Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------
konuyu tamamıyla okumadım (ki çok zor zaten) ama bir yerden kopyala yapıştır yapmayın bilgisizliğiniz belli oluyor. :)
-----------------------------Kopyala yapıştır yapan biri olarak üzerime alınıyorum ve cevap veriyorum hocam:
Bilmiyor olsam bile bak araştırıp, bulup, okuyup öğreniyorum ve buraya bulduklarımı eksiksiz şekilde aktarıyorum (bilmeyen başkaları da varsa ben gibi öğrensinler diye). Sen ama bana bu bulduğum bilgileri paylaşma diyorsun ne hakla?
-
KrypT bunu yazdı:
Ya 2012 geliyor, hepimiz öleceğiz hala ara fosil yok diyen var oha artık, hakkaten oha. Arkadaşım karıştırmayın şunları bu tartışmalara. Bak son cümlen ne güzel, sadece onu söyle canımı ye.
2012 de kıyamet kopması imkansız, VALLAHİDE BİLLAHİDE TALLAHİDE KOPMAYACAK, 2012 gelsin ben hatırlatırım tüm ateistlere ve maya'ya inanlara.
İmkansız kopamaz çünkü.. -
bychaos bunu yazdı:
KrypT bunu yazdı:
Ya 2012 geliyor, hepimiz öleceğiz hala ara fosil yok diyen var oha artık, hakkaten oha. Arkadaşım karıştırmayın şunları bu tartışmalara. Bak son cümlen ne güzel, sadece onu söyle canımı ye.
2012 de kıyamet kopması imkansız, VALLAHİDE BİLLAHİDE TALLAHİDE KOPMAYACAK, 2012 gelsin ben hatırlatırım tüm ateistlere ve maya'ya inanlara.
İmkansız kopamaz çünkü..
-----------------------------Latife ediyoruz arkadaşım, 2012'ye inandığımdan değil. Nasıl bir atlak adamlarsınız, niye bu kadar alıngan bu müritler ya?
-
KrypT bunu yazdı:
bychaos bunu yazdı:
KrypT bunu yazdı:
İmkansız kopamaz çünkü..
-----------------------------Latife ediyoruz arkadaşım, 2012'ye inandığımdan değil. Nasıl bir atlak adamlarsınız, niye bu kadar alıngan bu müritler ya?
-----------------------------Hocam ifade filan kullanmanı tavsiye ederim böyle anlarda yoksa yanlış anlaşılmalar, ciddiye alınmalar oluyor gördüğün üzere :)
-
adam 6k hit almış bana kalsa 6 yorumun ötesine geçemezdi. bu forum konularının hangisi tutar hangisi tutmaz hiç belli olmuyor yav.
-
Mutasyon derken? Ninja Turtles değiliz biz, feyk değilim ben. Mutasyon rastlantısal değildir bilindiği üzere. Evrim ile mutasyon aynı şey değildir.
2005 üyesiyim demişsin de, login olma sayın 9. Buraya da yakışıyor bu konular, en azından seviyeyi 'fazla' düşürmeden tartışabiliyor insanlar. Kimseye zararı olmayan bir konu, silinmesinin lüzumu yok.
-----------------------------Okudunmu birader tüm yazımı ötekilere cevap bulamadınmı neden direk onları aldın niye acık arıyosunki ben tepkimi bilirttim görüşümü belirttim onlara bi cevap ver varsa cevabın mutasyondanda çok bahsetmedim öyle saçma olduğunu söyledim mutasyon derken evrimi kastettim neyse cevabı yazdım aşağı :) bunu sonraden ekledim...
