folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samurai
    samurai's avatar
    Erkek

uzun bi yazıydı aklımda kalanları yanıtlayayım

birincisi ne kadar iyilik yaparsan yap, itaatsilik yapanların sonu cehennemdir,... Demişsin ya ben aslında iyi bir insanım ama ateist oldugum için cehenneme mi gidicem diye

biraz düşünürsen itaat etmenin iyilik yapmaktan daha önemli oldugunu anlarsın... sakın neden itaat edicem diye düşünme, çünkü birisi sana bu canı, bu bedeni ve bu ruhu veriyorsa karşılığında birşeyler istemesi çok doğal,

sonra demişsinki dogmadan önce hiçbir yerdeydim öldükten sonra da hiç bir yerde olucam... basit bi örnek vereyim, uyurken; uyumadan önce nerde oldugunu biliyormusun? yada uyandığında nerde olacağını?  bilmiyorsun ama uyuyorsun. nerde olmadığını bilmediğin için hiçbiryerde değildim demek ne kadar doğru? uyumadan önce de olman gereken yerdeydin, uyandığında da olman gereken yerde olacaksın, her ne kadar sen bunu uyurken tam olarak idrak edemesende.

sonra demişsin ki madem tanrı nereye gidiceğimi neler yapıcağımı biliyor neden dünyaya gönderiyor diye.  sen dünyaya gönderdiği halde bu duruma isyan ediyorsun, birde göndermeseydi ne yapardın kim bilir.  ya da şöyle anlatayım tanrı senin cehenneme yada cennete gidiceğini biliyor. Ama bilmek çok ayrı birşeydir. şöyle düşün bir mahkum; adam öldürmekten hapis yatmış zamanı gelince dışarı salınmış, bu kişiyi salan yıllarca polislik yapmış bir adam olsun, mahkumun salındığı anda belinden silah çıkartıp birine yönelttiğini görüyor ve diyorki bu mahkum adam öldürecek, sence burda polis sırf mahkumun adam öldüreceğini bildiği için suçlu mu olur? yada süresi doldugunda dışarı çıkarttığı için?

sonsuz cehennemin çok acımasız oldugunu söylemişsin, olaya kötü tarafından bakıyorsun, 23 yılda sonsuz cehennemi hakedecek naptım diyorsun, eger insanlar 23 yılda sonsuz cenneti hakediyorsa ve cennet ne kadar güzel bi yerse bunun zıddı da bir o kadar korkunç olmalı yoksa bir denge olmaz.her insanın içten içe istediği adalet diye bir şey olmaz, ödül ne kadar büyükse ceza da o kadar büyük olmalı.

sonra demişsinki dünyanın başına ne geldiyse ( savaşlar, katliamlar ) hep din yüzünden çıktı, çok yanlış düşünüyorsun, hiçbir din direk olarak savaşmayı emretmez, savaşları çıkartanlar dinler değil insanlardır, bozulmayan tek din olarak islamı kabul ettiğim için sana islamdan örnek vericem, islam da cihad yapılmasının ilk kuralı eğer karşındaki kişiler senin özgürlüğünü kısıtlıyorsa yani ibadet özgürlüğünü elinden alıyorsa yada buna yönelik bir tehdit varsa ancak o zaman savaşabilirsin,

bu hristiyanlıkta da aynıdır ama zamanla insanlar dini; dünyalık çıkarlarını arttırmak için kullandıklarından dolayı değiştirmişlerdir, işte bu yüzden islam dini ortaya çıktı zaten.

sonra demişsinki bütün bilime katkılar ateistlerden. Her insan birşeyleri düşünür, bu zeki insanlar için de aynıdır. ateist bilimadamları kendilerini bilim hakkında düşümeye adadıkları için dini unutmuşlardır, din adamları da din üzerine düşünmekten bilime yeteri kadar yönelememişlerdir, ama her iki durum için de istisnalar vardır,  sonuçta bütün buluşları ateistler yapmadı yada hiç bir dini-bütün insan buluş yapmadı diyemeyiz

demişsinki 1500 yıl öncesinde yaşayanlar neden bizden daha şanslı aslında tam tersi biz daha şanslıyız, mucize gören hemen herkes inanır önemli olan mucize görmeden inanmaktır. iki insan düşün biri şuanda yaşayan,diğeri 1500 yıl önce peygamber zamanında yaşamış biri, ikisi de hergün üzerine düşen bütün farzları yerine getiriyor, ne 1 eksik ne bir fazla günümüzde yaşayan insanın bu olaydan sağladığı sevap daha fazla. bunu Ahir zamanda unutulan sünnetimi ortaya çıkarana (uygulayana) yüz şehit sevabı verilecektir." (Kütüb-i Sitte)  gibi hadislerden anlıyoruz.

