folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes2388
    enes2388's avatar
    Erkek

saftiriksincap bunu yazdı:
    -----------------------------

Mucize arıyan avusturalyalı bi genç vardı. Mümkünse onu izle hatta bak ben bulayım onun müslüman oluşunu, o da müslüman olmak için bi mucize arıyordu.

http://www.youtube.com/watch?v=XLszEk48Lq4

2

http://www.youtube.com/watch?v=Cdzm8PGnqQY

çok güzelmiş hocam

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyakhacker
    manyakhacker's avatar
    Erkek

İnanmıyorsan inanma. İnanmak zorunda değilsin. Bilmediklerinden yükümlü değilsin.

Sen Allah yok diyorsan sana göre yoktur. Amaç zaten beş duyu organımız olan gözümüzle görmeden , kulağımızla duymadan , elimizle dokunmadan , dilimizle tatmadan , burnumuzla kokusunu almadan var olduğuna inanmak.

Yaratıcı öyle inanmanızı istiyor. Bir ara kuranı kerimin türkçesini kafayı yemeden oku anlamaya çalış.

Yaratıcı bütün fizik , kimya , biyoloji , dna , fen bilimleri , tarih , nükleer , sosyoloji , psikoloji vb aklınıza gelebilecek bütün bilimleri biliyor.

Biz insanlarda onun bilimlerini araştırıyoruz çözüyoruz onun eserlerini çözmeye çalışıyoruz.

yaratıcıda bundan zevk alıyor. zevk onun kim karışabilir.

isterse hepimize şaka yaptım size yürüyün cehenneme de der veya hadi affettim sizi hadi hepiniz cennete girinde der. kim karışabilir. kimin karşı gelmeye gücü yeter.

fakat allah vaadinden dönmeyendir.

99 isimi var. iyilik , kötülük , gaddarlık , psikopatlık , affedicilik hepsi var.

Ne zamanki ölümün çaresini bulursan kendini bedensel ciğer , dalak , böbrek , beyin , el , kol , ayak , mide vs lerinden kurtarıp bizlerle gene burada iletişime geçersen o zaman allaha ihtiyacın olmaz. şu durumda si si hepimizin bir yaratıcıya ihtiyacı var.

Allah olmadığını bilsem ben bu insanları yaşatırmıyım :) Bütün silahları elime geçirdiğim gibi canımı sıkanı öldürürüm. köşeye kıstırdığımın parasını pulunu elinden alırım.  en kral psikopat , gaspçı , soyguncu , tecavüzcü , pislik herifin teki olup çıkarım .Durdurulana kadar canını yakmadığım kimse kalmaz.

en sonunda benide birileride köşeye sıkıştırır ve eziyet işkence yapar öldürür atar o olur. Fakat yakalanana kadar çok kişinin canını yakarım.

Allahın var olduğunu bildiğimiz için kuranı kerimi okuduğumuz doğru ne yanlış ne bildiğimiz için, kötülük yaparsak öldükten sonra ceza alacağımızı bildiğimiz için  adam gibi efendi duruyoruz .

Dediğim gibi sen daha yolun başındasın araştırmalarına devam et. kafana göre takıl.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

manyakhacker bunu yazdı:

İnanmıyorsan inanma. İnanmak zorunda değilsin. Bilmediklerinden yükümlü değilsin.

Sen Allah yok diyorsan sana göre yoktur. Amaç zaten beş duyu organımız olan gözümüzle görmeden , kulağımızla duymadan , elimizle dokunmadan , dilimizle tatmadan , burnumuzla kokusunu almadan var olduğuna inanmak.

Yaratıcı öyle inanmanızı istiyor. Bir ara kuranı kerimin türkçesini kafayı yemeden oku anlamaya çalış.

Yaratıcı bütün fizik , kimya , biyoloji , dna , fen bilimleri , tarih , nükleer , sosyoloji , psikoloji vb aklınıza gelebilecek bütün bilimleri biliyor.

