folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek
    arkadaslar olumlu olumsuz tum cevaplar icin tesekkurler. Suanda ancak cepten takip edebiliyorum ondan yazamiyorum. Konuyu acti gitti diye dusunmeyin.

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

PoLLBuLL bunu yazdı:
    -----------------------------
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Deizm

Cennet, cehennem, melek, şeytan gibi kavramlara inanıyorum ben.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sergen
    Sergen's avatar
    Erkek

itfaiyeciTBT bunu yazdı:

PoLLBuLL bunu yazdı:
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Deizm

Cennet, cehennem, melek, şeytan gibi kavramlara inanıyorum ben.

Hacı senin inanış türün sana has daha benzeri yok deizm değil, teizm değil,ateizm değil sana has :)

Hayat Bir Savaşsa Tek Silahın Aklın Ve İnancındır...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kymt
    kymt's avatar
    Dişi

neonell bunu yazdı:

kymt bunu yazdı:

neonell bunu yazdı:

hacı çok uzun hepsini okucam yarın, tek tek hepsine cevap vericem

anladıklarını da bana anlatırsın ortak;)

tabi ki, henüz okumadım yarın insallah, sadece yorumlara bakıyorum :)

anlaştık;)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek
    Bilge insan Augustus Hill abim şöyle demiş ; Tanrı kendisinin mükemmel,bizim eksik olduğumuzu biliyor.Ve mükemmel olamayız ama olmamızı istiyor.Ve olamazsak bizi cezalandırıyor, ne dediğimi anlıyor musunuz? Tanrı en büyük hayduttur.Büyük patron, anlıyor musunuz? Bizi emriyle yaşatıyor,yapmazsak ölümü sunuyor.Bizimle yüz yüze konuşması gerekmiyor.Ve neyi neden yaptığını açıklamaya da gerek duymuyor.Dediğimi anlıyor musunuz? Zenciler cennette bir yerde oturuyorlar,kapuçino içip dinleniyorlar…Tüm dünya ellerinde mi?Tüm dünyayı taşaklarından yakalamışlar! “Yüce yaratan” ve tüm bu boklar.

Çekil,Önümden Çekil...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahref156
    tahref156's avatar
    Erkek

itfaiyeciTBT bunu yazdı:

tahref156 bunu yazdı:

Hocam seninkide resmen spora inanıyorum ama bence futbol diye birşey yoktur cevabı oldu.. Allaha inanıyorsun da onun dinine neden inanmıyorsun

Onun dini olduğu nereden belli? Değiştirilmiş olamaz mı? Şimdi biz Müslümanların cennete diğer dinlere inananların cehenneme gideceğine inanıyoruz. Bir düşünsene bunun yanlış olduğunu. Bilmem kaç yıl önce birisi Kuran-ı Kerimi değiştirmiş varsay.

Değiştirilmiş olsaydı Allaha itaat edin ona inanın diye değiştirilmezdi.. şahsi kişiler tarafından değiştirilseydi günümüz ölümlü bir insan uydurur budur yaratıcı derdi Ne dediğinin farkında değilsin.. Düşünsene bi eline töbe töbe kuranı kerimi veriyorlar ve diyorlar ki değiştir bunu kendi düşüncelerimizi insanların dini duygularına yerleştirelim sen Allaha inanın ona yalvarın falanmı yazardın yoksa bana inanın ben töbe töbe tanrıyım mı yazardın... Yapma hocam değiştirilmiş olsaydı Allahu tealaya inanın diye birşey yazılıp çizilmezdi..

🥒
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

bir pc yi ,arabayı üreten firma buna ait bir kullanma kataloğu hazırlar. aksini kullanırsan bozulur. insanoğlunun kataloğuda kutsal kitaplardır. aksini kullandığında sağlıksız bir insan ve toplum meydana gelir.

-zina yaptık diyelim.  bu kendi kardeşimiz olsa ne yapardık diye düşünün. ve toplumun anası babası belli olmayan insanlarla dolduğunu düşünün

-abdest al diyor. bu bir temizliktir. ağız ve burun özellikle her türlü virüsün mikrobun sevdiği yerler.

-namaz kıl diyor. günde 40 kez eğilerek beyne kan basıncı ile yıkama yapıyorsun . bunlar sadece birkaçı

-zekat ver diyor. malının vergisini vermekle fakirler ihya edilip sosyal adalet ve huzur temini yapılıyor.

-öldürmeyin diyor . kendi yakınımızı birisi vursa ne yapardık?

