folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek

TheIceberg bunu yazdı:
    -----------------------------

muridler sizden Allah ve muslumanlik gecirmeden cevaplar bekliyoruz sadece. objektif bakarak cevaplayin sadece. bastan kabul ederek cevaplamayin. su yuzden vardir su yuzden de olmayabilir diye aciklayin lutfen. Kuran'da yaziyor falan diye cevaplamayin. dinlere inanmak zorunda degiliz. Sadece mantikli aciklamalarda bulunsaniz da bi aydinlansam. Cemaatlerde de bulundum ama dusunmeye basladikca bi yaraticinin gerekli olmadigini dusunuyorum.

okumadan yazi yazma o zaman.

madem meraklisin oku adamim!

yukarida da yazdik;

kulli irade ve cuzi iradeyi arastirin.

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    -_HaWk_-
    -_HaWk_-'s avatar
    Erkek

Ateistliğinden şikayetçi olmasan herahalde böyle bir konu açmazdın diye düşünüyorum sende inanmak istiyorsun ama sadece kendine özel bir mucize bekliyorsun her insanın içindeki klişe duygu işte burada bu soruları sormanın tek amacı bu.

1.Etrafına şöyle bir bak soluduğumus hava,börtü böcek,bitkiler,yıldız takımları dizilişleri,gezegenler bunlar bir kanıt değilmi sence neden herşey bu kadar kusursuz bir şekilde bizim yaşamamıs için yerli yerini almış diye düşündün mü hiç?Tabi kolay olana kaçmak en kolayı

2.Sonsuzluğa ölümden sonra hayata inanmıyorsan cennet cehennemede inanma o zaman böyle bir derde tasaya gerek kalmas senin için sadece hayatını yaşa ve soru sorma ateistliğe bok atmak isteyenlereden intikam alamak istercesine.İstediğin hayatı yaşıyorsun neden soru soruyorsun inanıyorsan savına soru sormamalısın sadece yaşamalısın savını sonucunu elbet öğreniceksin

3.Allah(c.c) bizi saf nefsimizle başbaşa bıraktı.Ona hakim olanlar ve her istediğini akılsızca yapanlar olarak 2 grupta toplanıyor insanoğlu.

4.İçinizde işaret arayanlar için size yeteri kadar göstermedikmi?

5.Neden mi dünyadasın ibadet için,ona olan inancını kanıtlamak için,bu dünya sadece sınav ahiret hayatı için,sonsuz saf mutluluk için,diğerlerinden farkını ortaya koymak için,bu dünyada onun için ne yaptığını göstermek için

6.Peki bende tek bir soru sormak istiyorum.İçine derdin kederin düştüğü anda,herhangi bir savaşın içindeyken korkunun iliklerine kadar işlediğinde ölümün başında dikildiğini anlayp öleceğini düşündüğün anda neden biri bana yardım etsin diye düşünürsün neden etrafta kimsenin olmadığı,bir köşeye sıkıştığında,kaçacak bir çare yol bulamadığında,biri bana yardım etsin lütfen diye haykırırsın içten içe içindeki bu kurtulma çabasını varolmayan birine söylersin neden kıçın sıkıştığında içindeki bu ses sana haykırıyor?

Şimdi sen sanki çokmu dindarsın diye bir laf atan illaki olacaktır bu kadar kişi içinde.Şimdiden açıklamasını yapıyım ben sadece inanıyorum soru sormuyorm insanın aklınında sınırı var bir yere kadar aglılayamıyacağımız şeyler var.Ben günü gününe saati saatine ibadet eden bir insan değilim dini kendim yaşıyorum içimdeki sese inanıyorum sadece umarım cevapları bulmanda ufakda olsa bir etkim olmuştur

http://www.facebook.com/video/video.php?v=164637313583220&oid=114168042260&comments

En büyük farkım bu dünyadaki hayatım...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bychaos
    bychaos's avatar
    Erkek

CasTeaL bunu yazdı:

Dini ortaya çıkaranlar, insanları adeta köpek eğitir gibi eğitmeyi, hizzaya getirmeyi hedef almışlardır. Listenilen şeyleri yaparsan ödül vereceğini yapmassan ceza vereceğini söylemek.

