Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim
-
la zaten ateistsin. sana ne cehennemdne alevden melekten allah tan
-
-
Allahım sen bizi nefsimizin şehrinden şeytanın şehrinden şeytanlaşmış insanların şehrinden koru
-
Arkadaş çıldırmak üzereyim,bi çok kişi 'düşünme' yazmış ve 'düşünmemekten' yanalar.lan oğlum düşünmediğiniz sürece sizi hayvandan ayıran ne özelliğiniz var? ama yooh sorguladığın anda dinden çıkıyorsun zaten,allahın senin deüşünmen için verdiği aklı din üzerinde kullandığında direkt dışlanıyorsun,git oğlum sen bizden değilsin diyorlar.Alın dininizi başınıza çalın o halde diyor mantıklı adam,doğru adam,bilgili adam.
başlığı açan arkadaş,din halkın afyonudur, inanmıyor diye kimse kimseye kötülük yapıcak değil,nekdr insan olabildiğiyle ilgili bi durum buancak cahil insan herzaman daha tehlikelidir ve dinin kötülük yapmaması için yönettiği ve yönetmesi gerektiği kesim de bu kesimdir.bu yüzden bırak inanması gerekenler inansın :)
son olarak ''düşünün!''.düşününce beynininz acımıyor korkmayın. -
Hadela bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaş çıldırmak üzereyim,bi çok kişi 'düşünme' yazmış ve 'düşünmemekten' yanalar.lan oğlum düşünmediğiniz sürece sizi hayvandan ayıran ne özelliğiniz var? ama yooh sorguladığın anda dinden çıkıyorsun zaten,allahın senin deüşünmen için verdiği aklı din üzerinde kullandığında direkt dışlanıyorsun,git oğlum sen bizden değilsin diyorlar.Alın dininizi başınıza çalın o halde diyor mantıklı adam,doğru adam,bilgili adam.
başlığı açan arkadaş,din halkın afyonudur, inanmıyor diye kimse kimseye kötülük yapıcak değil,nekdr insan olabildiğiyle ilgili bi durum buancak cahil insan herzaman daha tehlikelidir ve dinin kötülük yapmaması için yönettiği ve yönetmesi gerektiği kesim de bu kesimdir.bu yüzden bırak inanması gerekenler inansın :)
son olarak ''düşünün!''.düşününce beynininz acımıyor korkmayın.
-----------------------------Ya kardeşim bak hiç kimse düşünme demez bilen adam düşünmez bilimiyosan düşüncen tabiki şu anda yapman gereken düşünmek zaten ama öğrenip üstünde düşünmek kendi kendine arama kimse Hz.İbrahim değil bu hayatta kendi kendine bulamazsın Allah'ı bulamazsın cevaları bi kere şunu bi bilmek lazım bilge adam doğru adam önyargıları kıran adamdır bizim insanlarımızın islamı ne kadar yanlış yaşadığı ve yanlış yönlendirdiği ortadadır örnek vereyim kadın dövmek caizdir diyolar iyi araştırın Kuranda ne diyor hadislerde ne diyor önce surat yapıcaksın tavrını belirtcen inatmı etti ki yanlışı var karşındakinin sen haklısın ardından yatağını ayırcen odamı olmadı son şık olarak dövün ama nasıl dövün iyice öğrenmek lazım suratına vurmayın iz bırakcak şekilde morarma kanama kemik kırcak şekilde olmucak .... cok uzun bi konu mesela bu sonuç olarak bildiğin şaka yaparmış gibi vurmak kalıyo :) ama biz nasıl biliyoruz dövmek caizdir erkeğin sözünü dinlemeyince en son cözüm ve dövmek bile denilcek bi durum değil neyse anlatmak istediğim bu kadar cok yanlış varken ortada insanlar haklı olarak din yobaz saçmalık sapıklık diyolar cünkü yanlış biliyolar önce önyargısız bi şekilde araştırmak lazım muhakkak karalamak isteyenleride görüceksiniz sapık diyenleri görceksiniz vs ama iyice araştırdığınızda muhakkak anlarsınız önyargı düşmanı olmak herşeyin cözümüdür düşünün ama önce önyargılarınızı kaldırın bence en önemlisi şunu düşünün daha öncede söylediğim gibi bu muhteşem sistem boşamı yaratıldı ben kendime yediremiyorum acıkcası tabiki sizin düşünceniz , çok güzel bi yere ayak basmışsın cahiller kadar dine zarar verende yoktur , cahil müslüman hiç çekilmiyo körü körüne bağlanmayın zaten cahillik etmeyin araştırın öğrenin öyle inanın müslümanım diyen bi ayet bi hadis bilmiyo müslümanım diyen onca insan var imanın şartını bile bilmiyo cevremde çok fazla mevcut bizi bu hale getirenler utansın bu kuşkuları içimize sokanlar bu zemini hazırlayannlar Allah belalarını versin masonların emellerine bi nevi ulaştılar %99 ü müslüman olan bi ülkede araştırma yapılmış bu ülkede en son şekliyle %19 u