mucizeyle ile ilgili de aklına takılan bir şey vardı, zamanın da insanlar yeteri kadar mucize gördüğü halinde yine de inkar ettiler, biz şanslıyız çünkü mucize görmeden inanabiliyoruz...

sonra bir de şunu açıklayayım dinde herşey sorgusuz sualsiz kabul edilecek diye bir şey yok, Allahın sana verdiği beyni kullanmak en doğal hakkın ama yeteri kadar düşünürsen aklına takılan her soruya cevap bulabilirsin, cevap bulamadığın sorular olursa eğer yeteri kadar düşündüysen elinden gelen herşeyi yaptıysan yine bir cevap bulmuş olursun... nasıl mı ? bulduğun sonuç şu olur " ben mükemmel değilim" " evet düşünme gücün yeteneğin var ama herşeyi anlama yeteneğin yok " bu bütün insanlık için aynıdır

sonra demişsin ki tanrıyı kim yarattı

evet evrenin enerjiden oluştugu kesin ama insanların anlayamadığı bir nokta var tanrı evreni kapsayan bir şeydir, takvadaki " ben tanrıyım " savı da ordan gelir zaten, ama bunu herkes anlayamadığı için yanlış birşeymiş gibi algılanır.

şöyle düşün bir avuç su, su damlacıklarından oluşur değilmi, peki okyanus neyden oluşur yine su damlacıklarından...bir avuç suyu evren gibi düşün, su damlacıklarını da enerji. bu örneği lütfen biraz düşün.

tam olarak ayet yada hadis veremiyeceğim ama şöyle bir söz vardı " yaratılan herşeyde Allahın birliğinin yansıması vardır"

işte bu sebeptendir ki yaratılan herşey allahın varlığının kanıtıdır, bakmayı bilen bir göz için bir su damlasına bakıp okyanusun var oldugunu anlamak zor değildir... anlaması zor olan o su damlasına bakıp okyanusun ne kadar büyük oldugunu anlamaya çalışmaktır..

eğer buraya kadar okuduysan umarım bazı sorularını cevaplamışımdır, burda yazdıklarımın üzerine başka bir şeyler soracaksan pm olarak atarsan sevinirim, cevabını eğer istersen burda yazarım ama konuyu takip edemeyip soruyu kaçırmak istemiyorum

Mart 31 cekiyorsa Tahribat napsin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

tahref156 bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam hristiyan adam zina yapar kötülük yapar haram işler şarap içer yani bütün insanların da kötü dediği şeyleri yapar islamiyet böyle değildir dolayısıyla bizlerin cennete gitmesi daha gerçekçidir... içki içen bir topluluk zina yapan bir topluluk bunlar nasıl cennete gitsin tamam kendileri biz cennete gideriz die inanıyorlar ama biraz düşün onların diniyle bizlerin dini çok farksız değilmi bizler dinimizin yapma dediklerini yapmıyoruz yani zina yasaklanmıştır onlarda ise böyle birşey yoktur sence hangisinin gitmesi daha makbuldur.

Senin dininde haram bunlar, onların dininde değil ki. Haram olmadığı için yapmaları doğal değil mi? Çünkü ona inanıyorlar. Bunları geçtim. Haram olmasına rağmen hangi Müslüman zina yapmamış, şarap içmemiş, karı-kız yememiş sorarım size? Sen yapmadın mı? Eee hani nerede Allah korkusu? Nerede ahiret korkusu? İnanıyorum deyip de, namaz kılıp da, oruç tutup da zina yapan, içki içen adam benim gözümde Allahı inkar eden adamdan daha günahkardır. İnandığı halde yapıyor. Çevremizdeki çoğu insan böyle değil mi? Beş vakit namaz kılmaz, her gün içki içer, zina yapar ama Ramazan ayı gelince Müslüman kesilir. Oruç tutmayanlara da kafir sıfatını yapıştırır. Eee arkadaşım sen inanıyorsun ki oruç tutuyorsun ama içki, zina ne iş? Lafım sana değil yanlış anlama. Adam akıllı tartıştığın için de ayrıca teşekkür ederim sana.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spear
    spear's avatar
    Erkek

AMpul bunu yazdı:

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Madem ki sorgulamamamız, inanmamız isteniyor, peki , bizden 1500 yıl önce doğan insanların ayrıcalığı neydi? onlar inansın diye allah peygamber yolladı, mucizeler göstertti, neden bize hiç kimse birşey göstermiyor inanalım diye, ve inanmamız bekleniyor, bizim suçumuz ney? Belki bir peygamber gelse bana mucize gösterse ben de inanıcam ve sonsuz ateşten kurtulucam?

mucize istiyorsan Kuran yeterli değil mi? Kendisi başlı başına bir mucizedir zaten. yok edilemez, değiştirilemez. 1500 sene önceki Kuran ile şu an basılmış olan Kuran arasında bir fark var mı? değiştirebilmiş veya yok edilebilmiş mi yüzyıllarca yok etmeye çalışılmasına rağmen?

şu an ilk geldiği şekilde 1 tane İncil veya Tevrat bulmazsın. çünkü onların böyle bir mucizesi ne kendilerinde, ne de Kuranda geçmektedir.

Kuran içersinde geçen yüzlerce bilimsel gerçek (hepsi Kuran ın gelmesinden yüzyıllarca sonra insanlar tarafından keşfedilen) ya da Kuran da geçen yüzlerce tarihi olay (o dönemde detaylı bir tarih bilimi olmaması ve Hz.Muhammed in okur-yazarlığının olmaması) yine de Allah ın insanlara gösterdiği bir mucizesi değil mi acaba?

spear
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sergen
    Sergen's avatar
    Erkek

itfaiyeciTBT bunu yazdı:

tahref156 bunu yazdı:

Hocam hristiyan adam zina yapar kötülük yapar haram işler şarap içer yani bütün insanların da kötü dediği şeyleri yapar islamiyet böyle değildir dolayısıyla bizlerin cennete gitmesi daha gerçekçidir... içki içen bir topluluk zina yapan bir topluluk bunlar nasıl cennete gitsin tamam kendileri biz cennete gideriz die inanıyorlar ama biraz düşün onların diniyle bizlerin dini çok farksız değilmi bizler dinimizin yapma dediklerini yapmıyoruz yani zina yasaklanmıştır onlarda ise böyle birşey yoktur sence hangisinin gitmesi daha makbuldur.

Senin dininde haram bunlar, onların dininde değil ki. Haram olmadığı için yapmaları doğal değil mi? Çünkü ona inanıyorlar. Bunları geçtim. Haram olmasına rağmen hangi Müslüman zina yapmamış, şarap içmemiş, karı-kız yememiş sorarım size? Sen yapmadın mı? Eee hani nerede Allah korkusu? Nerede ahiret korkusu? İnanıyorum deyip de, namaz kılıp da, oruç tutup da zina yapan, içki içen adam benim gözümde Allahı inkar eden adamdan daha günahkardır. İnandığı halde yapıyor. Çevremizdeki çoğu insan böyle değil mi? Beş vakit namaz kılmaz, her gün içki içer, zina yapar ama Ramazan ayı gelince Müslüman kesilir. Oruç tutmayanlara da kafir sıfatını yapıştırır. Eee arkadaşım sen inanıyorsun ki oruç tutuyorsun ama içki, zina ne iş? Lafım sana değil yanlış anlama. Adam akıllı tartıştığın için de ayrıca teşekkür ederim sana.

yahu senin saydıgın günahların notu ayrı tutulur yine saydıgın ibadetlerin sevabının notu ayrı tutulur birini yapıyor diye diğerinden vazgeçmeyen adam için böyle bir yöntem vardır.ayrıca valla hacı ister inan ister inanma çevrende saydıklarını yapmayan o kadar çok insan varki hadi beni geç sana ne kadar yapmıyorum zinadır şudur budur desem inanmayacaksın ama burda hemen yanı başımda dinini öyle güzel yaşayan insanlar varki görsen imrenirsin.

Hayat Bir Savaşsa Tek Silahın Aklın Ve İnancındır...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

Sergen bunu yazdı:

yahu senin saydıgın günahların notu ayrı tutulur yine saydıgın ibadetlerin sevabının notu ayrı tutulur birini yapıyor diye diğerinden vazgeçmeyen adam için böyle bir yöntem vardır.ayrıca valla hacı ister inan ister inanma çevrende saydıklarını yapmayan o kadar çok insan varki hadi beni geç sana ne kadar yapmıyorum zinadır şudur budur desem inanmayacaksın ama burda hemen yanı başımda dinini öyle güzel yaşayan insanlar varki görsen imrenirsin.

Elbet vardır ama çoğunlukta değildirler.

