Charles Darwin Ve Evrim Teorisi Hakkında
-
mustaphachan bunu yazdı:
-----------------------------abi geçen konuda da söyledim fazla takılmadı yine söylüyorum. bilim tartışacaksak, bilimi bilim gibi tartışmamız lazım. evrimin biyolojik olarak fiziksel olarak kimyasal olarak mümkünatı olup olmadığını tartışmamız lazım. dinde böyle, allah öyle dedi böyle dediyle, burada bireyin öyle ağzına geleni söylemesiyle bu işler olmuyor. insanı suya atsan hep boğulur diyor mesela eleman.. nerden biliyorsun? 1milyon yıl bunu gözledin mi hoca? bir savınız varsa adam akıllı kaynağı ile birlikte getirin. aynı şekilde evrimi savunurken de öyle dawkins'in, hawking'in videolarını koyarak da olmuyor bu iş. youtube'daki videoların çoğu editlenmiş halde. sonu yok, başı yok.. bu kadar bilgiye sahipsen zaten bu konuları burada değil dünyanın dört bi yanındaki panellerde, sempozyumlarda tartışırsın. her fırsatta takipçisi olursun.
bu şekilde devam edecekse konu bi bok çıkmaz hocam kimse kusura bakmasın.
+
madem topraktan geldik, neden şimdiki topraklar insan olmuyor?
Mesaj 26 Temmuz 2012 (Persembe) Saat: 16:49'da mustaphachan tarafından düzenlendi.
-----------------------------bilimi tartışcaz diyede bokunu çıkartmaya gerek yok.
boğulmam diyorsan buyur atla hocam. mümkünatı olmayan bişeyden bahsediyoruz.
kaldıki o kadar şey yazdım tutup tek cümleye cevap yazıyorsunuz.
Mesaj 26 Temmuz 2012 (Persembe) Saat: 16:54'da pcdoktor636 tarafından düzenlendi. -
pcdoktor636 bunu yazdı:
-----------------------------mustaphachan bunu yazdı:
-----------------------------abi geçen konuda da söyledim fazla takılmadı yine söylüyorum. bilim tartışacaksak, bilimi bilim gibi tartışmamız lazım. evrimin biyolojik olarak fiziksel olarak kimyasal olarak mümkünatı olup olmadığını tartışmamız lazım. dinde böyle, allah öyle dedi böyle dediyle, burada bireyin öyle ağzına geleni söylemesiyle bu işler olmuyor. insanı suya atsan hep boğulur diyor mesela eleman.. nerden biliyorsun? 1milyon yıl bunu gözledin mi hoca? bir savınız varsa adam akıllı kaynağı ile birlikte getirin. aynı şekilde evrimi savunurken de öyle dawkins'in, hawking'in videolarını koyarak da olmuyor bu iş. youtube'daki videoların çoğu editlenmiş halde. sonu yok, başı yok.. bu kadar bilgiye sahipsen zaten bu konuları burada değil dünyanın dört bi yanındaki panellerde, sempozyumlarda tartışırsın. her fırsatta takipçisi olursun.
bu şekilde devam edecekse konu bi bok çıkmaz hocam kimse kusura bakmasın.
+
madem topraktan geldik, neden şimdiki topraklar insan olmuyor?
Mesaj 26 Temmuz 2012 (Persembe) Saat: 16:49'da mustaphachan tarafından düzenlendi.
-----------------------------bilimi tartışcaz diyede bokunu çıkartmaya gerek yok.
boğulmam diyorsan buyur atla hocam. mümkünatı olmayan bişeyden bahsediyoruz.
kaldıki o kadar şey yazdım tutup tek cümleye cevap yazıyorsunuz.
-----------------------------
bokunu çıkarmakla alakası yok hocam adam doğru söylüyor bilim tartışılıyorsa bilimle cevap verilmeli senin inandıklarına biz inanmayabiliriz ama bilim evrenseldir bir olgudur
-
holyone isteği üzerine derken ben oraya takıldım o konu açamıyor mu?
konu hakkında nasıl semavi dinlerin kitaplarıyla oynanmışsa aynı şekilde darwinin kitabıylada oynanmış, celal şengör söylüyordu bunu ve elimde ilk basımı var diyordu kapısına gidip bir kitabı istemek lazım.
Mesaj 26 Temmuz 2012 (Persembe) Saat: 16:59'da VBDream tarafından düzenlendi. -
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------holyone isteği üzerine derken ben oraya takıldım o konu açamıyor mu?
