Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim
-
brahman ile ilgili kaynak vermeyi unutmuşum
http://sanatandharma.tripod.com/id2.html
bu bir brahman sitesi ve onlar da "bak 3 evre diyor heyo demek ki bizim din doğru" diyorlar igilizcen varsa anlarsın kolayca =)
-
zalimadam bunu yazdı:
-----------------------------
CEVABI OKU HACI HUZURA KAVUŞ:
1. madem kimseye bir zaraın yok iyi birisin insanlara iyilik yapacak bedeni aklı sana allah verdi neden inamıyorsun
2. bütün evreni seni çevreni yediklerini mutlaki bir güç yarattı neden inanmak istemiyrsun
3. sorun inanıp inanmamak değil yaratıcının farkında olman eğer farkındaysan mutlakaki şüphesiz zaten inanırsın anlarsın
4. ALLAHIN YASAK VE BUYURLARINA UYMADIĞIN İÇİN YANMA İHTİMALİN VAR PEKİ NEDEN ?
CEVAP: ALLAH SANA DEMİŞKİ EVLENMEDEN SEX YAPMA ZİNA YAPMA KARIYA GİTME NEDEN DEMİŞ SANKİ SENİN SİKİŞMEN TÖBE ALLAHN ÇOKTA UMRUNDA
AMA NEDEN DEMİŞ? ÇÜNKÜ: HERŞEY SENİN SAĞLIĞIN İÇİN
EĞER FARKETTİYSEN DİNİMİZDE YAZILAN BÜTÜN HERŞEY BİZİM SAĞLIK VE MUTLULUĞUMUZ İÇİN
EN UFAK BİR ÇELİŞKİ BULAMAZSIN DİNİMZDE (ALLAH KELİMESNİNİ SÖYLEMEK BİLE GIRTLAĞA ÇOK İYİ GELİYOR)
İŞTE BİZ SAĞLIK VE MUTLULUĞUMUZ İÇİN ŞÜPHESİZ OLDUĞUMUZ İÇİN İNANIYORUZ
MÜSLÜMANLIĞI YAŞAYIP ONUN DEKİKLERİNİ YAPIP GERİ DÖNEN BİR İNSAN BEN DAHA GÖRMEDİM
İSLAMA GEL HAYATINI YAŞA
İSLAMI SEVİYORUZ İYİ MÜSLÜMANIZ ELHAMDULİLLAH
NOT : VERDİĞİM NUMARALANDIRMALAR SADECE MADDE DİR SORULARIN BİZZAT CEVABI DEĞİLDİR
BONUS : islamın yayılması için belki dinlersin rahatlarsın
http://www.youtube.com/watch?v=kCo5z-ccH14
-----------------------------Ben böyle birşey görmedim hayatımda!
İnançsızlıkta bir inançtır.kimseyi inanmıyor diye suçlayamazsınız.
Ben deist olarak tanımlıyorum kendimi..
Allah demişkiler ile yürümez bu bilinmezlik..Allahın varlığını kanıtlayamadığın gibi yokluğunuda kanıtlayamazsın.Kimisi dinde arar, kimisi doğada, kimisde canlılarda. Ahiret inanıncan hiç bahsetmiyorum bile..
Anladığım kadarıyla sen müslümansın..(yada öyle hitap edilmesini uygun görüyosun).Doğdunda sana yapıştırılan bu etiketi nasıl temsil ediyorsun?
Bahsettiğin gibi evlenmeden Cinsel ilişkiye girmeyerekmi?
Çelişki olmadğından kusursuz bi kitaptan bahsetmişsin.bunu ancak kuran-ı kerimi okumayan ozumsemeyn biri soyleyebilir orneklendırım ıstersen...
