folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

persian bunu yazdı:
    -----------------------------

Benim anlamadığım birşey var. Varsayalım ki Haşa Allah yok öldün ne olacağını bilmiyorsun.Peki ya varsa ? Allahın varlığına inanırsan hiç olmazsa umutların olur. Bu yazıyı ataeist olan arkadaşlar için yazdım.

Yoksa Allahın varlığına inanmak için milyonlarca şey var saymakla bitmez. Hiç olmazsa peygamberler tarihi kitabını okusa insan yine inanır. En basitinden bu kadar tesadüfü yaşıyamaz insanlar. Telefonların çalışma mantıığı bile, yok kömür tozlarının bilmem ne etkisiyle vs.vs. aklın alabiliyor mu ? Kaç km uzaktan iletişim kuruyoruz herşeyi insanlar yapıyor peki insanları yaratan kimse olmadığna niye inanmıyorsunuz.Kendi kendine siz hiç bir hayvan türediğini,insanlar böcek yaratabildiğini sıfırdan gördünüz mü ? hiç birşeye inanmayanlar kendilerine nasıl inanıolar anlamıorm nefes alıyorsun,düşünüyorsun vs.vs.

İnsan olduğunada inanma o zamn,öldür kendini allah yoksa,yaratan yoksa birisi tarlaya eker seni yeniden yetişirsin belki.

Ayrıca tanrılar var diyorsunuz o zamanlardaki yaban devri insanları bile kendilerini birisinin yarattığını düşünerek güneşe inanmışlar. Sonra peygamerberlimiz gönderilmiş,kutsal kitaplar indirilmiş ve en son olarak Hz Muhammed Kuran-ı Kerim herşey tesadüfse bu kitaptaki bilgileri kim yazdı o zaman çok kolaysa bir dinde siz yapın o zaman. Neyse herşeyi anlarım ama dinsizliği anlamam. Öküze inan yinede seni YARATAN BİRİSİ OLDUĞUNU DÜŞÜN.

1) ciddi olarak cevap ver peki ya sen hiç düşündn mü ya yanılıyorsan? ya hristiyanlık doğruysa? ya hinduizm doğruysa? dünyada 10.000den fazla din olduğu tahmin ediliyor. mezhepler de var tabi. birçok mezhebe göre bir diğer mezhep bile sapmıştır ve cehennemliktir.

sen gerçekten böyle düşünüp hangi dini enine boyuna araştırdın?

bunu niye sordum? samimiyetsizliğini göstermek için sordum.

2) basettiğin saçmalık, pascal sorusu olarak geçiyor. ve baştan aşağı yanlış. çünkü eğer bu ihtimalle inanırsan samimi olman imkansızdır ve samimiyet imanda ilk şarttır. yani yine cehennemliksin geçersiz bi imanla.

3) hiç düşündün mü bu adamlar sonsuza kadar yanma ihtimalleri olduğunu bile bile nasıl böyle bişey yapar?

heh bunu düşünüp empati kurarsan aslında bizim yanmayacağımızdan emin olduğumuzu anlarsın. burada şaşırır ve nasıl emin olduğumuzu sorarsan (imanlı biri için çok zordur bunu sorup cevap aramak) çok ciddi kanıtlara, din ile ilgili ise çok ciddi yalanlara ve yanlışlara ulaşırsın.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fregarlo
    Fregarlo's avatar
    Erkek

AMpul bunu yazdı:

Soru: Şimdi ben ateist olduğum için, eğer şimdi ölürsem cehenneme gidicem, soruyorum müslüman arkadaşlara, şu 23 yıllık hayatım boyunca, sonsuza kadar hayal bile edilemeyecek kadar kızgın bir ateşte yanmayı hakedecek ne yaptım.

Sonsuz demek bir zaman birimi bile değil, yani gelecek yok, beklediğin birşey yok, ölüp kurtulmak yok, sadece sonsuz, hep öyle olacak, yani hep yanıcam o ateşte. Sebep: dünyadaki o 23 yılımda allah'ı inkar ettim.(sonsuzluğun yanındaki komikliğine dikkat)

Soruyorum size, ben bunu hakedecek birşey yapmış olabilir miyim? kim hakedebilir böyle bir vahşeti. Hadi bunu kabul ettik, ancak bunu yapan allah, bize rahman ve rahim (esirgeyen ve bağışlayan) olduğunu iddaa ediyor? bunun ne gibi bir izahı olabilir.

