimli mutasyonun insanları HIV'ye karşı dirençli yaptığını biliyor muydun?
Faydalı mutasyonlara o kadar çok örnek var ki şu dediklerini bilimsel platforma taşısak ağır geyik konusu olursun.
Al sana bir kaç örnek daha;
http://www.gate.net/~rwms/EvoMutations.html
http://www.gate.net/~rwms/EvoHumBenMutations.html
Biyoloji bilgisi bu kadar sınırlı insanlara bir de yalan yanlış bilgileri dayıyorlar, hepsi de cup diye atlıyor. Üzülüyorum, okuyun biraz, araştırın.
Hatta daha da yazayım sana; hox genleri hakkında bir bilgin var mı? Ya da body-pan genleri? Genetik düğmeleri bilir misin? Drosophila cinsine ait bir türde insan tarafından gerçekleştirilen bir mutasyonun o türü, başka bir türe dönüştürdüğünü duydun mu? Ya da yine bir Drosophila türünde hox genlerindeki bir mutasyonun 3. torasik segmentteki halter organlarını ikinci çift kanada dönüştürdüğünü?
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 17:40'da KrypT tarafından düzenlendi.
-----------------------------Ulan bişey biliyorum diye ortaya çıkıp bana kelime oyunları yapıyorsunuz.. Aslında sana verilecek tek bir cevabım var, Madem evrim bir süreçtir o zaman uyduruktan teorileri bilmem neyi kenara bırakıp bana bir tane ara form göster.. Ama karşıma geçip de "Tiktaalik Roseae"yok tetrapodlar var işte yok hiyomandibula kemigi kulakta bilmem ne kemigine dönüşmüş gibi varsayımlarla gelme. Bana de ki şu yaratık evrimini tamamlayamamış arada kalmış. Bu bir. Ha bir neandertaller mi vardı adını yanlış bilmiyorsam, onlar da çok ses getirmedi insan gibi düşünüyor konuşuyormuş filan diyorlardı ama ispatlayamadılar galiba:)
İkincisi, mutasyonlar bakterilere naylonu parçalama yetenegi kazandırmış evet ama bakteriyi bir süngere, mantara çevirmiş mi ben göremedim, fen öğrencisi oldugum için biyolojim o kadar iyi degil sen görmüşsündür belki hı ?
Bana insan da hayvandır deme sakın, insandan başka hangi hayvanın zekası vardır, hangi hayvan düşünebilmektedir ? Hadi maymunu anlarım bi nebze, ama balıgın o beyni nasıl gelişip nasıl bir mutasyon geçirip de böyle mükemmel halen sırrı çözülemeyen bir beyine dönüşmesine inanıyorsunuz anlayamıyorum.
Kozanın kelebeğe dönüşmesine de bir evrim örneği diyen salaklar var.. Abi evrim dediğiniz şeyin tartışması 150 yıldır sürüyor fakat o kapı gibi ayakta dediğin teoriyi artık kimse sallamıyor. Ya otur balkona gökyüzüne bak, uzayı güneş sistemini dünyayı bütün evrendeki düzeni bi gözünün önüne al, şu soruyu sor kendine, ya bu kadar düzgün hatasız kusursuz bi düzen, bu kadar büyük bi evren tamamen tesadüflerle oluşabilecek birşey mi, bu evrenin başlangıcı nedir sonu nedir nereye gidecegiz dünyadaki yaşama sebebimiz nedir bu soruları bir sor kendine.. Boş gayretler içindesiniz.. Allah sizleri dogru yola getirir inşallah kardeşim, sonunuz umarım tahmin ettiğim gibi olmaz. Ateist değilim dersen de şunu bil, insanlıgın başlangıcı hz adem ve hz havvadır, onlar da evrimle degil cennetten gönderilmiştir. ramaznlık gün senle konşcak brşey bulamıyorum ama emin ol o verdiğin makaleler gibi sana bir avuç makale verebilirim.