1--Peygamberin savaşlar açması ve bu savaşlarda insan öldürmesi. Oysa Allah'ın elçisi olduğunu iddia eden bir kişinin, insanlığa sevgi-barış mesajları vermesi gerekmektedir. Öldürülen kişi kafirde olsa, nihayetinde insandır. Ve bütün bunları Allah'ın emrettiğinin söylenmesi ise dini bitiren bir gerekçedir.
Bkz: Bedir Savaşı-Uhud Savaşı-Hendek Savaşı-Mekkenin Fethi-Hayber Savaşı-Mute Savaşı2-İslamiyet'in kadına bakış açısı yine insanlıkla bağdaşmamaktadır. İslamiyet, kadını ikinci plana etmekte ve ona ikinci sınıf gözüyle bakmaktadır. Oysa biz insanlar rengimiz,dinimiz,dilimiz,ırkımız,cinsiyetimiz... ne olursa olsun eşitizdir. Ama Müslümanlığa göre öyle değildir.
Bkz: "...(Bu işleme) şahitliklerine güvendiğiniz iki erkeği; eğer iki erkek olmazsa, bir erkek ve iki kadını şahit tutun..."(Bakara Suresi 282 Meal: Diyanet İşleri) Bu meal kısaltılmıştır.3-Muhammed'in dokuz yaşındaki Ayşe ile ilişkiye girdiğini belirtmiştik. Müslüman erkeklere sınırsız cariye + 4 hür kadın biçildiğini de söyledik. Bütün bunlar yetmezmiş gibi, bakın Allah Muhammed için bi de ne diyor:
Bkz: "Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helal kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helal kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir."(Ahzâb Suresi 50)4-Allah'ın daha önce gönderdiği dinleri kabul etmemesi ve bu dine mensup insanları cezalandıracağını belirtmesidir. Daha doğrusu ne yapacağına karar verememiştir. Çünkü Allah kimi ayette onlar için cennete girer kimi ayette giremez diyor.
Bkz:
Ali İmran suresi 85: "Kim İslam'dan gayrı bir din ararsa artık o, ondan asla kabul edilmeyecektir. Ve o, ahirette hüsrana düşenlerdendir."llah niçin birden çok din indirip başarısız olmuştur? Geleceği gören ve bilen, her şeye gücü yeten bir Tanrı nasıl oluyor da, başarısız olabiliyor? Nasıl oluyor da daha önce indirdiği dinleri inkar ediyor? Nasıl oluyor da, Kuran/İncil/Tevrat/Zebur birbiriyle bu kadar çelişkili olabiliyor? Nasıl oluyor da her birinin ibadet şekli farklı oluyor? Nasıl oluyor da, her birinin kuralları farklı oluyor? Bir Tanrı varken niçin bu kadar çok din?
5- Gelin hep beraber İslamiyet'in büyüklüğünü ölçelim. Dünya kaç yaşında? İnsanlık kaç yaşında? İslamiyet kaç yaşında? Öncelikle bu soruları cevaplandırmakla başlayalım.
-Dünya 4,6 milyar yaşında
-İnsanlık 345 bin yaşında
-İslamiyet 1400 yaşında
Bir yanda 4,6 milyar bir yanda 345.000 yıl diğer yanda 1400 yıl. Böylesi uzun bir zaman çizelgesinde bir nokta kadar yer kaplamayan İslamiyet'in doğru din olma olasılığı mümkün müdür?6-Bu madde de peygamberin savaş ahlakından bahsedelim?
*Mekke'den Medine'ye göç eden Müslümanlar, mallarının büyük çoğunluğunu Mekke'de bıraktıkları için zor durumdadırlar. Peki Muhammed ne yapar? Mekkeli, zengin bir kervanı soyar. Soyduğu malları Müslümanlara dağıtır. Sizce böylesi bir davranış peygambere yakışır mı? Bu bir hırsızlık değil midir? Hırsızların elinin kesildiği bir dinde, bu dinin yayıcısı nasıl olurda hırsızlık yapar? Nasıl olurda "benim olmayana dokunmam" demez?7-peki ya çelişkiler? Oldukça fazla olmakla beraber biz sadece bazılarından bahsedeceğiz. Acaba Tanrı hata yapar mı? Yapmış hem de pek çok.
