Charles Darwin Ve Evrim Teorisi Hakkında
-
-
oliWeR bunu yazdı:
-----------------------------yazmayacağım diyorum dayanamıyorum "zibil gibi ara geçiş fosilleri var kimseden saklanmıyor araştır yeter" diyorsunuz ya araştırırken dikkat edin fazla derinleştirmeyin araştırmalarınızı sonra sahte oldukları ortaya çıkıyor. hatta sahte olduğu ıspatlanan bir fosil olsalar bile yinede bilim demiyorum darvincilerin sitelerinde işte denizden karaya çıkarken bulunan arageçiş fosili olarak tanıtılıyor, nasıl olsa o siteye girenler o fosilin yalanlandığını bilmiyor.
dahada birşey yazmıyorum siz haklısınız milyarlarca ara geçiş fosilleri var hepsi %324545749574 gerçek tamamen orjinal hiç birisinin yalan sahte uydurmaca olduğu ortaya ççıkmadı. evrimi reddeden bilim adamları asılmalı, burada evrimin karşısında olanlar salak hiç belgesel seyretmiyor hiç araştırmıyor birtek siz araştırıyor siz belgesel seyrediyorsunuz.. siz çok üstün özellikli bir varlıksınız hatta ve hatta biz evrime innmayanlar evrimimizi tamamlamamışız, evrimimizi tamamladığımız zaman sizin gibi evrime inanacağız
Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 16:48'da oliWeR tarafından düzenlendi.
-----------------------------hangileri sahteymiş hoca? yüzbinlerce aratür fosilden 3-5 tane sahte çıkmış onların muhabbetini yapıyon.
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0nsan%C4%B1n_evrimi al mesela burdan bana 1-2 sahte fosil göster bakalım.
işine gelmeyeni reddederek bilim olmaz, olsa olsa inanç olur. imanla gerçeği karıştırma. karıştıracaksan böyle bi konuya yazma hacı.
Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 19:40'da Prometheus tarafından düzenlendi. -
http://www.youtube.com/watch?v=JvEb3b-w17g
herşeyi kendi teorisine göre anlatıyor ama ben birkaç failini yakaladım.evet çoğunluğu doğru ama bunlardan allah yok diyemez bir çok faili var.
birde yukarıdaki videoya karşılık böyle birşey var :
http://www.youtube.com/watch?v=t-7jFpjpU3c
Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 19:45'da mRBerkay tarafından düzenlendi. -
mRBerkay bunu yazdı:
-----------------------------herşeyi kendi teorisine göre anlatıyor ama ben birkaç failini yakaladım.evet çoğunluğu doğru ama bunlardan allah yok diyemez bir çok faili var.
Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 19:45'da mRBerkay tarafından düzenlendi.
-----------------------------allah yok diyemez diye bi fail mi olur yav? sanki gözle görülen birşeyi yok diyor da fail oluyor?
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------hangileri sahteymiş hoca? yüzbinlerce aratür fosilden 3-5 tane sahte çıkmış onların muhabbetini yapıyon.
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0nsan%C4%B1n_evrimi al mesela burdan bana 1-2 sahte fosil göster bakalım.
işine gelmeyeni reddederek bilim olmaz, olsa olsa inanç olur. imanla gerçeği karıştırma. karıştıracaksan böyle bi konuya yazma hacı.
Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 19:40'da Prometheus tarafından düzenlendi.
-----------------------------zorla tahrik ediyorsun halen daha imandan inançdan gerçekten bahsediyorsun zaten senin amacın konuyu bilimsel olarak tartışmak falan değil inanç veya inançsızlara getirip boş tartışma çıkarmak. postlarıma bir bak çok zeki bilim adamı, insan üstü yaratık, çok bilgili uzman varlık arkadaşım yukarıdaki hangi postumda imanla gerçeği karıştırmışım???
