folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

AMpul bunu yazdı:
    -----------------------------

Bir diğer mesele, allah, biz insancıkları yarattı, koydu dünyaya, geleceğimizi çok iyi biliyor, mesela benim dünyaya gelip şuanda bu yazıları yazacağımı biliyordu, bunun sebebi de zaten odur zira ben onun eseriyim, beni o yarattı, geçmişimi geleceğimi çok iyi biliyor. NEDEN DÜNYADAYIM.

Eğer amaç 70 yıl dünyada ne yaptığımıza göre bizi sonsuz cennet ya da cehenneme atmaksa, yükle hafızamıza dünyada tüm yapacaklarımız yapmışız gibi, direkt at cennete yada cehenneme, dünyaya yollamanın amacı nedir ozaman? Hani ne yapacağımız kestirilemese bakalım ne olacak diye yaratıp dünyaya atarsın, ama zaten ne olacağını çok iyi biliyorsun, ne heyecanı var?

din konusunda ahkam kesicek bilgi/rütbe vs kendimde görmüyorum ama benimde cevap aradığım şeyler oldu hep herkes gibi.
    yazdıklarının hepsini okudum, ama özellikle alıntı yaptığım kısımdaki yere cevap verebilirim diye düşünüyorum. Bende çok düşünmüştüm bu şekilde,  madem öyle niye varız diye.

şöyle düşünelim, dünnyaya hiç getirilmedik, cirek cennet/cehennem ayrımı yapıldı, herkes bölündü direk gidildi gidilecek yere.. İyi güzel.. Dünya diye bi kavramın hiç olmadığını varsayıyoruz, yani diğer tarafa gittiğimizde hatırladığımız bi dünya yok. bilincimiz direk orada başlıyo. göznü dünya da değil orada açıyosun yani bi nevi.. peki ona da eyvallah..
    bi değişkenimizi daha atayalım, varsayalım ki ben cehenneme gidenler arasındayım..

Amma velakin, şahsen ben gözümü açtığım gibi cehennemde olsam direk ceza çekiyo olsam, sorarım niye böyle diye.Seni bilmem ama ben nedenini bilmediğim bi şekilde neden yandığımı bile bilmeden yanıyosam itiraz ederim, niye yanıyorum ki ben? yani ne yapmış olabilirim ki beni buraya attınız? 
    Sen olsan - ki dünya da neden olduğunu bile sorguluyosun - cehennemde gözünü açsan sorgulamaz mısın neden yanıyorum arkadaş ben diye? Niye ali ahmet mehmet yamıyo yatıyo da ben burada yanıyorum sebebini söyleyin demez misin? Ben derim valla.. Ki bence sen de dersin.. Heh işte tam bu noktada dünyanın işlevi olaya girebilir.

-Ben niye yanıyorum burada şimdi? sorusuna -çünkü sen kötüydün diye cevap aldığıda inanmayacağın için burada olabiliriz.

Bu dünya da yaptıklarımızdan sonra diğer tarafta yanıyorsak, en azından niye yanıyorum ben diye sormayalım diyedir :)

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juliet
    Juliet's avatar
    Erkek
    dreampark87 bunu yazdı:

dinler çok akıllıca kurulmuş sistemler 1500 yıldır insanlar hala allah a inanıyorlar

tebrik ediyorum seni çok akıllıca kurulmuş bu sistemleri sen daha cok akıllıca davranarak aykırı davrandın. Ve Allah a inanmadın. başka hangi sistemleri aştın ?

011100110110000101111010011000010110111000101110011000010111011001101001
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sergen
    Sergen's avatar
    Erkek

En koyu ateistin bile içinde zerreyi miskal kadar bile olsa inanç vardır çünkü Allah bunu insanın hamuruna katmıştır belkide o küçücük ışık kurtuluşun olacak dediğin gibi dürüst bir insansan ama kaldıki bu güzel dini gerekleriyle yaşamak paha biçilemez bir huzur ve tabi ki bahsettiğin gibi sonsuz mutluluk yani cennet.