Evren iki günde yaratılmıştır.
Bkz: "(Ey Muhammed!) De ki 'Gerçekten siz, yeri iki günde yaratanı inkar edip O'na ortaklar mı koşuyorsunuz? O, alemlerin Rabbidir. O, yeryüzüne sabit dağlar yerleştirdi. Orada bereketler yarattı ve orada tam dört günde isteyenler için fark gözetmeden gıdalar takdir etti..." (K. 41, Fussilet Suresi, ayet 910.)
Bkz: "Sonra duman halinde olan göğe yöneldi, ona ve yerküreye: 'isteyerek veya istemeyerek, gelin!' dedi. ikisi de 'isteyerek' geldiler. Böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe görevini vahyetti. Ve biz, yakın semayı kandillerle donattık, bozulmaktan da koruduk..." (K. 41, Fussilet Suresi, ayet 12.)
Evren altı günde yaratılmıştır.
Bkz: "Sizin Tanrı'nı z o Tanrı'dır ki gökleri ve yeri altı günde yaratmıştır." (A'raf Suresi, ayet 54. Buna benzer olmak üzere bkz. Kaf Suresi, ayet 38; Yunus Suresi, ayet 3; Hud Suresi, ayet 7; Hadid Suresi, ayet 4; Furkan Suresi, ayet 59.)
Bkz: "Andolsun ki gökleri ve yeri ve ikisinin arasında bulunanları altı günde yarattık ve Biz yorgunluk da duymadık" (K. 50, Kaf Suresi, ayet 38).
İsteyen inanır, isteyen inanmaz.
Bkz: “De ki: Hak Rabbinizden’dir. Artık bundan sonra dileyen inansın, dileyen inkâr etsin.” ( Kehf, 29)
İnanmayanı öldürün
Bkz: “Dinini değiştireni öldürün.” Nesei 7-8/14,Buhari 12/1883Depremin sebebi bir balıkmış.
Bkz: "Bundan sonra yeri yumurta biçimine soktu.” (79 Naziat Suresi 30)
Bkz: "Dünya balığın üzerindedir. Balık başını sallayınca Dünya'da depremler olur.” (İbni Kesir Tefsiri 2/29 68/1)
Allah'ın baldırı
Bkz: "... O'nun benzeri gibi hiçbir şey yoktur.” (42 Şura Suresi 11)
Bkz: "Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.”(Müslim İman 302, Buhari 97/24,10/29, Hanbel 3/1)
Allah el sıkışmış
Bkz: "Ve hiçbir şey O'nun dengi değildir.” (112 İhlas Suresi 4)
Bkz: "Allah benimle görüştü ve el sıkıştı. Elini iki omuzum arasına koydu. öyle ki parmaklarının soğukluğunu iki göğsüm arasında hissettim.” (Hanbel 5/243)
Allah'ın yanlış matematik hesabı
Bkz: "Allah size, çocuklarınız hakkında, erkeğe, kadının payının iki misli (miras vermenizi) emreder. (Çocuklar) ikiden fazla kadın iseler, ölünün bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer yalnız bir kadınsa yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, ana-babasından her birinin mirastan altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da ana-babası ona vâris olmuş ise, anasına üçte bir (düşer). Eğer ölenin kardeşleri varsa, anasına altıda bir (düşer. Bütün bu paylar ölenin) yapacağı vasiyetten ve borçtan sonradır. Babalarınız ve oğullarınızdan hangisinin size, fayda bakımından daha yakin olduğunu bilemezsiniz. Bunlar Allah tarafından konmuş farzlardır (paylardır). şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir."(Nisa/4:11.)
