Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim
-
takipteyim
-
Hala devam mı bu konu ya :S
30 sayfa olmuş boş muhabbet sürüyor,herkes uzman kıl aldırmıyor.
Gözünü sevdiminin Z-Chan'ı :)))
Ne güzel "iki cümleyle" milleti birbirine sokuyordun konu siliniyor-banlar havada uçuyordu.
Özlemle Anıyoruz :P -
Benimde kafama takılan bir kaç şey var.
Mesela;
Eğer İslamın bu kadar yaygın olmadığı(doğru-yanlış tartışılır) bir ülkede doğup büyümeseydik, kaç kişi müslüman olurdu?
Atıyorum İsviçre de doğduğunuzu varsayın ..İslamiyeti nasıl bulurdunuz.Refah yüksek ,maddi hiçbir problemin olmadıgını düşünün?
Bunu sordum geçen gün kendime ve hakkatten dinime ne kadar yabancı oluğumu anladım.Bu soruyu sizde sorun kendinize bence..Hazıra konmuşluğun tembelliği var üzerimizde...Çünkü benim şu ana kadar öğrendiklerim maalesef tv de bir kaç program izlemek , aklıma gelince namaz kılmak(oda cuma ve kandillerde) , oruç tutabilmek. Haa bide internetten merak ettiğim konuları araştırmak ve ilgili KURAN ın sürelerini okumak.(nazar kader melek şeytan ....vs)
Ama daha sonradan başka birşeyi farkettim.Bugün tv lerde bile din adamlarının bazı konularda fikir birliğine varamadığı konular olunca , dinin insanın kişisel olarak keşfetmesi gerektiğini anladım.Yorum farklarıda bu yüzden oluşuyor.Doğru tek ancak ona ulaşmanın yolu çok çeşitli olabiliyor.
Birde benim gibi yapanlar sanırım şunuda farketmiştir.Örneğin merak ettiğim bir konunun süresini okuyorsunuz.Bu sureyi farklı bir zamanda tekrar okudugunuzda anlam farklılasıyor.Çünkü siz o konuya ne kadar yaklaşırsanız ve araştırırsanız elinizde ki bilgilerle tekrar refresh edebiliyorsunuz gibi oluyor.Bu çok ilginç işte.Aynı cümle kelam sizde 1 hafta öncesinde bir anlam verirken ,atıyorum 2 hafta sonra farklı bir anlam daha çıkartabiliyorsunuz.
Allah ı keşfetme onu ne kadar tanıdığınızla alakalı bence..Eğer bir yobazdan öğrenirseniz ve onun anlattığı dini referans kabul ederseniz onun adı nasıl müslümanlık olmadığı gibi , kendinizin keşfettiği anladığı doğruların da kesin müslümanlık olacağı gibi bir sonuç olduğunu düşünmüyorum.Sadece elimizden geleni yapıyoruz gibime geliyor. Çünkü ne kadar okursak ve öğrenirsek o kadar anlam çıkartabileceğimizden, tamam budur diyebileceğimizden emin değilim.Sadece merdiveni biraz daha tırmanıyoruz.
Haa şuda var yanlış anlaşılmasın "tamam budur diyebileceğimizden emin değilim" derken tabiki Allah ın varlığına birliğine inanıyorum.İslam ve imanın şartlarına da inanıyorum ancak dini ve Kuran ı doğru anlamak konusunda emin değilim..
Yani inanıyorum ama doğrumu anlıyorum?
-
- Biz Tanrı'yı oynamazsak, kim oynayacak? ~ James Watson
-
- İman mükemmel bir kaçamak, düşünmemek ve kanıtları değerlendirmemek için mükemmel bir mazerettir. İman, kanıtsızlığa rağmen hatta belki de sadece bu yüzden inanmaktır. ~ Richard Dawkins
- Son olarak arkadaslar Din hiçbirzaman Deniz fenerlerinden daha yardımcı olmamıstır.
Saygılar ...
-
Nocturness bunu yazdı:
-----------------------------
Benimde kafama takılan bir kaç şey var.
Mesela;
Eğer İslamın bu kadar yaygın olmadığı(doğru-yanlış tartışılır) bir ülkede doğup büyümeseydik, kaç kişi müslüman olurdu?