Tek üyeliğim bu olmaya bilirmi ? sence ......:) ayrıca forumu takip etmek için üye olmakta zorunlu değil bi cıkış yap yorum yazmassın ama herşeyi linkleri her bölümü görebiliyosun 900 kere login olmuşun farkına varamamışın :) Bilindiği üzere rastlantı değildirmi mutasyon , mutasyon derken evrim değilse kastettiğin benim için sorun yok bana muhalefet olmanada gerek yok çünkü ben evrimi kastettim :D evrime inanlara söylüyorum : tamam biraderler siz maymundan geldiniz atanizda maymundu :D Konunun kimseye zararı yok diyosunda bi müslümana ne kadar zarar verdiğini bilemezsin! Bilmiyosun! Zaten yıllarca beyni yıkanmış müslümanların böyle fitneler sokulmuş beyinlerine acabalara düşmüş. Evrime inanarak kendine hakaret edenler bize etmesin herkes için söylüyorum ne kadar salakça bişey olduğu defalarca ispatlandı ha mutasyon dediğin şey kurba balıksa o var (islamdada aleyhinde bişey yok ) o başka bi durum , ezeldende biz insandık birader şekil kafa yapısı görünüm bunlar mutasyona uğrar yani değişir ama bunun adı evrim değil basit bi değişim doğa şartlarına uygunlaşmak adına ancak biz daha önce maymunduk sonra insan olduk geçin bunları neden durdu niye insan hala değişmedi başka canlı olmadık hala yafu :D Darwinizm beyninizi yıkamış :) evrime inanlar için söylüyorum ... Benim mutasyonda kahsettiğim zaten bu evrim palavrasına inananlardır.Evrimi ortaya atanlar kendini bi halt zanneden aslında bu işleri çözememiş ama çözmüş gibi görünmeye calışan bilimadamları güyya bilimadamları yani illa bi delil bulcak yaa eee en başı nasıl oldu bi patlamayla oldu patlamayla olan madde nerden geldi başı nerde :) Bunların cevabı islamda 1400 yıl önce verildi sizler arayın durun , Örneğin bunların bi deneyi var (bigbang miydi öyle bişey) yani dünyanın başlangıcını bulma cabası ne kadar boş olsada iyi bi yerlere gelmiş becercekler bu işi :) patlamayla olduğunu düşünüyolar Kuran-ı Kerimdede ayet var " Göklerle yer önceleri bitişik bir halde idiler de, biz onları ayırdık ve her ... görmez mi ki gökler ve yer birleşik iken onları (biz) ayırdık" gidip boş yerlerde boş şeyler arıyolar baksınlar Kuran-ı Kerime onu çözsünler olay hallolur zaten bi tane yazan şey yalan cıkmadı , o kadar hadis var bugünü anlatan örn en basitinden çörek otu hadis var ölüm hariç herşeye şifadır .. şimdi yaz google amcana araştır bakalım ne kadar faydası var saymakla biterebiliyolarmı :) O kadar çok ispat ve mucize varki siz hala evrim deyin mutasyon deyin ne elde etcekseniz :) çok belgesel izlemişimdir çokta kitap okumuşumdur ama zırvalamaktan başka bişey değiller bi amaçlarıda yok işte seni beni kandırıp dinden uzaklaştırmaktan başka bi yararıda yok .. herneyse Allah ıslah etsin sizi ne diyelim yine sövmek yakışmaz bize ...
http://80.237.205.52/k/res/2007/01/20070129_1_1170034525_rlbt.jpg < mutasyon geçirmiş insanlar yazdım bu çıktı :) anca böyle olur sizin dediğiniz mutasyon ve evrim birleşimi :)
-
satoacun bunu yazdı:
Mutasyon derken? Ninja Turtles değiliz biz, feyk değilim ben. Mutasyon rastlantısal değildir bilindiği üzere. Evrim ile mutasyon aynı şey değildir.
2005 üyesiyim demişsin de, login olma sayın 9. Buraya da yakışıyor bu konular, en azından seviyeyi 'fazla' düşürmeden tartışabiliyor insanlar. Kimseye zararı olmayan bir konu, silinmesinin lüzumu yok.
-----------------------------Okudunmu birader tüm yazımı ötekilere cevap bulamadınmı neden direk onları aldın niye acık arıyosunki ben tepkimi bilirttim görüşümü belirttim onlara bi cevap ver varsa cevabın mutasyondanda çok bahsetmedim öyle saçma olduğunu söyledim mutasyon derken evrimi kastettim neyse cevabı yazdım aşağı :) bunu sonraden ekledim...
