folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

bychaos bunu yazdı:
    -----------------------------

CasTeaL bunu yazdı:

Dini ortaya çıkaranlar, insanları adeta köpek eğitir gibi eğitmeyi, hizzaya getirmeyi hedef almışlardır. Listenilen şeyleri yaparsan ödül vereceğini yapmassan ceza vereceğini söylemek.

(Bkz. http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0van_Pavlov  Pavlov'un Köpeği - Klasik Koşullandırma)

Din bir yönetim oyunu ve aracıdır, çoğu insan için hakikat gibi gözükürken yöneticiler için kullanışlı durumdadır.

Bu psikolojik oyunda insanların dünyada yapılan düzensizliklere, adaletsizliklere ve kötülüklere öldükten sonra hayali bir varlığın ceza vereceğine inandırılıp dünyadaki gerçek yaşamdan elini ayağını çektirilip emir kulu durumuna getirilmesi amaçlanmıştır ve çoğu insan üzerindede başarılmıştır.

Bunu başaran insanlar kendi kutsal köleleri üzerinden dünyadaki emellerini, zevklerini ve eğlencelerini birbir yerine getirirken bu köle sınıfını oluşturan zavallılar takımı trajikomik bir biçimde, öldükten sonra  muhteşem bir konfor, rahat , zenginlik ve sonsuzluk içerisinde yaşayacağını sanmaktadır.

Bir hayvanat bahçesine gittiğinde, parmaklıklar ardında bir maymun gördüğünde, baba seni buradan çıkartacağım çok büyük, avukatlar tanıyorum demek geliyormu içinden ?

Darwincisin ya ondan sordum...

ateist değilim, ancak şunu merak ediyorum; beyniniz gerçekten bu şekilde mi çalışıyor? yoksa bizle taşak mı geçiyorsunuz bunu son beş yıldır anlamaya çalışıyorum, çok ürkütücü.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

koskoca evrim teorisini "hayvanat bahçesindeki maymunla kanki olmak" mantığına indirgeyen adam'ın bunu söyleme sebebi, evrim teorisi hakkında bir sik bilmemesidr.  sırf din'e karşı birşey diye kendi zeka kapasitesine göre evirip bu şekilde cevap veriyordur. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thewhitewizzard
    Thewhitewizzard's avatar
    Erkek

Zor zamanlarında da sığınabileceğin manevi bir liman.ister inanma ister inan. : )

sabır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRYLMZ
    EMRYLMZ's avatar
    Erkek

Kardeşim sana bişey söyleyeyim biz bu dünyaya Allah tarafından sınanmak için yollandık ve sonundada yaptığız sebablardan ve günahlardan yargılanacağız sen iister inan ister inama.

Allah doğmamıştır ve doğurmamıştır bunu iyi bil.

Bide Kuran ı Kerim in türkçe mealini aç ve oku bak neler anlatılıyor belki bi nebze olsun aydınlanırsın.

Düşünmeyi bırak bunlara senin aklın sırrın ermez daha doğğrusu kimsenin ermez.

Ve son olarak kelime-i şahadet getir ve müslüman ol böyle abuk subuk dinlere kafa yorma.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Ya adam sonsuz zamandır tek başına, bırakın o da insan, minsan, cennet, cehennem eğlensin kendince. Niye çomak sokuyorsunuz, oyun bozanlık yapıyorsunuz?

while (1<2)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRYLMZ
    EMRYLMZ's avatar
    Erkek

KrypT bunu yazdı:

Ya adam sonsuz zamandır tek başına, bırakın o da insan, minsan, cennet, cehennem eğlensin kendince. Niye çomak sokuyorsunuz, oyun bozanlık yapıyorsunuz?

Doğruya itmeye çalışıyoruz.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

allah vardır --> kaynağı kur'an-ı kerim

kur'an-ı kerim'i kim yazdı? --> allah.

bu paradigmada, allah ve kur'an-ı kerim yerine istediğin değişkenleri koy hocam :) (diğer semavi dinler kapsamında)

ve gerçekten mucize arıyorsan buna inanan insan sayısını düşün :) sanırım görebileceğin en büyük mucize bu olur.

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRYLMZ
    EMRYLMZ's avatar
    Erkek

Yada git inetenettten Kabe görüntülerini izle bak insanlar Allah diye nasıl bağırıyo neden onca yolu gidip onca parayı verip Kabe ye gidiyo bunları bi düşün

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheIceberg
    TheIceberg's avatar
    Erkek

EMRYLMZ bunu yazdı:

Kardeşim sana bişey söyleyeyim biz bu dünyaya Allah tarafından sınanmak için yollandık ve sonundada yaptığız sebablardan ve günahlardan yargılanacağız sen iister inan ister inama.

Allah doğmamıştır ve doğurmamıştır bunu iyi bil.

Bide Kuran ı Kerim in türkçe mealini aç ve oku bak neler anlatılıyor belki bi nebze olsun aydınlanırsın.

Düşünmeyi bırak bunlara senin aklın sırrın ermez daha doğğrusu kimsenin ermez.

Ve son olarak kelime-i şahadet getir ve müslüman ol böyle abuk subuk dinlere kafa yorma.

1. aklimiz erer

2. meali okuyunca boyle oldum zaten 

3. abuk subuk ne ya? bilgisiz dusuncesiz koru korune baglanmis bi sekilde karsi arguman uretmeseymissin keske.

4. Allah dogmamistir diyorsun ben de diyorum ki evren de dogurulmamistir. Sence bir yaraticinin hicbir sey yokken evreni yaratmasi daha makul -ki kendisi de dogurulmamis-, yoksa enerjiden evrenin olusabilecegi mi?

5. sonunda bir sinama olacagina inanmiyorum. tek istegim kaynagi Kur'an vs olmayacak mantikli bi aciklamada bulunmaniz yasam sonrasi hakkinda. oyle yaziyo biz de inaniyoruz seklinde degil.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheIceberg
    TheIceberg's avatar
    Erkek

EMRYLMZ bunu yazdı:

Yada git inetenettten Kabe görüntülerini izle bak insanlar Allah diye nasıl bağırıyo neden onca yolu gidip onca parayı verip Kabe ye gidiyo bunları bi düşün

insanlar para verip Las Vegas'a da gidiyo o zaman oradaki kumarhaneler kutsal? surudeki koyun musun hocam sen nasil argumanlar bunlar boyle ya

Toplam Hit: 53609 Toplam Mesaj: 414