Biz insanlarda onun bilimlerini araştırıyoruz çözüyoruz onun eserlerini çözmeye çalışıyoruz.

yaratıcıda bundan zevk alıyor. zevk onun kim karışabilir.

isterse hepimize şaka yaptım size yürüyün cehenneme de der veya hadi affettim sizi hadi hepiniz cennete girinde der. kim karışabilir. kimin karşı gelmeye gücü yeter.

fakat allah vaadinden dönmeyendir.

99 isimi var. iyilik , kötülük , gaddarlık , psikopatlık , affedicilik hepsi var.

Ne zamanki ölümün çaresini bulursan kendini bedensel ciğer , dalak , böbrek , beyin , el , kol , ayak , mide vs lerinden kurtarıp bizlerle gene burada iletişime geçersen o zaman allaha ihtiyacın olmaz. şu durumda si si hepimizin bir yaratıcıya ihtiyacı var.

Allah olmadığını bilsem ben bu insanları yaşatırmıyım :) Bütün silahları elime geçirdiğim gibi canımı sıkanı öldürürüm. köşeye kıstırdığımın parasını pulunu elinden alırım.  en kral psikopat , gaspçı , soyguncu , tecavüzcü , pislik herifin teki olup çıkarım .Durdurulana kadar canını yakmadığım kimse kalmaz.

en sonunda benide birileride köşeye sıkıştırır ve eziyet işkence yapar öldürür atar o olur. Fakat yakalanana kadar çok kişinin canını yakarım.

Allahın var olduğunu bildiğimiz için kuranı kerimi okuduğumuz doğru ne yanlış ne bildiğimiz için, kötülük yaparsak öldükten sonra ceza alacağımızı bildiğimiz için  adam gibi efendi duruyoruz .

Dediğim gibi sen daha yolun başındasın araştırmalarına devam et. kafana göre takıl.

makarna canavarına inanıyon mu panpa ben inanıyom

"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek

çok şey söylerdim ama neyse ...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Erkek

BosphorusPasha bunu yazdı:

zigana bunu yazdı:

yayınlanan mesajları , mürüdlerin binbir emekle yazdıklarını ,keşke face gibi altta beğen tuşu olsa :)

Ah hocam ah, keşke onun yanında BSG! butonu da olsa :/

-----------------------------@ üstad döktürüyon yine...

fuck the system!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Erkek

itfaiyeciTBT bunu yazdı:

tahref156 bunu yazdı:

hocam diyorsun ya bunlar sana göre haram onlara göre değil işte beni anlamıyorsun bende sana diyorum ki bunlar zaten kötü şeyler dinimiz  söylemesede kendimiz düşünerek bunlara kötü şeylerdir diyebiliriz hristiyanlar bunları yapıyor ve dolayısıyla onların bizlerden alt seviyede olması daha mantıklıdır. Diyorsunki sen yada hangimiz zina yapmadık haram yemedik. Tamam doğru diyorsun yaptık fakat tek zina ila tek haram ile de müslümanlıktan çıkılmaz bizler bir kere yapıyorsak hristiyanların hayat biçemi haram ve zina üzerine kuruludur. inanan zaten inanıyor ve ne yaptıysa kendine yapıyor ama bu değil amaç dinin kötü saydığı şeyler üzerindedir.... dinimiz bunu yapma diyor bizde düşünüyoruz ki gerçekten de dinimiz yapma diyor bu kötüdür o halde bu doğrudur.. düşünsene sen islam dininin önden gelenlerden büyük bir alimsin hocam mesela hristiyanlar zina yapıyor haram işliyorlar hemde sınırsız çünkü onlarda haram diye bir kavram yok bizlere göre... sen alimsin sen bu hristiyanların yaptıklarına ne derdin ve islam diniyle ayırmazmıydın... Onların dini din değil gittikleri yol yol değil demezmiydin

din değiştirilmiş olsa bizlerede içki için haram değildir zina yapın günah değildir denirdi ki hristiyan dini böyledir ve biliriz ki papa ortaçağ dönemlerinde defalarca hristiyanların inandıkları kitabı değiştirmiştir... Bizlerin kide değişseydi bu tür kötü şeyleri yapın günah değildir denilirdi Allah kitabımızı korudu dinimizi korudu ve hala orijinalliği ile duruyor sapa sağlam. 

