Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim
-
NigraSilva bunu yazdı:
-----------------------------
ltcelik bunu yazdı:
İnandıktan sonra hiç mesele kalmıyor, inan ve düşnmeyi bırak
-----------------------------Herşeyi özetliyor bu sanırım. :D
-----------------------------Hocam bu islami inanışa aykırıdır.
İslamiyet inanmayı ve düşünmeyi emreder.
Kuran ı kerim de birçok ayette "ne kadar az düşünüyorsunuz, düşünün, tefekkür edin, düşünüp tutasınız diye Allah sizlere öğüt verir" gibi ifadeler vardır.
Birtanesi net olarak aklımda Haşr suresinin son 4 ayetini oku göreceksin.
En büyük ibadetler namaz ve tefekkürdür !
-
hocam şu laf bitirir herşeyi "cehalet mutluluktur". düşünmezsen, mutlu olabilir, saf doğruyu bulabilirsin. ama doğruların hep subjektif ve kendi doğruların olur.
-
tahref156 bunu yazdı:
hocam ksr bakma ya ben anlatamıyorum yada sen anlamıyorsun.. Hz Mevlana der ki : ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşıdakinin anladığı kadardır. Yanlış ve kişisel algılama ama gerçekten de bu böyle... Kafana birşey takmışsın bu böyledir diye ve seni inandırmak çok güç. İnandığın şeyi inkar etmiyorsun bu iyi birşey değil unutma her bildiğin doğru değildir sadece kendince doğurudur... O yüzden kafandakileri tazelemek için biraz fırsat ver kendine ve denilenleri saçma sapan sorularla imha etmeden düşün önce.... geç oldu ben kaçıyorum Allaha emanet.... Başka emanet edilecek kimse yok var gerçi ama onlarda başkalarına emanet edilmeli yani hepsi ölümlü olümsüz tek biri var oda Allah o yüzden emanetsin ıona bye D : Tazele kafayı tazele
Benim anlayamadığım nokta inanan insanların niye yarım inandıkları. Daha doğrusu; inançları tam olabilir ama uygulamada neden yarım kaldıklarını, yarım kaldıkları halde, yarım kaldıklarının bilincinde oldukları halde hiç uygulamayan kişilere nasıl kafir gözüyle baktıklarını merak ediyorum. Çok uç bir şey de aramıyorum. Öyle ona bakarsak karşı cinsteki kuzenlerinin elini tutman bile günah.
-
elcondor bunu yazdı:
Kuran-ı Kerim » İBRÂHÎM suresi - 18. Ayet:
"Rablerini inkâr edenlerin durumu şudur: Onların işleri, fırtınalı bir günde rüzgârın şiddetle savurduğu küle benzer. (Dünyada) kazandıkları hiçbir şeyin (ahirette) yararını görmezler. İşte bu, derin sapıklıktır."
kusura bakma, böyle deva edersen akıbetin bu...
Ayrıca, Allah'ı inkar eden kişi ne kadar iyi olursa olsun sonu ebedi cehennem azabıdır...
-----------------------------inanmayan insanlara kur'an dan örnek verip korkmalarını beklemek ya da bişeyler söylemek için neyin kafası gerekiyor gerçekten merak ediyorum.
-
@wrongly
Hocam uzunca yazmış olduğun mesajla ilgili birşey sormak istiyorum:
O mesajda bir kısmında demişsin ki, Hz. Muhammed (s.a.v.) haşa Kuran-ı Kerim'i gezip gördüğü kültürlere göre derledi ve kendisi yazdı, ilahi bir kitap değildir diyorsun. Ben de diyorum ki:
- Peki gelecekle ilgili bilgiler içeren ve o çağlardan sonra gerçekliği kanıtlanmış olan ayetler hakkında ne düşünüyorsun?
-
Anakroniq bunu yazdı:
@wrongly
O mesajda bir kısmında demişsin ki, Hz. Muhammed (s.a.v.) haşa Kuran-ı Kerim'i gezip gördüğü kültürlere göre derledi ve kendisi yazdı, ilahi bir kitap değildir diyorsun. Ben de diyorum ki:
- Peki gelecekle ilgili bilgiler içeren ve o çağlardan sonra gerçekliği kanıtlanmış olan ayetler hakkında ne düşünüyorsun?