-anneye babaya üf bile demeyin diyor. ileride çoğunuzun çocuğu olacak ve kendi anamıza babamıza yaptığımız eziyetlerin, çocuklarımızın bize yaptığını düşünün.

- oruç tutun diyor.  sıhhat bulun diyor. her gün ye babam ye . sonuçta obez ve toplum ve şeker hastalığı vs...

-dedikodu ve iftira yapmayın diyor. en yakın arkadaşınızın sizin hakkınızda ileri geri konuştuğunu gizli kameraya alındığını düşünün. size vay a.q. evladı şerefsiz diyor. ne yapardınız? 

-hakedilemeyen çalışılmadan alınan paraları yasaklıyor. herkes çalışmadan parası olsa kimse çalışmasa ne olur bir düşünün. faiz , kumar vs.. 

Allah ın bizim ibadetimize ve inanmasına ihtiyacı yoktur. kurallara uyan sağlık ve sağlıklı toplum olur. yani bizim ihtiyacımız var. bize 100 c akıl verdiyse 1000 c işi de aklımız almaz tıkanırız. mesela , uzayın sonu nedir ?  kim anlatabilir yada sonsuz uzayı. 

imtihan yapılmadan kimse bir yere girebiliyormu?   lise mezunu kaymakam olmak mümkünmü?  bu nedenle imtihandayız . kazananlar ,çok kazananlar .......nnn kazananlar , kaybedenler ,çok kaybedenler .......n kaybedenler olacaktır.

geroge bush  binlerce ıraklıyı katlettirdi ., biz bir adam vurduysak misal, bizden farklı dehşet bir ceza alması lazım.

evinde 60 yıl beslediğin bir misafirin en son sen kimsin lan hassie  ordan dese nasıl ağrımıza gider kızarız hatta gebertesemiz gelir. aynen öyle.

Temel adalettir .
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek
    Allah'a inanıyorum ama din saçma geliyor demiş bi kaç kişi Din Rabbimizin bize koyduğu hayatımızı tamamen olumlu yönde etkileyen kurallardır.Bizim iyiliğimiz içindir.Kuran-ı Kerim'e göre yaşarsan hem dünya hemde ahiret hayatın mutlu geçer,ben hoca veya aşırı bilgili birisi değilim ama duyduklarımı aktarıyorum.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mirza Efe
    _Dert_
    _Dert_'s avatar
    Erkek
    4Senarist bunu yazdı:

Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal traşı olmak için berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar.Değişik konular üzerinde konuştular. Birden Allah ile ilgili konu açıldı...

Berber: " Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah’ın varlığına inanmıyorum."

Adam: " Peki neden böyle diyorsun?"

Berber: " Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın. Lütfen bana söyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimseye acı çektirmez, birbirini üzmezdi.Allah olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum..."

Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi. Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü.Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki traş olmayalı uzun süre geçmişti. Adam berberin dükkanına geri döndü.  

Adam: " Biliyor musun ne var, bence berber diye birşey yok"

Berber: " Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim."

Adam: " Hayır, yok. çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı."

Berber: " Hımmm... Berber diye birşey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?" 

Beğendim..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozsar07
    ozsar07's avatar
    Erkek

Ulu bir dine davet ederken, konu Allah iken küfür ve hakaret içeren yorumlar yapan dini bütün arkadaşlar Edep yahu...

Bizde cennet var siz de o da yokeziksiniz siz tarzı bir yaklaşım nasıl bir mantıkdır ?

Allah' a inandığınızı iman ettiğinizi zaten Mevlam biliyor neden bağırara bağıra ilan etme derdindesiniz ?

Kim için, kime karşı reklam çabasındasınız?

Kimin ne kadar iman sahibi olduğunu tartmak ne size ne de başka bir aciz kula düşmez...

Verdiğiniz komik ve mesnetsiz örneklerle yarardan çok zararınız var.

Peygamber diyen adama o yok ama Evliya var diyen boşboğazlara adam demez mi getir şu evliyayı da iki laflayalım diye...

Töbe töbe töbe töbe tö

önce ki mesajımda da dediğim gibi;

TANRI BİLE KONUŞMAZKEN KENDİ HAKKINDA, İNSANCIKLAR NE ÇOK KONUŞUR TANRI HAKKINDA...

Ne deli ne kör Ne sağır ne de sayrı Mutluyum kısacası Ve hiçbir şey istediğim yok Senden felek Ama yine de Ucuz olsun ekmek Ve pahalı olsun insan hayati.
Toplam Hit: 53525 Toplam Mesaj: 414