Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim
-
Hulusi demişken. paylaşmadan geçemiycem.
-
TheIceberg bunu yazdı:
-----------------------------
sinirsiz bi hayat hosunuza gidiyor. cennet/cehennem olmasaydi size gore hala inanir miydiniz? yani bu hayattan sonra bir sey olmayacagini bilseniz?
-----------------------------hmm yani sen diyosun ki siz Allahı ödülleri için seviyorsunuz :)
hacım cennet ve cehennem bu manasızlıklara mana kazandıran yerler bu yerler olmasa sorgununda bir manası yok dininde yok dünyanın da yok.
Gel gelelim sen bizim cennetemi gideceğimizi düşünüyorsun biz cennete sen cehenneme öyle mi güldürme Allah aşkına :) kimin ne olacağını sadece Allah bilir herkes dinini içten içe yaşadığı için kimse kimseye sen buraya sen şuraya diyemez belki sen gideceksin ben gidemeyecem belkide ikimizde gidemeycez belkide ikimizde gidecez.Eğer annenden doğduğun anki kadar saf ve temiz olmak istiyorsan tövbe et ve göreceksin şeadet şerbetinden bir daha vazgeçemeyeceksin.
Şunuda söylüyeyim senin söylediklerinden şunu çıkardım sen peygamber efendimize(S.A.V) sahtekar diyorsun yani din diye bişey yoksa bunlarda onun uydurmaları
sana bişey söylüyeyim hocam eğer dediğin gibiyse bile ne mutlu bize ki iyiye güzele doğru yöneltilerek kandırılıyoruz.Şerefli bir hayat onurlu haysiyetli bir varis(çoluk-çocuk) herşeye bedeldir.
-
hocam evrim teorisinden konusmaya CALISMISSIN da bi genetikci olarak cok iyi biliyorum evrimi. sadece arastirmadan etmeden "maymundan geldik" seklinde dusunmen ne kadar aci, ne kadar umitsiz. Darwin'i adeta bi peygamber gibi gormeniz de garip. Pasteur nasil ki fermentasyonun falan farkina vardiysa Darwin de bunu bulmustur. bu kadar laf ettigin evrim teorisi sayesinde biz bakterilerde rekombinant dna teknolojisi kullanarak senin teyzen/amcandaki bi hastaligi cozebiliyoruz guzel kardesim. genetik bilimi TAMAMEN evrim teorisine dayanmaktadir ve emin ol o kadar cok hastaligin caresi bu sayede bulundu ki...
-
Sergen bunu yazdı:
TheIceberg bunu yazdı:
sinirsiz bi hayat hosunuza gidiyor. cennet/cehennem olmasaydi size gore hala inanir miydiniz? yani bu hayattan sonra bir sey olmayacagini bilseniz?
-----------------------------hmm yani sen diyosun ki siz Allahı ödülleri için seviyorsunuz :)
hacım cennet ve cehennem bu manasızlıklara mana kazandıran yerler bu yerler olmasa sorgununda bir manası yok dininde yok dünyanın da yok.
Gel gelelim sen bizim cennetemi gideceğimizi düşünüyorsun biz cennete sen cehenneme öyle mi güldürme Allah aşkına :) kimin ne olacağını sadece Allah bilir herkes dinini içten içe yaşadığı için kimse kimseye sen buraya sen şuraya diyemez belki sen gideceksin ben gidemeyecem belkide ikimizde gidemeycez belkide ikimizde gidecez.Eğer annenden doğduğun anki kadar saf ve temiz olmak istiyorsan tövbe et ve göreceksin şeadet şerbetinden bir daha vazgeçemeyeceksin.
Şunuda söylüyeyim senin söylediklerinden şunu çıkardım sen peygamber efendimize(S.A.V) sahtekar diyorsun yani din diye bişey yoksa bunlarda onun uydurmaları
sana bişey söylüyeyim hocam eğer dediğin gibiyse bile ne mutlu bize ki iyiye güzele doğru yöneltilerek kandırılıyoruz.Şerefli bir hayat onurlu haysiyetli bir varis(çoluk-çocuk) herşeye bedeldir.
