folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bychaos
    bychaos's avatar
    Erkek

griffin bunu yazdı:
    -----------------------------

Çok uzun okuyamadım ama öncelikle istedigin kadar iyilik yap inanmadıkça cennete gidemezsin . adamda namaz yyok oruç yok cennete gidicem kalbim temiz bunu çıkaranın akıl saaglıgından şüphe ederim .
    Allah senin yarın ne yapacagını bilmiyor çünkü insan kaderini kendisi yazar allah sadece sana belli bi ömür ve anne baba verir o kadarki annende belli degildir baban bellidir. Hz.muhammed(s.a.v) derki : benim yanımdakiler dostlarım mucizeleri görerek inandılar bizden sonrakiler mucizeleri görmeden inandılar onlarda benim kardeşim ve onlar için allaha daha çok yalvaracagım. Kuran aç bi oku mealden o yazılarınları bi insanın yazamayacagını verilen bilgilerin tarihle birebir olduguna ve emirlerine bak anlarsın mucizeyi.

Birşey dicem " ALLAH senin yarın ne yapacağını bilmiyor çünkü insan kaderini kendisi yazar " deyip sen dinimi savunuyorsun ? Onu anlayamadım ben şimdi trajikomik birşey gibi geldi.

İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptığı bir ülkede, hiçbir şey daha ileriye gitmez. . Can Dündar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

ambient bunu yazdı:

KrypT bunu yazdı:

ambient bunu yazdı:

ateist olanlar  haklı olsalar bile bunu hiçbir zaman ögrenemiyecekler.  teknoloji buzamana kadar buna bir cevap bulmuş degil bundan sonrada bulamayacak şimdi zaman makinasına atlayıp peygamberler zamanına gitmek vardı ama böyle bişey mümkün degil aslada olmuyacak

Yani evren, dünya, uzay, zaman, fizik ile ilgili her detayı kesinkes biliyorsun?

hayır bilmiyorum. acaba bunları bilmek için insanoglu dünyada yeteri kadar yaşayabilicekmi. bilim adamları bile dogal kaynaklara bakarak dünyayaya belli bir ömür biçiyorlar yani dünyanın sonu var diyorlar iş yine kutsal kitaplarda gecen kıyamete geliyo. olaya birde bu açıdan bak

Valla istediğin açıdan bak arkadaşım, kesin konuşmamanı tavsiye ediyorum; bu dünyanın adamı ne zaman göt edeceği belli olmuyor.

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheIceberg
    TheIceberg's avatar
    Erkek
    Bu arada evrim teorisine inanmayanlar zenciler beyazlar asyalilar vs nasil olustugunu aciklayabilir mi?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozsar07
    ozsar07's avatar
    Erkek

Buhara'nın kuşatılışını, Baykent ve Buhara'yı

Talkan katliamını

Curcan katliamını,

Hadislerde ; 

"Müslümanlar, Türklerle kesin öldüreşecekler."

"Sonunda Türkler kesilecekler...

"Türklere karşı k'tal, kesinlikle olacak."

"Sizinle(siz müslümanlarla), küçük(çekik) gözlü toplum, Türkler savaşacaktır. Siz onları, üç kez önünüze katıp süreceksiniz. Sonunda Arap Yarımadası'nda karşılaşacaksınız. Birincide, onlardan kaçan kurtulur. İkincide kimi kurtulur, kimi yok edilir. Üçüncüdeyse onların tümü kırılacaktır." ( ki bu kıyamet öncesi Arapların tüm dünyaya hükmedeceklerinin müjdelendiği hadis )

dendiğini bilmeden, Müslümanlığı bu kadar kati savunulması şaşırtıcı...

Ayrıca Darwin teorisini ortadan kaldırmak için sunulan Adem ve Havva dan geldik durumunu kim açıklayacak ? Onca çeşit insan siyahı, kızılı, beyazı, çekik gözlüsü, sarısı nereden çıktı ? madem anamız tek babamız tek, kardeş kardeşi neyse o kadar detaya girmeyeyim artık... Sırf bu Adem baba Havva ana olayı bile beni din olgusuna karşı şüpheci yapmaya yetiyor...