Bunlar zaten kötü şeyler dediklerinden zinaya bir örnek vereyim. Hristiyansın diyelim, gece bir mekandan hatun kaldırdın diyelim kafalarınız güzel, ilişkiye de girdiniz dininizde de haram değil. Alan memnun veren memnun. Evli değilsiniz, ciddi bir ilişkiniz yok. Adamlarda zaten namus kavramı yok, çünkü önemsemiyorlar, inanmıyorlar.(Müslümanların gözüyle bakarsak.) Bunun neresi kötü?

Alim olduğumu varsayalım; gittikleri yol, yol değil derdim çünkü benim inancıma ters. Ama onlar da benim hakkımda böyle düşünürler. Gittikleri yol yol değil, tutturmuşlar bir ahiret hayatıdır onun için dünya güzelliklerinden yararlanmıyorlar diye. Düşünmezler mi? Düşünmeleri doğal değil mi?

Kutsal kitapların değişmesi olayı kısır döngü oldu, bir şey yazmıyorum onun için.

-----------------------------hocam sözlerin sözlerinle çelişiyo, diyosun kısır döngü olayına girdi, ona bişe demiyorum diye..

ya allaha sen, açıp incili vs. okudun mu, ilk incili biliyo musun?

papalar vs, zina yaptıkları için işlerine göre düzenlemişler kitabı, al sana incil..

şimdi adamlara bu yedirilmiş... onlar bu değişmeden dolayı bunu böyle biliyor...

ayrıca senden beklemezdim ya, herşeye sex, zina yönünden bakıyosun, bence susta artık ortalığı bulandırma hic...

@  diğer arkadaşlar lütfen bazı insanlarla muhattap olmayın, zira çok gereksiz...

fuck the system!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

aç kuran mealini oku düşündüklerinin merak ettiklerinin çoğu araf süresinde var

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Erkek

itfaiyeciTBT bunu yazdı:

İrdelesem çıkarırım diye bir şeyler ama gerek yok, teşekkür ederim.

-----------------------------onceki mesajlarda alıntı yapa yapa konunun sonlarına doğru geliyorum..

sorry ...

fuck the system!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slmarlq
    slmarlq's avatar
    Erkek

3 Soru ve 1 Cevap...

Çok eski zamanlarda bir şehirde çok kötü bir adam vardı. Geçimsiz, huysuz ve kafirdi. ALLAH’a inanmazdı. Her gördüğü çocuğa ‘ALLAH yoktur olsa idi onu görmemiz gerekirdi’ derdi.

Çok akıllı olduğunu söylerdi.

- ‘Senin aklın varmı’ diyenlere,

- ‘Elbette var’ derdi.

- ‘Haydi aklını göster, deyincede gösteremezdi. Oysa göremediği için ALLAH’ı inkar ediyordu. Aklını ise göremediği halde inkar etmiyordu. Kafirdi. İnkarcı idi. Kendisini yaratan ALLAH’a inanmazdi işte... 

Bu Kafir adamın birde komsusu vardı. Çok iyi bir ihtiyardı. ALLAH’a inanır, namazını kılar, küfretmez, kötü sözler hiç söylemezdi. Herkese karşı iyi davranırdı. Mahallenin çocuklarını başına toplar, onlara:

Seni kim yarattı? Diye sorardı. Eğer bilmiyorlarsa öğretirdi.

Seni ALLAH yarattı evladım, derdi.

Peygamberimizin ismi Hazreti Muhammed, dinimiz islam, kitabımız Kur’an, mezhebimiz Ehli-sünnet vel cemaat, diye çocuklara ezberletirdi. Ezberleyenlere şeker alıverir, para verirdi. Oyuncaklar alırdı.

Bir gün kafir komşusu bu iyi ihtiyarın yanına geldi. Beraberinde de kendisi gibi ALLAH’a inanmayan bir sürü adam vardı. O iyi ihtiyara:

Sana tam üç soru soracağız. Fakat cevapları çok zor. Bakalım cevap verebilecek misin? dedi.

Sorun bakalım dedi, o iyi ihtiyar, sorunda alın cevabınızı dedi. Kafir adam söze şöyle başladı:

Birinci sorum: ALLAH vardır diyorlar, fakat ne görüyor ne de gösteriyorlar. Onun için ben yoktur diyorum. Ne dersin?

