Charles Darwin Ve Evrim Teorisi Hakkında
-
mettoman bunu yazdı:
-----------------------------Peroksit bunu yazdı:
-----------------------------1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------wert bunu yazdı:
-----------------------------bir şey soracağım
evrime karşı çıkan arkadaşlar genetetik hastalıkları nasıl açıklıyorlar
-----------------------------
Peki sen rüyada görüp hiç yaşamadığın bir hadiseyi, ertesü gün uyandığında yaşayıp aha bunu rüyamda görmüştüm diyorsun.
Bu olayı açıklar mısın bana ( bak evvelki yaşadığını sormuyorum öyle sorsam bilinç altı diyeceksin çıkacaksın işin içinden )
Hiç yaşamadığın rüyayı görüp yaşadığın olayın izahını açıklar mısın ? Merâk ediyorum, tüm kaynakları ile getirebilirisin önüme, darwin, ricard, o bu hepsine kabülüm |¨¨
-----------------------------Yaşamayan bilmez o olayı bilinç altı vs der benimde bir kaç rüyam çıktı bazen ertesi gün ne olacağını gördüğüm oluyordu peşpeşe ve çok kötü birşey olacaksada görebiliyorum
-----------------------------aha aynısı bendede oluyo
Bende bunu evrimci arkadaşlardan açıklamasını bekliyorum kendi doğrultularında :) -
hay koyayım operaya. yazmıyorum arakdaş
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 18:11'da nessaj tarafından düzenlendi. -
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Bu arada hala bu mesajımı http://tahribat.com/Forum-Charles-Darwin-Ve-Evrim-Teorisi-Hakkinda-162180/30/#1917335 ipleyen çıkmadı, gerçi bu başlıkta hiç bir mesajımı ipleyen çıkmadı ama. Madem evrim konuşacaksın, madem bilim konuşacaksınız, bilimsel veriler üzerinde adam gibi şeyler konuşalım. 30 sayfadır tek yaptığınız dedikodu açıkcası. Madem muhteşem biyoloji bilginiz var, 150 yıllık teoriyi çökertebiliyorsunuz. Bana o mesajımda gösterdiğim verileri açıklayın. Madem evrim değil, ne o zaman bana söyleyin.
Hocam sen o rüya ile ilgili sorduğum soruyu aydınlat, senin tüm yazdıklarını baştan okuyup cevaplayayım ben.
Bana o olayı sizin tabirinizle açıklayın, holyone'ın bir yorumunu aldım cevapladım cevap gelmedi wert'in 1-2 yorumunu aldım cevapladım cevap gelmedi, senin yorumu aldım cevapladım cevap gelmedi |¨¨¨
Biri o olayı açıklasın bende evrim ile ilgili tüm sorularınıza mantık çerçevesinde cevap vermek istiyorum.
-----------------------------sen yaz o yazar, bu nasıl bir savunma biçimidir arkadaş. Siyaset böyle mi siker bir toplumu, şimdi bu adamın yazdığı tonlarca bilimsel veri senin o soruna cevap verilmediği için(şu anlık) geçersiz mi ? Sen cevapla onun sorularını, bir tek senin sorun açıkta kalsın sıkıntı yok. Nasıl bir kişilik yarasıyla, rekabet duygusuyla tartışıyorsunuz.
İşin biyolojik kısmı tartışılırken araya metafizik sıkıştırmak ta neyin nesi ?
-
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------Bende bunu evrimci arkadaşlardan açıklamasını bekliyorum kendi doğrultularında :)
Benim ömrümde başıma gelmedi mesela, ya da tanıdığım herhangi birisi böyle bir şey anlatmadı bana. Madem öyle bizim ruhumuz yok mu? Bu bahsedilen olay neye göre gerçekleşiyor? Adam mı seçiyor?
Bir kere ortaya attığın şey sadece bir söylem şu anda. Bana rüyayı görmeden önceki günler ile ilgili, gördüğün rüya ile ilgili, gördüğün rüyadan sonrası ile ilgili bilgi vermen lazım ki yorumlayacak bir şey olsun. Görülen ve gerçekleşmeyen bir ton rüyaya normal deyip, gerçekleşen bir rüyaya (burası da tartışılır çünkü örnek yok) böyle bir anlam yüklemek çok hayalperestçe. Bu insanların modern bilimden yüzlerce yıl önce yaptığı şeyle aynı. Güneş tutulmasını görüp, güneşi bir kurdun yediğine inanan Viking'ler gibi. Güneşin tutulmadığı günler ne oluyor? Basit, kurt güneşi yemiyor. Hadi ya?
