Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim
-
Bana göre cevaplar :
1- Kızgın ateşte yanmayı hak ettiğin yada hak etmediğini iyi bilirsin hocam... Başa bir deyişle İslamın hayır dediklerine sen evet dediysen yada islamın evet dediklerine sen hayır dediysen
2- Sonsuza dek yanacağını kim söyledi... Soruya soruyla cevap vermek zorunda kaldım. Sonsuza dek yanacaksınız die bir şey hatırlamıyorum.
3- Rahman ve rahim olan Allah affeder bu şöyle gerçekleşir : içki içersin Allahı inkar edersin vs bütün bu yaptıklarına samimi ve içten tek bir tövbeyle affeder. bu yeter zaten
4- Hocam Allah suretini sana gösterse sen ateistlikten vazgeçersin ve cehennem die bir olay olmaz çünkü herkes onu gördüğü için inanmaya başlar işte inanan ve inanmayanlar arasındaki fark burada.
5- Bu soruna şu şekilde cevap veriyorum : Arı kendi kendine ben neden bal yapıyorum diye soru soruyormu kendi yemediği halde...
6- bu sorunun bir benzeri 5. sorudur ve aynı cevabı veriyorum 5. orunun cevabını oku bir üstte.
7- Allahın varlığı ve yokluğu ile ilgili bir soru 4.sorudaki cevaba bak soruyla aynı. Allah süretini sana gösterse bu gün bu soruları burada sormazdın bizlere görünmemesinin sebebi budur.
8- Hocam varsayalım ki dediğin gibi hayali ve tutarı olmayan yerler yoksa nereye gideceksin bunu biliyormusun... Googleye ölümden sonraki hayat yaz biraz oku...
9- Hocam dediğin ruha kayıt olma diye birşey yok bunları nerenden uyduruyorsun. Ruha kayıt olan herhangi birşey yok. Ruha neden inanalım diyorsun peki soruyorum neden inanmayalım. zittiri boktan bir kıza aşık olup aşkın ve duygunun var olduğuna inanıyorsun da buna neden inanmıyorsun.
10- Hocam öldükten sonra hiçbiryere gitmeyeceksin die düşünüyorsun ya peki seninde ölen akrabaların olmuştur sence onlar nereye gitti yada sen nereye gideceksin en azından islamiyette bizlerin öbür dünyası var ahireti var sizlerin neyi var...
11- Evet haklısın dünyaya yararları dokunanaların hepside ateistlerdir bunun sebebi kimseye bağlı olmadıklarıdır. Yani şu ki : çekindikleri günahtır dedikleri hiçbir dinleri yok herşeyi yapabiliyorlar ama bizlerin öyle değil bizlerin yasakları vardır bizler bunlara göre yol alırız mesela ateist bir şey yaptığında Allaha inanmadığı için yararı yada zararı düşünmez sadece insan oğlunu ve dünyayı düşünerek yapar buda onun başarısına başarı katar. Tam anlatamadım ama kafanda biraz tasarla
12- Hocam dünyayı kim yaratı güneşi kim yarattı vs bu gibi sorularının cevabı zaten bellidir ama şunu yineliyorum Arı ben neden bal yapıyorum diye soru sormuyor sende sorma...
13- Enerji doğmamış doğurulmamıştır olabilir Neden olmasın aksini inkar eden yok.
14- 1500 yıl önceki insanlar islamiyet ve din nedir bilmezlerdi kimi taşa kimi ateşe kimi oduna inanırdı. Allah 4 kitabı indirdi ki bilgileri olsun... Sizleri ben yarattım diye bilgileri olsun hocam emin ol inanmak istemeyene şimdi bir peygamber gönderilse o yinede saçma sorular sorup inanmaz o yüzden inanmak istemezsen kimse zorla inandıramaz....
Şimdi konu hakkında kısa yorum yapayım : Hani en üstte konuda demişsin ya insanlara yardım ediyorum falan ? Emin ol onların sebebide çevrende ki islam milletidir Anan babandır Bu iyiliklere yönelmende içinde hafifte olsa dine olan saygın ve inancındır... Neye inandığını çok iyi biliyorsun
Ayrıca Bizlerin Allahı bizlerin kitabı ve peygamberi var en azından bizlere birşeyler yazılıp çizilmiş ister inan ister inanma mantığı güdülmüş Hocam Sorarım sana sizlerin neyi var ? ne peygamberiniz var ne bir yaratıcınız nede bir kitabınız sizlerin ki Hayalden daha saçma birşey değilmidir... Sizler taşlara ateşlere inanan taş devri barbarları değilmisiniz sizce.
İçinde Allah korkusu varsa ve birazda islam dinine hafifte olsa inancın varsa tövbe et dön... Ateist nedir hocam bir felsefeniz bilem yok Zittir etsene
-
-
İman etme yani inanmak sanıldığı kadar basit bir şey değildir. Allah'ın varlığını hissetmek bambaşka bir şeydir. Burada yazılacak hiçbir şey senin inanmanı sağlamaz. Ama sorgulaman güzel, sorgulamaya devam et inşallah bir gün o zevki tadarsın.