doğru şeye iman ediyo ki onlarında çoğu şeyi bilip bilmediği kesin değil ayrıntılarda önemlidir islamın din ilminin sonu yok herşeyi yanlız yaradan yüce Rabbim bilir diğerlerinin herşeyi bilmesini beklemem ama şu hadisle iman etseler " ilmin yarısı bilmyorum demektir" bilmiyorumu diyemiyolar herkes kafasına göre acıklama yapıyo mantık yürütülmez değil ama bi kaynağın olur hadis olur ayet olur ona göre gidersin neyse konuyu diğer platformları taştırmak adına cevirmiyeyim , insanlar işte bu cahillikler yüzünden inanmıyolar inanan yanlış yapıyo ki bazıları inanmayanlardan daha tehlikeli örn : zekeriya beyaz , yaşar nuri öztürk gibi .... ilahiyat profsorleri bide bunlar neyse içerlendim fena :) Herkes imanı sorgulamamaktan bahsediyor ama o eskidendi yaa şimdi insanların ihtiyacı var sorgulamaya düzen böyle ama sorguladıklarında doğruya ulaşsalar sorun yokta ah bu şeytan :) Deneyin inanın dua edin bana mucize göster diye değil saçmalamayın görmesini bilin bende çok tereddütlere düştüm Allah'ım affetsin ancak başımı secdeye koyup içten dua ettiğimde hiç bi duğam redolmadı haram istemediğim sürece duanın kabul olmasının hükümlerinede tam uygun biri değilim ... Allah'ın kimsenin inanmasına ihtiyacı yok bunu bikere kafasından silen adam arar boş yere mucize inandıktan sonrası gerçekten süphesiz iman ettikten sonrasında hiç bi beklentin olmassa şayet Allah önüne yüzlerce mucize cıkarıyo elhamdülillah neler gördüm ne olmazlar oldu hayatımda ne bilmin ne aklın kabul etmediği birsürü olay yaşadım inandığım süre içersinde neler atlattım şükürler olsunki Rabbim yardım etti inşallah sizede yardım eder içinize hidayet nasip eder , şayet sizde bu yoksa yapabilcek bişey yok sizden ricamız inananların kafasını bulandırmayın yeterince mudahele var zaten :(
-
Bak ben orada hakarete gitmeden, hafif ortamın havasını dağıtmak için bir mesaj yazmıştım. Sen gelip bana '*********' diyorsun. Hani bir Müslüman olarak, benim gibi 'inanmayan' birinden daha fazla saygılı olman gerekmez miydi? Evrim ile mutasyon aynı şey olmadığı için, o mesajında 'evrim' kelimesini kullanman gerekirdi, çıkıp bunu düzelttim sadece, ayrıca oturup tüm konuyu tek tek okumuyorum, gelip son mesajlara bakıyorum sadece. O mesajımda ne evrimi savunuyorum ben, ne de gelip 'topraktan yaratıldınız lan, uaha höhöhö lololol' diye ortamı trollüyorum ben, zamanımda yok böyle muhabbetlere girmeye, malum vize ve quiz haftasına giriyoruz şu dönem. Bunun yanında bir kişiyi ateist yaparsam benim elime birşey geçmez, görüldüğü üzere de öyle bir çabam yoktur.
Edit: Resim/Fotograf'ın linki çalışmamakta nedense, ne olduğunu göremedim.
-----------------------------Kardeş yanlış anlamışsın o zaman beni sinirlendim konuyu başka yere cekmene ! başarılar dilerim vizelerinde editledim mesajımı sildim o bölümü sinirlendim çünkü hepsini okumadan cevap vermişsin anlamamışsın beni farklı bi yöne cekmişsin o kadar şey yazdım sadece sonunu tumuşsun delikanlıymışsın yine kabul edip bunu yazmışsın saol .. resmin bi önemi yok montaj bi resim zaten anca montajla olur demek istedim ... Kusura bakma o lafıma kırıldıysan 9 kere login olman tahribatı tanımadığım anlamınada gelmiyo :) iyi bilirim burayı neyse tekrar başarılar sen derslerine bak o daha önemli bunları düşüncek vaktin fazlasıyla olur ...Kalbini kırdıysam özür dilerim kardeşim.
edit : diğer dediğine cevap vermiyim uzamasın :) ateist yaparsam elimden bişey gelmez demişsin yapma boşver sen illa bu kafadaysan bu kafada kal kimse seni zorlamıyo yardım etmeye calışır emri mafuz sünnettir dener müslüman arkadaşlar bende olmazsa kapatırız gideriz sorun değil tek dediğim milletin kafası zaten bulanık daha fazla su bulanmasın :)
-
Bu konunun bilgi amaçlı açıldığına inanmıyorum.. şayet merak etsen öğrenmek istersen, bunu buraya değil, ehil kişilere sorman gerekirdi. diğer inanmayan arkadaşlarının sorularınada apacık cevap vere bilirim.. ve ikna edebileceğimede garantide ederim.
fakat bu konudan reklam kokusu alıyorum. gidip işin ehillerine sorun adam akıllı cevabınıda alın.