(ve şimdi yazıyorum yaradanın varlığına inanıyorum ama konuyu inanç konusu ile karıştırmadığım sürece yaradana inanmam veya inanmamam seni veya konudaki diğer insanları zerre kadar ilgilendirmez)
-
Şimdi size elimde bulunan, evrimle ilgili, dünya çapındaki en büyük kaynaklardan birisinden iki başlık yazacağım. Kopyala/yapıştır değil. Ellerimle yazacağım. Bu kaynağa çoğu kişinin erişimi yoktur çünkü, bu tarz bilim kitapları 100 küsür TL'den aşağı olmaz bildiğiniz gibi. Okuyun diye, faydası olsun diye, ve daha önce bahsettiğim bir iki şeyi açıklığa kavuşturmak için
Etik, Din ve Evrim
Bilim dünyasında, evrim gerçekliğinden 100 yıldan daha uzun bir süre kuşku duyulmadı. Fakat ABD ve diğer bazı ülkelerde, evrim aşırı derecede tartışmalı bir konu olmaya devam etmektedir. Yaratılışçı hareket evrimin okullarda okutulmasına karşı çıkıyor ya da yaratılışçı inançlara en azından eşit zaman ayırılmasını istiyor. Böyle bir karşı çıkış, evrim biliminin, Tanrı'nın varlığını yadsıması korkusundan ortaya çıkıyor ve ardından ahlaklı ya da erdemli davranışların kurallarının temelini yadsıyacağı düşünülüyor.
Evrimin tarihi ve mekanizmaları konusunda bildiklerimiz, harfi harfine doğru olarak kabul edilen İncil'deki yaratılış öykülerinin söylemi ile kesinlikle uyuşmaz. Bunun gibi, insanların tasarladığı diğer yaratılış öykülerinin yüzlercesiyle de uyuşmaz. İncil'deki bazı paragraflar fizik, jeoloji ve diğer doğal bilimlerle de uyuşmaz. Fakat evrimsel biyoloji doğa üstü varlığın bulunuşunu ya da insan ruhunu yalanlar mı? Hayır, çünkü bilim-evrim biyolojisi dahil-böyle sorularda sessizdir. Kendi doğası itibariyle bilim, yalnız maddesel sebeplerle ilgili hipotezleri araştırır ve bunlarla ilgilenir. DOğaüstü olguları sınayamaz ya da onların doğal olaylara karışmasıyla ilgili değildir.
Evrimsel biyoloji, tıpkı fiziksel bilimlerin deprem ve ay tutulmasını açıkladığı gibi, türlerin uyarlanması ve çeşitlenmesini maddesel nedenlerle açıklamıştır. Bilimlerin sürekli yaygınlaşıp gelişmesi ile doğaüstü yaratıcının varlığı ile açıklanan konular gerçekten giderek daha da azalmaktadır. Fakat bilim böyle bir varlığı ne yalanlar ne de destekler. Gerçekten, bazı evrimsel biyologlar yürekten dinine bağlı ve birçok papaz, haham ve din adamı gibi bilim insanı olmayan kişiler de dinsel inançlarını ve evrime inançlarını birlikte korurlar.
Herhangi bir yerde etik ve moral değerler bulunmak isteniyorsa, bunu bilim içinde aramamak gerekir ve kesinlikle evrimsel biyolojide bulunmaz. Evrime karşı çıkanlar, doğal seçilimle evrimi "güç, kişiyi haklı kılar" ilkesini haklı çıkardığı için suçlarlar. Kesinlikle birden çok diktatör ya da emperyalist, doğal seçilim "yasa"sını kullanarak vahşet yaratmıştır. Ancak evrim kuramı böyle bir davranış için kural oluşturmaz. Diğer bilimler gibi dünyanın nasıl olduğunu tanımlar, nasıl olması gerektiğini tanımlamaz. "Doğal olanın" "iyi" olduğunun kabul edilmesine felsefeciler DOĞACI YANLIŞ DÜŞÜNME (NATURALISTIC FALLACY) adını verirler.
Çeşitli hayvanlar işbirliği, monogami, çekişme, yavru öldürme ve benzlerleri gibi davranış tipleri geliştirmişlerdir. Bu tip davranışların zorunlu olup olmadığı, ahlaka uygun olup olmadığı bilimsel birer soru değildir. Doğa dünya ahlak dışında kalır ve ahlakı kapsamaz. Buna karşın, doğal seçilim kavramı ve evrimsel ilerleme "doğa yasası" olarak görülmüştür ve bu söylemle Marx sınıf mücadelesini haklı görmüş; bununla Sosyal Darwinciler (geç 18. ve erken 19. yüzyılda) ekonomik çekişmeyi ve emperyalizmi haklı göstermişler ve yine bu anlayışla biyolog Julian Huxley insancıllığı (humaitarianism) doğru saymıştır (Hofstadter 1955, Paradis ve Williams 1989). Tüm bu fikirler felsefi olarak savunulamaz ve "doğa yanılması" örnekleridir. Aslanların ve Langur maymunlarının çocuklarını öldürmeleri bunun insanlar için doğru olduğunu göstermez ve evrim, insan etiği için hiçbir temel sağlamaz.
