Charles Darwin Ve Evrim Teorisi Hakkında
-
cizik okuyucam
-
AMpul bunu yazdı:
-----------------------------(önce notu oku)
Kardeş boşver sen oku araştır, tahribattakilere kalsa, binlerce tür ile ortak noktalarımız olduğu halde, neredeyse tüm memelilerle ortak organlara, hormonlara, içgüdülere sahip olduğumuz halde, hatta gen haritalarını gözüne sokup sende farklı değilsin bu dünyadaki diğer türlerden dediğimiz halde, yine HAYIR BIZ TOPRAKTAN YARATILDIK demeye devam edecekler. Neden? çünkü binlerce yıl önce heryerde din tüccarının sahtekarın şizofrenin büyücünün olduğu dönemde, tesadüfen doğru(!) söyleyen bir peygamber öyle dedi diye. Bu peygamberin çocuklarından birisi de nuh tur. Hani şu tüm türleri toplayıp tahta bir gemiyle kaçıran amca. (bu arada kuranda yazılan yaratılış kıyamet vb herşey diğer ibrahimi dinlerden genelde tevrattan ya da sümer destanlarından, eski mısırın astronomik kaynaklarından derlenmiş hikayelerdir, malum zatın eklediği ayetler, şu linkteki gibi ayetlerdir, ayeti okursanız allah kelamı olduğu(!) her harfinden belli olmaktadır.
4 unsuru araştırın, o dönemde herşeyin 4 unsur ya da 4 elementten geldiği düşünülüyordu, veya bu 4 elementin belirli oranda karışımından, maddi olan unsurlardan birisi topraktır ve insanın yaratılışı hemen her inançta toprak kaynaklıdır. Cinler de ateştir mesela kuranda, ancak yıl 2012, artık elementi geç dna molekülleri çözüldü siz hala neyin kafasını yaşıyorsunuz amk. Biraz düşünün milyon çeşit din olan bir dünya da ya sizinki doğru olan değilse. Ya da müslüman doğduk ne şanslıyız diye sevinmeye devam edin.
NOT : bu yazı belki iq su anlayacak kadar olan ancak yetişme tarzı olarak bazı şeyleri düşünmeyi sorgulamayı günah sanan kişileri hedef almaktadır. Hayatında kuranın kapağını açmamış ama oruç tutmuyor diye adam döven, din için savaşa giden zihniyetteki insanlar okumasınlar.
Mesaj 26 Temmuz 2012 (Persembe) Saat: 18:52'da AMpul tarafından düzenlendi.
-----------------------------bu aydın mesajından dolayı seni canı gönülden tebrik eder allah cc'nin yolunu açık etmesini dilerim.
-
işinize geldiği zaman tesadüfen dünya varoldu deyin, işinizze geldiği zaman bakın ne kadar ortak noktamız var biz maymundan gorilden bilmem nerden geldik deyin ortak noktamız olması da tesdüfen olmuş olamaz mı. ortak noktamız olması maymundan geldiğimiz anlamına mı geliyor. ki 4,5 milyar yaşında dünya, milyonlarca yıldır yaşam var eşşekten bile gelmiş olabilirsiniz. ben annemden geldim onu biliyorum
-
oliWeR bunu yazdı:
-----------------------------işinize geldiği zaman tesadüfen dünya varoldu deyin, işinizze geldiği zaman bakın ne kadar ortak noktamız var biz maymundan gorilden bilmem nerden geldik deyin ortak noktamız olması da tesdüfen olmuş olamaz mı. ortak noktamız olması maymundan geldiğimiz anlamına mı geliyor. ki 4,5 milyar yaşında dünya, milyonlarca yıldır yaşam var eşşekten bile gelmiş olabilirsiniz. ben annemden geldim onu biliyorum
-----------------------------bize bilimsel verilerle ortaya görüş sunan insanlar lazım senin gibi üfleyerek konuşanlar değil kusura bakma
-
Programmer bunu yazdı:
-----------------------------oliWeR bunu yazdı:
-----------------------------işinize geldiği zaman tesadüfen dünya varoldu deyin, işinizze geldiği zaman bakın ne kadar ortak noktamız var biz maymundan gorilden bilmem nerden geldik deyin ortak noktamız olması da tesdüfen olmuş olamaz mı. ortak noktamız olması maymundan geldiğimiz anlamına mı geliyor. ki 4,5 milyar yaşında dünya, milyonlarca yıldır yaşam var eşşekten bile gelmiş olabilirsiniz. ben annemden geldim onu biliyorum
-----------------------------bize bilimsel verilerle ortaya görüş sunan insanlar lazım senin gibi üfleyerek konuşanlar değil kusura bakma
-----------------------------sana göre doğru olan bir bilimsel veri bana göre doğru olmaya bilir 1950 lere kadar dünyanın ikiz gezegeni olduğu iddaa edilen venüsde hayatın var olduğunu bitki örtüsünün var olduğuna inanılıyormuş o zamannın bilimsel verilerını sizin gibi insanlar savunuyormuş ee yıllar geçti ne oldu çok da bilimsel veri olmadığı ortaya çıktı yarın birgün senin bilimsel diye bir tarafını yırttığın verilerin bilimsel olmadığı tamamen uydrma olduğu ortaya çıkmaycağını kim garanti edecek!