Verdiğin cevap beni tatmin etmedi. O zaman şöyle düşünürüm ben; işime gelince Müslümanım, işime gelmeyince Müslüman değilim. Bu gece alem yapalım Müslüman değilim, Ramazan ayı gelsin Müslümanım. Bu mudur yani?

Bu kalınla belirttiğim kısım nasıl bir mantık çözemedim. Arkadaşım dine ya inanırsın ya inanmazsın. Orucun farz olduğuna inanıyorum ama namazın farz olduğuna inanmıyorum ya da namazın da farz olduğuna inanıyorum ama kılmıyorum. Böyle bir mantık mı var?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahref156
    tahref156's avatar
    Erkek

itfaiyeciTBT bunu yazdı:

tahref156 bunu yazdı:

hocam diyorsun ya bunlar sana göre haram onlara göre değil işte beni anlamıyorsun bende sana diyorum ki bunlar zaten kötü şeyler dinimiz  söylemesede kendimiz düşünerek bunlara kötü şeylerdir diyebiliriz hristiyanlar bunları yapıyor ve dolayısıyla onların bizlerden alt seviyede olması daha mantıklıdır. Diyorsunki sen yada hangimiz zina yapmadık haram yemedik. Tamam doğru diyorsun yaptık fakat tek zina ila tek haram ile de müslümanlıktan çıkılmaz bizler bir kere yapıyorsak hristiyanların hayat biçemi haram ve zina üzerine kuruludur. inanan zaten inanıyor ve ne yaptıysa kendine yapıyor ama bu değil amaç dinin kötü saydığı şeyler üzerindedir.... dinimiz bunu yapma diyor bizde düşünüyoruz ki gerçekten de dinimiz yapma diyor bu kötüdür o halde bu doğrudur.. düşünsene sen islam dininin önden gelenlerden büyük bir alimsin hocam mesela hristiyanlar zina yapıyor haram işliyorlar hemde sınırsız çünkü onlarda haram diye bir kavram yok bizlere göre... sen alimsin sen bu hristiyanların yaptıklarına ne derdin ve islam diniyle ayırmazmıydın... Onların dini din değil gittikleri yol yol değil demezmiydin

din değiştirilmiş olsa bizlerede içki için haram değildir zina yapın günah değildir denirdi ki hristiyan dini böyledir ve biliriz ki papa ortaçağ dönemlerinde defalarca hristiyanların inandıkları kitabı değiştirmiştir... Bizlerin kide değişseydi bu tür kötü şeyleri yapın günah değildir denilirdi Allah kitabımızı korudu dinimizi korudu ve hala orijinalliği ile duruyor sapa sağlam. 

🥒
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

ben de kendimce birşeyler karalıyım...

müslümanların en büyük hatası, müslüman olmayan bir insanı direk yargılamalarıdır. misal bir insan ateistse sex düşkünüdür, hristiyansa gece gündüz alkol alır domuz eti yer. yok böyle şeyler arkadaş. bir insan tamamen kendi seçimleriyle yoluna ilerler. ayrıca bir ateistin iyi bir insan olması bir müslümanın iyi bir insan olmasından daha onurludur. ilki hiçbir çıkarı olmadığı halde içinden geldiği için yapar, 2.si allah rızası için der aklında hep cennete  gitmek vardır o yüzden yapar.

bir başka konu arkadaşın ilk mesajda bahsettiği gibi mucize konusu. madem mucize beklemeyelim ararsak buluruz vs. 1500 yıl önce yaşayanlar muhammed'in ayı ikiye bölüşüne neden şahit oldu? musa denizi neden 2 ye yardı? vs vs örnekleri çoğaltabilirim takdir edersinizki. o adamlar benden daha avantajlı çünkü görsel şeyler sunulmuş önlerine?

ve 3. soru: burdan 1000 km solda ya da 1000 km sağda doğsaydınız bugun ne durumda olurdunuz onu bir düşünün.

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

itfaiyeciTBT bunu yazdı:

tahref156 bunu yazdı:

Değiştirilmiş olsaydı Allaha itaat edin ona inanın diye değiştirilmezdi.. şahsi kişiler tarafından değiştirilseydi günümüz ölümlü bir insan uydurur budur yaratıcı derdi Ne dediğinin farkında değilsin.. Düşünsene bi eline töbe töbe kuranı kerimi veriyorlar ve diyorlar ki değiştir bunu kendi düşüncelerimizi insanların dini duygularına yerleştirelim sen Allaha inanın ona yalvarın falanmı yazardın yoksa bana inanın ben töbe töbe tanrıyım mı yazardın... Yapma hocam değiştirilmiş olsaydı Allahu tealaya inanın diye birşey yazılıp çizilmezdi..