Tek üyeliğim bu olmaya bilirmi ? sence kafan basıyomu o kadar :) ayrıca forumu takip etmek için üye olmakta zorunlu değil bi cıkış yap yorum yazmassın ama herşeyi linkleri her bölümü görebiliyosun 900 kere login olmuşun farkına varamamışın :) Bilindiği üzere rastlantı değildirmi mutasyon , mutasyon derken evrim değilse kastettiğin benim için sorun yok bana muhalefet olmanada gerek yok çünkü ben evrimi kastettim :D evrime inanlara söylüyorum : tamam biraderler siz maymundan geldiniz atanizda maymundu :D Konunun kimseye zararı yok diyosunda bi müslümana ne kadar zarar verdiğini bilemezsin! Bilmiyosun! Zaten yıllarca beyni yıkanmış müslümanların böyle fitneler sokulmuş beyinlerine acabalara düşmüş. Evrime inanarak kendine hakaret edenler bize etmesin herkes için söylüyorum ne kadar salakça bişey olduğu defalarca ispatlandı ha mutasyon dediğin şey kurba balıksa o var (islamdada aleyhinde bişey yok ) o başka bi durum , ezeldende biz insandık birader şekil kafa yapısı görünüm bunlar mutasyona uğrar yani değişir ama bunun adı evrim değil basit bi değişim doğa şartlarına uygunlaşmak adına ancak biz daha önce maymunduk sonra insan olduk geçin bunları neden durdu niye insan hala değişmedi başka canlı olmadık hala yafu :D Darwinizm beyninizi yıkamış :) evrime inanlar için söylüyorum ... Benim mutasyonda kahsettiğim zaten bu evrim palavrasına inananlardır.Evrimi ortaya atanlar kendini bi halt zanneden aslında bu işleri çözememiş ama çözmüş gibi görünmeye calışan bilimadamları güyya bilimadamları yani illa bi delil bulcak yaa eee en başı nasıl oldu bi patlamayla oldu patlamayla olan madde nerden geldi başı nerde :) Bunların cevabı islamda 1400 yıl önce verildi sizler arayın durun , Örneğin bunların bi deneyi var (bigbang miydi öyle bişey) yani dünyanın başlangıcını bulma cabası ne kadar boş olsada iyi bi yerlere gelmiş becercekler bu işi :) patlamayla olduğunu düşünüyolar Kuran-ı Kerimdede ayet var " Göklerle yer önceleri bitişik bir halde idiler de, biz onları ayırdık ve her ... görmez mi ki gökler ve yer birleşik iken onları (biz) ayırdık" gidip boş yerlerde boş şeyler arıyolar baksınlar Kuran-ı Kerime onu çözsünler olay hallolur zaten bi tane yazan şey yalan cıkmadı , o kadar hadis var bugünü anlatan örn en basitinden çörek otu hadis var ölüm hariç herşeye şifadır .. şimdi yaz google amcana araştır bakalım ne kadar faydası var saymakla biterebiliyolarmı :) O kadar çok ispat ve mucize varki siz hala evrim deyin mutasyon deyin ne elde etcekseniz :) çok belgesel izlemişimdir çokta kitap okumuşumdur ama zırvalamaktan başka bişey değiller bi amaçlarıda yok işte seni beni kandırıp dinden uzaklaştırmaktan başka bi yararıda yok .. herneyse Allah ıslah etsin sizi ne diyelim yine sövmek yakışmaz bize ...
http://80.237.205.52/k/res/2007/01/20070129_1_1170034525_rlbt.jpg < mutasyon geçirmiş insanlar yazdım bu çıktı :) anca böyle olur sizin dediğiniz mutasyon ve evrim birleşimi :)
-----------------------------Bak ben orada hakarete gitmeden, hafif ortamın havasını dağıtmak için bir mesaj yazmıştım. Sen gelip bana 'kafan basıyor mu?' diyorsun. Hani bir Müslüman olarak, benim gibi 'inanmayan' birinden daha fazla saygılı olman gerekmez miydi? Evrim ile mutasyon aynı şey olmadığı için, o mesajında 'evrim' kelimesini kullanman gerekirdi, çıkıp bunu düzelttim sadece, ayrıca oturup tüm konuyu tek tek okumuyorum, gelip son mesajlara bakıyorum sadece. O mesajımda ne evrimi savunuyorum ben, ne de gelip 'topraktan yaratıldınız lan, uaha höhöhö lololol' diye ortamı trollüyorum ben, zamanımda yok böyle muhabbetlere girmeye, malum vize ve quiz haftasına giriyoruz şu dönem. Bunun yanında bir kişiyi ateist yaparsam benim elime birşey geçmez, görüldüğü üzere de öyle bir çabam yoktur.
Edit: Resim/Fotograf'ın linki çalışmamakta nedense, ne olduğunu göremedim.
-
Hocam şimdi senin bu soruları sorman biraz araştırmalarının eksikliğinden kaynaklanan bişey. Şimdi sana verilen bir görev. Mesela üniversite sınavını kazan sana telefon alcam diyo baban. Bunun onunla hiçbi farklı yok. Dünya bi sınav sen bu sınavı belki çok acı çekerek, çok ezilerek, olumsuz etkiler altında geçirceksin. Fakat sana verilecek olan şey sonsuz mutluluk. Dinde sorgulama yoktur. Eğer öğrenmek istiyosan açarsan Kur'an-ı Kerim'i okursun orda merak ettiklerinden fazlasıda var.. 23 yaşına kadar gelmişsin kimseye bi kötülük yapmamışsın tamam ne güzel. Ama sen "Ben Allah'ı tanımıyorum." dersen bunun hiçbir anlamı kalmaz. Şöyle söyliyim Hz.Muhammed(sav)'i kendine örnek alarak çok daha güzel noktalara gelebilirsin. Neden mi? Çünkü onda ki güzel ahlak kimsede yok. Yada bir evliya vs. Bunlarla kendini pekiştirmen inan seni çok daha mutlu yapar. Fakat en başta belirttiğim gibi sen araştırmalarını eksik yaptığından dolayı bunlardan biraz habersizsin gibime geldi... Bak senin dediğim olay nedir anlatıyım. Örneğin 1500 yıl önce belli yerlerde İslamiyet vardı fakat bazı yerlerde de yoktu değil mi? Yani haberi olmayan insanlar kendilerine bir takım şeyler üreten insanlardı. Onlarda aranan özellik; Allah'a şirk koşmak var mı? İçki, zina, kumar var mı? İnsanlara zarar verdimi yoksa güzel bi şekilde mi yaşadı? Fakat günümüzde öyle değil isteyen istediği zaman istediğini öğrenebiliri o nedenle sen Müslüman iken bu şekilde ateist olman sıkıntılı.