Ne deli ne kör Ne sağır ne de sayrı Mutluyum kısacası Ve hiçbir şey istediğim yok Senden felek Ama yine de Ucuz olsun ekmek Ve pahalı olsun insan hayati.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Anakroniq
    Anakroniq's avatar
    Erkek

TheIceberg bunu yazdı:
    Bu arada evrim teorisine inanmayanlar zenciler beyazlar asyalilar vs nasil olustugunu aciklayabilir mi?

Biyolojide modifikasyon denilen görünüş değişikliği yanında, mutasyon denilen genlerde değişiklik olayı vardır. Beyaz insandan siyah, esmer veya sarı insanların türemesi mümkündür. Hadis-i şerifte de buyuruldu ki:
    (Allahü teâlâ, Âdem aleyhisselamı yeryüzünün her tarafından alınan topraktan yarattı. Bu sebeple neslinden, siyah, beyaz, esmer, kırmızı renkte olanlar olduğu gibi, bu renkler arasında bulunanlar da oldu. Bazısı yumuşak, bazısı sert, bazısı da halis ve temiz oldu.) [Ebu Davud]

Bir ayette mealen:

(Ey insanlar, sizi, bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizle tanışmanız için milletlere ve kabilelere ayırdık.) [Hucurat 13] deniyor.

Sen şimdi diyeceksin ki ben ne Kuran'a ne İslamiyet'e inanmıyorum bana bunlarla gelme. Öyleyse seni tatmin etmek için senin inandığın şeyler (evrim teorisi) üzerinden açıklama bekliyorsun demektir ama ben de onlara (evrim teorisine) inanmıyorum ki zaten inanıyor olsam tartışmaya  gerek kalmazdı...

Aşk hiçbir zaman söylenemeyen, söylenemediği için BÜYÜK olan, sevgilinin adını dile düşürmemek için sevginin adını anmayan ve sevginin adını anmadan kendi dünyasında onu çoğaltan bi' duygudur...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Erkek

God's a kid with an ant farm

I am a Gamer. Not because I dont have a life, but because I choose to have Many.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheIceberg
    TheIceberg's avatar
    Erkek
    Hocam ebu davud diye yazdiginin hic bi temeli yok bi insan ayni seyde 100 tane cesit trait tasimaz tasiyamaz. Ayrica ben de sana onu anlatmaya calisiyorum evrim zaten random mutation ve benzeri seyler ile olusuyor. Mavi gozun olusumu mutasyondur mesela. Evrim de ayni sekilde hocam mutasyonu kabul edip evrimi etmemen garip. Ayrica beyaz insabdan degil siyah irktan geldigimizi belirtme ihtiyaci hissettim. Bi de yani topraktan yaratildigimiza mi inanmak sizce daha makul yoksa butun canlilarin prokaryotlardan farklilasarak gelismesi mi?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kameramanjib
    kameramanjib's avatar
    Erkek

Bişe sorcam millet bu gavurlar gusül abdesti bilmez boyna ilişkideler cünuplar :D onlara nolcak? :D

BEN GÜZELİ BANLARIM
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rushOut
    rushOut's avatar
    Erkek

ataturkcu1 bunu yazdı:

1-)Bu dünyada affedilmeyecek davranışlar var mıdır?Benim için vardır,eğer bana ihanet edersen,eğer bir çocuğum olursa ve  ben ona hiçbir kötülük yapmadığım halde veya onun benden nefret etmesini gerektirecek hiçbir şey yapmamışsam ve o da beni babası olarak kabul etmez ve ben seni babam diye kabul etmiyorum diyecekse ben onu affetmem.Al sana 2 tane basit örnek.Allah'a entegre edersek bu durumu,göreceksin ki (teşbihte hata olmaz) tıpkı bizim çocuklarımızın bizi baba gibi kabul etmemesi gibi O'nun da aynı şekilde davranmak istemesi normal.

