folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MezrealiM
    MezrealiM's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:
    -----------------------------

MezrealiM bunu yazdı:

kardesim sen diyosun o zaman kurandan bana mucize gösterin FURKAN SURESI:53.ayet

zümer suresi:6 ayet  daha fazla istersen ben sana yazarım

zumer 6 için şu an kasamıyorum kusura bakma ama kısaca şunu söyleyebilirim, kuranda vardı sonradan keşfedildi denilen birçok şey önceden biliniyordu. bal arısı mucizesi felan hep bunlara dahil.
    başka mucize?

tamam o zaman bana kaynak göster amatarihi 1440 yıldan öncesine ait olsun simdi bazıları cok sey sölüyorda kaynak yok.peki bul zumer suresine muhalefet edecek bir kaynak ben senin ayagının altından öpecem ve hatta ölünceye kadar sana hizmet edecem

Zikir_Fikir_Şükür
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

Tengri bunu yazdı:

hocam bi de şunu düşün yok ayı 2 ye bölmüşmüş de yok şeymiş de. Bunu gören bitek arablar o zaman çinlilerde vardı başka ırkdan insanlarda niye onlar görmedi hiç birimi aya bakmıyodu amk.

çinlilerden haberim yok, araplara gelince onlar da görmüyor. sadece muhammed ve birkaç arkadaşı. geri kalanlar sadece inanıyor, görmüyor.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

lepusmorris bunu yazdı:

AMpul bunu yazdı:

hay amk kim upladı şimdi bunu :|

edit: n5883 youtube a atatürkün son meclis konuşması yaz.

göründüğü gibi olabilme ihtimalinin yanında cımbızlanmış bir görüntüde olabilir hocam.

konuyu açan arkadaşta şüphe etmekte haklı. hz. muhammet zamanında bile inanmayanlar varmış. düşünsene adamın gözü önünde mucizeler yaptığı halde inanmayanlar. diyeceğim o ki yanlış doktor öldürür hocam. sana mantıksız tutarsız bir çok cevap yazılmış ve sen bunların bazılarını islamın doğruları kabul ediceksin ama öyle değil. konuyla ilgili doğru kişilerden bilgi edinmelisin. ama iman öyledir ki gözünle görmen bir şeyi etkilemez hissetmen gerekir. maneviyat dışı bir iman şahsi kanaatime göre iman değildir.

bir de şu açıdan düşünürsen gerçeği açık seçik gördükleri için inanmamış olabilirler mi? yoksa düşün bir insan ayı ikiye bölmeye kadar mucizeler gösterecek ama sen inanmayacaksın. mümkün değil. demek ki bu mucize iddialarında tutarsızlıklar ve saptırmalar var. 

(konu açılmışken kuranda da geçen muhammedin ayı 2ye bölmesi mevzusunun muhammed ve birkaç arkadaşı dışında dünyada şaidi yoktur. böyle büyük bir olayın dünyanın her yerinden şahitleri olması gerekirken dünyanın bu durumdan haberi bile olmamıştır. düşünün şimdi ay ikiye ayrılsa kaç şahit olur ve tarihe nasıl büyük büyük yazılır.)

olur mu olur hocam. dine biraz bakış açım farklı. oturup bu konu hakkında tartıştığımızda inanan bi insana koyu ateist, inanmayana koyu müslüman gibi gözüküyorum.:D ve her inanan insanın mutlaka örtbas ettiği, dile getirmediği şüpheleri olduğunu düşünüyorum. bence asıl doğru o şüpheleri aştıktan sonra ortaya çıkacaktır. uçuk kaçık tutarsızlıkların olduğu da doğru. ama bir çok sorunun cevabını öldükten sonra görücez. dünya üzerindeki kesinliği belirli tek şey onurlu, erdemli, etrafına faydalı bir yaşam sürmektir.

..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

MezrealiM bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:

MezrealiM bunu yazdı:

kardesim sen diyosun o zaman kurandan bana mucize gösterin FURKAN SURESI:53.ayet

zumer 6 için şu an kasamıyorum kusura bakma ama kısaca şunu söyleyebilirim, kuranda vardı sonradan keşfedildi denilen birçok şey önceden biliniyordu. bal arısı mucizesi felan hep bunlara dahil.
    başka mucize?

tamam o zaman bana kaynak göster amatarihi 1440 yıldan öncesine ait olsun simdi bazıları cok sey sölüyorda kaynak yok.peki bul zumer suresine kaynak ben senin ayagının altından öpecem ve hatta ölünceye kadar sana hizmet edecem

o ayetten 100 tane anlam çıkarılır eğer insan çıkarmak isterse, tüm kuran ayetlerinden öyle, hatta ayetlerle ilgili değil insan birşeyden birşey çıkarmak istemesin zibilyon tane çıkar. allah isteseydi çok net bir şekilde gelecekte bulunacak keşif ve icatlardan bahsederdi bunlar bulununcada biz vay be derdik, böyle 3-5 tane ayetin garib imalarına kalmazdık.