Hayat Bir Savaşsa Tek Silahın Aklın Ve İnancındır...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek
    Eğer amaç 70 yıl dünyada ne yaptığımıza göre bizi sonsuz cennet ya da cehenneme atmaksa, yükle hafızamıza dünyada tüm yapacaklarımız yapmışız gibi, direkt at cennete yada cehenneme, dünyaya yollamanın amacı nedir ozaman? Hani ne yapacağımız kestirilemese bakalım ne olacak diye yaratıp dünyaya atarsın, ama zaten ne olacağını çok iyi biliyorsun, ne heyecanı var ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Demişsin Cübbeli Ahmet Hoca'nın aynı soruya cevabı var. Rabbimiz nasıl olsa olacakları biliyor niye bizi dünyaya yolluyor? Cevap:Biliyor ama Ahirette kötülük işleyeceğini bildiği kişiyi cehenneme yollayınca o kişi diyecek ki Rabbim belki yapmazdım ? niye beni denemedin ? niye şans vermedin? Allahü teâlâ bizlere irade vermiş o bizim yapacaklarımızı sadece biliyor iyi veya kötü olmak iman edip etmemek bizim elimizde.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sir
    sir's avatar
    Erkek

kendinle çelişmişsin, bi yerde diyorsun ki madem benim ne yapcağım kesin yüklenmiş cennet cehenneme gitmiceğimde belli bunları düşünüp düşünmiyeceğimde belli...........................

sonra demişsin ki, ben böyle düşünüyorum.

olay şurda senin özgür iraden var ve özgür iradenle neleri seçebilceğin sana kalmış, Allah sana şunu yap deyip yapmıyorsun, sen kafana göre düşündüğüne göre yaşıyorsun Allah onları biliyor. bilmem anlatabildim mi?.

sonra, sen diyorsun ki ben iyi bir insanım yardımseverim yanmayı hakedicek ne yaptım ? çok basit Allah'ın varlığını inkar ettin.

sonra demişsin, ateistler hep yaradı dünyaya, din kilise dini kullananlar geriletti..peki sen ne yaptın ? tutupta milyarlarca insan arasından çıkan sınırlı insanın arkasına sığınma. bir de sonuçta onlar ortaya bir şey attılar bilim diyede bunu ispatladılar. enerji yoktan varedilemez bla bla bla sonuçta insan beyninden çıkmadımı bu düşünce ? bir gün 24 saattir dünyanın kendi etrafında dönüşü tamamlanınca bla bla bla... düşün bakalım zaman kavramı neye göre var ? yada kilogram dünyanın çekimiyle alakalı birşey değil mi. sonuçta bunlar yer mekan belli şeyler dahilinde ortaya atılmış fikirler. tabi senin gibi inanmayanlar evet bu doğru bu güzel dediler kabul edildi.

evren olayına gelince gene aynı mantık, enerji yoktan var edilemez tamam. ama ola ki biri yapabiliyor.

sen Allah'la kendini bir mi tutuyorsun da sen var edemiyosun diye O'da edemesin ? sonra mucize beklersin... hayır mucizeyi görsen bu sefer , "ip var ip" de dersin.

vaad edilen cennet cehennem başka şey. kimisi gelir oh huriler saraylar niahahahha diye cennet ister, kimiside Allah emretti yapmalıyım diye uğraşır.

Din sana düşünme demiyor. ibn-i sinayı bil, mimarlık diyorsan mimar sinanı bil. bende bu ikisinin arkasına mı sığınayım aha bunlar yapmş ateistler yapamamış diye.

ha birde foruma konu açıp milletin kafasını bulandırma amacıyla açmadıysan cidden merak ediorsan, gel pm e yardımcı olayım düzeyli tartışmaya her türlü varım. ama yok ben konumu açarım millet birbirine küfür etsin ortalık karışsın diyorsan bilemem.