Kendimi tam anlamıyla ifade edemiyorum sanırım. Ben diyorum ki, bizler yani Müslümanlar İslamiyete inananların cennete gideceğine inanıyoruz. Merak ettiğim nokta; hiç mi kendi kendinize sormuyorsunuz: Acaba bir yanlışlık olamaz mı? Şimdi gidip Hristiyanlara sorsan onlar da kendilerinin cennete gideceğini iddia ederler. Bunun garantisini ispatlayabilir misin bana?

onlar iddia edemezler davalarında haksızlar jhocam  nerden çıakrdın bunu diyeceksin şimdi açıklayım,

İncil kuran dan önce indirilmiştir, İncil de ki ve ömncesindeki kitaplar kendisiden önceki kitapları yok sayar yani yoksayar derken herşeyiyle tmamen değil artık o kitabın devrinin geçtiğini ve yeni gelen kitabın hakim olacağını irdeler, 

İncil de kuran dan önce gelmesi hasebi ile kuran indiği zaman incil özelliğini yitirmş bulunmakta, Sonuçta yahudiler de hristiyanlar da bunu biliyorlar ama uygulamıyorlar, Bütün kitaplar ın sahibi allah cc. bu tartışılmaz değilm,i? hepsi aynı şeyi der çünkü, Bu durum da Haşa onalrın dediği şudur, 

"tanrım senin 3. kitabına inandım ben yeni kitabına riayet etmiyorum,"

cidden bu çok saçma bi durum, O kitapta da Allah a inanıyorsun ama onun en son indirdiği kitaba inanmıyorasun.. İşte bu yüzdendir ki İncil değiştirilmiştir, Barnabas incilinde yazan kelimeler onlara  ağır gelir, Kabullenmezler, 

Ve irdeliyorum, Kuran indi ve diğer kitaplar geçerliliğini yitirdi, onalrın dini Allah katında geçerli değil, (inneddine indallahil islam.)-->kuran ayetidir allah katında tek din islam demektir,

bu durum da onalrın söz söylemeye hakları yok, eğer allah cc. a inanıyorlarsa tabi, (kitapları değiştirildiği için bunun farkında değilller)

bu durum da senin düşüncen de çürümü oluyor ama sen düşüncenden vazgeçmeyeceksin biliyorum :) yine birçok yönden ters köşeye oturmaya çalışacaksın ama hepsinin açıklamaları var, mesela başka bir postunda değiştirilmediği ne malum demişsin, Hangi kitapta Hiç şüphe yok ki o zikri, kurannı biz indirdik, onu koruyacak olan da biziz.(hicr) diye yazar?  hangi kitap Yaratıcı tarafından kuran dışında korumaya alınmıştır,?  Eğer Sen Allah cc ye inanıyorsan buna da inanmalısın, ki zira Allah cc onu koruyacağız diyor? haşa inkar mı ediyorsun ? :)

Saygılar,,

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahref156
    tahref156's avatar
    Erkek

itfaiyeciTBT bunu yazdı:

Sergen bunu yazdı:

Elbet vardır ama çoğunlukta değildirler.

Verdiğin cevap beni tatmin etmedi. O zaman şöyle düşünürüm ben; işime gelince Müslümanım, işime gelmeyince Müslüman değilim. Bu gece alem yapalım Müslüman değilim, Ramazan ayı gelsin Müslümanım. Bu mudur yani?

bu dediklerin sadece ağız yoluyla gerçekleşmiyor hocam Ruh, vicdan, denen şeyler vardır yeri geldimi müslüman yeri geldimi ateist durumu denen birşey varmıdır.... Şeklinde belli olmalı tarzında. Tamamiyle çıkar içinmi varsın hoca madem öyle din değiş hristiyan ol içki iç zina yap karı kız peşinde git sonra hesap günü geldimi ama dinimde haram değil bunlar neden günah yazıldı ki diye sorular mı soracaksın... Zaten hristiyanlık kökten haram ve günahtır :D

🥒
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

zigana bunu yazdı:

yayınlanan mesajları , mürüdlerin binbir emekle yazdıklarını ,keşke face gibi altta beğen tuşu olsa :)

Ah hocam ah, keşke onun yanında BSG! butonu da olsa :/

Toplam Hit: 47580 Toplam Mesaj: 414