folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek

kulli irade ve cuz-i iradeyi arastir.

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

Bi aralar Zchan vardı onun da böyle düşünceleri vardı. tonlarca yazı yazılmıştı tahribatta. sen onun konularına göz gezdir istersen

ZzZzZzZ...!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

13  sayfanın hepsini okumyacagım ama sana sole bi ornek vereyim...

demissinki cennet ve cehennem var neden ben cehennemi hakedicek birsey yapmıs olabilirimki?

kardesim olay su sen yaratılmamıs olsan ve direk seni cehenneme atmıs olsalar sanırım bu haksızlık diyip isyan cıkarabilirdin. ve daha sonrada su soruyu yaradana sorabilirdin nerden bilebilirsinki ben yasasaydım bunu yapmıyacaktım diyebilirdin bu soruyla karsısına cıkma diye seni bu dunyada var etti ve var olmaya devam ediyoruz. cennet cehennem kavramı buna dayanarak gelir.

demissinki madem bukadar kudretli neden kendi cemalini gostermiyor ve insanları kendine inandırmaya razı etmiyor? 

sorunun cevabı aslında acık ve net cunku yaradanın oldugunu kucucuk bir yagmur damlasında dahi gorebilirsin dikkat edersen kac bin km yukardan bir su damlası dustugunde hız ve ivme almadan kafana dusuo ve seni oldurmuyor aslında net ve acık cevap ama illaki ben mecnun olupda gezip arıyacagım diorsan once mevlanayı okumaya basla gercekten cok guzel insanlık ogutleri var.

demissinki dinler neden var?

dinler olmasayadı suanda insanlıgın nekadar sacma sapan kaoslara dusebileceğini tahmin edebiliyormusun en basidinden dinin yasak kıldıgı ve ayıplanacak duzeye gelen seyler tamamen acık secik ve ortada yapılabilir seylere donusecekdi din bunları bir nebzede olsa ortadan kaldırıyor( ornek olarak insan oldurmenin gunah oldugunu bilen ve azıcık dine inanan insan bu eyleme kalkısamayacagı için bu bir onlemdir. vea dine inanan bir insanın kendini oldurme korkusunun olusmasıda dinden kaynaklanır. 

benden bukadar 3 soru cevapladım ins dogrudur.

delimiyim ben?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek

"Sebep: dünyadaki o 23 yılımda allah'ı inkar ettim." Cevabını kendin vermişsin hocam gayet iyi özetleyip halen sorguluyorsun. Sorgulama; boşlukta kalan insanların üretebileceği bir kavramdır.. Tanrının senaryosunda insanın uyması gereken kurallar bellidir. Neden-sonuç ilişkisini bir inanan ve inanmayan olarak senle öldükten sonra konuşma fırsatımız olursa değerlendiririz.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Dini ortaya çıkaranlar, insanları adeta köpek eğitir gibi eğitmeyi, hizzaya getirmeyi hedef almışlardır. Listenilen şeyleri yaparsan ödül vereceğini yapmassan ceza vereceğini söylemek.

(Bkz. http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0van_Pavlov  Pavlov'un Köpeği - Klasik Koşullandırma)

Din bir yönetim oyunu ve aracıdır, çoğu insan için hakikat gibi gözükürken yöneticiler için kullanışlı durumdadır.

Bu psikolojik oyunda insanların dünyada yapılan düzensizliklere, adaletsizliklere ve kötülüklere öldükten sonra hayali bir varlığın ceza vereceğine inandırılıp dünyadaki gerçek yaşamdan elini ayağını çektirilip emir kulu durumuna getirilmesi amaçlanmıştır ve çoğu insan üzerindede başarılmıştır.