-----------------------------sana bişey söylüyeyim hocam eğer dediğin gibiyse bile ne mutlu bize ki iyiye güzele doğru yöneltilerek kandırılıyoruz?
cidden boyle oldugunu dusunuyor musun hocam? dinlerin icerdigi yan icerikler tamamen bu olayi saptirmaktadir. erkegi ustun goren bir kitaptir Kur'an ayrica. bu evin gecimini saglamasiyla falan ilgili degil kadinlara hitaben(dolayli yoldan degil) hic ayet var mi hocam? hadisler zaten ayri onlara hic girmiyorum da neyse...
bi de evet cennet olmasa, sadece bu dunyada ibadetiniz karsiliksiz istense yine yapar misiniz? yoksa cikar icin mi yapiyorsunuz? samimi bir sekilde cevap verin buna.
-
yazdıkların bi kaç tanesini okudum. neden cennet veya cehennemde odaklanıyorsun? mesele inanmak başka bişi değil ki. ödüllendirilmek kesin çözüm mü ki? inanma meselesine gelince. Yüce Allah sana hür bir irade vermiş. diğer hayvanlar gibi otomotize bi yaşam düzeneğin yok. bu hür irade sayesinde şekillendirebileceğin bir kader. başlangıcı doğum sonucu ölüm ile biten. senin takıldığın nokta kaderci bir zihniyetin ürünü. tabi ki Allah geçmişi ve geleceği bilir. fakat nası böyle tek düze algılayabilirsin ki, şu an ki halinle geleceğinin nası bişi olacağına sadece tahmin edersin. sana verilen hür irade ile akletmen ki bu sadece beyin işi değildir zeka işi değildir, akletmek beyin ve kalbin komplike bir çalışması sonucu ortaya çıkan bir eylemdir. ve kader çizgisi öyle algılandığı gibi tek bir düz çizgi değildir. inkar ve kabul senin elinde olan bişi.
şu an ateist olabilir belki deistte veyahut budist. tevbe denilen bir unsur var aklettin ve kusursuz yaratıcıyı içinde hissettin. kalbin ile tevbe et esirgeyen ve bağışlayan yüce Allah sınırsız bağışlayıcılığı ile bağışlayacaktır.
bi çok tanrı var demişsin: benim gördüğüm kadarıyla çoğu dinlerde kişilerin kendi elleri ile yaptıkları kendi zihinlerinde şekillendirdikleri ilahlardır. kendin şekillendirebildğin birşeye nası yaratıcı, yaratan vs. diyebilirsin ki?
Sorgulamak güzel birşey sorgulamak kişilerin umulan doğru yolu bulmasında sağlamcı bi yoldur kendimce. fakat sorgulama sürekli sorgulamalar getiriyorsa, sorulara sadece soru ile cevap veriyorsan ki bu zamanla kaosa dönüşür. bu sorgulama tekniğinin sürekli sorgulamalar ile devam etmesi materyalist felsefe ürünü olan diyalektik mantığın bir ürünü. bana sorarsan güze lbi teknik fakat soruların içinde boğulup kalırsan hiç bi halta yaramıyor. o zaman ne yapmak lazım; ya sorduğun sorular dağ gibi olur üzerine yıkılır ve kaçarsın artık sormassın. veyahut sorar, cevap bulur, huzura erersin.
-
1-)Bu dünyada affedilmeyecek davranışlar var mıdır?Benim için vardır,eğer bana ihanet edersen,eğer bir çocuğum olursa ve ben ona hiçbir kötülük yapmadığım halde veya onun benden nefret etmesini gerektirecek hiçbir şey yapmamışsam ve o da beni babası olarak kabul etmez ve ben seni babam diye kabul etmiyorum diyecekse ben onu affetmem.Al sana 2 tane basit örnek.Allah'a entegre edersek bu durumu,göreceksin ki (teşbihte hata olmaz) tıpkı bizim çocuklarımızın bizi baba gibi kabul etmemesi gibi O'nun da aynı şekilde davranmak istemesi normal.