-
oliWeR bunu yazdı:
-----------------------------Programmer bunu yazdı:
-----------------------------sana göre doğru olan bir bilimsel veri bana göre doğru olmaya bilir 1950 lere kadar dünyanın ikiz gezegeni olduğu iddaa edilen venüsde hayatın var olduğunu bitki örtüsünün var olduğuna inanılıyormuş o zamannın bilimsel verilerını sizin gibi insanlar savunuyormuş ee yıllar geçti ne oldu çok da bilimsel veri olmadığı ortaya çıktı yarın birgün senin bilimsel diye bir tarafını yırttığın verilerin bilimsel olmadığı tamamen uydrma olduğu ortaya çıkmaycağını kim garanti edecek!
-----------------------------orda dur işte!... Bilimsel bir bilgi herkez için doğrudur. Bir olgudur , evrenseldir... burada din değil bilim konuşuluyor biz bilim konuşanlar dindar insanlara saygısızlık etmemek için elimizden geleni yapıyoruz ama siz bunu bilip tepemize çıkacaksız oliwer hocam münkünse konuya tekrar uğrama sana ve düşüncelerine ihtiyacımız yok senin yaptığın bilime saygısızlıktır.
-
Programmer bunu yazdı:
-----------------------------orda dur işte!... Bilimsel bir bilgi herkez için doğrudur. Bir olgudur , evrenseldir... burada din değil bilim konuşuluyor biz bilim konuşanlar dindar insanlara saygısızlık etmemek için elimizden geleni yapıyoruz ama siz bunu bilip tepemize çıkacaksız oliwer hocam münkünse konuya tekrar uğrama sana ve düşüncelerine ihtiyacımız yok senin yaptığın bilime saygısızlıktır.
-----------------------------1. hangi konuya uğrayıp uğramamak benim bileceğim bir iş hakaret etmediğim sürece sorun yok
2. bilimsel bilgi evrenseldir ama 50-100 yıl önce bilimsel olduğu sanılan veriler bu gün tamamen yalan olduğu ortaya çıkmıştır (venüs gezegeni olayı sadece bir örnek) aynı şekilde senin yada darvinin bilimsel verileri de yalan olduğu ortaya çıkabilir kimse garanti edemez
3.ben din den bahsetmedim sen illa beni didar gibi yaftalamak istiyorsun ki dindar olduğum için gurur duyuyorum ama benim ne dindarlıkla nede dinsizlikle ilgili bir takıntım yok bu gün senin gibi birisi dindar diye dışlar yarın birisi ateist diye dışlar ben bunlara alışkınım.
ve kesinlikle bilime saygısılık etmiyorum %100 ıspatı olmayan birşeyi kesin olarak insanlara doğruymuş gibi empoze etmenize mana veremiyorum.
Mesaj 26 Temmuz 2012 (Persembe) Saat: 19:53'da oliWeR tarafından düzenlendi. -
tam olarak evrim ilgili değil ama bağlantılı kısa bir video:
http://www.youtube.com/watch?v=0QZD2JUcoFQ&feature=player_embedded
-
oliWeR bunu yazdı:
-----------------------------1. hangi konuya uğrayıp uğramamak benim bileceğim bir iş hakaret etmediğim sürece sorun yok
2. bilimsel bilgi evrenseldir ama 50-100 yıl önce bilimsel olduğu sanlan veriler bu gün tamamen yalan olduğu ortaya çıkmıştır (venüs gezegeni olayı) aynı şekilde senin yada darvinin bilimsel verileri de yalan olduğu ortaya çıkabilir kimse garanti edemez
3.ben din den bahsetmedim sen illa beni didar gibi yaftalamak istiyorsun ki dindar olduğum için gurur duyuyorum ama benim ne dindarlıkla nede dinsizlikle ilgili bir takıntım yok bu gün senin gibi birisi dindar diye dışlar yarın birisi ateist diye dışlar ben bunlara alışkınım.
ve kesinlikle bilime saygısılık etmiyorum %100 ıspatı olmayan birşeyi kesin olarak insanlara doğruymuş gibi empoze etmenize mana veremiyorum.
Mesaj 26 Temmuz 2012 (Persembe) Saat: 19:49'da oliWeR tarafından düzenlendi.
-----------------------------buyur gel ama biz teoriyi bilimsel verilerle açıklıyoruz... sense çıkıp herkez bişe uyduruyor.. eşşektende gelmiş olabiliriz diyon doğru aslında eşşeklede ortak atalara sahibiz oda memeli bizde ama sen bunu söylerken üfürüyorsun hocam neye dayanarak konuştuğunu açıkla ve öyle konuş lütfen
-
%100 ispatı olmayan bir şeye inanmam diyen arkadaş, yerçekimini açıklasın hadi, kütle kütleyi neden çekeri açıklasın. Eğer yerin neden çektiğini açıklayamazsa yerçekimi yok mu olacak ? Bir anda boşluğa mı salınacağız ? (merkezcil ivme) Tabiki hayır, evrim olgusunun varlığı kanıtlanmıştır, ancak tam olarak nasıl olduğu kanıtlanamadığı için teoridir. Boş insanlar boş konuşurlar itibar etmeyiniz.