-----------------------------çok takılma eski konuma bak
-
Programmer bunu yazdı:
-----------------------------THT2005 bunu yazdı:
-----------------------------İnsan maymundan geldiyse - maymun nereden geldi..
maymun uzaylıların attığı tohumdan geldiyse - uzaylılar nerden geldi..
Bende fazla kafa kurcalayan bir konu bu adamın aklını alır deli yapar..
Not: Bir arkadaşın sorduğu gibi..sence düşünsene allah neye benzer.. puff... düşün bakalım.
-----------------------------hala insan maymundan geldiyse diyorsun ya hocam bu konuda sana öğretebileceğimiz bişe yok bizim.
@mustaphachan ağzın bal yesin hocam
-----------------------------yaa arkadasım..sana diyorumki
millet insanların maymundan geldiğini söylüyor sende bunun aksini söylemiyorsan..
bu s............nin maymunu nerden geldi. ilk yaradılış bana bunu anlat.
-
Programmer bunu yazdı:
-----------------------------bokunu çıkarmakla alakası yok hocam adam doğru söylüyor bilim tartışılıyorsa bilimle cevap verilmeli senin inandıklarına biz inanmayabiliriz ama bilim evrenseldir bir olgudur
-----------------------------
dediğime geldin mi
-
Programmer bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar bu başlık adı altında daha öncede konu açmıştım ama silindi. Şimdi ise şeyhimizin(HolyOne) isteği üzerine açıyorum bu konuyu lütfen konu tartışmaya çevrilmesin ve din meselesi haline getirilmesin tekrar söylüyorum burda bilim konuşuyoruz!.. Öncelikle kendi çapımda Darwin ve Evrim teorisi hakkında kısa bilgi vereyim.
En başta evrim teorisi sadece insan ve maymun arasında gerçekleşmez doğadaki tüm canlılar evrimin tadına bakmıştır. Bizim için önemli olan konu insanın evrimine gelirsek, maymun evrim geçirdi geçirdi... İnsan oldu. Yok hocam böyle birşey insan ile maymunların aslında maymunda değil 1. sınıf akrabalarımız(goril,gibon,şempanze,orangutan) bunlara "Ape" adı verilir ama türkçeye tam karşılığı olmadığından kuyruksuz maymun olarak çevrilmiştir.Herneyse insan ile maymun aslında aynı ortak atadan türemiştir ve akrabalık oranları çok yüksektir inceleyelim.
İnsanın Biyolojideki Yeri : Hayvanlar - Omurgalılar - Memeliler - Primatlar - İnsansılar(ape ailesi) - İnsan
İnsansılarda kimler var : yukarıda saydım ama zeka yönünden tekrar sayayım İnsan - Şempanze - Orangutan - Gibon - Goril
Gen uyumu : Şempanze ile insan arasındaki gen uyumu %99.6 dır diğer insansı türleri ilede %90 ın üstünde bir orandadır. Bu bilgileri yalanlamak için yapılan solucanlada %70 DNA benzerliği var ozaman onlada akrabıyız diyen insanlar var.Doğru. Onlarlada akrabayız doğada görüp göremeyeceğiniz herşeyle bir akrabalığımız var doğa bigbang ile varolduktan sonra suya düşen tek bir hücreyle bu ilerledi.
Tartışma : Evrim neden hala teori ve bu konu hakkındaki görüşleriniz
Şimdikik bu kadar arkadaşlar ileriki mesajlarda araştırmalarımı paylaşmaya devam edicem yeri geldiği taktirde yukardaki yazılar tamamen bana aittir alıntı değildir bir yerde bi şekilde hatamız varsa affola bilimin ışığında doğrusunu öğrenmeye hazırım!..
-----------------------------kanıtlanamadığı için hala teori
-
THT2005 bunu yazdı:
-----------------------------Programmer bunu yazdı:
-----------------------------THT2005 bunu yazdı:
-----------------------------İnsan maymundan geldiyse - maymun nereden geldi..
maymun uzaylıların attığı tohumdan geldiyse - uzaylılar nerden geldi..
Bende fazla kafa kurcalayan bir konu bu adamın aklını alır deli yapar..
Not: Bir arkadaşın sorduğu gibi..sence düşünsene allah neye benzer.. puff... düşün bakalım.
-----------------------------hala insan maymundan geldiyse diyorsun ya hocam bu konuda sana öğretebileceğimiz bişe yok bizim.