2-)Sen sana hiçbir şekilde zarar vermek istemeyen,senin hiçbir şekilde kötülüğünü istemeyen bir varlığa sen bana ait değilsin diyerek onu sırtından bıçaklayarak(teşbihte hata olmaz,Allahü tealayı tenzih ederim) en affedilmeyecek şeyi yapıyorsun.
3-)İdeal bir baba çocuğunun kurallara uyması düzgün bir vatandaş ve birey olmasını ister.Minumum düzeyde hata yapmasını ister;hatayı yaptığı zaman da cezalandırmakla birlikte tamamıyla kapıları kapatmaz(inkar etme durumu müstesna) onu affeder.Allahü teala da bana 2 durumla gelme,yaptığın ne olursa olsun sen pişman olduktan sonra seni affedicem diyor.Birincisi beni inkar etme,ikincisi kul hakkı yeme diyor.O kadar merhametli ki kul hakkı meselesinde ben affediyorum,sizler hiçbir şeysiniz de diyebilirdi;ama bize bırakıyor.Şimdi sen her türlü günahı işleyeceksin Allah affedecek,ama bana 2 tane günahla gelme diyecek ve sen de onun merhametini sorgulayacaksın.Nerede bu adalet?
4-)Kuranı Kerimde Allahü teala nice kavimlere mucize gösterdiğini ama iman etmemekte ısrar ettiklerini söylüyor zaten.Hatta kendi suretini yahudilere göstermek istediğinde yahudilerin düşüp bayıldığını ve buna rağmen de bunu inkar ettiklerini söylüyor.Ayrıca diğer başka bir sürü mucize geçer Kuranı Kerimde.Kuranı Kerimin hak kitap olduğunu da anlamak istiyorsan gider Topkapıdaki Kuranları inceler şimdiki Kuranlara bakar ve 1500 senedir değişmediğini görür+içinde onu biz indirdik biz koruyacağız ayetini de görüp inanmaya burdan başlayabilirsin.Ayrıca 1500 sene önceki kitapta da hayatı boyunca pasifik okyanusuna ulaşmamış bir şahsın da onları salıveririz de birbirlerine karışmazlar ayetini yazmış olacağına inanmayıp bunu Allahın yazdığına inanarak da başlayabilirsin.Ayrıca onlarca Tanrının da geçmişte toplum hayatında yer etmiş kimselerin heykellerinin yapılması sonucu oluştuklarını da biliyoruz.Bunu arkeoloji bilimi de söylüyor zaten.
5-)Allah bu dünyayı başıboş bırakmamaktadır.Bazı olaylarda insiyatifini kullanmakta bazı olaylarda ise insiyatifini kullanmamaktadır.Ancak her olayda insiyatifini kullansaydı yani madem biliyor müdahale etsin o zaman diyorsan müdahale etseydi senin iradenin ne önemi kalırdı?Allah senin kendi kararını verip kendi kaderinin bir kısmını kendinin çizmeni istiyor.Kendisine inanıp inanmama konusunda sana inanmama başkasına inanma koysaydı bu adaletsizce olurdu ve senin sorun gündeme gelirdi.Problemlerin en büyüğü de ateistlerin kaderi yazılmış oyunu oynamak saçmalığı olarak görmeleridir.Tamam senin yaşadıkların yazılmıştır,ama bu izlediğin bir filmi bilmek gibidir.Bunu unutmamak gerekir.
6-)Mevlamız Ben bir hazine idim,bilinmek istedim diye belirtmiş.Mazallah bilinmeye ihtiyacı yoktur,o her kavramdan uzaktır.Ne olacağını bildiği halde dünyayı yaratmak istemesinin sebebi de budur.Mevlamızın senin benim gibi heyecan action gibi duygulardan münezzeh olduğunu özellikle belirtirim.