Bunu başaran insanlar kendi kutsal köleleri üzerinden dünyadaki emellerini, zevklerini ve eğlencelerini birbir yerine getirirken bu köle sınıfını oluşturan zavallılar takımı trajikomik bir biçimde, öldükten sonra  muhteşem bir konfor, rahat , zenginlik ve sonsuzluk içerisinde yaşayacağını sanmaktadır.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    West
    West's avatar
    Erkek

23 yıl inanmayarak maneviyatsız yaşamış olman ve şu an bu soruları sorman bir arayış içinde olduğunun göstergesidir. Yemek yemeden su içmeden yaşayabilirsin ama bir manevi kudrete inanmadan yaşayamazsın. Dünyadaki hiçbir şey manevi hazzın yerini tutamaz.

Sonsuza dek yanmak olayı ancak Allah ın varlığına inandığın halde inkar etmekle olur. Buna şirk denir.

Allah esirgeyendir bağışlayandır. Allah ın bağışlamasıgazabından fazladır. Allah içinde en ufak inanç tanesini bulunan kullarına dahi affedici olacaktır. Buna inan

Cevapları verilmiş bir sınavın geçerliliği nasıl yoksa Allah ın kendi suretini göstermiş olduğu bir dünya hayatınında anlamı olmayacaktır. Asıl mesele aklını doğru bir şekilde kullanıp doğruya ulaşmandır.

Allah elbette bizim ne yapacağımızı iyi biliyor. Ama senin kaderini yaşaman ve bu şekilde bunu hesabını vermen gerekiyor. Senin adına karar verilse dense ki sen bu şekilde bir hayat sürecektin.. Sen yaşamadığın bir şeyin hesabını vermek istermiydin.

Allah dünyayı yarattığı günden son peygamber Hz. Muhammed a.s. mı gönderdiği zamana kadar binlerce peygamber ve nebi göndermiştir. Bir rehber insanlara yol göstersin diye.

Ölümden sonraki hayatı  görmedik bilmiyoruz. Ama Kuran da ölümden sonra bir hayatın olduğunu biliyoruz. Eğer ölen insanlar yaşayanlara bir mesaj gönderme hakkına sahip olsaydı söyleyecekleri şey heralde ibadet edin alnınızı secdeden kaldırmayın olurdu.

Bedenin çürüse de paramparçada olsa senin şu an dahi yaptıkların Kiramen katibin dediğimiz melekler tarafından kaydediliyor.  Ruhun ait olduğu yere gittikten sonra bedenin bir fonksiyonu yok. Ruh meselesi  metafizikle alakalı. Daha bunu açıklayacak bir beyin yok.

Dünya hayatında kanunlar olmasaydı insanlar birbirini doğrardı. Kanunlar bu dünya için nasıl bir caydırıcı unsur  ise diğer dünya içinde cennet cehennem bir caydırıcı unsurdur. Bu dünya içinde ahiret hayatı için de kural vazgeçilmezdir.

İnanmadığın halde içinde kötülük olmaması, iyiliğe meyilli olman her insanın yatadılış özelliği olan islam fıtratı üzerine yaratılmış olmandan kaynaklanıyor. Dünyanın neresinde doğarsan doğ yaşarsan yaşa ister istanbulda ister newyorta ister afrikanın ormanlarında .. sonuç değişmez. Yaratılışın doğruluk üzerinedir. Fıtratının gereğini yapıyorsun yani.

Dünyaya katkıları olan sadece ateistler değildir. Bir çok müslüman bilim adamı vardır. Senin o katkı yapmış dediğin adamların bilimsel çalışmalarını onlardan 1000 yıl evvel islam düşünürleri kanıtlamış fakat yayılmasını sağlayamamışlardır. Bir örnek olarak Akşemseddin mikrobu "Hastalıkların insanlarda teker teker ortaya çıktığını sanmak hatalıdır. Hastalık insandan insana bulaşmak suretiyle geçer. Bu bulaşma gözle görülemeyecek kadar küçük, fakat canlı tohumlar vasıtasıyla olur." diye tarif etmiştir. Bundan 400 yıl sonra Pasteur denen bir Fransız bilim adamı mikrobu laboratuvarlarda kanıtlamış ve dünyaya ilan etmiştir.