Elbetteki inanmadan da dünyada kötülük yapmayabilirsin. Ancak unutmaki kötülük dediğin şey aslında dini bir kavramdır. Bugün dünya üzerinde var olan iyi ya da kötü dinler tarafından ortaya konmuştur. Sen hangi dinin iyiliğini kast ediyorsun ki, dine inanmıyorsan...
Dünyada ateist insanların fayda sağladığı eksik bir düşünce. Elbetteki onlarda bazı alanlarda katkı sağlamışlardır. Ancak Müslüman ya da diğer dinlere inanan bir çok bilim adamı da azımsanmayacak katkı sağlamışlardır.
İnsan ruhu Allahtan gelmektedir. O yüzden yok olmamaktadır. Mesele yaratmaya inanmaktır zaten yaratmaya inansaydın böyle bir sorunun olmazdı zaten.
Son olarak mucize konusunda sen ilk isteyen değilsin, tarih içerisinde inanmayanların en büyük mazeretidir : Mucize istiyoruz. Mucize olsa ona da elbet bir bahane bulunur.
Onların elbetteki bizden bir artısı yok. Nasıl Ebu Cehil iman etmemişse biz de iman etmeyebilirdik. Hem Ebu Cehil Allah'a inanıyordu. Onun derdi Allah'ın yanında kendini kayıracak bir put idi.
İslam dininin en büyük mucizesi Kur'andır. O da aramızdadır.
Bir şeye inanmak elbetteki zordur. Hissetmek zordur. Ama gerçekten iman ettiğiniz zaman bunun ne kadar büyük bir nimet olduğunu anlarsınız...
-
dreampark87 bunu yazdı:
-----------------------------
dinler çok akıllıca kurulmuş sistemler 1500 yıldır insanlar hala allah a inanıyorlar
-----------------------------belliki sen 1500 yıl önce bugünün olacak olayları sana söyleyen(kuran-ı kerim) bir kitabı yazacak insan görmüşsün. söylediklerin bile seni inkar ediyor komik şey
-
Arkadaşlar lütfen verdiğiniz cevaplara dikkat edin. Bazılarınız kendi mantığıyla açıklama yapmaya çalışmış. Bilmediğimiz konularda lütfen sallamayalım. Yoksa iyilik yapalım derken sarpa sarar.
-
Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal traşı olmak için berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar.Değişik konular üzerinde konuştular. Birden Allah ile ilgili konu açıldı... Berber: " Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah’ın varlığına inanmıyorum." Adam: " Peki neden böyle diyorsun?" Berber: " Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın. Lütfen bana söyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimseye acı çektirmez, birbirini üzmezdi.Allah olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum..." Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi. Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü.Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki traş olmayalı uzun süre geçmişti. Adam berberin dükkanına geri döndü. Adam: " Biliyor musun ne var, bence berber diye birşey yok" Berber: " Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim." Adam: " Hayır, yok. çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı." Berber: " Hımmm... Berber diye birşey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?"
-
Allah'a inanmadığını söylemişsin ?
Peki bugün bir arkadaşına bir konuda inanmıyorsun. İnanmadığın bir konuda o seni bağışlar mı ?
Kalbinde en ufak Allah sevgisi olan insan bile birgün cennete gidebilecek. Bunun ayeti bile var.
Tek yapman gereken Allah'a inanmak.
Hangi kutsal kitabı okursan oku, Allah'a inanmanın ilk şart olacağını görüceksindir.
-
Tannrı konuşmaz iken kendi hakkında, insanlar ne çok konuşuyor tanrı hakkında !!!
Kuran, İncil, Tevrat ve Zebur 4 kutsal kitap yani tanrı kelamı olan kitaplar bile 3 tekil şahıs olarak bahseder tanrıdan?
Bildiğim tek şey
İnsan olabilmek bir meziyet; marifet doğru yaşayabilmek...
Senin doğrun sana, benim ki bana; ikimizin dogrusu sınırlarımıza taşmadıkça...
-
dreampark87 bunu yazdı:
-----------------------------dinler çok akıllıca kurulmuş sistemler 1500 yıldır insanlar hala allah a inanıyorlar
-----------------------------bugün teknoloji,bilim vb. daha kesip attığın bir tırnağı bile üretemiyorken,çözemiyorken,sen neye dayanarak bunu diyorsun ? böyle muazzam bir sistem,işleyiş kendi kendine mi oldu yani ? gülerler adama
-
AMpul bunu yazdı:
-----------------------------
Eğer amaç 70 yıl dünyada ne yaptığımıza göre bizi sonsuz cennet ya da cehenneme atmaksa, yükle hafızamıza dünyada tüm yapacaklarımız yapmışız gibi, direkt at cennete yada cehenneme, dünyaya yollamanın amacı nedir ozaman? Hani ne yapacağımız kestirilemese bakalım ne olacak diye yaratıp dünyaya atarsın, ama zaten ne olacağını çok iyi biliyorsun, ne heyecanı var?
-----------------------------öteki düşüncelierin için uğraşmayacam ama bunu en basit şekilde söyleyebilirim. ZAMAN kavramını bi an için kaldır kafandan(geçmiş şimdiki gelecek diye ayırmadan bütün olarak düşün) herşey yerine oturacaktır emin ol. Bu arada yaratıcın seninle oynamıyor merak etme