7-)Din bir cevaptır.Felsefe de bir soru sormadır.Eğer bu dünyanın ne olduğunu kendinin kim olduğunu merak ediyorsan sorarak felsefe yaparsın.Ama cevap bulamazsın.Çünkü felsefe denilen şey bulduğun cevaplara da soru sormaktır.Din ise bu döngüyü durdurur ve bir cevap verir.Sen Allah'a ve onun kurallarına itaat etmezsen bu dünyada kendi istediğin her şeyi yapabileceğine inanır ve yaparsın.Eninde sonunda nefsine ve şeytana hoş gelen şeyleri yaparsın.Yapmadığını hala söylüyorsan da ben sana şunu söylüyorum: yapma riskin çok fazla.
8-)Dinlerin ateistlere nazaran daha fazla zarar verdiklerine inanmak abesle iştigal bir durumdur.Bugün ben cahil birisi olsam ve her yaptığımı İslamiyete dayandırsam bu İslamiyetin mi suçudur benim mi suçumdur?Din adına hizmet ettiğini zanneden insanlardan gelen zararlar İslamiyete mal edilemez,ancak ve ancak kişilerin kendilerine mal edilebilir.Aynı durum kilise için de geçerlidir.Ortaçağ Avrupasındaki o cahil papazların Hristiyanlıktan ötürü insanlara zarar verdiklerini söylemek gerçekten çok saçmadır.İncilde sana tokat atana öteki yüzünü çevir yazar.Elhamdülillah müslümanım ama bazı gerçekleri de inkar etmemek gereklidir.Sen şimdi gidip ben Fenerbahçeliyim Galatasaraylıları dövmek istiyorum deyip dövdüğün zaman bu suç Fenerbahçeden mi kaynaklanıyor kendi cahilliğinden mi?
9-)Aç google'ı Müslüman din adamları diye arat bakalım.Yıllarca Avrupada tıp kitabı olarak okutulan eserin sahibi kimmiş bir bak bakalım.Ondan sonra genel anlamda dinlerin özel anlamda İslamiyetin insanlara verdiği zararlara bak.İlim Çinde de olsa gidip alınız diyen bir peygamberin (s.a.s) ve bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyen bir halifenin dinine mensubuz.Bu insanlar mı dünyaya zarar vermek isteyen insanlar?Yahut anne hakkını baba hakkını gözetiniz,komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir diyen bir peygamberin ve dinin mi insanlara zarar vermek istediğini söylüyorsun?
10-)0 hacim sonsuz yoğunluğu başka bir şeyle açıklayabiliyor musun?Açıkladığını düşünelim,söylediğin bir tahmin olacak,tahmini de ispatladın teori yaptın ve büyük bir kabul gördü.Kanun mu peki dediğin,hayır değil.Öyleyse söylediğinin büyük geçerliliği olmakla birlikte kesinliği yoktur.Bunların hepsi senin metodlarına göre söylenmiştir.Ben her şeyi Allah yarattı diyorum.Bu savıma ulaşırken şunları kullanıyorum.Kuranı Kerimde yazılanlar doğru mu ve hiç değiştirildi mi?Bakıyorum yazılanlar doğru ve hiç değiştirilmemiş.Yazılanlardan biri de Allahın bu evreni yarattığı.Ben buna da tastamam inanıyorum.Şimdi açalım biraz olayı.Ben bu evrenin tek başına var olamayacağına inanıyorum ve evrene bu soruyu soruyorum seni kim yarattı?Kurandan hadislerden ve diğer her şeyden aldığım üzere Allah yarattı.Peki enerjiyi kim yarattı?Enerjiyi yaratanı öğrenmek için enerjiye bu soruyu sormak gerekir.Söylediği bir şey varsa,ki yok eyvallah.Ama bu evreni yaratan kişi bu evrenin kendisinin yarattığını ve kendisinin nasıl biri olduğunu söylüyor.