Bir Gerçek ve Kuram Olarak Evrim
Evrim bir gerçek mi, teori (kuram) mı, yoksa bir hipotez (varsayım, önerme) midir? Biologlar çoğu kez "evrim kuramı" derler, ancak çoğunlukla burada kullanılan anlamı ile bilim adamı olmayanların amaçladıkları anlam birbirinden çok farklıdır.
Bilimde, hipotez, doğru olabilecek bir olaın, bilgiye dayanan bir kestirimi ya da açıklamasıdır. Bir hipotezin başlangıçta desteği zayıf olabilir, fakat geçerli bir gerçek olma noktasına dek destek görmeye devam edebilir. Copernicus (Kopernik) diçin yerin güneşin etrafında dönüşünün desteği zayıftı; daha sonra çok destek görmüş bir hipotez olduğu için onu gerçek olarak kabul ederiz. Pekçok felsefeci (ve bilimciler), mutlak kesinlikle ilgili hiçbirşey bilmediklerini düşünürler.Biz ise, çok fazla kanıtla destek gören hipotezlere gerçek adını vermekteyiz.
Günlük kullanımı ile "kuram" desteksiz ve dayanaksız bir kestirimdir. Bir çok sözcük gibi, bu terimin de bilimdeki anlamı farklıdır. Bir bilimsel kuram, çeşitli gözlemleri açıklayan, akıl yürütme ve kanıtlara dayanan, olgun, birbiri ile tutarlı bağlantılı söylemlerdir. Ya da Oxford İngilizce Sözlük'ten alıntı yaparsak, "bir kuram, bir olgular grubu ya da olayların yorumlanması ya da açıklanması olarak kabul edilen düşünceler sistemi ya da düzenidir; gözlem ve deneylerle doğrulanmış ve yerleşmiş olan bir hipotez, bilinen gerçekleri açıklamak üzere ileri sürülen ve kabul gören açıklama; genel yasalar, ilkeler olarak bilinen ya da gözlenen bazı şeylerin nedenleriyle ilgili bir açıklama". Böylece atom kuramı, quantum kuramı, levha tektoniği kuramı, çok çeşitli olay ve olguları açıklayan, kanıtlarla güçlü biçimde desteklenen birbiri ile ilişkili düşüncelerin ayrıntılı bir düzenidir.
Bu tanımlamalara göre evrim bir gerçektir. Fakat evrim gerçeğini açıklayan evrim kuramı'dır.
Türlerin Kökeni'nde Darwin aslında iki ana hipotez öne sürdü: Canlılar, ortak atadan değişerek türemişlerdir. Ve değişimin asıl nedeni kalıtsal çeşitlilik üzerinde işeyen doğal seçilimdir. Değişerel türeme için Darwin bol bol kanıt sağladı. Darwin'den bugüne dek taşbilim, türlerin coğrafi dağılımı, karşılaştırmalı anatomi, embriyoloji, genetik, biyokimya ve moleküler biyoloji'den elde edilen yüzlerce/binlerce gözlem ile bu hipotez doğrulandu. Böylece ortak atadan değişrek türeme hipotezi, uzun süredir bilimsel bir gerçek durumundadır.