Aman, kendini asmış yüz kiloluk bir zenci, Üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten; Ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci? Hem dersini bilmiyor, hem de şişman herkesten. İyi nişan alırdı kendini asan zenci, Bira içmez ağlardı, babası değirmenci, Sizden iyi olmasın, boşanmada birinci... Çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek
    kardeşim bence kimse burda peygamber değil ama ben sana elimden geldiği kadarını anlatayım ...dünyada herşey bi düzen içine bir amaca yönelik yaratılmıştır... bu muhakkat... öbür dünya kavramı apayrı bi kavram .. şu anda çoğu dinde cennet cehennem kavramı mevcuttur inanan insanlar içinki zaten gidince göreceğiz kardeşim... ve şunu söyleyeyim yazını ince eleyip sık dokumadım ama eğer derdin ateis olmaksa ve islama yönelmek istiyorsan islam seni sorgusuz sualsiz kabul eden en son ve hakiki dindir... islamda kul hakkı vardır onların dışın her türlü günah tövbe ile bağışlanabilir hatta işlediğin tüm günahlar sevap olarak sana geri dönebilir ... tamamen senin gönlünden geçen aklında ne varsa onunla ilgilidir... geçenlerde izlediğim bir videoyu anlatayım.. orada abimiz diyorki inek bu dünyaya ne için geldik deek... aç dolabı et benden süt benden ayakkabındaki deri benden der sucuk salam hepsi benden ... peki sen neden geldin dese ne dersin ? ... gibi eğer inanmak istersen islamda cevap çok ama inkar etmek istersen inan çıkmaza girersin ki islamda zaten zorlama yoktur... eğer Allah tan mucize beklersen ben skul olarak sana bi kaç mucize göstereyim sen Allah tan mucize bekleme kuran ı aç oku zaten bundan önce nice mucizeler gösterilmiş ama sonradan insan oğlu yine sapmıştır... sen kararını ver mucizeye gerek yok ... en basitinden insan vücudunu ve fonksiyonlarını araştır.... kimya ve fen ilmidekilere göz at yeter ... http://www.youtube.com/watch?v=uVn8clrzEc8 açıklayamazsın kardeşim ki zaten Allah kendi söylemiş kıyamet gününe kadar cezayı erteleyendir öyleki... küfür etsen inkar etsen hatta en umulmadık işlerde yapsan kıyamete kadar bekleyendir... umulurki imanla ölüp kutulanlardan oluruz... bildiğim elimden gelen bu umarım faidesi olur .. belki konu bununla alakalı bile değildir ama en azından kumaya değer diyorum . Selamete :D

Hayırlısı...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

CEVABI OKU HACI HUZURA KAVUŞ:

1. madem kimseye bir zaraın yok iyi birisin insanlara iyilik yapacak bedeni aklı sana allah verdi neden inamıyorsun

2. bütün evreni seni çevreni yediklerini mutlaki bir güç yarattı neden inanmak istemiyrsun

3. sorun inanıp inanmamak değil yaratıcının farkında olman eğer farkındaysan mutlakaki şüphesiz zaten inanırsın anlarsın

4. ALLAHIN YASAK VE BUYURLARINA UYMADIĞIN İÇİN YANMA İHTİMALİN VAR PEKİ NEDEN ?

CEVAP: ALLAH SANA DEMİŞKİ EVLENMEDEN SEX YAPMA ZİNA YAPMA KARIYA GİTME NEDEN DEMİŞ SANKİ SENİN SİKİŞMEN TÖBE ALLAHN ÇOKTA UMRUNDA

AMA NEDEN DEMİŞ? ÇÜNKÜ: HERŞEY SENİN SAĞLIĞIN İÇİN 

EĞER FARKETTİYSEN DİNİMİZDE YAZILAN BÜTÜN HERŞEY BİZİM SAĞLIK VE MUTLULUĞUMUZ İÇİN

EN UFAK BİR ÇELİŞKİ BULAMAZSIN DİNİMZDE (ALLAH KELİMESNİNİ SÖYLEMEK BİLE GIRTLAĞA ÇOK İYİ GELİYOR)