Cevap: Hiçkimse suçsuz günahsız cehenneme atılmaz merak etme. Ancak bile bile inkar edenler suçludurlar.Elbette ki adaletin yaratıcısı en mükemmel şekilde hüküm verir.

Gelelim inanma meselesine, neden inanmak zorundayız? Eğer allah gerçekten ibadet etmemizi istiyorsa, kendi suretini, gök yüzünde bir kere gösterip bir iki mucize göstermesi yeterli, eminin bütün insanlık inanmaya başlar, ancak ortada inanmamızı gerektirecek hiç bir şey yok iken, neden inanmak zorunda olalım. Kaldı ki onlarca tanrı var ve hepsi evreni yarattığını idda ediyor, hepsi inanmayanlar için cehennem iddaa ediyor, cennete gitmek için zar mı atmalıyız?

Cevap: İnanmak zorunda değilsin.Bu dünya imtihan dünyasıdır.İyi ile kötünün belli olduğu yerdir.İnanmaya niyeti olan için sayısız deliller var.

Onlarca ilah varsa nerdeler? Allah'tan başka gerçek ilah yoktur.

Bir diğer mesele, allah, biz insancıkları yarattı, koydu dünyaya, geleceğimizi çok iyi biliyor, mesela benim dünyaya gelip şuanda bu yazıları yazacağımı biliyordu, bunun sebebi de zaten odur zira ben onun eseriyim, beni o yarattı, geçmişimi geleceğimi çok iyi biliyor. NEDEN DÜNYADAYIM.

Cevap: Deneme amacıyla dünyadasın.

Gelelim ölüm meselesine, ben 1988 de doğdum, ben doğmadan önce milyarlarca yıldır dünya ve evren vardı, bu durumda ben bir hiçliktim, kesinlikle benden önce var olan evreni hatırlamıyorum. Peki öldükten sonra, hakkında hiç birşey bilmediğim, hiç bir tutarlı kanıt olmayan hayali yerlere gideceğime mi inanmak daha gerçekçi yoksa doğmadan önce neredeysem oraya gideceğim mi daha mantıklı ( yani hiç biryere)

Bu düşünce sizi çok korkutuyor olabilir ancak doğru, tüm dinlerden soyutlayıp kendinizi bir an düşünün, doğmadan önce neredeydiniz, öldükten sonra nerede olacaksınız.

Cevap: İşte bu yüzden peygamberler ve kitaplar insanlığa rehber olarak gönderildi.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Madem ki sorgulamamamız, inanmamız isteniyor, peki , bizden 1500 yıl önce doğan insanların ayrıcalığı neydi? onlar inansın diye allah peygamber yolladı, mucizeler göstertti, neden bize hiç kimse birşey göstermiyor inanalım diye, ve inanmamız bekleniyor, bizim suçumuz ney? Belki bir peygamber gelse bana mucize gösterse ben de inanıcam ve sonsuz ateşten kurtulucam?

Cevap: İşte peygamberin getirdiği mucize Kur'an meydanda açıp okudun mu?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

Fregarlo bunu yazdı:

...

Senin cevap vermen gereksiz olmuş, zira biz tanrının varlığını yada yokluğunu tartışıyoruz, sen olaya direkt tanrının varlığını bilimsel bir gerçek gibi görerek başlamış ve beni suçlu ilan etmişsin. bunu geçtik.

İnsan vücudunun 6 ayda bir yenilendiği gibi bir saçmalığı nerden duydun çoooooook merak ediyorum. böyle salakça birşey mi olur, tabiki bilgiler moleküllerde tutuluyor ruhta mı tutulacaktı. Madem 6 ayda bir vücudumuz yenileniyor, kanser hastalarının kanseride max 6 ay sonra yok olmalı değil mi?

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
Toplam Hit: 53588 Toplam Mesaj: 414