Dahası var, Cœlacanth isimli bir balığı ara form olarak öne sürüyorları balık evrimcileri :D, bilmem kaç milyon yıl öncesinden bulunan bir fosil ile, nesli tükeniyor zannederek her türlü spekülasyonu yapıyorlardı, daha 100 yıl kadar önce aynı balıgı buldular ve ara form dedikleri balık halen okyanusun dibinde yaşamaktaydı mutlu mesut
Şimdi Gelelim Senin yazına verilecek bir iki cevaba,
Bahsettiğin naylon parçalayan bakteri yılını bilmiyorum naylonun icadıyla ortaya çıkmıştı ve bakterideki bir enzimin mutasyonuyla oluştugunu evrimin kanıtı oldugnu söylüyorsunuz, bu bir mutasyon olmaz, o bakteriyi alıp naylonlardan uzak tuttugun zaman bir süre sonra peşinden gelen nesiller bu özelliğini yitirecektir.
Bunun bir örneği de bişey güveleri vardı, agaç kabuklarının üzerine gizlenirken zamanla o kabukların rengini almışlardı fakat sonraki nesillerin yine o renkte oldugu söylenemez. Ayrıca sürekli bir tehlikeden kaçan tavşanları düşün, hızlı koşanlar kurtulur yavaş koşanlar ölür, sonraki popülasyonda hızlı koşan tavşanlar oluşur fakat bu tavşanlar hiç bir zaman bir tazıya yada ne bilim aslana dönüşmezler.
Bakterilerin direnciyle ilgili de şunu öğrenmelisin; söz konusu direnç şöyle oluşur: Bakteriler belli bir ilacın etkisine maruz kaldıklarında, ilaca dayanıksız varyasyonlar yok olur; dirençliler ise hayatta kalır ve daha fazla çoğalma imkanına kavuşurlar. Bir süre sonra, aynı bakteri türü yalnızca söz konusu antibiyotiğe dirençli olan bireylerden oluşmuş bir koloni haline gelir.
Ayrıca gen dedğin şey senin öyle basit birşey değil, tamamen komplex şifrelenmiş bir düzen, ve sen bana diyorsun ki orda ki genler mutasyon dediğimiz şekilde yer değiştiriyor yerine yenisi geliyor bilmem ne oluyor ve tesadüflerle öncekinden daha komplex ve daha anlamlı daha kaliteli yeni bir düzen yeni bir şifreleme halini alıyor ? Senin mantığın böyle bir şeyi kabul ediyor mu ?
Ha bu arada Harun Yahya denilen o zat ile herhangi bir baglantım yoktur hatta bana göre şarlatanın tekidir.
Son düzenlemeleri de yaptım mesajımı tamamladım.
Mesaj 1 Agustos 2012 (Carsamba) Saat: 04:28'da mfatihbodur tarafından düzenlendi.
Mesaj 1 Agustos 2012 (Carsamba) Saat: 04:34'da mfatihbodur tarafından düzenlendi.
Mesaj 1 Agustos 2012 (Carsamba) Saat: 04:35'da mfatihbodur tarafından düzenlendi.
Mesaj 1 Agustos 2012 (Carsamba) Saat: 04:46'da mfatihbodur tarafından düzenlendi. -
mfatihbodur bunu yazdı:
-----------------------------Ulan bişey biliyorum diye ortaya çıkıp bana kelime oyunları yapıyorsunuz.. Aslında sana verilecek tek bir cevabım var, Madem evrim bir süreçtir o zaman uyduruktan teorileri bilmem neyi kenara bırakıp bana bir tane ara form göster.. Ama karşıma geçip de "Tiktaalik Roseae"yok tetrapodlar var işte yok hiyomandibula kemigi kulakta bilmem ne kemigine dönüşmüş gibi varsayımlarla gelme. Bana de ki şu yaratık evrimini tamamlayamamış arada kalmış. Bu bir. Ha bir neandertaller mi vardı adını yanlış bilmiyorsam, onlar da çok ses getirmedi insan gibi düşünüyor konuşuyormuş filan diyorlardı ama ispatlayamadılar galiba:)
İkincisi, mutasyonlar bakterilere naylonu parçalama yetenegi kazandırmış evet ama bakteriyi bir süngere, mantara çevirmiş mi ben göremedim, fen öğrencisi oldugum için biyolojim o kadar iyi degil sen görmüşsündür belki hı ?