Varsayalım ki, bir adam öldü ve geride üç kız evlat, bir ana, bir baba ve eşini bıraktı.. Yukarıdaki ayetlere göre miras paylaşımı şöyle olacaktır:
Üç kız evlata mirasın 2/3'ü, ana ve babanın her birine 1/6, karısına 1/8 kalacaktır.
Bu durumda, matematik yapalım:
(2/3)+(1/6)+(1/6)+(1/8)= 27/24 = 1,125 bulunur! (1,0 olması gerekirdi!..)
Bir diğer örnek verelim:
Bir adam ölür ve geride anası, karısı, ve iki kızkardeş kalır. Kuran’in yukarida verilen ilgili miras ayetlerine göre; ana’ya mirasın 1/3'ü, karısına mirasın 1/4 ‘ü, iki kız kardeşe de toplam 2/3'ü kalacaktır:
Hesap yapalım:
(1/3)+(1/4)+(2/3)= 15/12= 1,25 !..
Burada da miras paylaşılıyor, paylar toplanınca mirastan %25 daha büyük çıkıyor.
Allah matematik hesabı yapamayacak kadar aciz midir?8-Dinlere göre bizi var eden Tanrı. Bizler ise Tanrının eserleriyiz. Peki bizler Tanrının eseriysek bizim kusurumuz kimin suçudur? Ressamın mı resmin mi? Tanrıyı bir ressam olarak düşünelim.Tanrının her fırça darbesi ise bir insan demek olsun.Tanrı tuvale bir fırça darbesi atıyor ve ben çıkıyorum ortaya. Tamamıyla Tanrının eseriyim. Daha sonra Tanrı beni beğenmiyor; çünkü onun istediği gibi olmamışım. Beni beğenmediği için kazımaya başlıyor ve nihayetinde yok da ediyor. Aynen var ettiği gibi.
9-Kuranda atmosferin yedi katmandan oluştuğunun belirtilmesidir. Oysa bu tamamıyla yanlıştır. Çünkü atmosfer sanıldığı gibi yedi katmandan değil, onlarca katmandan oluşabilmektedir. Bu katmanlar çeşitli ülkelere göre çeşitli sayılarda kabul edilmektedir.
Bkz: “Sizin için yerde olanların tümünü yaratan O’dur. Sonra göğe istiva edip de onları yedi gök olarak düzenleyen O’dur. Ve O, herşeyi bilendir.” (Bakara Suresi, 29)
Şimdi size atmosferin katmanlarını göstereyim:
1 – Troposfer
2 – Stratosfer
3 – Mesosfer
4 – Thermosfer
5 – Exospfer
6 – Tropopause
7 – Stratopause
8 – Mesopause
9 – Exobase
10 – Ionospfer
11 – Exosfer
12 – Magnetosfer
13 – Ozon tabakası
14 – Üst Atmosfer
15 – Van Allen radyasyon kemeriSon olarakta türklerle ilgili bi kaç hadis ekleyim:
Bkz: Size ilişmedikçe siz de Türk’lere ilişmeyiniz. Çünkü severlerse sizi soyarlar. Sevmezlerse sizi gebertirler.[ Suyuti-Lealil Masnua 1/440 ]
Bkz: Dünyadaki dört şehir cehennem şehridir: İstanbul, Antakya, Tabarriye ve Sana.” [ Suyuti-Lealil Masnua 1/458 ]
Bkz: Küçük gözlü, kırmızı yüzlü ve suratları kalın deriden yapılmış kalkanlara benzer Türk’lere (Yecuc- Mecuc’e) karşı savaşlar yapmadıkça hüküm günü gelmiş olmayacaktır.” [Buhari-K. Cihad 95,96; Müslim K. Fitan 63,64-66]