İkinci sorum: Cehennemde şeytan da yanacaktır, diyorlar. Halbuki şeytan ateşten yaratılmış. Ateş ateşi nasıl yakar?

Üçüncü sorum: Madem ki kader vardır. Herkes yaptığından niçin sorguya çekilsin? dedi.

O iyi adam kafir adama:

- İşte üçüne birden cevabım, dedi. Yerden bir kuru toprak parçası alıp kafirin kafasına vurdu. Herkes şaşırdı kaldı.

- Bu nasıl cevap?! dediler. Kafirin kafasından kanlar aktı. Doğru karakola gitti. O iyi ihtiyarı 

şikayet etti. Mahkemeye çıktılar. Hakim iyi ihtiyara:

Bu adamın başına toprak parçası ile vurmuşsun, eğer vurdu isen niçin vurdun, dedi. O iyi ihtiyar: Evet hakim bey onun kafasına aaaekle vurdum. Yalnız benim bu hareketim onun bana sorduğu üç sorusuna cevabı idi.

Birinci sorusu şu idi: Madem ALLAH vardır, niçin göremiyoruz. Göremediğimize göre yoktur, buna ne dersin? dedi. Benim cevabım ise şu oldu: Kafasına aaaekle vurdum. Şimdi başında acıma olduğunu söylüyor. Bana başındaki acıyı göstermedikçe başının acıdığına inanmam. Madem görmediği her şeyi inkar ediyor, ben de başının acıdığını kabul etmiyorum.

İkinci cevabım da bunun içindedir. Demişti ki, şeytan ateşten yaratıldı. Cehennem de ateş olduğuna göre ateş ateşi nasıl yakar?

İnsanın da aslı topraktır. Ateş ateşi yakmayacağına göre attığım toprak parçası da aslı toprak olan insanı acıtmaması lazımdır.

Üçüncü sorusu da, Madem herkes kaderine göre hareket ediyor; hiç kimse yaptığı işten sorulmamalı demişti. Öyle ise onun kaderinde kafasına aaaekle vurulmak varmış, niçin şikayetçi olup mahkemenizi meşgul ediyor, dedi. Hakim o kafir adama baktı:

Bu anlatılanlara ne dersin, dedi. Kafir şöyle söyledi:

Bu komşumun söylediklerinin hepsi doğru ve o haklı. Ondan şikayetçi değilim.

Şimdi ben de ALLAH’ın varlığına inanıyorum. Bazı şeyler bizim şu gözlerimizle görülmezler. Çünkü bizim gözlerimizin yapısı her şeyi görecek şekilde yapılmamıştır, öteki dedikleri de doğrudur. 

Şimdi bana da mahallemizdeki çocuklara öğrettiği gibi Müslümanlığı öğretsin, dedi.

Hep beraber mahkemeden çıkıp evlerine gittiler. Çok iyi komşu oldular, Artık birbirlerine hep iyi davrandılar...

Bu zamanda en çok azraile güveneceksin.En azından niyeti belli...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Karovale
    Karovale's avatar
    Erkek

AMpul bunu yazdı:

müridler birincisi şu, ben mesela 23 yaşındayım, hayatımda muhakkak yanlışlarım olmuştur ancak kimseye öyle ciddi bir zararım dokunmamıştır. Ancak yardımlaşmayı severim, insanlara elimden geldiğince yardım ederim.

Şimdi ben ateist olduğum için, eğer şimdi ölürsem cehenneme gidicem, soruyorum müslüman arkadaşlara, şu 23 yıllık hayatım boyunca, sonsuza kadar hayal bile edilemeyecek kadar kızgın bir ateşte yanmayı hakedecek ne yaptım.

Hacım tüm kalbimle söylüyorum,  ben senin allaha inanmadıgına kesinlikle inanmıyorum. Eger ateist olsaydın cehennemin varlıgınıda inkar ederdin.. cehennemin varlıgına inanıyorsan allahada inanıyorsun demektir..

Ben ol ki bilesin.. Mevlana
Toplam Hit: 47624 Toplam Mesaj: 414