Bana insan da hayvandır deme sakın, insandan başka hangi hayvanın zekası vardır, hangi hayvan düşünebilmektedir ? Hadi maymunu anlarım bi nebze, ama balıgın o beyni nasıl gelişip nasıl bir mutasyon geçirip de böyle mükemmel halen sırrı çözülemeyen bir beyine dönüşmesine inanıyorsunuz anlayamıyorum.
Kozanın kelebeğe dönüşmesine de bir evrim örneği diyen salaklar var.. Abi evrim dediğiniz şeyin tartışması 150 yıldır sürüyor fakat o kapı gibi ayakta dediğin teoriyi artık kimse sallamıyor. Ya otur balkona gökyüzüne bak, uzayı güneş sistemini dünyayı bütün evrendeki düzeni bi gözünün önüne al, şu soruyu sor kendine, ya bu kadar düzgün hatasız kusursuz bi düzen, bu kadar büyük bi evren tamamen tesadüflerle oluşabilecek birşey mi, bu evrenin başlangıcı nedir sonu nedir nereye gidecegiz dünyadaki yaşama sebebimiz nedir bu soruları bir sor kendine.. Boş gayretler içindesiniz.. Allah sizleri dogru yola getirir inşallah kardeşim, sonunuz umarım tahmin ettiğim gibi olmaz. Ateist değilim dersen de şunu bil, insanlıgın başlangıcı hz adem ve hz havvadır, onlar da evrimle degil cennetten gönderilmiştir. ramaznlık gün senle konşcak brşey bulamıyorum ama emin ol o verdiğin makaleler gibi sana bir avuç makale veririm.
Hoca evrim teorisi konusunda ciddi eksiklerin var. Sanırım inanan biri olarak Adnan Oktar kitaplarını tercih etmişsin. Kurduğun cümleler ve öne sürdüğün şeyler birebir onların söyledikleriyle örtüşüyor.
Şu mesajını görene kadar sadece izlemekle yetindim. Şahsen ben bu konuda tartışmaya girmeyeceğimi en başında söylemiştim. Zira bilimsel bilginin karşısına dini bilgi sürülen bir ortamda tartışmak son derece saçmadır. Aynı zamanda evrim teorisi hakkında bilgi sahibi olmadan alakasız şeyler öne sürülerek bunun çöktüğü iddia ediliyor. Kötü olan taraf da bu.
Evrim konusuna Richard Dawkins'in kitaplarını okuyarak başlamanı devamında ise akademik yayınlara yönelmeni tavsiye ederim.
Ek olarak gördüğüm kadarıyla insanlara karşı olan üslubun da son derece yanlış. Ego patlaması yaşıyor gibisin. Karşındaki kişilere ben daha iyi bilirim. Siz ne bilirsiniz türünden laflar etmen hoş değil. En başta buradan kaybediyorsun zaten.
Einstein'ın ego=1/bilgi formülünü hatırlatırım.
Saygılar.
Mesaj 1 Agustos 2012 (Carsamba) Saat: 03:32'da FireX tarafından düzenlendi. -
mfatihbodur bunu yazdı:
Kozanın kelebeğe dönüşmesine de bir evrim örneği diyen salaklar var.. Abi evrim dediğiniz şeyin tartışması 150 yıldır sürüyor fakat o kapı gibi ayakta dediğin teoriyi artık kimse sallamıyor. Ya otur balkona gökyüzüne bak, uzayı güneş sistemini dünyayı bütün evrendeki düzeni bi gözünün önüne al, şu soruyu sor kendine, ya bu kadar düzgün hatasız kusursuz bi düzen, bu kadar büyük bi evren tamamen tesadüflerle oluşabilecek birşey mi, bu evrenin başlangıcı nedir sonu nedir nereye gidecegiz dünyadaki yaşama sebebimiz nedir bu soruları bir sor kendine.. Boş gayretler içindesiniz.. Allah sizleri dogru yola getirir inşallah kardeşim, sonunuz umarım tahmin ettiğim gibi olmaz. Ateist değilim dersen de şunu bil, insanlıgın başlangıcı hz adem ve hz havvadır, onlar da evrimle degil cennetten gönderilmiştir. ramaznlık gün senle konşcak brşey bulamıyorum ama emin ol o verdiğin makaleler gibi sana bir avuç makale veririm.