Bkz: Benim ümmetimi öyle bir kavim sürüp, kovalayacaktır ki; onların yüzleri (yuvarlak ve) enli, gözleri (çekik ve) küçük, çehreleri sanki üzeri derilerle kaplanmış kalkanlar gibidirler. Onlar üç defa Arabistan yarımadasına kadar ilerleyeceklerdir. İlk istilada onların önlerinden kaçanlar kurtulacaktır. İkinci istilada hücuma uğrayanlardan bazıları helak olacak ve bazıları da canlarını kurtaracaklardır. Üçüncü istilada ise onların kökleri kesilecektir (Artık istilalar son bulacaktır) işte onlar Türkler’dir. Nefsim yed-i kudretinde olan Allah’a yemin ederim ki, Türkler (çok yakın bir gelecekte) atlarını Müslüman mescidlerinin direklerine bağlayacaklardır. (Ebu Davud (Nuseym b. Hammad, Kitabü’l Fiten, Atıf Ktp. No: 602, V.121122)
Bkz: Türkler sizlere dokunmadıkça siz de Türkler’e dokunmayınız. Zira onlar çok sert ve haşin tabiatlı kimselerdir.” (El-Cüveyni; Tarih-i Cihan-güşa, 1, s:11)
Bkz: Resulullah Efendimiz bir gece rüyasında peşine önce siyah bir koyunun, sonrada bir beyaz koyunun takıldığını görüyor. Sabahleyin mescid-i saadete gelip namaz kıldırdıktan sonra sırf iltifat olsun diye bu rüyanın yorumunu Ebubekir Sıddık Hazretlerine bırakıyor. Bu iltifata hem sevinen, hem de mahcup olan Ebubekir (r.a): “Mademki, öyle arzu buyurdunuz, yorumunu yapayım. Ey Allah’ın Peygamberi Peşinize ilk takılan siyah koyun Arapları, sonra da takılan beyaz koyun beyaz bir ırkı temsil eder. Yani önce Araplar size inanıp peşinize takılacak, sonra da beyaz bir ırk İslam’a girip size uyacak...” (İnananlar resmen koyun yerine konulmuş) -
MezrealiM bunu yazdı:
Atmosferin "7 katmanlı" olmasıyla ilgili AYETLER
Ayetler: Sizin için yerde olanların tümünü yaratan O'dur. Sonra göğe istiva edip de onları yedi gök olarak düzenleyen O'dur. Ve O, herşeyi bilendir. (Bakara Suresi, 29) "Görmüyor musunuz; Allah, yedi göğü birbirleriyle bir uyum (mutabakat) içinde yaratmıştır?" (Nuh Suresi, 15)
Andolsun biz,en yakın göğü kandillerle donattık ve onları, şeytanlar için taşlamalar yaptık. Ve onlar için alevli ateş azabını hazırladık.
Böylece Allah onları iki günde yedi gök olmak üzere yerine koydu. Her göğe kendi işini bildirdi. Biz en yakın göğü kandillerle süsledik ve koruduk. İşte bu çok güçlü ve her şeyi bilen Allah'ın takdiridir. (görüldüğü gibi Kuran 7 gökten bahsettikten sonra en yakın göğü kandilerle donattık diyor!!!)
-----------------------------Hocam beni en çok etkileyen de o birincisiydi. Daha nasıl açık olabilir anlamıyorum. Direk çok dememiş az dememiş 7 demiş. Daha ne olacak...
-
zalimadam bunu yazdı:
CEVABI OKU HACI HUZURA KAVUŞ:
1. madem kimseye bir zaraın yok iyi birisin insanlara iyilik yapacak bedeni aklı sana allah verdi neden inamıyorsun
2. bütün evreni seni çevreni yediklerini mutlaki bir güç yarattı neden inanmak istemiyrsun
3. sorun inanıp inanmamak değil yaratıcının farkında olman eğer farkındaysan mutlakaki şüphesiz zaten inanırsın anlarsın