kısacası herşey seni denemek için dostum. Eğer kazanırsan sonsuz güzellik eğer kazanamazsan sonsuz uzunlukta kazık... Sana kesinlikle saygı duyuyorum, soruğum sorular kendince mantıklı. Cevabını bekliyorsun. Fakat cevabını da öğrenmek istemiyorsun. Gidip büyük insanlarla görüş ve sana bütün cevaplarını söylerler. Sende artık seçimini tekrardan düşünürsün.
-
GangShot bunu yazdı:
Hocam şimdi senin bu soruları sorman biraz araştırmalarının eksikliğinden kaynaklanan bişey. Şimdi sana verilen bir görev. Mesela üniversite sınavını kazan sana telefon alcam diyo baban. Bunun onunla hiçbi farklı yok. Dünya bi sınav sen bu sınavı belki çok acı çekerek, çok ezilerek, olumsuz etkiler altında geçirceksin. Fakat sana verilecek olan şey sonsuz mutluluk. Dinde sorgulama yoktur. Eğer öğrenmek istiyosan açarsan Kur'an-ı Kerim'i okursun orda merak ettiklerinden fazlasıda var.. 23 yaşına kadar gelmişsin kimseye bi kötülük yapmamışsın tamam ne güzel. Ama sen "Ben Allah'ı tanımıyorum." dersen bunun hiçbir anlamı kalmaz. Şöyle söyliyim Hz.Muhammed(sav)'i kendine örnek alarak çok daha güzel noktalara gelebilirsin. Neden mi? Çünkü onda ki güzel ahlak kimsede yok. Yada bir evliya vs. Bunlarla kendini pekiştirmen inan seni çok daha mutlu yapar. Fakat en başta belirttiğim gibi sen araştırmalarını eksik yaptığından dolayı bunlardan biraz habersizsin gibime geldi... Bak senin dediğim olay nedir anlatıyım. Örneğin 1500 yıl önce belli yerlerde İslamiyet vardı fakat bazı yerlerde de yoktu değil mi? Yani haberi olmayan insanlar kendilerine bir takım şeyler üreten insanlardı. Onlarda aranan özellik; Allah'a şirk koşmak var mı? İçki, zina, kumar var mı? İnsanlara zarar verdimi yoksa güzel bi şekilde mi yaşadı? Fakat günümüzde öyle değil isteyen istediği zaman istediğini öğrenebiliri o nedenle sen Müslüman iken bu şekilde ateist olman sıkıntılı.
kısacası herşey seni denemek için dostum. Eğer kazanırsan sonsuz güzellik eğer kazanamazsan sonsuz uzunlukta kazık... Sana kesinlikle saygı duyuyorum, soruğum sorular kendince mantıklı. Cevabını bekliyorsun. Fakat cevabını da öğrenmek istemiyorsun. Gidip büyük insanlarla görüş ve sana bütün cevaplarını söylerler. Sende artık seçimini tekrardan düşünürsün.
-----------------------------hocam maalesef ki hz. muhammedi ornek almak yeterince iyi olamiyor. zamaninda islama inandirmaya calistigim bir ingiliz "sizin peygamber dediginiz insan subyanci oyle bir seye nasil inanabilirim" demisti. sorgulama da vardir. niye sorgulamayasin?
-
Gelelim inanma meselesine, neden inanmak zorundayız? Eğer allah gerçekten ibadet etmemizi istiyorsa, kendi suretini, gök yüzünde bir kere gösterip bir iki mucize göstermesi yeterli, eminin bütün insanlık inanmaya başlar, ancak ortada inanmamızı gerektirecek hiç bir şey yok iken, neden inanmak zorunda olalım. Kaldı ki onlarca tanrı var ve hepsi evreni yarattığını idda ediyor, hepsi inanmayanlar için cehennem iddaa ediyor, cennete gitmek için zar mı atmalıyız?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sence Kainattan daha güzel bi örnek varmidir onun varlığını kanıtlicak ?