11-Bize gönderilen en büyük mucize peygamberimizin de belirttiği gibi Kuranı Kerimdir.Kuranı Kerim tüm insanlığa mucize olarak gönderilmiştir.Açıp okuduğun zaman mucizeleri göreceksin.En basitinden içinde yazıldığı üzere 'Onu biz indirdik ve Onu Biz koruyacağız
İnşallah bir şeyler anlatabilmişizdir.
-
TheIceberg bunu yazdı:
Sergen bunu yazdı:
TheIceberg bunu yazdı:
-----------------------------sana bişey söylüyeyim hocam eğer dediğin gibiyse bile ne mutlu bize ki iyiye güzele doğru yöneltilerek kandırılıyoruz?
cidden boyle oldugunu dusunuyor musun hocam? dinlerin icerdigi yan icerikler tamamen bu olayi saptirmaktadir. erkegi ustun goren bir kitaptir Kur'an ayrica. bu evin gecimini saglamasiyla falan ilgili degil kadinlara hitaben(dolayli yoldan degil) hic ayet var mi hocam? hadisler zaten ayri onlara hic girmiyorum da neyse...
bi de evet cennet olmasa, sadece bu dunyada ibadetiniz karsiliksiz istense yine yapar misiniz? yoksa cikar icin mi yapiyorsunuz? samimi bir sekilde cevap verin buna.
-----------------------------hacı biz korkagızda ondan mı inanıyoruz ateşten korktugumuz için mi yada çok mu çıkarcıyızda cennet için inanıyoruz bu konuda seni temin ederim senin kadar cesaret sahibiyim.bak sana şu kadarını söyliyim biz cennet için yada korktugumuz için değil inandıgımız için seviyoruz mevlayı bide sanki cennete gideceğimiz garantimi ki sen bu cümleyi kuruyorsun ya şunu kabul et biz cehennemlik sen cennetlik olabilirsin kendini öle hemen atma yabana biz bunu kabul ederken sen nasıl etmiyorsun anlamıyorum be güzel kardeşim :)
-
Hocam kendinizden yuksek bi koruyucuya ihtiyac duyuyosunuz iste, inanma nedenini soyle bi sen bana:) basin sikistiginda destege muhtacsin ona inanmak istiyosun bu dunya bitti mi sonrasinda bi seyler olsun istiyorsun sonsuza kadar yasama dusuncesi tatli geliyo hocam size sen kabul et bunu :)
-
TheIceberg bunu yazdı:
hocam evrim teorisinden konusmaya CALISMISSIN da bi genetikci olarak cok iyi biliyorum evrimi. sadece arastirmadan etmeden "maymundan geldik" seklinde dusunmen ne kadar aci, ne kadar umitsiz. Darwin'i adeta bi peygamber gibi gormeniz de garip. Pasteur nasil ki fermentasyonun falan farkina vardiysa Darwin de bunu bulmustur. bu kadar laf ettigin evrim teorisi sayesinde biz bakterilerde rekombinant dna teknolojisi kullanarak senin teyzen/amcandaki bi hastaligi cozebiliyoruz guzel kardesim. genetik bilimi TAMAMEN evrim teorisine dayanmaktadir ve emin ol o kadar cok hastaligin caresi bu sayede bulundu ki...
AHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH OF :D:D:D Yarıldım diyorum başka birşey demiyorum, Kafirlere hep şunu demek istemişimdir. Tamam Kabul Böyle Yaşayın Ve Sonunda Cayır Cayır Yanın.. Hep bunu içten içe demek isterim yüzlerine onları bir köşeye itip hiç tartışmamak isterim ama bizim dinimiz. Tebliği daveti anlatmayı kötülükten uzak tutmayı ve tüm çevrene ulaşabildiğine bunu yapmayı emrediyor işte ondan yapamıyorum...
Ama ben hidayet veremem nitekiminde anlatırım, seçim senin seçimin yani yapacak birşey yok ... -
Bilimden yoksun cahil cuhelaya ben ne anlatayim ki? Sen koru korune inan kardesim, hic okuma arastirma..