4. ALLAHIN YASAK VE BUYURLARINA UYMADIĞIN İÇİN YANMA İHTİMALİN VAR PEKİ NEDEN ?
CEVAP: ALLAH SANA DEMİŞKİ EVLENMEDEN SEX YAPMA ZİNA YAPMA KARIYA GİTME NEDEN DEMİŞ SANKİ SENİN SİKİŞMEN TÖBE ALLAHN ÇOKTA UMRUNDA
AMA NEDEN DEMİŞ? ÇÜNKÜ: HERŞEY SENİN SAĞLIĞIN İÇİN
EĞER FARKETTİYSEN DİNİMİZDE YAZILAN BÜTÜN HERŞEY BİZİM SAĞLIK VE MUTLULUĞUMUZ İÇİN
EN UFAK BİR ÇELİŞKİ BULAMAZSIN DİNİMZDE (ALLAH KELİMESNİNİ SÖYLEMEK BİLE GIRTLAĞA ÇOK İYİ GELİYOR)
İŞTE BİZ SAĞLIK VE MUTLULUĞUMUZ İÇİN ŞÜPHESİZ OLDUĞUMUZ İÇİN İNANIYORUZ
MÜSLÜMANLIĞI YAŞAYIP ONUN DEKİKLERİNİ YAPIP GERİ DÖNEN BİR İNSAN BEN DAHA GÖRMEDİM
İSLAMA GEL HAYATINI YAŞA
İSLAMI SEVİYORUZ İYİ MÜSLÜMANIZ ELHAMDULİLLAH
NOT : VERDİĞİM NUMARALANDIRMALAR SADECE MADDE DİR SORULARIN BİZZAT CEVABI DEĞİLDİR
BONUS : islamın yayılması için belki dinlersin rahatlarsın
http://www.youtube.com/watch?v=kCo5z-ccH14
-----------------------------abi bunu dinliyip huzura eriolarmış hay ben sizin amk. Biz caminin karşısında oturuyoruz günde 5 vakit hocaya küfür ediyorum. Öküz gibi anırıyo kafamı sikio. Camları kapıom müzik açıyorum yine sikio kafamı.
-
Bakın bakalım atmosfer kaç katmanmış cakabolar;
http://www.dmi.gov.tr/2006/arastirma/arastirma-ozon-atmosferinyapisi.aspx
http://www.nasa.gov/audience/forstudents/9-12/features/912_liftoff_atm.html
-
KrypT bunu yazdı:
Bakın bakalım atmosfer kaç katmanmış cakabolar;
http://www.dmi.gov.tr/2006/arastirma/arastirma-ozon-atmosferinyapisi.aspx
http://www.nasa.gov/audience/forstudents/9-12/features/912_liftoff_atm.html
-----------------------------"that's not opinion. that is science and science is one cold-hearted bitch with a 14-inch strap on" ~ Vince Masuka ( Dexter )
http://www.youtube.com/watch?v=yDk6UP2-OV4
-
TheRaBBiT bunu yazdı:
MezrealiM bunu yazdı:
Atmosferin "7 katmanlı" olmasıyla ilgili AYETLER
Ayetler: Sizin için yerde olanların tümünü yaratan O'dur. Sonra göğe istiva edip de onları yedi gök olarak düzenleyen O'dur. Ve O, herşeyi bilendir. (Bakara Suresi, 29) "Görmüyor musunuz; Allah, yedi göğü birbirleriyle bir uyum (mutabakat) içinde yaratmıştır?" (Nuh Suresi, 15)
Andolsun biz,en yakın göğü kandillerle donattık ve onları, şeytanlar için taşlamalar yaptık. Ve onlar için alevli ateş azabını hazırladık.
Böylece Allah onları iki günde yedi gök olmak üzere yerine koydu. Her göğe kendi işini bildirdi. Biz en yakın göğü kandillerle süsledik ve koruduk. İşte bu çok güçlü ve her şeyi bilen Allah'ın takdiridir. (görüldüğü gibi Kuran 7 gökten bahsettikten sonra en yakın göğü kandilerle donattık diyor!!!)