2-)Sen sana hiçbir şekilde zarar vermek istemeyen,senin hiçbir şekilde kötülüğünü istemeyen bir varlığa sen bana ait değilsin diyerek onu sırtından bıçaklayarak(teşbihte hata olmaz,Allahü tealayı tenzih ederim) en affedilmeyecek şeyi yapıyorsun.

3-)İdeal bir baba çocuğunun kurallara uyması düzgün bir vatandaş ve birey olmasını ister.Minumum düzeyde hata yapmasını ister;hatayı yaptığı zaman da cezalandırmakla birlikte tamamıyla kapıları kapatmaz(inkar etme durumu müstesna) onu affeder.Allahü teala da bana 2 durumla gelme,yaptığın ne olursa olsun sen pişman olduktan sonra seni affedicem diyor.Birincisi beni inkar etme,ikincisi kul hakkı yeme diyor.O kadar merhametli ki kul hakkı meselesinde ben affediyorum,sizler hiçbir şeysiniz de diyebilirdi;ama bize bırakıyor.Şimdi sen her türlü günahı işleyeceksin Allah affedecek,ama bana 2 tane günahla gelme diyecek ve sen de onun merhametini sorgulayacaksın.Nerede bu adalet?

4-)Kuranı Kerimde Allahü teala nice kavimlere mucize gösterdiğini ama iman etmemekte ısrar ettiklerini söylüyor zaten.Hatta kendi suretini yahudilere göstermek istediğinde yahudilerin düşüp bayıldığını ve buna rağmen de bunu inkar ettiklerini söylüyor.Ayrıca diğer başka bir sürü mucize geçer Kuranı Kerimde.Kuranı Kerimin hak kitap olduğunu da anlamak istiyorsan gider Topkapıdaki Kuranları inceler şimdiki Kuranlara bakar ve 1500 senedir değişmediğini görür+içinde onu biz indirdik biz koruyacağız ayetini de görüp inanmaya burdan başlayabilirsin.Ayrıca 1500 sene önceki kitapta da hayatı boyunca pasifik okyanusuna ulaşmamış bir şahsın da onları salıveririz de birbirlerine karışmazlar ayetini yazmış olacağına inanmayıp bunu Allahın yazdığına inanarak da başlayabilirsin.Ayrıca onlarca Tanrının da geçmişte toplum hayatında yer etmiş kimselerin heykellerinin yapılması sonucu oluştuklarını da biliyoruz.Bunu arkeoloji bilimi de söylüyor zaten.

5-)Allah bu dünyayı başıboş bırakmamaktadır.Bazı olaylarda insiyatifini kullanmakta bazı olaylarda ise insiyatifini kullanmamaktadır.Ancak her olayda insiyatifini kullansaydı yani madem biliyor  müdahale etsin o zaman diyorsan müdahale etseydi senin iradenin ne önemi kalırdı?Allah senin kendi kararını verip kendi kaderinin bir kısmını kendinin çizmeni istiyor.Kendisine inanıp inanmama konusunda sana inanmama başkasına inanma koysaydı bu adaletsizce olurdu ve senin sorun gündeme gelirdi.Problemlerin en büyüğü de ateistlerin kaderi yazılmış oyunu oynamak saçmalığı olarak görmeleridir.Tamam senin yaşadıkların yazılmıştır,ama bu izlediğin bir filmi bilmek gibidir.Bunu unutmamak gerekir.

6-)Mevlamız Ben bir hazine idim,bilinmek istedim diye belirtmiş.Mazallah bilinmeye ihtiyacı yoktur,o her kavramdan uzaktır.Ne olacağını bildiği halde dünyayı yaratmak istemesinin sebebi de budur.Mevlamızın senin benim gibi heyecan action gibi duygulardan münezzeh olduğunu özellikle belirtirim.

7-)Din bir cevaptır.Felsefe de bir soru sormadır.Eğer bu dünyanın ne olduğunu kendinin kim olduğunu merak ediyorsan sorarak felsefe yaparsın.Ama cevap bulamazsın.Çünkü felsefe denilen şey bulduğun cevaplara da soru sormaktır.Din ise bu döngüyü durdurur ve bir cevap verir.Sen Allah'a ve onun kurallarına itaat etmezsen bu dünyada kendi istediğin her şeyi yapabileceğine inanır ve yaparsın.Eninde sonunda nefsine ve şeytana hoş gelen şeyleri yaparsın.Yapmadığını hala söylüyorsan da ben sana şunu söylüyorum: yapma riskin çok fazla.