Doğmamış ve doğurulmamıştır sadece Allah a mahsus bir olaydır. Allah ın bu kudretini bizim beynimiz açıklayamaz.

Allah binlerce peygaber gönderdi. Çünkü o zamanki insanlar daha sapkındı. Dünya yaratılmadan evvel bile Hz. Muhammed in son peygamber olacağı müjdelendi. İnsanlar kendilerine gönderilen peygamberlere bile inanmadı.. Çoğu da helak oldu gitti. Şanslı olan onlar değil biziz. Hak din olan islam ve  dünya hayatını sona erene kadar bozulmayacak Kuran ı  Kerim bizim yaşamış olduğumuz dönemde. Kendini bu konuda şanslı hisset bence.

west[at]tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

slmarlq 

----------------------------------------------------

İkinci cevabım da bunun içindedir. Demişti ki, şeytan ateşten yaratıldı. Cehennem de ateş olduğuna göre ateş ateşi nasıl yakar?

İnsanın da aslı topraktır. Ateş ateşi yakmayacağına göre attığım toprak parçası da aslı toprak olan insanı acıtmaması lazımdır.

Üçüncü sorusu da, Madem herkes kaderine göre hareket ediyor; hiç kimse yaptığı işten sorulmamalı demişti. Öyle ise onun kaderinde kafasına aaaekle vurulmak varmış, niçin şikayetçi olup mahkemenizi meşgul ediyor, dedi. Hakim o kafir adama baktı:

----------------------------------------------------

Müslümanım ama hikaye saçma. Topraktan yaratıldık diyor adam müslüman değil islamiyete göre topraktan yaratıldık. Kaderden bahsetmiş yine adam müslüman olmadığı için kadere de inanmıyor. Müslüman birine örnek verir gibi anlatmış. Böyle saçma hikayelerle dini olmayanları iyice dinden soğutursunuz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

My country is the world, and my religion is to do good

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheIceberg
    TheIceberg's avatar
    Erkek

muridler sizden Allah ve muslumanlik gecirmeden cevaplar bekliyoruz sadece. objektif bakarak cevaplayin sadece. bastan kabul ederek cevaplamayin. su yuzden vardir su yuzden de olmayabilir diye aciklayin lutfen. Kuran'da yaziyor falan diye cevaplamayin. dinlere inanmak zorunda degiliz. Sadece mantikli aciklamalarda bulunsaniz da bi aydinlansam. Cemaatlerde de bulundum ama dusunmeye basladikca bi yaraticinin gerekli olmadigini dusunuyorum.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Melik
    Melik's avatar
    Erkek

AMpul bunu yazdı:
    -----------------------------

müridler birincisi şu, ben mesela 23 yaşındayım, hayatımda muhakkak yanlışlarım olmuştur ancak kimseye öyle ciddi bir zararım dokunmamıştır. Ancak yardımlaşmayı severim, insanlara elimden geldiğince yardım ederim.

Şimdi ben ateist olduğum için, eğer şimdi ölürsem cehenneme gidicem, soruyorum müslüman arkadaşlara, şu 23 yıllık hayatım boyunca, sonsuza kadar hayal bile edilemeyecek kadar kızgın bir ateşte yanmayı hakedecek ne yaptım.

Sonsuz demek bir zaman birimi bile değil, yani gelecek yok, beklediğin birşey yok, ölüp kurtulmak yok, sadece sonsuz, hep öyle olacak, yani hep yanıcam o ateşte. Sebep: dünyadaki o 23 yılımda allah'ı inkar ettim.(sonsuzluğun yanındaki komikliğine dikkat)

Soruyorum size, ben bunu hakedecek birşey yapmış olabilir miyim? kim hakedebilir böyle bir vahşeti. Hadi bunu kabul ettik, ancak bunu yapan allah, bize rahman ve rahim (esirgeyen ve bağışlayan) olduğunu iddaa ediyor? bunun ne gibi bir izahı olabilir.