-----------------------------Hocam beni en çok etkileyen de o birincisiydi. Daha nasıl açık olabilir anlamıyorum. Direk çok dememiş az dememiş 7 demiş. Daha ne olacak...
-----------------------------ama yanlış demiş :D
http://www.srh.noaa.gov/srh/jetstream/atmos/layers.htm (Amerikan HavaDurumu Kurumu)
http://tr.wikipedia.org/wiki/Atmosferin_katmanlar%C4%B1 (wikipedia)
http://www.nasa.gov/audience/forstudents/9-12/features/912_liftoff_atm.html (NASA)
hepsi de 5 katman diyor :D
-
KrypT bunu yazdı:
prisoner bunu yazdı:
dar görüşler dar düşünceler şuna kesin kanatim var inananlar inanmyanlara göre daha özgür... neden mi : söylüyorum bir defa allaha inanmakla bütün düşüncelerden sıyrılmış oluyorum bu neye benzer biliyomusun gemiye binmişsin yükü de yüklenmişsin bense gemiye binmişim gemi batarsa biliyorum yükde gidecek (yük=inanç vs) bunun yanında beim gelecek korkum yok yokluk diye birşey yok benim literatürümde ama sen heran yok olma düşüncesiyle karşı karşıyasın
düşün sonsuz yanmak mı yokluk mu? bunun cevabını verirsen büyük üstadsın ...
bunun yanında allahı, ve peygamber inancının gerekliliğini ortaya koyan binlerce yüzmilyonlarca delil var araştıran bilir üstelik mantık çerçevesinde araştır bulursun
herşeyden güzeli de inanç lı adam ufku açık adamdır ama inançsız inasan ufku batmıştır ileride bir kaç bişi daha yazarım istek olursa...
-----------------------------En dar görüşlerden birisini sen yazmışsın be kardeşim. İnanan adam ve inanmayan adam iki farklı kalıp mı? Danone doldur ve dondur mu bu? İnananların ya da inanmayanların hepsi bir mi? Diyorsunki yük=inanç, e bende inanç yok, dolayısıyla yük yok. İkincisi senin gelecek korkun nasıl yok? Allah(c.c)'ye edilen dualar ev, araba, ekmek olarak mı dönüyor? Gelecekten kastın ölümden sonrasıysa da şu var, senin her zaman cehenneme düşme gibi bir ihtimalin var, benimse yok. Kaldıki yokolmak senin korkun. Ben yokolmaktan neden korkayımki? Nick'in bile "prisoner" hala neyden bahsediyorsun?
KrypT bunu yazdı:
Ben okudum, hiç mucize falan görmedim. Hatta sıkıldım okurken ama başlamışken bitireyim diye dayandım.
-----------------------------Her şeye de bir cevabınız var ya, İlkokul öğretmeni gibisiniz.
--------------------------şimdi anlıyorum çok güzel bi kelime kurmuşum kardeşim beni yanıltmadın ulan nickle nasıl ilişkilendirdin olayı o ayrı bir dar görüşlülük ben senin cehhenneme giriceğine kesin inanıyorum ama benin cennet umudum var sen rahat ol... ayrıca ne konuşuyorum ben yaz seninle öbür dünyada görüşürüz.......orada da nickinle tanıyacam seni merak etme:D
-
zalimadam bunu yazdı:
-----------------------------EN UFAK BİR ÇELİŞKİ BULAMAZSIN DİNİMZDE (ALLAH KELİMESNİNİ SÖYLEMEK BİLE GIRTLAĞA ÇOK İYİ GELİYOR)
-----------------------------gülmekten işedim :D
-
sokoban bunu yazdı:
"that's not opinion. that is science and science is one cold-hearted bitch with a 14-inch strap on" ~ Vince Masuka ( Dexter )
http://www.youtube.com/watch?v=yDk6UP2-OV4
-----------------------------Which tends to fuck yer arse, and fuck it good, every single time. (Ben)