Atıyorum İsviçre de doğduğunuzu varsayın ..İslamiyeti nasıl bulurdunuz.Refah yüksek ,maddi hiçbir problemin olmadıgını düşünün?
Bunu sordum geçen gün kendime ve hakkatten dinime ne kadar yabancı oluğumu anladım.Bu soruyu sizde sorun kendinize bence..Hazıra konmuşluğun tembelliği var üzerimizde...Çünkü benim şu ana kadar öğrendiklerim maalesef tv de bir kaç program izlemek , aklıma gelince namaz kılmak(oda cuma ve kandillerde) , oruç tutabilmek. Haa bide internetten merak ettiğim konuları araştırmak ve ilgili KURAN ın sürelerini okumak.(nazar kader melek şeytan ....vs)
Ama daha sonradan başka birşeyi farkettim.Bugün tv lerde bile din adamlarının bazı konularda fikir birliğine varamadığı konular olunca , dinin insanın kişisel olarak keşfetmesi gerektiğini anladım.Yorum farklarıda bu yüzden oluşuyor.Doğru tek ancak ona ulaşmanın yolu çok çeşitli olabiliyor.
Birde benim gibi yapanlar sanırım şunuda farketmiştir.Örneğin merak ettiğim bir konunun süresini okuyorsunuz.Bu sureyi farklı bir zamanda tekrar okudugunuzda anlam farklılasıyor.Çünkü siz o konuya ne kadar yaklaşırsanız ve araştırırsanız elinizde ki bilgilerle tekrar refresh edebiliyorsunuz gibi oluyor.Bu çok ilginç işte.Aynı cümle kelam sizde 1 hafta öncesinde bir anlam verirken ,atıyorum 2 hafta sonra farklı bir anlam daha çıkartabiliyorsunuz.
Allah ı keşfetme onu ne kadar tanıdığınızla alakalı bence..Eğer bir yobazdan öğrenirseniz ve onun anlattığı dini referans kabul ederseniz onun adı nasıl müslümanlık olmadığı gibi , kendinizin keşfettiği anladığı doğruların da kesin müslümanlık olacağı gibi bir sonuç olduğunu düşünmüyorum.Sadece elimizden geleni yapıyoruz gibime geliyor. Çünkü ne kadar okursak ve öğrenirsek o kadar anlam çıkartabileceğimizden, tamam budur diyebileceğimizden emin değilim.Sadece merdiveni biraz daha tırmanıyoruz.
Haa şuda var yanlış anlaşılmasın "tamam budur diyebileceğimizden emin değilim" derken tabiki Allah ın varlığına birliğine inanıyorum.İslam ve imanın şartlarına da inanıyorum ancak dini ve Kuran ı doğru anlamak konusunda emin değilim..
Yani inanıyorum ama doğrumu anlıyorum?
-----------------------------Kardeşim 10 numara bi acıklama olmuş ilk başta dediğin gibi büyük bi nimet var elimizde müslüman doğduk gerçi Allah akıl vermiş ki onların müslüman olması sonucunda bizden cok büyük mükafatlar alıcaklar Allah kimseyi karşılıksız bırakmaz çok var refah içindede müslüman olan ... cat stevens gibi...
Dediğin gibi din adamlarıda bugün çelişkiye düşüyolar birbirleriyle atışıyolar bunlarla iligli yüzlerce hadis var 1400 yıl önce Peygamber efendimiz hepsinin olcağını söylemiş bizim yapmamız gereken seninde dediğin gibi tahlil etmek araştırmak sünneti araştırıp onun üzerine gitmek, Yorum cıkarmak yerine şu yoluda tercih edebilirizki daha doğrusu olur bence şerh deniyo galiba nes mi deniyo tam bilmiyorum tevsirleri var hadislere dayanarak onları okumak o yoldan gitmek bidat yani sonradan cıkanlara kanmamak gerekir 1400 yıldır o kadar insan yanlış yapmadı bugün çıkıp yanlış yaptıklarını söylemeselerde onların yaptıklarına muhalefet ediyolar ve birsürü şeyide inkar ediyolar ateistlerden beter müslümanlara zarar veriyolar ki cezasıda Alllah katında firavunlarla birlikte haşrolmak en büyük azaba tutulmak Allah ıslah etsin doğru yolunu bize göstersin ...