Gelelim inanma meselesine, neden inanmak zorundayız? Eğer allah gerçekten ibadet etmemizi istiyorsa, kendi suretini, gök yüzünde bir kere gösterip bir iki mucize göstermesi yeterli, eminin bütün insanlık inanmaya başlar, ancak ortada inanmamızı gerektirecek hiç bir şey yok iken, neden inanmak zorunda olalım. Kaldı ki onlarca tanrı var ve hepsi evreni yarattığını idda ediyor, hepsi inanmayanlar için cehennem iddaa ediyor, cennete gitmek için zar mı atmalıyız?

Bir diğer mesele, allah, biz insancıkları yarattı, koydu dünyaya, geleceğimizi çok iyi biliyor, mesela benim dünyaya gelip şuanda bu yazıları yazacağımı biliyordu, bunun sebebi de zaten odur zira ben onun eseriyim, beni o yarattı, geçmişimi geleceğimi çok iyi biliyor. NEDEN DÜNYADAYIM.

Eğer amaç 70 yıl dünyada ne yaptığımıza göre bizi sonsuz cennet ya da cehenneme atmaksa, yükle hafızamıza dünyada tüm yapacaklarımız yapmışız gibi, direkt at cennete yada cehenneme, dünyaya yollamanın amacı nedir ozaman? Hani ne yapacağımız kestirilemese bakalım ne olacak diye yaratıp dünyaya atarsın, ama zaten ne olacağını çok iyi biliyorsun, ne heyecanı var?

Mesela size soruyorum, adamın biri çıkıyor, millet ben cep telefonu tanrısını gördüm, bizi o yaratmış diyor. Bu durumda savı ortaya atan kişi savunmak ve ispatlamak ile yükümlüdür, biz ise bunu sorgulamak ve eğer tutarlı bilgiler varsa kabul etmek, hiç bir tutarlı veri yoksa reddetmek durumundayız. 

Ancak öyle bir dünyada yaşıyoruz ki savı ortaya atanlar, bizi suçluyor, oysa biz normal olanı yapıyoruz ve gerçekten doğru olup olmadığını sorguluyoruz, çünkü beynimizi kullanıyoruz.

Gelelim ölüm meselesine, ben 1988 de doğdum, ben doğmadan önce milyarlarca yıldır dünya ve evren vardı, bu durumda ben bir hiçliktim, kesinlikle benden önce var olan evreni hatırlamıyorum. Peki öldükten sonra, hakkında hiç birşey bilmediğim, hiç bir tutarlı kanıt olmayan hayali yerlere gideceğime mi inanmak daha gerçekçi yoksa doğmadan önce neredeysem oraya gideceğim mi daha mantıklı ( yani hiç biryere)

Bu düşünce sizi çok korkutuyor olabilir ancak doğru, tüm dinlerden soyutlayıp kendinizi bir an düşünün, doğmadan önce neredeydiniz, öldükten sonra nerede olacaksınız.

Ayrıca insanın tüm hatıraları, geçmişi ve bilgileri beynindeki sinir ağında, moleküllerde vs tutulur, duygular ise tamamen hormonlar ile ilgilidir, beden çürüdüğünde zaten tüm bunlar yok olacak, bir de ek olarak ruh isimli sadece isimden ibaret olan bir yere kaydedildiğine neden inanalım?

Bir de bizim dincilerin dilinde sakız olan şu muhabbete değinmek istiyorum, eğer cennet cehennem olmasa, yaptıklarımızın bedelini göreceğimiz biryer olmasa insanlar dünyada her türlü pisliği yapar, dünya yaşanmaz bir yer olur. acaba bu doğru mu?