@mustaphachan ağzın bal yesin hocam
-----------------------------yaa arkadasım..sana diyorumki
millet insanların maymundan geldiğini söylüyor sende bunun aksini söylemiyorsan..
bu s............nin maymunu nerden geldi. ilk yaradılış bana bunu anlat.
-----------------------------Bakınız Higs bozonu, İlk yaradılışın sırlarını barındırdırdığı açıkça ortada, ancak kontrol edebilmeyi bir yana bırakalım, kendisini görmemiz bile saniyenin bilmem ne kadar da birinde mümkün olabiliyor.
Pandoranın Kutusunu Elimizle Tutmamız Öyle Görünüyorki imkansız. Maddeye Dolgusunu ağırlığını veren Bozonu Kontrol edebilseydik yoktan varedişin nasıl bişey olduğunu belki kavrayabilirdik. Ancak Bilecez ama Dokunamayacaz. Programımız bizi daha ileriye götürmeye kısıtlamalar Sunmakta. Bilgi Sınırımız Sonsuz Ama Soyut Bir Bilgi Durumundan Öteye Gidemeyen Bozonu Kontrol altına almamız İmkanlı Görünmüyor.
Korkarım Bu Kadar Açık Delillere Rağmen Kontrol edemediğimizi kontrol etme isteği, Elle Tutulur Kılma İsteği İnatla Sorular Sormaya Sevketmeye Devam edecek Bizi. Kurallar Açıkça Ortada Arkadaşlar. Forum Kuralları Gibi.......
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
-----------------------------Programmer bunu yazdı:
-----------------------------kajmerpac bunu yazdı:
-----------------------------bana çok mantıklı gelmiyor.denizde ilk canlı oluşmuş evrime göre ordan çıkıpta nasıl karaya ayak uydurabilir ki deniz canlıları
-----------------------------birden bire olmuyor tabiki hocam geçiş dönemi canlıları var mesela bi canlı var geçiş dönemş canlısı pulları var,bıyıkları var yüzgeçleri var ve karadada yürüyebiliyor
NOT : Gusfring adlı arkadaşa cezai ilem için mod arkadaşa bilgi gönderilmiştir daha fazla uzamasın konu!..
-----------------------------tamam milyon yılda oluyor diyorsunuz eyv'da mesela insanları düşünelim. milyonlarca yıl milyon tane insanıda atsanız suya,gene suyun içinde nefes alamayacaktır.
Aynı canlılar nasıl karaya uygun hale geldiler?
Yani diyelimki hadi birinin yavrusu çok anormal bir şekilde karada yaşayabilecek şartlarda doğdu. Ama bu yavrunun annesi bu canlıyı denizde doğuracak. Ve bu yavru oradan karaya nasıl geçecek.
dipnot:richard dawkins'in youtube'daki konuşmalarını izledim.
Ve birçok soruyu cevapsız bıraktığını farkettim.
Bir sunucu soruyor biz işte şu canlıdan geldik peki o şundan o bundan.
Peki dünyadaki ilk canlılar nasıl oluştu diyor?
Richardın cevabı uzaylılar tarafından oluşturulmuş olabilir diyor.
İyide evren 14milyar yıllık zaten. Uzaylılar nerden geliyo?
Mesaj 26 Temmuz 2012 (Persembe) Saat: 15:52'da pcdoktor636 tarafından düzenlendi.
Mesaj 26 Temmuz 2012 (Persembe) Saat: 15:54'da pcdoktor636 tarafından düzenlendi.
-----------------------------milyonlarca insan birbirinin devamıysa nefes alırlar ama aynı anda atarsan almazlar tabii
2.sorun için karaya uygunluk baskın olmayan bir durumdu canlılar karaya çıktıklarında bu baskınlık çoğaldı öğrenildi tabi bu milyarlarca yılda olan bir durum
3.sorun için annesi denizde doğursa dahi annesiyle kalmıycak hayvanlarda bu bağ yok hem zaten bu karaya çıkma işi milyonlarca yılda oluyo anlıycağın ha diyince ben gidiyorum değil ağır ağır
-
Homer bunu yazdı:
-----------------------------peki böyle bir soru
İnsanlar neden başka bir canlıya dönüşmüyor? milyon yıllardır neden başka canlıya dönüşmüyor?
-----------------------------cro magnonlarla homo sapiensler aynı mı?