İŞTE BİZ SAĞLIK VE MUTLULUĞUMUZ İÇİN ŞÜPHESİZ OLDUĞUMUZ İÇİN İNANIYORUZ

MÜSLÜMANLIĞI YAŞAYIP ONUN DEKİKLERİNİ YAPIP GERİ DÖNEN BİR İNSAN BEN DAHA GÖRMEDİM

İSLAMA GEL HAYATINI YAŞA

İSLAMI SEVİYORUZ İYİ MÜSLÜMANIZ ELHAMDULİLLAH

NOT : VERDİĞİM NUMARALANDIRMALAR SADECE MADDE DİR SORULARIN BİZZAT CEVABI DEĞİLDİR

BONUS : islamın yayılması için belki dinlersin rahatlarsın

http://www.youtube.com/watch?v=kCo5z-ccH14

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flickR
    flickR's avatar
    Erkek
    Bir an senin tarafına geçip seni anlamaya çalıştım.Doğru söylüyorsun.seni anlayabiliyorum.herşeyin bir kanıtını delilini istiyorsun. bir şeye öylece körü körüne inanmak istemiyorsun.aslında kanıt gözle görülebilir.big bang diyorsun. hadi diyelim senin dediğin gibi oldu. bi enerji açığa çıkıp patlama oldu yıldızlar oluştu güneş sonra dünya ay vs vs. peki bunların böyle bi patlama sonucunda süper bir denge ve ahenk halinde olmasının bir tesadüf olabileceğine inanmıyorum. hadi diyelim oda oldu patlamalar oldu gezegenler oluştu dengelendi falan . peki biz neyin patlamasından ortaya çıktık.böylesine mükemmel bir vücut. hiç bi insanın bi hücresini dahi yapamıyacağı vücud taşların kayaların toprakların çarpışması sonucu mu ortaya çıktı?. bunu geçtik bütün varlıklardan bizi ayıran şu akıl nerden geldi.akıl senin nerende onu söyleyebilir misin bana.Beyinde derler ama değil. o beyin hayvanlardada var.çok geniş konu. insan düşünerek görerek bazı şeylerin tesadüfen olmayacağını görebiliyor. dini bi kenara bırakarak söyledim bunları. dine gelelim. ben çok şükür müslümanım Allaha imanım var en azından."Kalbinde bir nebze imanı olan muhakkak cennete girecektir".Diyelim ben işte müslümanlığın emirlerine uyup yasaklarından kaçan biriyim.ama ölüyoz falan sonra bakıyoruz ki olay öyle değilmiş. bi hiçlik varmış misal.şimdi benim kaybettiğim birşey oldu mu ? ya tam tersiyse senin kaybediceğin şeyler ne olur ? ya ahiret varsa ya cennet cehennem varsa gerçekten ya herkes orda ebedi bir şekilde yaşayacaksa.ya herşey kurandaki gibiyse buna dayanabilir misin?.Sadece Allaha iman edip kaybetçek birşeyin yokken niye bu riske giresinki.Ki olayın içine girdiğinde herşeyin çok daha farklı olduğunu anlayacaksın.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

Hocam düşüncelerin çok güzel keşke herkes senin gibi sorgulasa, ama ben senin çok da inanacağını düşünmüyorum yazından onu anlayabildim,, 

Ama şunu da anlıyorum ateistim demene rağmen Allah cc. den korkuyorsun..