8-)Dinlerin ateistlere nazaran daha fazla zarar verdiklerine inanmak abesle iştigal bir durumdur.Bugün ben cahil birisi olsam ve her yaptığımı İslamiyete dayandırsam bu İslamiyetin mi suçudur benim mi suçumdur?Din adına hizmet ettiğini zanneden insanlardan gelen zararlar İslamiyete mal edilemez,ancak ve ancak kişilerin kendilerine mal edilebilir.Aynı durum kilise için de geçerlidir.Ortaçağ Avrupasındaki o cahil papazların Hristiyanlıktan ötürü insanlara zarar verdiklerini söylemek gerçekten çok saçmadır.İncilde sana tokat atana öteki yüzünü çevir yazar.Elhamdülillah müslümanım ama bazı gerçekleri de inkar etmemek gereklidir.Sen şimdi gidip ben Fenerbahçeliyim Galatasaraylıları dövmek istiyorum deyip dövdüğün zaman bu suç Fenerbahçeden mi kaynaklanıyor kendi cahilliğinden mi?

9-)Aç google'ı Müslüman din adamları diye arat bakalım.Yıllarca Avrupada tıp kitabı olarak okutulan eserin sahibi kimmiş bir bak bakalım.Ondan sonra genel anlamda dinlerin özel anlamda İslamiyetin insanlara verdiği zararlara bak.İlim Çinde de olsa gidip alınız diyen bir peygamberin (s.a.s) ve bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyen bir halifenin dinine mensubuz.Bu insanlar mı dünyaya zarar vermek isteyen insanlar?Yahut anne hakkını baba hakkını gözetiniz,komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir diyen bir peygamberin ve dinin mi insanlara zarar vermek istediğini söylüyorsun?

10-)0 hacim sonsuz yoğunluğu başka bir şeyle açıklayabiliyor musun?Açıkladığını düşünelim,söylediğin bir tahmin olacak,tahmini de ispatladın teori yaptın ve büyük bir kabul gördü.Kanun mu peki dediğin,hayır değil.Öyleyse söylediğinin büyük geçerliliği olmakla birlikte kesinliği yoktur.Bunların hepsi senin metodlarına göre söylenmiştir.Ben her şeyi Allah yarattı diyorum.Bu savıma ulaşırken şunları kullanıyorum.Kuranı Kerimde yazılanlar doğru mu ve hiç değiştirildi mi?Bakıyorum yazılanlar doğru ve hiç değiştirilmemiş.Yazılanlardan biri de Allahın bu evreni yarattığı.Ben buna da tastamam inanıyorum.Şimdi açalım biraz olayı.Ben bu evrenin tek başına var olamayacağına inanıyorum ve evrene bu soruyu soruyorum seni kim yarattı?Kurandan hadislerden ve diğer her şeyden aldığım üzere Allah yarattı.Peki enerjiyi kim yarattı?Enerjiyi yaratanı öğrenmek için enerjiye bu soruyu sormak gerekir.Söylediği bir şey varsa,ki yok eyvallah.Ama bu evreni yaratan kişi bu evrenin kendisinin yarattığını ve kendisinin nasıl biri olduğunu söylüyor.

11-Bize gönderilen en büyük mucize peygamberimizin de belirttiği gibi Kuranı Kerimdir.Kuranı Kerim tüm insanlığa mucize olarak gönderilmiştir.Açıp okuduğun zaman mucizeleri göreceksin.En basitinden içinde yazıldığı üzere 'Onu biz indirdik ve Onu Biz koruyacağız

İnşallah bir şeyler anlatabilmişizdir.

bu kadar güzel anlatılabilirdi.