Değişimin nasıl ortaya çıktığının ve atalardan nasıl çok çeşitli yavru döllerin doğduğuun açıklanması evrim kuramının özünü luşturur. Şimdi Darwin'in kalıtsal çeşitliliğinin üzerinde işleyen doğal seçilim hipotezinin doğru olduğunu biliyoruz, fakat ayrıca evrimin, Darwin'in farkına vardığından daha çok nedeni olduğunu da biliyoruz. Darwin'in varsaydığından daha karmaşık olduğunu da biliyoruz. Evrimin nedenleri üzerine bir düşünceler sistemi, mutasyon, yeniden bileşim, gen alış-verişi, yalıtım, rastgele genetik sürüklenme, doğal seçilimin bir çok biçimi ve diğer etmenler bizim güncen evrim kuramı anlayışımızı ya da "evrim kuramı"nı oluşturur. Evrim kuramı, bilimdeki tüm kuramlar gibi henüz tamamlanmamıştır, çünkü evrimin tüm nedenlerini henüz bilmiyoruz, hatta bazı ayrıntıların sonradan yanlış olduğu anlaşılabilir. Fakat kuramın temel ilkeleri iyicve desteklenmektedir ve biyologların çoğunluğu bunları güvenle kabul eder
Evrim, Dougles J. Futuyama
Ayrıca bu kitabın içeriğine bir bakmanızı istiyorum. Bu kitap lisans seviyesi bir evrim kitabıdır. Yani temeldir, ayrıntılı değildir. Bu kitabın içerdiği başlıkların ne olduğunu bilmyiorsanız, evrimle ilgili yorum yapmaktan kaçının. Soru sorun, ama bilmediğiniz bir şeyi yorumlamayın.
Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 20:06'da KrypT tarafından düzenlendi.
Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 20:11'da KrypT tarafından düzenlendi. -
oliWeR bunu yazdı:
-----------------------------Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------zorla tahrik ediyorsun halen daha imandan inançdan gerçekten bahsediyorsun zaten senin amacın konuyu bilimsel olarak tartışmak falan değil inanç veya inançsızlara getirip boş tartışma çıkarmak. postlarıma bir bak çok zeki bilim adamı, insan üstü yaratık, çok bilgili uzman varlık arkadaşım yukarıdaki hangi postumda imanla gerçeği karıştırmışım???
(ve şimdi yazıyorum yaradanın varlığına inanıyorum ama konuyu inanç konusu ile karıştırmadığım sürece yaradana inanmam veya inanmamam seni veya konudaki diğer insanları zerre kadar ilgilendirmez)
-----------------------------tahrik falan ettiğim yok hacı. bşuna kendini de beni de kandırma. sırf inancın yüzünden evrimi reddediyorsun, hiçbir aratırman vesaire yüzünden değil sırf inancın yüzünden. yukarındaki cümlelerimin sebebi bu.
bu söylediklerimin doğruluğunu inananı da inanmayanı da biliyor.
onun için diyorum kendini de kandırma beni de kandırma boşuna. sırf inancın yüzünden böylesin, gram bilgi sebebiyle değil.
edit : evrimin varlığı ateizmi kanıtlamaz ama islamda yanlışlar olduğunu kanıtlar. bunun için böylesiniz.
zira ben de doğaüstü güçlere inanıyorum fakat inançlarıma göre bilimi reddetmiyorum. bilime göre inançlarımı anlıyorum.
onun için bana koyan birşey yok, evrim olsun olmasın umrumda değil, ama olduğu gerçek. bu yüzden savunuyorum. inancım gerektirdiği için değil. benim inancımı zerre kadar etkilemiyor çünkü evrimin varlığı yokluğu.
ama seninkini tamamen etkiliyor.
Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 20:08'da Prometheus tarafından düzenlendi. -
oliWeR bunu yazdı:
-----------------------------Sizin amacınız çok bilimsel. nedense hiç ışık parçacık mı dalga mı diye böyle hararetli tartışan şakirt görmedim. Evrim olunca konu herkes profesör kesiliyor aq.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------oliWeR bunu yazdı:
-----------------------------Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------tahrik falan ettiğim yok hacı. bşuna kendini de beni de kandırma. sırf inancın yüzünden evrimi reddediyorsun, hiçbir aratırman vesaire yüzünden değil sırf inancın yüzünden. yukarındaki cümlelerimin sebebi bu.
bu söylediklerimin doğruluğunu inananı da inanmayanı da biliyor.
onun için diyorum kendini de kandırma beni de kandırma boşuna. sırf inancın yüzünden böylesin, gram bilgi sebebiyle değil.
-----------------------------
işte bu yüzden yazmayacağım diyorum çünkü siz bilim insanı olarak doğa üstü güçleriniz var benim beynimden geçenleri siz okuyabiliyorsunuz ben ne dersem diyeyim sırf inancımdan dolayı karşı olduğumu düşüneceğin için boş bi tartışma olacak o yüzden susmak istiyorum
-
Ya ulan şu adamı iplemedim iplemedim de arkadaş, madem anladığın dil bu; evet biz bilim insanıyız ama sen sözde bilgisayarcısın. O yüzden seni iplemiyoruz, hadi git.