Sana bir açıklama yapayım hocam, hiç bir anlamı yok. Onlar sadece rüya.
Peki şimdi sana çok hoş bir soru; bunun evrimle ne alakası var?
Edit: Bu arada sana cevap vermedim çünkü bahsettiğin şeyin bilimsel bir açıklaması olmadığını söyledin. Bahsettiğin şey bilimsel değil çünkü ve bilimde yeri yok. Rüya tabircilerinin konu hakkında lisans diplomaları olduğunu duymadım dünyanın hiç bir yerinde.
Bu arada bahsettiğin terim geçiyor Kuran'da ama bahsettiğin olay geçiyor mu? İnsanın rüyasında kaderini görebileceği yani?
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 18:24'da KrypT tarafından düzenlendi.
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 18:34'da KrypT tarafından düzenlendi. -
@1-618-GR, beynin yanılmsı ile alakalı bir şey..tıpkı dejavu gibi.. Hala beyin tam olarak çözümlenememiş bir şey. mesela serap görmek de öyle. var olmayan şeyi rüyada olmsan da görebiliyorsun. ayrıca beyinde aynileştirme hücreleri de vardır. karşılıklı olarak etkileşim içine girerler. Mesela iki sevgilinin aynı anda acı çekmesi buna örnek verilebilir ya da bir arkadaşının senin tam aklında geçirdiğin şeyin o an onunda aklına gelmesi. beynin gücü büyük aslında :) zamanla her şey netleşir.
-
unbalanced bunu yazdı:
-----------------------------@1-618-GR, beynin yanılmsı ile alakalı bir şey..tıpkı dejavu gibi.. Hala beyin tam olarak çözümlenememiş bir şey. mesela serap görmek de öyle. var olmayan şeyi rüyada olmsan da görebiliyorsun. ayrıca beyinde aynileştirme hücreleri de vardır. karşılıklı olarak etkileşim içine girerler. Mesela iki sevgilinin aynı anda acı çekmesi buna örnek verilebilir ya da bir arkadaşının senin tam aklında geçirdiğin şeyin o an onunda aklına gelmesi. beynin gücü büyük aslında :) zamanla her şey netleşir.
-----------------------------Beyin Tam Olarak Çözülürse Zaten Ölümde Kalkar ortadan. Ölenin Gen Şifrelerinden yeniden Geri getirilmesi Mümkün Olurdu..
Sanmıyorum ne etsekde bunu başarabileceğimizi. İnsanlık adına dedim Bu Sözü Yanlış Anlaşılmasın. :)
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Bende bunu evrimci arkadaşlardan açıklamasını bekliyorum kendi doğrultularında :)
Benim ömrümde başıma gelmedi mesela, ya da tanıdığım herhangi birisi böyle bir şey anlatmadı bana. Madem öyle bizim ruhumuz yok mu? Bu bahsedilen olay neye göre gerçekleşiyor? Adam mı seçiyor?
Bir kere ortaya attığın şey sadece bir söylem şu anda. Bana rüyayı görmeden önceki günler ile ilgili, gördüğün rüya ile ilgili, gördüğün rüyadan sonrası ile ilgili bilgi vermen lazım ki yorumlayacak bir şey olsun. Görülen ve gerçekleşmeyen bir ton rüyaya normal deyip, gerçekleşen bir rüyaya (burası da tartışılır çünkü örnek yok) böyle bir anlam yüklemek çok hayalperestçe. Bu insanların modern bilimden yüzlerce yıl önce yaptığı şeyle aynı. Güneş tutulmasını görüp, güneşi bir kurdun yediğine inanan Viking'ler gibi. Güneşin tutulmadığı günler ne oluyor? Basit, kurt güneşi yemiyor. Hadi ya?
Sana bir açıklama yapayım hocam, hiç bir anlamı yok. Onlar sadece rüya.
Peki şimdi sana çok hoş bir soru; bunun evrimle ne alakası var?
Edit: Bu arada sana cevap vermedim çünkü bahsettiğin şeyin bilimsel bir açıklaması olmadığını söyledin. Bahsettiğin şey bilimsel değil çünkü ve bilimde yeri yok. Rüya tabircilerinin konu hakkında lisans diplomaları olduğunu duymadım dünyanın hiç bir yerinde.
Bu arada bahsettiğin terim geçiyor Kuran'da ama bahsettiğin olay geçiyor mu? İnsanın rüyasında kaderini görebileceği yani?
