Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------
Ben okudum, hiç mucize falan görmedim. Hatta sıkıldım okurken ama başlamışken bitireyim diye dayandım.
-----------------------------Sorun orda hocam zaten mucize görmek için bakarsan mucize görürsün , düz okursan bir şey göremezsin.Sen kendini şartlarsan bu kitapta envai çeşit mucizeler var diye her okuduğun mucize gibi gelmeye başlar zaten :) objektiflik meselesi.
-
n5883 bunu yazdı:
ilk öncelikle tüm sorularana cevap vereceğine söz veriyorum.
Şimdilik şu son soruna,cevap vereyim.
"Son olarak şunu söylemek istiyorum. Madem ki sorgulamamamız, inanmamız isteniyor, peki , bizden 1500 yıl önce doğan insanların ayrıcalığı neydi? onlar inansın diye allah peygamber yolladı, mucizeler göstertti, neden bize hiç kimse birşey göstermiyor inanalım diye, ve inanmamız bekleniyor, bizim suçumuz ney? Belki bir peygamber gelse bana mucize gösterse ben de inanıcam ve sonsuz ateşten kurtulucam?"
Peygamber efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v) Bir sözünde demiştirki "Benim ümmetim öyle güzel ümmetki beni görmeden tanımadan bana ibadet ediyorlar"
Allah,dünyaya bir süre verdi,kıyamete kadarda o sürede yaşayacağız,ve allah yer gün ataistlerin,putperestlerin her gün artacağını biliyor,ve bunun yerine peygamber yollamak yerine zat yolluyor 100 yılda bir,anlatsın öğretsin göstersin doğru yola dönzersin diye.İllaki inanmak icin bir mucizemi bekliyorsun ?
Peki o zaman birşeye inanacaksan ve onu çok görmek istiyorsan,bana rüzgarı göster ben rüzgarın estiğini hissediyorum ama göremiyorum buna nasıl inanacam ? nede olsa görmedim sonucta diyeceğim bu.Diğer sorularınada cevap vereceğim inşallah.
CEVAP 2: "Şimdi ben ateist olduğum için, eğer şimdi ölürsem cehenneme gidicem, soruyorum müslüman arkadaşlara, şu 23 yıllık hayatım boyunca, sonsuza kadar hayal bile edilemeyecek kadar kızgın bir ateşte yanmayı hakedecek ne yaptım."
Sonsuza kadar bir ateşte yanmayacaksın,yaptığın cezaların boyu kadar yanacak ve sonra cennete alınacaksın.Doğuştan müslüman olmayanlar ve allaha tam anlamıyla silmiş olanlar cehennemde yanacaktır şeytanlarla beraber
CEVAP 3: "Bir diğer mesele, allah, biz insancıkları yarattı, koydu dünyaya, geleceğimizi çok iyi biliyor, mesela benim dünyaya gelip şuanda bu yazıları yazacağımı biliyordu, bunun sebebi de zaten odur zira ben onun eseriyim, beni o yarattı, geçmişimi geleceğimi çok iyi biliyor. NEDEN DÜNYADAYIM."
Allah seni yarattığında kaderinide çizdi fakat aklın yerinde ? Düşünebiliyorsun her hangi bir rahatsızlığın yok ölüm zamanın hariç herşeyi değiştire bilirsin allah bu yazıları yazacağını biliyordu ama sen fikir sahibisin istersen yazma allah bunu sana sunmuş hayatına yön veren sensin şimdi ataistsin,allah senin müslüman olacağını biliyor ama olmassanda bu senin belirleyeceğin iş allah kaderini düz bir çizgi olarak çekti ona şekil verecek olan sensin.
-----------------------------hoca sende iyice saçmalamışsın. Dünyaya o kadar katkısı olan adamlar var örneğin Louis Pasteu bu adam müslümanmıydı, hayır. Adam kuduza ver birçok hastalığa karşı ilaç buldu. Dünyada birçok insan onun sayesinde kurtuldu. Sizin Kuranınızda yazıyor ki. Bir insanı kurtaran tüm insanlığı kurtarmış gibidir. Bu adam Cehennemde yancak ne yaptı. Bunun gibi bir sürü örnek var daha.