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MezrealiM
    MezrealiM's avatar
    Erkek

O, sizin için kulakları, gözleri ve gönülleri inşa edendir; ne az şükrediyorsunuz. (Mü'minun Suresi, 78)

Allah, sizi annelerinizin karnından hiçbir şey bilmezken çıkardı ve umulur ki şükredersiniz diye işitme, görme (duyularını) ve gönüller verdi. (Nahl Suresi, 78)

De ki: "Düşündünüz mü hiç; eğer Allah sizin işitmenizi ve görmenizi alıverir ve kalplerinizi mühürlerse, onları size Allah'tan başka getirebilecek ilah kimdir?"... (En'am Suresi, 46)
     baska arastırın yani soru coksa emin olun cevapta cok yeterki siz bakmasını bilin

Zikir_Fikir_Şükür
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

nostradamus'un kehanetlerine benzer olaylar da oluyor günümüzde nostradamusa mı tapacaz ?

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

ALLAH c.c inkar Etmek Kimseye Birşey Kazandırmaz Yani Bu Ataistlerin Dinsizlerin Yaptıkları Bence Saçma Anlamsız Tamam ibadet Etmeyebilirsiniz iman Etmeyebilirsiniz Ama ALLAH c.c inkar Etmeyin ALLAH c.c Vardır Deyin Yeter O Bile Sizin Affınıza Yetecektir

Ben Müslümanım Türküm Ama Diger Dinleri inkar Edemem Yok Sayamam

Nasil Başka Milletleri Yok Sayamam Başka Irkları Yok Sayamadıgım Gibi Nasil Burada Alevilik Yok Dedigimiz Zaman Herkes Ayaga Kalkıyorsa Kürtler Yok Dedik Mi Kürtler Ayaklanıyor  Eger ALLAH c.c Dinleri De Yok Sayarsak Dünyalık Şeyleri De Yoksayma Hakkı Veriyor.

Dünya Her Zaman Döner Ama Tersine De Döner Zamanın En Büyük Din Düşmanı Bile iman Etmiştir

Bakınız Günümüzde Bile Aşırı Solcu Kominist Dinsiz Olanlar Müslüman Olup Öyle Ölüyorlar.

Zamanında Amerika Zencileri Vatandaş insan Saymazken Şimdi Elleri Mahkum Kul Köle Oluyorlar  Varın Hesap Edin..

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Ee zaten koyu ateistleri müslümanlığa dönmezse uzun süre yaşamıyorki, inanan kardeşlerimiz kafalarına sıkıveriyorlar bir zahmet.

while (1<2)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

MezrealiM bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:

MezrealiM bunu yazdı:

başka mucize?

tamam o zaman bana kaynak göster amatarihi 1440 yıldan öncesine ait olsun simdi bazıları cok sey sölüyorda kaynak yok.peki bul zumer suresine kaynak ben senin ayagının altından öpecem ve hatta ölünceye kadar sana hizmet edecem

http://dinsizdeist.blogspot.com/2011/02/brahma-directs-creation-of-baby-in.html

(burada Brahma'nın bebeğin oluşumunu 3 evreya dayandırdığı anlatılıyor)

ancak şu daha önemli : bu bilgi yanlış. 3 evre diye birşey yok. kaynakla gösterelim :

http://www.slideshare.net/gmanb5/embryonic-development

http://en.wikipedia.org/wiki/Embryo

ilk kaynakta 4 evre olduğu açıkça belirtiliyor. ikinci kaynakta ise 1-3 , 3-6 , 6-8 haftalardan bahsediliyor. bağnaz bakış açısıyla bunu 3 sayarsın siye söylüyorum, bebek 8 haftada doğmaz. 8. haftadan 9 aya kadar bir evre daha vardır. topla 4 yapar :D

şimdi sözünü tutup bana ömür boyu hizmet edeceksen hesabıma para göndererek başla lütfen :D

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MezrealiM
    MezrealiM's avatar
    Erkek

Atmosferin "7 katmanlı" olmasıyla ilgili AYETLER
        Ayetler: Sizin için yerde olanların tümünü yaratan O'dur. Sonra göğe istiva edip de onları yedi gök olarak düzenleyen O'dur. Ve O, herşeyi bilendir. (Bakara Suresi, 29) "Görmüyor musunuz; Allah, yedi göğü birbirleriyle bir uyum (mutabakat) içinde yaratmıştır?" (Nuh Suresi, 15)
        Andolsun biz,en yakın göğü kandillerle donattık ve onları, şeytanlar için taşlamalar yaptık. Ve onlar için alevli ateş azabını hazırladık.
      Böylece Allah onları iki günde yedi gök olmak üzere yerine koydu. Her göğe kendi işini bildirdi. Biz en yakın göğü kandillerle süsledik ve koruduk. İşte bu çok güçlü ve her şeyi bilen Allah'ın takdiridir. (görüldüğü gibi Kuran 7 gökten bahsettikten sonra en yakın göğü kandilerle donattık diyor!!!)

Zikir_Fikir_Şükür
Toplam Hit: 53532 Toplam Mesaj: 414