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 18:24'da KrypT tarafından düzenlendi.
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 18:34'da KrypT tarafından düzenlendi.
Hocam her şeyin bilimsel açıklaması olmak zorundamı ? Bende onu sordum zaten sana, bilimsel bir açıklaması varsa açıklayın diye boşunamı sordum o soruyu.
Sen benim başıma gelmedi diyorsun, belki milyonlarca insan yaşamıştır bunu nadir olan bir şey zaten ama sen başına gelmediği için bunada inanmıyorsun yok diye inkar etmek kalıyor yine.
Siz her şeyi kur'anı kerime bağlıyorsunuz kopukluk ordan geliyor kur'anda varmı ? Kur'anda nerde ? Kur'anda görmedim. Yahu hocam bu dini biraz araştırın bir şey söylemeden önce, kur'anda her şey anlatılmaz hadis var tatbikat var bunlar mecbur kur'an dışına çıkan şeyler yani sünnet dediğimiz direk Peygamberimizden gelen şeyler. Öbür türlü kur'anda namaz kılında yazmıyor direk ama şeyh var mana var sâlat diyor salat duâ manasınada gelir, o zaman kimse namaz kılmasın, kur'an direk bunları anlatmazsa nakil yapar peygamber gönderdim ona uyun der orda peygamberde namaz kılıyorsa kılmak zorunda kalırsın.
Bunun izahı budur, direk kur'anda varmı deyip kestirip atma.
Bilimle her şeyi bulan bunca alemin mefhumun bir yaratıcıya isnat etmeden bulan insanlar, nasıl bir rüyayı bilimle açıklayamaz bana söyler misin ?
Bu tip rüya gören çıksın söylesin görüyor mu görmüyor mu.
Görülen gerçekleşmeyen rüya'ya normal demedim ki nasıl okuyorsun ? Gerçekleşen rüyalar sadece böyle açıklanır eğer bilimsel bir açıklığı varsa sizden duymak istedim, görülen gerçekleşmeyen rüyalarda duygular ve bilinç altı ile endekslidir.
Bir adam gıcıksındır, onu rüyada vuruyorsundur, bir korku film'i izlersin gece kabus görürsün bunlar şeytanın karıştığı şeytani dediğimiz rüyadır. ( ki bunlar zaten gerçekleşmeyenler bunları saymasakta olur )
Hiç bir anlamı yok rüya diyorsun rüya emin ol şu yaşadığın somutluktan daha güçlü bir alem.
Benim dediğim görüyorsun hiç yaşamadığın bir şeyi sonra pat yaşıyorsun ertesi gün, bilim gelsin bana bunu açıklasın. -
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------Bu arada hala bu mesajımı http://tahribat.com/Forum-Charles-Darwin-Ve-Evrim-Teorisi-Hakkinda-162180/30/#1917335 ipleyen çıkmadı, gerçi bu başlıkta hiç bir mesajımı ipleyen çıkmadı ama. Madem evrim konuşacaksın, madem bilim konuşacaksınız, bilimsel veriler üzerinde adam gibi şeyler konuşalım. 30 sayfadır tek yaptığınız dedikodu açıkcası. Madem muhteşem biyoloji bilginiz var, 150 yıllık teoriyi çökertebiliyorsunuz. Bana o mesajımda gösterdiğim verileri açıklayın. Madem evrim değil, ne o zaman bana söyleyin.
Hocam sen o rüya ile ilgili sorduğum soruyu aydınlat, senin tüm yazdıklarını baştan okuyup cevaplayayım ben.
Bana o olayı sizin tabirinizle açıklayın, holyone'ın bir yorumunu aldım cevapladım cevap gelmedi wert'in 1-2 yorumunu aldım cevapladım cevap gelmedi, senin yorumu aldım cevapladım cevap gelmedi |¨¨¨
Biri o olayı açıklasın bende evrim ile ilgili tüm sorularınıza mantık çerçevesinde cevap vermek istiyorum.
-----------------------------sen yaz o yazar, bu nasıl bir savunma biçimidir arkadaş. Siyaset böyle mi siker bir toplumu, şimdi bu adamın yazdığı tonlarca bilimsel veri senin o soruna cevap verilmediği için(şu anlık) geçersiz mi ? Sen cevapla onun sorularını, bir tek senin sorun açıkta kalsın sıkıntı yok. Nasıl bir kişilik yarasıyla, rekabet duygusuyla tartışıyorsunuz.