(Bkz. http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0van_Pavlov  Pavlov'un Köpeği - Klasik Koşullandırma)

Din bir yönetim oyunu ve aracıdır, çoğu insan için hakikat gibi gözükürken yöneticiler için kullanışlı durumdadır.

Bu psikolojik oyunda insanların dünyada yapılan düzensizliklere, adaletsizliklere ve kötülüklere öldükten sonra hayali bir varlığın ceza vereceğine inandırılıp dünyadaki gerçek yaşamdan elini ayağını çektirilip emir kulu durumuna getirilmesi amaçlanmıştır ve çoğu insan üzerindede başarılmıştır.

Bunu başaran insanlar kendi kutsal köleleri üzerinden dünyadaki emellerini, zevklerini ve eğlencelerini birbir yerine getirirken bu köle sınıfını oluşturan zavallılar takımı trajikomik bir biçimde, öldükten sonra  muhteşem bir konfor, rahat , zenginlik ve sonsuzluk içerisinde yaşayacağını sanmaktadır.

Bir hayvanat bahçesine gittiğinde, parmaklıklar ardında bir maymun gördüğünde, baba seni buradan çıkartacağım çok büyük, avukatlar tanıyorum demek geliyormu içinden ?

Darwincisin ya ondan sordum...

İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptığı bir ülkede, hiçbir şey daha ileriye gitmez. . Can Dündar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Explosive
    Explosive's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Herşeyin 0 dan bir oluşumu vardır bir ürün yaparsın ancak o şekilde gelişir  insanların başlangıcı nasıl oluştu ? güneşten kopan dünya parçasına nasıl geldi bu insanlar ? maymunlar evrimdeğiştirdi diyiceksiniz  maymun nasıl geldi bu gezegene ? bunun cevabını bul bakalım hocam illaki allahın varlığını hissedersin birgün

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheIceberg
    TheIceberg's avatar
    Erkek

MaTRaX bunu yazdı:

TheIceberg bunu yazdı:

muridler sizden Allah ve muslumanlik gecirmeden cevaplar bekliyoruz sadece. objektif bakarak cevaplayin sadece. bastan kabul ederek cevaplamayin. su yuzden vardir su yuzden de olmayabilir diye aciklayin lutfen. Kuran'da yaziyor falan diye cevaplamayin. dinlere inanmak zorunda degiliz. Sadece mantikli aciklamalarda bulunsaniz da bi aydinlansam. Cemaatlerde de bulundum ama dusunmeye basladikca bi yaraticinin gerekli olmadigini dusunuyorum.

okumadan yazi yazma o zaman.

madem meraklisin oku adamim!

yukarida da yazdik;

kulli irade ve cuzi iradeyi arastirin.

merak etme okudum, ve merak etme kulli irade ve cuzi iradeyi de cok iyi biliyorum. anlatmaya calistigin seyi anlamadim?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bychaos
    bychaos's avatar
    Erkek

TheIceberg bunu yazdı:

Ben seni aydınlatim ALLAH neden var. Çünkü O Vacibül Vücut-> http://www.odevindiryap.com/odev-kapaklari/vacibul-vucud-nedir/

Kul ne ? Mümkünül Vücut, olsada olur olmasada olur demek, Vacibül Vücut, muhakkak olması gerekendir.

ALLAH ezelidir. Bir başlangıcı yoktur. Kul'a neden ihtiyaç duydu o zaman diceksin..

ALLAH'u Teâla, ben gizli hazineydim, bilinmeyi sevdim buyurur. Birde Muhammed (SAV) hatrına bunca evren yaratıldı işte.