-
Reksona bunu yazdı:
-----------------------------
- Biz Tanrı'yı oynamazsak, kim oynayacak? ~ James Watson
-
- İman mükemmel bir kaçamak, düşünmemek ve kanıtları değerlendirmemek için mükemmel bir mazerettir. İman, kanıtsızlığa rağmen hatta belki de sadece bu yüzden inanmaktır. ~ Richard Dawkins
- Son olarak arkadaslar Din hiçbirzaman Deniz fenerlerinden daha yardımcı olmamıstır.
Saygılar ...
-----------------------------3-5 tane özden bile uzak olan ateist söylevi bulmakla konuyu açan şahsiyetin sorularına cevap vermiş olmuyorsun.Niyetin cevap vermekse cevabını ver;ama cevap vermek değilse ne diye özlü(!) söz yazıyorsun?Mesele söylev yarışı ise ben de yazarım buraya 100 tane.
-
Toprakdan gelindiğine inananlar çamurlaşarak toprakdan geldiklerini belli ediyorlar ve biz de onların toprakdan geldiğine inanıyoruz
Ayrıca taş kafalık da ayrı bir kanıt olarak karşımıza çıkıyor maalesef...
-
sevgili genc kardesim elimden geldigi kadar sana biseyler anlatacam inanirsin veya inanmassin senin bilecegin bi is
1 mucize ariyosun belli mucizeyi kafani ne tarafa cevirirsen cevir gordugun hersey mucizedir.k kendi vucuduna bakmak yeterli en basit kendi vucudundan sana ornek verim kilcal damarlarin dunyayi 2 defa sarabilecek uzunlukta. en basit ornegi bu.
2 cennet ve cehennem demisin.sen bi isyerinde calisiyosun emek vermeden kazanc elde edebilirmisin _ bu dunyada ve Allah ve resulu icin ne yaptin biseyler yaptinmi ki cennete giresin.bak cennet cok ama cok ucuz biryer nedenmi
1 sene 12 ay 1 ayini bana ayir diyor Allah oruc
gun 12 saat 1 saat bana ayir diyor namaz
zenginsen zekat ver hac a git fakirlere yardim et insanlari sev ve merhametli ol bak cenneti kazanman elinde
ama cehennem parali hemde cok pahali nedenmi icki icersin para kerhaneye gidersin para kumar oynarsin para hirsizlik yaparsin para calarsin vs ornek cok ne oldu cehenneme parayla girdin
hic birsey sebepsiz yere yaratilmamistir.muhakkakki yaradanimiz var oda Allah dir.
ben ateisim demisin ama hic gunah islememis ol .en buyuk gunahlardan biri sirk tir yani Allah a esit kosma hasaa inkar etmektir. seni doguran annen ama sen beni leylekler getirdi diyorsunn mantiklimi muhakkakki herseyin yaratici Allah tir.
inancsiz dunyada hicbir insan ve toplum yoktur inanlari yanlis olsada muhakkakt inandiklari biseyler vardir bu inek gunes put ay vs cogaltabiliriz.sende inancsizlik dinine mensup olmusun.
cennet ve cehenneme inanmiyomuusun yani oldukten sonra hersey bitiyormu saniyorsun.
oyle bisey olmus olsa eger sahsen ben kendimm calismamm calarim cirparimm yakar yikarimm gordugum herkizla yatar kalkarim yapmadigim pislik kalmazz ama neden yapamiyorum Allah korkusu var keser doner sap doner gun gelir hesap doner hesaba hepimiz cekilecez bunu bilmeni isterim sevgili kardesim.
istedigin kadar iyi bir insan ol Allah icin resulu icin ne yaptin namaz kildinmi oruc tuttunmu ibadetlerini ve farzlarini yerine getirdinmi mantikli olmak gerek.
Osmanlinin kurdugu devlet sistemine bak birde yonetim sekline bak ama kesin bak arastir neden boyle guclulerdi birde suan ki Ulkemizin durumuna bak karsilastir laiklik demokrasi diyerek moder yasam cagdas yasam diyerek ulkeyi goturdukleri sapkinliga bak Allah yar ve yardimcin olsun kardesim Umarim ins biseyler anlatabilmiisimdir.er yada gec zamanla herseyi anlayacaksin ama yasayarak arastirarak
sunuda arastir dunyada enyogun dine gecenler hristiyan kesimlerdir hep islama geciyor 2 milyara yakin insan musluman birkaci bazilari 1 milyonu 10 milyonu bunun hepsimi yanlis yapiyorda bunca insan islama geciyor bir arastir kardesim.sevgilerimle.