Biz bizimle bizdeydik Biz bizimle bize geldik Biz bizimle bizdeyken Bizi bizden mi sorarlar
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Anakroniq
    Anakroniq's avatar
    Erkek

TheIceberg bunu yazdı:
    Hocam ebu davud diye yazdiginin hic bi temeli yok bi insan ayni seyde 100 tane cesit trait tasimaz tasiyamaz. Ayrica ben de sana onu anlatmaya calisiyorum evrim zaten random mutation ve benzeri seyler ile olusuyor. Mavi gozun olusumu mutasyondur mesela. Evrim de ayni sekilde hocam mutasyonu kabul edip evrimi etmemen garip. Ayrica beyaz insabdan degil siyah irktan geldigimizi belirtme ihtiyaci hissettim. Bi de yani topraktan yaratildigimiza mi inanmak sizce daha makul yoksa butun canlilarin prokaryotlardan farklilasarak gelismesi mi?

Ebu Davud'un yazmış olduğu kitap ve kendisi hakkında bilgi için TIKLA.

Darwin’in zamanında genetik ve mikrobiyoloji gibi hücre ve üreme konularına bilimsel açıklamalar getiren bilimler mevcut değildi. Bunun için iddialarına karşı, kesin bir şey söylenemiyordu. Bu bilimlerin ortaya çıkması, Darwin’in teorisini temellerinden sarstı. Bu durumda evrimciler de yeni yollar aramak durumunda kaldılar ve teoriye mutasyon mekanizması eklendi.

Bu iddiaya göre, mutasyonlar, yani canlının genetik şifresi DNA’da meydana gelen hasar, bozulma ve kopmalar neticesinde yeni canlılar oluşuyordu ve doğal seleksiyon bunları ayıklayarak güçlülerin hayatta kalmalarını sağlıyordu.

Oysa bu durum teoriyi kendi içinde bile çelişkili hale getirmişti. Çünkü mutasyonlar canlıya zarar verip yaşama şansını azaltıyordu. Zaten çok nadiren meydana gelen bir mutasyon, üstelik de kazanılan özelliğin bir sonraki nesle aktarılabilmesi için ancak üreme hücrelerinde olması gerekirken, canlıya büyük zarar veriyordu. Tek bir faydalı mutasyonu tanımlamak bile çok zorken, türü değiştirebilecek bir mutasyonlar zincirini düşünmek imkânsızdı.

1953’de Miller bir deney gerçekleştirdi. Evrimcilerin iddialarındaki doğal seleksiyon mekanizmasının tek bir örneğinin bile mevcut olmadığını, çeşitli sebeplerden dolayı hayvan toplulukları sayılarında değişme yaşandığını, ancak hiçbir zaman bir kedinin köpeğe, bir çamın meşeye dönüşmediğini ispat etti. Moleküler düzeyindeki incelemelerinde, aminoasitlerin yapılarının evrimle açıklanamayacağı görüldü.

Evrimi kanıtlamak uğruna laboratuvarlarda radyasyona maruz bırakılan deneklerde ulaşılan sonuç, bacakları kafalarından çıkan meyve sineklerinden öteye gidememiştir. Bugüne kadar gözlemlenmiş hiçbir yararlı mutasyon örneği yoktur. Gözlemlenmiş tüm mutasyonlar zararlıdır.

Pierre-Paul Grassé:

Ne kadar çok sayıda olursa olsunlar, mutasyonlar herhangi bir evrim meydana getirmezler. (Pierre-Paul Grassé, Evolution of Living Organisms, Academic Press, New York, 1977, s. 88  )

Stephen Jay Gould:

Bir mutasyon büyük ve yeni bir ham malzeme (DNA) oluşturmaz. Türleri mutasyona uğratarak yeni bir tür elde edemezsiniz. (Hoimar Von Ditfurth, Dinozorların Sessiz Gecesi 2, Alan Yayıncılık, Kasım 1996, İstanbul, Çev: Veysel Atayman, s.66-69  )

Aşk hiçbir zaman söylenemeyen, söylenemediği için BÜYÜK olan, sevgilinin adını dile düşürmemek için sevginin adını anmayan ve sevginin adını anmadan kendi dünyasında onu çoğaltan bi' duygudur...
Toplam Hit: 53535 Toplam Mesaj: 414