-
dar görüşler dar düşünceler şuna kesin kanatim var inananlar inanmyanlara göre daha özgür... neden mi : söylüyorum bir defa allaha inanmakla bütün düşüncelerden sıyrılmış oluyorum bu neye benzer biliyomusun gemiye binmişsin yükü de yüklenmişsin bense gemiye binmişim gemi batarsa biliyorum yükde gidecek (yük=inanç vs) bunun yanında beim gelecek korkum yok yokluk diye birşey yok benim literatürümde ama sen heran yok olma düşüncesiyle karşı karşıyasın
düşün sonsuz yanmak mı yokluk mu? bunun cevabını verirsen büyük üstadsın ...
bunun yanında allahı, ve peygamber inancının gerekliliğini ortaya koyan binlerce yüzmilyonlarca delil var araştıran bilir üstelik mantık çerçevesinde araştır bulursun
herşeyden güzeli de inanç lı adam ufku açık adamdır ama inançsız inasan ufku batmıştır ileride bir kaç bişi daha yazarım istek olursa...
-
-
cumaya gidiyorum gelince cevaplaycam ... merak etme sorular çok saçma olsada çok mantıklı hale çeviririm inanmak istiyorsan zaten inanırsın ...
-
KrypT bunu yazdı:
Ben okudum, hiç mucize falan görmedim. Hatta sıkıldım okurken ama başlamışken bitireyim diye dayandım.
-----------------------------Okumak için okumuşsun sen.
-
prisoner bunu yazdı:
dar görüşler dar düşünceler şuna kesin kanatim var inananlar inanmyanlara göre daha özgür... neden mi : söylüyorum bir defa allaha inanmakla bütün düşüncelerden sıyrılmış oluyorum bu neye benzer biliyomusun gemiye binmişsin yükü de yüklenmişsin bense gemiye binmişim gemi batarsa biliyorum yükde gidecek (yük=inanç vs) bunun yanında beim gelecek korkum yok yokluk diye birşey yok benim literatürümde ama sen heran yok olma düşüncesiyle karşı karşıyasın
düşün sonsuz yanmak mı yokluk mu? bunun cevabını verirsen büyük üstadsın ...
bunun yanında allahı, ve peygamber inancının gerekliliğini ortaya koyan binlerce yüzmilyonlarca delil var araştıran bilir üstelik mantık çerçevesinde araştır bulursun
herşeyden güzeli de inanç lı adam ufku açık adamdır ama inançsız inasan ufku batmıştır ileride bir kaç bişi daha yazarım istek olursa...
-----------------------------En dar görüşlerden birisini sen yazmışsın be kardeşim. İnanan adam ve inanmayan adam iki farklı kalıp mı? Danone doldur ve dondur mu bu? İnananların ya da inanmayanların hepsi bir mi? Diyorsunki yük=inanç, e bende inanç yok, dolayısıyla yük yok. İkincisi senin gelecek korkun nasıl yok? Allah(c.c)'ye edilen dualar ev, araba, ekmek olarak mı dönüyor? Gelecekten kastın ölümden sonrasıysa da şu var, senin her zaman cehenneme düşme gibi bir ihtimalin var, benimse yok. Kaldıki yokolmak senin korkun. Ben yokolmaktan neden korkayımki? Nick'in bile "prisoner" hala neyden bahsediyorsun?
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Her şeye de bir cevabınız var ya, İlkokul öğretmeni gibisiniz.
-
Lostgun bunu yazdı:
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Okumak için okumuşsun sen.
-----------------------------sen hiç düşünmeden inanmak için okumuşsun bir de farklı gözle bakabilenleri küçümsüyosun
-
Abi siz inanmak için inanıyorsunuz. Yani cidden Kuranı okuyup ona saygı duyup doğru şeyler sölediği için değil. Dünyada bi tane gelişmiş müslüman ülkesi söyleyin. Bir tane insanlığa büyük yarar sağlamış bir müslüman söyleyin. Atatürk demeyin, onun müslüman olmadığını ispatlarım size.
-
Prometheus bunu yazdı:
şu videodaki sorulara da yanıt alabilir miyiz?
-----------------------------Tabi..
Fatih Kanuni Yavuz Ak Şemsettin Ahmet Yesevi Said Nursi Şeyh Şamil vs vs vs
Herkesin yorumunu düşüncesini bi yerde anlıyorumda ceddi tarih sayfalarından nida ederken fısıltı peşinde koşanları hiç anlayamıyorum hocam
Tamam biz anlamıyoruz düşünemiyoruz sorgulayamıyoruz okumuyoruz karşılaştıramıyoruz özürlüyüz kısaca ama madem pokemon seçer gibi adam seçiyoruz o videoyu hazırlayan arkadaştan dahamı gerizekalı benim yazdığım isimler ?
Allah hepimize hidayet versin ne diyeyim
İnkarcılar için yaşasın cehennem.