Onun var olduğunu sana neyle özetleyebilirim diye düşünmeyeceim, Hiç okudunmu bilmiyorum ama sana önermim şu,

Git bi adet kuran tercümesi al yanında da bi tane tefsir kitabı al,, 

İnan bana bütün sorularının cevaplarını Sadece ama sadece kuran ın içerisinde bulacaksın, 

Sana başımdan geçen bir olayı anlatayım, Bbabmala brilikte yaşadık babam imamdır çok hoş bi yerde ve seviye olarak diğer imamlardan üstündür yani kıdemli diyelim, bu yüzden birçok arkadalı var ve bazı konulard abilgisi çok, neyse geleyim olaya, Bi arkadalı babamın Aynı senin gibi düşünüyordu ve çoğu zaman da bu düşünceleri onu tamamıyle inkar a sürüklüyordu, Hani mucize dedin ya, İşte galiba o da öyle birşeyler bekliyordu.. Ve birgün aradan uzun zaman geçti onu görmeyeli babam adamın fena derece de ilim sahibi olduğunu gördü yani çok değişmişti namaza başlamış yumuşacık bi insan olmuş, babamla oturduk bi restoranda adam da geldi anlatmaya başladı aynen,,

Hocam, ben bi yere gittim ve gittiğim yerde kuran meali gördüm , o ana kadar hala düşüncelerim ters işliyordu. Ve merak ettim bu kitabın içinde neler var diye, ve rast gele bi sayfasını açtım okumaya başladım, okuduğum anda düşündüğüm şeylerin aklımdaki bazı soruların cevabı o açtığım sayfa da gözümün önündeydi, o anda sanki başımdan sular dökülmeye başladı ve kitabı birkaç satır okuduktan sonra kapattım ve korkuyla bıraktım. aklımdan geçen bütün sorularn cevabı sanki orada duruyormuş gibi beni tekrardan kitaba bakmaya sürükledi bu düşüncelerim (gibi bişey demişti sanırsam burasından emin değilim) neyse adam ktabı tekrar açıyo ve yine rastgele açmasına rağmen yine aklındaki birçok soruya cevap niteliğinde ki ayetlerle karşılaşıuyor.. sonrası belli işte adam kararını veriyor.. 

bu olay tamamıyle gerçektir adamı ben bilirim babam bilri adam anlatırken tüylerim diken diken olmuştu yani ben inanmazdım o adamın bu şekilde döneceğini ama işte,, Allah yazınca herşey olacağına varıyor,, Sana da diyeceğim budur ki Bizlere hiç soru sorma, Normal roman okurmuş gibi kuran mealini aç ve okumaya başla biraz zorlanabilrirsin ama bütün sorularına cevap alabilirsin,, mesela en basitinden aklıma gelen bir örnek var, ayette biz insanı parmak uçlarına kadar ahirette geri dirilteceğiz tarzında bir ayet vardı, bu kitap bilmem kaç yüzyıl önce inen bi kitap farkındasın, orada bahs geçen parmak ucu insanın parmak izidir,  bu bile çok büyük bi mucizedir görmesini bilen için..

Saygılar..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

içimde zerre kadar tanrıya, dine, yaratılışa yada inanmaya dair hiçbir şey yok. ben bundan bir şey kaybetmedim hocam bugüne kadar. iddaa oynadığımda tutturdum, yolda giderken ayağım takıldığı için düştüm kafamı yardım.. olaylara pozitif açıdan, yani bilimsel bakış açısıyla bakma gereği duydum ve bunu yaptım. dünyanın kitabını okudum. tanrının ve dinin gerekliliğini sorgulayandan kuran'ın mealine, evrim-big bang-ilkel çorba gibi bilimsel deneyimlerden incil çevirilerine.. olayların bilimsel temellendirilmelerine indim. harun yahya'cıların bilimini değil de, richard dawkinslerin, darwinlerin, stephen hawkinglerin bilimiyle ilgilendim. ömer çelakıl'ın çözdüğü kuran şifreleri yerine, ortak ataların dna dizilimimizle %98 tutarlı olduğu şifrelerini ciddiye aldım. en azından üstüme düşeni yaptım. sorguladım.. :) 

ve son olarak hocam sana ayet gibi bir söz..

"Birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim." Thomas Huxley

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
Toplam Hit: 53437 Toplam Mesaj: 414