-
Dinler İnanç sistemidir... küçük yaştan beridir ÖĞRETİLENLERDEN ibarettir.
saçma sapan dolanbaçlı Kafa karıştıcı cevaplarla Hiçbirzaman gerçeğe ulaşamazssınız.___________________
ATEİST DERKİ; Sen Ya çinde doğsaydın ya almanyada doğsaydın O zaman senin dinin başka olacakdı,
MÜSLÜMAN CEVAP VERİR; allah bizi böyle yaratmış, allah isteseydi bizi hristiyan yapardı.
yani böyle dolambaçlı sorular yerine bilime yönelseniz daha iyi olur.
YARATICININ VARLIĞI VEYA YOKLUĞU ANCAK GENE BİLİMLE MEYDANA ÇIKAR...
Beyinde akıl diye bir bölüm yokdur SADECE BEYNİN bir özelliğidir...
Bu gibi sorular cevaplar dolambaçlıdır ancak kafanız karışır.
3. boyutta yaşıyorsak 4. ve 14 'ün boyuttaki varlığın bize hükmü yokdur....
OLSA OLSA BİLE O diğer gezegenlerde yaşayan Varlıklardır aramızdaki boyut farkı :)
örnk : uranüste yaşayan canlılar :)
_____________________________________________________________________________________
yani tüm KAİNATI Yaratan Bir yaratıcı Olsa Bunun ismi allah veya tanrı veya GOD veya başka birşey olamazdı...
tüm dünyayı kapsardı... HERKES Kendi dinini ortaya çıkarmasın... VE BU Tüm dünyanın Ortak yaratıcısına Tapmakla ibadet etmeyede İhtiyacı yoktur.1.5 milyonluk dünyaya hükmeden ÇİNLİLER Çok aptalda Müslümanlarmı Daha Zeki ?
http://www.onlineyardim.com/cinlilerin-dini-inanci-nedir-4635/
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ayrıca Müslümanlığı kabul edenler haricinde,,, Müslümanken hristiyan olanlarda vardır.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VAROLAN hiçbir dine inanmıyorum... bir yaratıcı olabilir diyorum Sizin baskılarınızla :) SİZ İStediğiniz için... -
AYRICA VE AYRICA, bu yazılarım ardından, bana yok bu hristiyan yok bu budist vs vs diyende çıkabilir.
haklısınız çünkü ARAŞTIRMIYORSUNUZ... BEn ateistim desem SİZDE gavur Görünümü uyandırırım :)
Yani, aklın ve MANTIĞIN yoluyla hareket eden bir insanım,, bende Önceden Dine inanırdım aile baskıyla onla bunla şunla,,,
sonra yapılan haksızlıklar nedeniyle ATEİST olmaya karar verdim DOĞRU düşünce Yolunu BULDUM... BİLİM GERÇEKTEN ÇOK DAHA MANTIKLI...
(İçki İçmem Bir arkadaşın Burda yazdığı gibi kerhaneye gitmem Hırsızlık vs vs yapmam.) Sadece SİGARA.
YOLDA ÇOK AÇIK bir kadın görsem O tarafa bile bakmam,, yanlış anlar diye... BU YAPIDA birisiyim.
benim hiçbir dine ihtiyacım yok, Sizin hayallerinizden Vede varsayımlarınızdan yola çıkarak HAYDİ varsa öbür tarafta Cehennemde Çıkamayım Tamam Razıyım...[[[ Ben dawkinsi, harun yahyayı yok, richard Gere 'i bilmem ]]]
[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[ darwinide anlamadınız, Anlamak istemediniz, insanlar maymundan geldi ha ha ha diyip güldünüz,,, ORASI ÖYLE DEĞİL ]]]
insanlar maymundan DEĞİL,,, tüm dünyadaki canlılar birbirinden türedi... Senin içtiğin SU Çiçeğede faydalı sanada.
Sütün içerisindeki Kalsiyum Çinko minerali sanada faydalı Çocukken senide hızlı geliştiriyor İneğide, kediyide köpeğide. ]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]