Cemâatlere gitmen, mühim değil öyle cemaate gitmişindir ki, ne feyz ne bereket vardır.. Sonra suçu islama atmak gelir içinden yapmayın böyle..

Sen ateist olabilirsin ama en azından insaflı birine benziyorsun yani bilmek istiyorsun bilsen yaparsın gibi.. ben sana yardım ederim..

İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptığı bir ülkede, hiçbir şey daha ileriye gitmez. . Can Dündar.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Erkek
    bychaos bunu yazdı:

CasTeaL bunu yazdı:

Dini ortaya çıkaranlar, insanları adeta köpek eğitir gibi eğitmeyi, hizzaya getirmeyi hedef almışlardır. Listenilen şeyleri yaparsan ödül vereceğini yapmassan ceza vereceğini söylemek.

(Bkz. http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0van_Pavlov  Pavlov'un Köpeği - Klasik Koşullandırma)

Din bir yönetim oyunu ve aracıdır, çoğu insan için hakikat gibi gözükürken yöneticiler için kullanışlı durumdadır.

Bu psikolojik oyunda insanların dünyada yapılan düzensizliklere, adaletsizliklere ve kötülüklere öldükten sonra hayali bir varlığın ceza vereceğine inandırılıp dünyadaki gerçek yaşamdan elini ayağını çektirilip emir kulu durumuna getirilmesi amaçlanmıştır ve çoğu insan üzerindede başarılmıştır.

Bunu başaran insanlar kendi kutsal köleleri üzerinden dünyadaki emellerini, zevklerini ve eğlencelerini birbir yerine getirirken bu köle sınıfını oluşturan zavallılar takımı trajikomik bir biçimde, öldükten sonra  muhteşem bir konfor, rahat , zenginlik ve sonsuzluk içerisinde yaşayacağını sanmaktadır.

Bir hayvanat bahçesine gittiğinde, parmaklıklar ardında bir maymun gördüğünde, baba seni buradan çıkartacağım çok büyük, avukatlar tanıyorum demek geliyormu içinden ?

Darwincisin ya ondan sordum...

hocam ilk önce "Darwin'i" sonra "ortak ata" kavramını araştır.

You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bychaos
    bychaos's avatar
    Erkek

PoLLBuLL bunu yazdı:

hocam ilk önce "Darwin'i" sonra "ortak ata" kavramını araştır.

Ben mi ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

ağzından bal damlıyor . güzel sormuşsun hocam

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek

Allah resulu s.a.s yolculuktan dönülüyordu. Mola verilmiş bir kadın da ateş yakarak hazırlık yapmaya başlamıştı. Ateşin alevleri yükselince kadın koşuşturan çocuğunun ateşe düşmesinden korktuğu için hemen onu bağrına bastı ve ateşe düşmesi halindeki dehşeti de tasavvur ederek buna gönlünün dayanamayacağını hayal edip orada bulunan Efendimiz (sav)e dönerek sordu:
    – Sen Allah (cc)ın peygamberisin değil mi? Efendimiz (sav) de;
    – Hiç şüphen olmasın buyurdu.

Bunun üzerine kadın şöyle dedi:
    – Allah (cc)ın kullarına merhameti bir ananın yavrusuna olan merhametinden daha çok değil mi?
    Efendimiz (sav):
    – Hiç şüphen olmasın öyledir buyurunca kadın:
    – Öyle ise bir ana yavrusunu ateşe atmaz diye sızlandı.