şunuda belirtmek isterim.. şayet inanmak gibi dert yoksa, gökten ayet te inse yine inanmazsınız.
gerçekten öğrenmek istiyorsanız Kaynak olarak tavsiye ederim.. aklınızdaki tüm sorulara cevap bulursunuz
*Emine şenlikoğlu Gençliğin imanını sorularla çaldılar
http://i1103.hizliresim.com/2011/3/25/683.jpg
Edit :
İNDİRME LİNKİ
http://www.ravda.net/download/kitaplar/Sorular/sorular.pdf
-
Selam bunu yazdı:
Bu konunun bilgi amaçlı açıldığına inanmıyorum.. şayet merak etsen öğrenmek istersen, bunu buraya değil, ehil kişilere sorman gerekirdi. diğer inanmayan arkadaşlarının sorularınada apacık cevap vere bilirim.. ve ikna edebileceğimede garantide ederim.
fakat bu konudan reklam kokusu alıyorum. gidip işin ehillerine sorun adam akıllı cevabınıda alın.
şunuda belirtmek isterim.. şayet inanmak gibi dert yoksa, gökten ayet te inse yine inanmazsınız.
gerçekten öğrenmek istiyorsanız Kaynak olarak tavsiye ederim.. aklınızdaki tüm sorulara cevap bulursunuz
Edit :
İNDİRME LİNKİ
-----------------------------hocam cevap ver verebilirim niye diyorsun? garanti ediyormus? neyse.. ben de evrime inanmayanlari istanbuldalarsa sayet bogazici molekuler biyoloji ve genetik bolumunu ziyarete bekliyorum, evrimin EHILLERI buradaki hocalar oluyor cunku.
iyi hocam al sana soru, peygambere subyanci deniyor, degil mi? cevap bulursun diyorsun, simdi diyeceksin yok efendim korumasina almis falan.
-
TheIceberg bunu yazdı:
-----------------------------Selam bunu yazdı:
Edit :
İNDİRME LİNKİ
-----------------------------hocam cevap ver verebilirim niye diyorsun? garanti ediyormus? neyse.. ben de evrime inanmayanlari istanbuldalarsa sayet bogazici molekuler biyoloji ve genetik bolumunu ziyarete bekliyorum, evrimin EHILLERI buradaki hocalar oluyor cunku.
iyi hocam al sana soru, peygambere subyanci deniyor, degil mi? cevap bulursun diyorsun, simdi diyeceksin yok efendim korumasina almis falan.
hösst bi ingiliz sana böyle söyledi diye otu boku sorucan mı? ona bakarsan haysiyetsizce bi sürü şey deniliyo peygamberimiz için hepsini sorucan mı tek tek? Sen inanıcakmısn hayır sana ne derse desinler ne acıklarsa acıklasınlar. sen ehli vukuf hocalarına sor en iyisi. Allah ın en sevdigi kuluna subyancı diyolar ne diyosun dersen ? orda dur derler sana. -
bychaos bunu yazdı:
Peki sorarım, kaza yapan parçalandı öldü, saksı düşen kafası yarıldı öldü,öbürü hastalıktan kanserden, hiç bir hastalıktan ölmeyenlere ne diyeceksin ? Peki onlar nasıl öldü .. Ecel olabilir mi sence ?
Enerji dediğin şey peki, hiç insan yaratabildimi yada bir sinek sen buna şahit oldun mu ? AMA bunlarca mahlukatı yaratan bir güç var, göz bebeğine bak damarlarına bak, aklına bak düğmeye basmadan sadece akıl gücüyle elini kaldırabiliryorsun, bir bunlara bak, sence bunlar bakterilerin oluşumuyla ve enerji patlamasıyla olucak şeyler mi ?
-----------------------------bychaos hocam ben senin yorumlarina fena taktim :) hastaliktan olmeyenler derken neyden konusuyorsun acaba ciddenn merak ettim, her olumun bi sebebi vardir. karsit gorusun de varsa sebepsiz olume sahit olsun anlat aciklarim sebebini.
sen buna sahit oldun mu diyorsun, peki sen hic dogaustu mucizeye tanik oldun mu hocam:) bilgisayara bak tusa basiyorsun yazi yaziyor o zaman bill gates steve jobs cok ilahi insanlar :D nasil ki bilgisayarlar en basta cok kotuydu hep giderek ilerliyo teknoloji ama eski bilgisayarlar da hala kullanilabilir durumda, evrim de o sekil. ve teknoloji ilerlemeye devam ettikce bilgisayarlar daha iyi olacak, biz canlilar gibi. zaten bahsettigimiz surec de 3 milyar yil bakterilerin olusumu ve enerji patlamasi dedigin. evrim konusunda yanlis dusundugunuz su ki her sey bi anda olmuyor. mesela hucre duvari yok olan bakterilerin diger bakterilerin icinde yasayarak organelleri olusturmasi vardir. http://en.wikipedia.org/wiki/Endosymbiotic_theory