-----------------------------evrimini tamamlayamamış tür nedir ya? bi kere evrimini tamamlamak nedir. sen evrimi çok yanlış anlamışsın. evrim belirli bir amaç doğrultusunda gerçekleşmez. evrimini tamamlamak diye birşey yoktur. araform denilince insanlar sanki anaformlar varmış da bu anaformlar arasında geçiş formları olması gerekiyormuş gibi algılıyorlar. yok öyle birşey. şu anda türlere verilen isimler insanlar tarafından kolaylık olsun diye verilmiştir.
ikincisi, az önce hiçbir yararlı mutasyon görülmemiştir diyordun şimdi naylonu parçalama yeteneği kazandırdığını kabul ediyorsun. ayrıca birkaç mutasyon bakteriyi süngere niye çevirsin. bunu anlamıyorsunuz küçük birikimler büyük değişikliklere yol açıyor. insan doğası gereği milyon-milyar yıllık zaman algısına alışık olmadığı için türlerin başka türlere evrimleşmesi sana mantıksız geliyor çünkü gözünde canlandıramıyorsun. naylonu parçalama yeteneği kazanmasını kabul ediyorsun ama insan ile diğer insansılar ortak atadan geldi diyince bunu kabul etmiyorsun çünkü belli bi yeteneği kazanmayı bi nebze kafanda canlandırabiliyorsun fakat insansılardan insana doğru giden ve milyon yıllar süren bu evrim süreci sana çok yabancı. birçok insanın evrimi kabul etmemesinin ana nedeni bu bence.
diğerlerine hiç cevap vermiyorum klasik harun yahya söylemleri yapmışsın son iki paragrafta.
Mesaj 1 Agustos 2012 (Carsamba) Saat: 03:40'da g2k tarafından düzenlendi.
Mesaj 1 Agustos 2012 (Carsamba) Saat: 03:42'da g2k tarafından düzenlendi. -
Mesajımı tamamlamamıştım kusuruma bakmayın ancak bitti, ben kendi egomu düşünmüyorum kardeşim, ama düz mantıkla bakın bu işe kuyrugum varmış ? sen gururuna yediriyor musun bunu ? ne kuyrugu lan keser atarım ben onu.. orda götümün üstünde bi çukur buldunuz diye hemen yapıştır aha da kuyruk yerini bulduk diye... 150 yıldır kapı gibi ayakta duruyor dediğiniz şey bir TEORİ, neden hala Kanunlaşmadı ? Ya bi gidin allah aşkına..
-
mfatihbodur bunu yazdı:
-----------------------------Mesajımı tamamlamamıştım kusuruma bakmayın ancak bitti, ben kendi egomu düşünmüyorum kardeşim, ama düz mantıkla bakın bu işe kuyrugum varmış ? sen gururuna yediriyor musun bunu ? ne kuyrugu lan keser atarım ben onu.. orda götümün üstünde bi çukur buldunuz diye hemen yapıştır aha da kuyruk yerini bulduk diye... 150 yıldır kapı gibi ayakta duruyor dediğiniz şey bir TEORİ, neden hala Kanunlaşmadı ? Ya bi gidin allah aşkına..