-----------------------------örnek bekliyorum çok büyük meraklarla (kesin ve ulaşabileceğimiz, görebileceğimiz, bize uzak olayan şeyler olursa çok daha mutlu olacağım azizim)
-
itfaiyeciTBT bunu yazdı:
BosphorusPasha bunu yazdı:
onlar iddia edemezler davalarında haksızlar jhocam nerden çıakrdın bunu diyeceksin şimdi açıklayım,
İncil kuran dan önce indirilmiştir, İncil de ki ve ömncesindeki kitaplar kendisiden önceki kitapları yok sayar yani yoksayar derken herşeyiyle tmamen değil artık o kitabın devrinin geçtiğini ve yeni gelen kitabın hakim olacağını irdeler,
İncil de kuran dan önce gelmesi hasebi ile kuran indiği zaman incil özelliğini yitirmş bulunmakta, Sonuçta yahudiler de hristiyanlar da bunu biliyorlar ama uygulamıyorlar, Bütün kitaplar ın sahibi allah cc. bu tartışılmaz değilm,i? hepsi aynı şeyi der çünkü, Bu durum da Haşa onalrın dediği şudur,
"tanrım senin 3. kitabına inandım ben yeni kitabına riayet etmiyorum,"
cidden bu çok saçma bi durum, O kitapta da Allah a inanıyorsun ama onun en son indirdiği kitaba inanmıyorasun.. İşte bu yüzdendir ki İncil değiştirilmiştir, Barnabas incilinde yazan kelimeler onlara ağır gelir, Kabullenmezler,
Ve irdeliyorum, Kuran indi ve diğer kitaplar geçerliliğini yitirdi, onalrın dini Allah katında geçerli değil, (inneddine indallahil islam.)-->kuran ayetidir allah katında tek din islam demektir,
bu durum da onalrın söz söylemeye hakları yok, eğer allah cc. a inanıyorlarsa tabi, (kitapları değiştirildiği için bunun farkında değilller)
bu durum da senin düşüncen de çürümü oluyor ama sen düşüncenden vazgeçmeyeceksin biliyorum :) yine birçok yönden ters köşeye oturmaya çalışacaksın ama hepsinin açıklamaları var, mesela başka bir postunda değiştirilmediği ne malum demişsin, Hangi kitapta Hiç şüphe yok ki o zikri, kurannı biz indirdik, onu koruyacak olan da biziz.(hicr) diye yazar? hangi kitap Yaratıcı tarafından kuran dışında korumaya alınmıştır,? Eğer Sen Allah cc ye inanıyorsan buna da inanmalısın, ki zira Allah cc onu koruyacağız diyor? haşa inkar mı ediyorsun ? :)
Saygılar,,
-----------------------------Başka bir konudaki tartışmadaki tavırlarından dolayı sana cevap vermek istemiyorum ama verecek cevabım yok zannetme diye yazıyorum bu mesajı. Mesajlarıma cevap yazmazsan sevinirim.
Bana Kuran-ı Kerimdeki o bahsettiğin ayetin değiştirilmediğini ispatlayabilir misin?
-----------------------------hocam öncelikle siyasi düşünceerimi bu konuya alet etme ne alakası var başka konudaki tavrımın bu konuyla?
Sana o ayetin değişmediğini açıklayabilirim,,
Hafızları bilirmisin? dünya üzerinde milyonlarca olan hafızları? zamanında yüzbinlerce onbinlerce binlerce yüzlerce ve onlarca olan hafızları? peygamber efendimiz okuduğu her ayeti dinlediği kişiler hıfz ederlerdi, ve birçok kişi hafız olmuştu, fakat savaşlarda birçok hafız şehit olunca kuranı kerim oldu kitap haline getirildi ve o dönem hafızlar ın hepsi vefat etmemişti, hala onalrca hafız vardı, birkaç nüsha kuranı kerim yazıldı ve bütün hafızlarla birlikte yapıldı sence hıfz eden bi kişi yanlış yazdırırmı? azdırsa bile diğerleri inkar edip düzelttirezmi? buraya kadar tamamdır sanırsam, Zamanla o kitaplarla hafızlık çoğaldı aynı keliemler aynı bilgiler harfi harfine aynen hafızalara kazındı, sence düünyada ki bu kadar hafızın aklındaki bilgii kim değiştirebilir? bana dünya üzerinde diğerinden bir kelimesi farklı bi kuranı kedim gösterebilirmisin? gösteremezsin çünkü yok, sana yazdığım ayette Hiç şüphe yok ki o zikri, Kur’ân’ı Biz indirdik, onu koruyacak olan da Biz’iz. deniliyor, bu hafızlık tekniğinin de bu ayeti nasıl felaket derecede desteklediğinin kanıtıdır, hala kuranı kerim in değiştirildiğine dair bi yargın var ise ben sana başka bir yorum da bulunamam, ki bu cidden inkarın ta kendisi olmaktadır,, Hakkında hayırlının olması dileği ile,
-
wrongly bunu yazdı:
Anakroniq bunu yazdı:
@wrongly
-----------------------------örnek bekliyorum çok büyük meraklarla (kesin ve ulaşabileceğimiz, görebileceğimiz, bize uzak olayan şeyler olursa çok daha mutlu olacağım azizim)
-----------------------------,hocam bunun sana cidden yararı olacak mı vbilmiyorum ama bu videodan sonra ne düşüneceksin bilemiyorum, ama fikrinin de zikrinin de değişmeyeceği kanaatindeyim buyur,
http://www.youtube.com/watch?v=jtGOHY_4KpQ
http://www.youtube.com/watch?v=gTRpTMULzj8&feature=related
-
By-alper bunu yazdı:
Bu zamanda peygamber olmadığını nerden biliyorsun.Evliyalar varya bu yetmezmi sana.
ben inanmayan bir insanim ama inanan birisi nasil evliya ile peygamberi bir tutabilir ki ?
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
By-alper bunu yazdı:
Bu zamanda peygamber olmadığını nerden biliyorsun.Evliyalar varya bu yetmezmi sana.
ben inanmayan bir insanim ama inanan birisi nasil evliya ile peygamberi bir tutabilir ki ?
-----------------------------amacının o olduğunu zannetmiyorum.
yeniden peygamber gelmeyeceği aşikar.