Hocam bilimsel veri dediğin nedir ya, bilimsel demekte bir dayanağı olması gereken bir şey bilimide bu kadar gavurlaştırmayın ne olur.
Bilimsel dediğin şeyin mutlaka ve mutlaka bir dayanağı olması lazım, resimler c/p'ler, sonucu ne olduğu muamma olan şeyler her şeye bilim bilim bilim demeyin.
Ben burda 80 sayfa bilim paylaşmışlar zaten inceden inceden izliyorum, hiç biri net bir açıklama getirmemiş alıntı yaptığım cevapladığım yorumları oku ne demek istiyorum anlarsın.
Bu kadar evrim ve bilim ve araştırma yaptığını söyleyen insanlara ben nacizane bir soru sordum, bana bunun cevabını verirmisiniz dedim siyaset yapmıyorum.
He işin biolojik kısmı var sadece derlerse photoshop mahsülü bio kitaplarında maymundan evrildiğimizi gösteren resmi açıp bakalım sabaha kadar ona inanıp kalalım öyle ise. -
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------VBDream bunu yazdı:
Hocam bilimsel veri dediğin nedir ya, bilimsel demekte bir dayanağı olması gereken bir şey bilimide bu kadar gavurlaştırmayın ne olur.
Bilimsel dediğin şeyin mutlaka ve mutlaka bir dayanağı olması lazım, resimler c/p'ler, sonucu ne olduğu muamma olan şeyler her şeye bilim bilim bilim demeyin.
Ben burda 80 sayfa bilim paylaşmışlar zaten inceden inceden izliyorum, hiç biri net bir açıklama getirmemiş alıntı yaptığım cevapladığım yorumları oku ne demek istiyorum anlarsın.
Bu kadar evrim ve bilim ve araştırma yaptığını söyleyen insanlara ben nacizane bir soru sordum, bana bunun cevabını verirmisiniz dedim siyaset yapmıyorum.
He işin biolojik kısmı var sadece derlerse photoshop mahsülü bio kitaplarında maymundan evrildiğimizi gösteren resmi açıp bakalım sabaha kadar ona inanıp kalalım öyle ise.
-----------------------------tamam arkadaşım sende arkadaşın kullandığı terminoloji ile jargon ile onun mesajını alıntıla cevabını ver bakalım. Bilimsel bir cevap ver yani, kahvehane muhabbeti yapmayalım...
-
unbalanced bunu yazdı:
-----------------------------@1-618-GR, beynin yanılmsı ile alakalı bir şey..tıpkı dejavu gibi.. Hala beyin tam olarak çözümlenememiş bir şey. mesela serap görmek de öyle. var olmayan şeyi rüyada olmsan da görebiliyorsun. ayrıca beyinde aynileştirme hücreleri de vardır. karşılıklı olarak etkileşim içine girerler. Mesela iki sevgilinin aynı anda acı çekmesi buna örnek verilebilir ya da bir arkadaşının senin tam aklında geçirdiğin şeyin o an onunda aklına gelmesi. beynin gücü büyük aslında :) zamanla her şey netleşir.
Rüya olayına sorduğum sorunun cevabımı bu ? |¨¨¨hocam adı üstünde beyin yanılması diyorsun yanılan bir beyin nasıl olurda bir gün sonra yaşayacağın bir gerçeği rüyada sana gösterebilir hocam hangi mantığa sığar bu |¨¨
Dejavu, dedikleri şey astral seyehat dedikleri şey bunlar kolpa işler zaten, ebdâller, 7 ler 40'lardan sonra gelmiş bildiğin safsatalar.
Biz evliyaların ruhaniyetinin gücüne inanıp yaşanan olayları anlatıyoruz adamlarda akabine böyle şeyler uyduruyorlar kendine, hem yapsa bile bu istihraç olur.
O 2 sevgili ve arkadaş olayı, hocam o kalpler arası bir manevi bağdır he bilim gelip bunuda açıklayamaz |¨¨ onuda söyleyeyim yani, bilim gözüyle gördüğü şeyi açıklayabiliyor sadece, adama desen ya kızı gördüm içim cız etti nasıl bir güçtür ?
Ne diyebilir ?
Kalpler arası muhabbet sevgi vardır öbür türlü öyle olmasa hiç bir insan bir birini sevmez e bir birini çok seven 2 insanında muhabbeti fazla olduğundan ALLAH ona o şevk'i veriyor zaten vermese kimsenin içi o kadar yanmaz.