-----------------------------sen şuan kullandığın herşeyi teorilere borçlusun
kullandığın bilgisayarda
kullandığın telefonda
kullandığın ocakta
yürüdüğün yolda
daha saymamı istermisin
-
KrypT bunu yazdı:
Haydaaa, dam basinda saksagan vur beline kazmayi. -
mfatihbodur bunu yazdı:
-----------------------------Mesajımı tamamlamamıştım kusuruma bakmayın ancak bitti, ben kendi egomu düşünmüyorum kardeşim, ama düz mantıkla bakın bu işe kuyrugum varmış ? sen gururuna yediriyor musun bunu ? ne kuyrugu lan keser atarım ben onu.. orda götümün üstünde bi çukur buldunuz diye hemen yapıştır aha da kuyruk yerini bulduk diye... 150 yıldır kapı gibi ayakta duruyor dediğiniz şey bir TEORİ, neden hala Kanunlaşmadı ? Ya bi gidin allah aşkına..
kanun, teori nedir bi öğrenemediniz gitti.
yerçekimi de teoridir. biri çıkıp diyor ki o zaman yerçekimin olmadığını kanıtla. bu kadar bilgiyle ne beklenir ki zaten?
yerçekimi kanunu ağaçtan elmanın yere düşmesidir. elmanın niye yere düştüğünü, hangi matematiksel hesaplarla düştüğünü açıklayan şey ise yerçekimi teorisidir.
evrimleşmek bir kanundur. ortada olan birşey, elmanın düşmesi gibi kesin olan birşey. ama bunun nasıl olduğu, hangi şartlarla ne şekilde olduğu, matematiksel fiziksel hesapları ise evrim teorisidir.
ayrıca birşeyin kanun mu teori mi olduğuna karar veren bi kurul yok. eğer olsaydı evrim çoktan kanuna terfi ederdi zaten. birşeye kanun demek de onu doğru yapmaz. öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki bi karar çıksa bundan sonra evrim kanunu ilan ediyoruz biz bu teoriyi deseler hepiniz evrimi kabul edeceksiniz gibi. evrim deyince bilgisiz insanlar türlerin evrimleşmesini anlıyor yani yüzeysel anlamda evrimi. oysa bilimadamları evrim hakkında bazı sorularımız hâlâ var deyince mesela sıçramalı evrim ile sürekli evrimin birbirlerine oranında bazı emin olamadıkları veriler olduğunu söylüyorlar.
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Ben Yokken Ne Olduki Ne Güzel Siyaset Din Tartışıyor Ufkumuzu Genişletiyorduk. Her Neyse Konuyu Bilimsel Gözle İrdeleyerek Cevaplayacam.
Evrim Teorisi Denilen Materyalist Bakışın Zihinlere Pompalanmasına Hizmet eden Düşünce Akımı, Bir Düşüncenin Ürünü olması nedeniyle,Her hangi bir dayanağa sahip olmaması ve Materyalist bakışa Hizmet ettiği halde Soyut Kalarak, İspattan Uzak Olmasından Ötürü Hiç Bir Zaman Teori Olmaktan Kurtulamayacak, Zavallı bir Felsefe Ürünüdür.
Bilim Belkide Hiç Bir Zaman Big Bangı Açıklayamayacak. Yoktan Varoluşun, Kavranması Varidilmiş Tarafından Materyalist Düşüncede Anlaşılamaz Olması Yürütülen Felsefik yaklaşımın Hata Barındırmasındandır. Çünkü Teori %100 Kendisi ile Çelişen Bir Teoridir. Materyalist Fikirle Yoktan yaratımın Mümkün olmayacağını Göya İspata Açtığına İnanan bir Akım. Tersini ispatlayamadıkları gibi, Tükürdüğünüde yalamayan bir Misyonerlikleride vardır. Bu Akımı Savunanların.
Mesaj 26 Temmuz 2012 (Persembe) Saat: 16:00'da ShockMan tarafından düzenlendi.
----------------------------- -
Ben evrime inanmiyorum. Ya siz? Onlar olsa olsa modifikasyon adaptasyon rahat olun. Evrim varsa tanri yok gibi nir mantigi olan adama da sasarim yazik lan yarin olecekse niye calissin ki kariya kiza gitsin icki icsin filan en mantiklisi bu....