Mesela ben öldükten sonra hiç biryere gitmeyeceğime çok ciddi bir şekilde inandığım halde, dünyaya olabildiğim kadar yararlı olmak isterim, onurlu bir insan olduğumu düşünürüm ve kimseye bir kötülük yapmak gibi bir derdim de yoktur. 

Ayrıca dünyaya bilimsel teknolojik ve felsefi anlamda en büyük katkıyı yapmış olanlar hep ateist lerdir ve en büyük zararı vermiş olan ve hala veren, dinler, klise, veya din adına savaştığını zanneden veya dini emellerine alet eden çevrelerdir.

Şimdi şunu söyleyen arkadaşlara bir sorum var ayrıca, dünya ve evren allahın varlığının kanıtıdır. Dünyada tek hücreli bir yaratıktan gelmiş olsan bile dünyayı kim yarattı, dünya güneşten kopmussa güneşi kim yarattı, samanyolunu kim yarattı, en son, big bang öncesi ve sonucta enerjiyi kim yarattı diye uzata uzata tanrıya kadar getirirler.

Ben de soruyorum, biz aynı soruyu tanrı için sorduğumuzda makul bir cevabınız var mı? Siz tanrı doğmamış doğurulmamış yaratılmamış derseniz,  ben de enerji için aynı şeyi söylerim, madde enerjinin yoğun halidir, enerji asla yok olmaz, ancak form değiştirir, hepimiz sonuçta enerji kökenliyiz, o halde enerji doğmamış ve doğurulmamıştır, yaratılmamıştır.

Benim savım ile allah savı sonuçta aynı noktada son buluyor, doğmamış ve doğurulmamıştır, ancak benim savım daha güçlü çünkü evrenin enerjiden oluştuğu kesin, ama enerjiyi allahın yarattığına dair bir kanıt yok.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Madem ki sorgulamamamız, inanmamız isteniyor, peki , bizden 1500 yıl önce doğan insanların ayrıcalığı neydi? onlar inansın diye allah peygamber yolladı, mucizeler göstertti, neden bize hiç kimse birşey göstermiyor inanalım diye, ve inanmamız bekleniyor, bizim suçumuz ney? Belki bir peygamber gelse bana mucize gösterse ben de inanıcam ve sonsuz ateşten kurtulucam?

-----------------------------

Sonsuza Kadar Ateşte yanma olayı çift taraflıdır.

Bazı hocalar Günahların kadar ateşte yanarsın der bazıları sonsuza kadar Ama.

Mantık olarakta yüce allahın sevgisi olarakta Çektiğin günah kadar yanarsın.

@

Eğer amaç 70 yıl dünyada ne yaptığımıza göre bizi sonsuz cennet ya da cehenneme atmaksa, yükle hafızamıza dünyada tüm yapacaklarımız yapmışız gibi, direkt at cennete yada cehenneme, dünyaya yollamanın amacı nedir ozaman?

Buraya vereceğim cevapta. Allah kaderimizi bilir hepsi alnımızda yazılır ama bize seçme hakkı verir doğruyla yanlışı ayırmamızı sağlicak zekayı, Yani kaderin senin elinde.

@

Bir de bizim dincilerin dilinde sakız olan şu muhabbete değinmek istiyorum, eğer cennet cehennem olmasa, yaptıklarımızın bedelini göreceğimiz biryer olmasa insanlar dünyada her türlü pisliği yapar, dünya yaşanmaz bir yer olur. acaba bu doğru mu?

Doğrudur tabiki hocam, dindar olan insanlar cennet umuduyla düzgün bir hayat yaşar. Şöyle düşünseydiler '' Cennet cehennem yok ölüp gidicez, Bari giderayak Amına koyalım dünyanın ibnelik olsun '' diye düşünselerdi asıl o zaman kıyamet kopardı.

Gidem bi çay içem devamını yazıcam

Profil fotoğrafndaki begenme sayısını popülerlikle eşdeger kılan bir ülkede yaşıyoruz
Toplam Hit: 53571 Toplam Mesaj: 414