Efendimiz (sav)in gözleri yaşardı da buyurdu ki:
    – Yüce Allah (cc) ancak kendisine isyan edenleri ateşe atar. Müstahak olmayanları asla!
    Demek oluyor ki Allah (cc) kullarını ateşe atmayı asla istemiyor sonsuz merhamet ve şefkati ateşi gerektirmiyor. Ancak kullar dürüst hareket etmiyor ille de ateşlik işler yapıyor birilerine zulmediyor haksızlıkta bulunuyor Yaradanına da isyandan geri kalmıyor böylece kendi amelleriyle kendilerini ateşe attırıyorlarsa bu da kulların kendi tercihleri...

kıymetli kardeşim ALLAH cc yu demekki seviyorsunuzki bu denli duygularınızı açığa vurarak kafanızda oluşan soru işaretini gidermek istiyorsunuz.
    şimdi ALLAH cc melaikei kiramı var iken insan oğlunu yaratmayı murat etti halbuki melekler yemeden içmeden hiç durmadan işleri ALLAH cc ibadet etmektir.
    hal böyle iken insan oğlunu niye yarattı?
    “(Ey Resulum!) Hani Rabbin meleklere: ‘Ben yeryüzünde (hükümlerimi yerine getirecek) bir halife (yetki ve yöneticiliğe elverişli insan) yaratacağım’ demişti. (Melekler de : Ya Rab!) Biz seni hamd (övgü) ile yüceltip ve seni bütün noksanlıklardan tenzih edip ulularken orada (senin emirlerini tutmayıp) bozgunculuk çıkaracak ve kan akıtacak birisini mi yaratacaksın?’ dediler. (Allah da): ‘Şüphesiz ben sizin bilmediğiniz şeyleri bilirim.’ dedi.”
    (Allah yarattığı) Adem’e (eşyaya ait) bütün isimleri öğretti sonra onları meleklere gösterip. ‘Haydi! Görüşünüzde doğru iseniz onların isimlerini bana haber verin’ dedi.” (Bakara:31)
    “(Melekler de: ‘Ya Rabbi!) Seni (bütün noksan sıfatlardan) tenzih ederiz. Senin bize öğrettiğinden başka hiçbir bilgimiz yoktur. Her şeyi hakkıyla bilen ‘hüküm ve hikmet sahibi’ mutlaka o sensin sen’ demişlerdi.” (Bakara:32)
    “(Bunun üzerine Allah ‘Ey Adem! Eşyanın isimlerini onlara (hemen) haber ver’ dedi. (Adem’de onların) isimlerini onlara bildirince (Allah): ‘Ben size göklerin ve yerin gaybını (sırlarını/hikmetini) bilirim (ayrıca) açıkladığınız ve gizlediğiniz her şeyi de bilirim dememiş miydim’? dedi.” (Bakara:33)

ALLAH cc hikmetine binaen yeryüzünde halifesi olarak melek olmayan insan oğlunu yaratmış oldu
    evet insan melek deyil öyle ise kendine verilen nefsani istekler yerine yaratanının isteklerine boyun büküp ona kul olduğu takdirde melekten bile üstün oluyor.
    bizleri kendine kul olma için yaratanımıza kulluk yapmadığımız takdirde ise karşılığında ceza olarak cehennemde yakacağını da haber vermektedir.
    ALLAH cc kendine kul olanları yakmayacağı gibi meleklerin bile ulaşamayacağı makamlar verecektir.
    mesela cenabu hakka kulluk yapmayanları ALLAH cc dünyada ceza vermediği gibi rızkınıda kesmemektedir.
    bu dünyada bize verdiği bir merhameti sayesinde olmaktadır. yani dünyadaki bütün nimetleri ikramları ve hatta kafire bile ikram etmesi sadece dünyadaki bir rahmeti sayesinde olmaktadır.
    ama ahırette ise 99 rahmeti tecelli edecektir.
    bu 99 rahmet ise sadece mü'minler için tecelli edecektir kafirlere bir nasıb olmayacaktır.
    bundan anlaşılıyorki ALLAH cc merhameti o kadar geniştirki dünyada kendi mülkünde kendine isyan eden bir inkarcıyı bile cezalandırmadığı gibi ona rızk vererek mükafatlandırmaktadır.
    halbuki bir anneye isyan eden evladı onu duruma göre terbiye için cezalendırmaktadır.
    demekki ALLAH cc bir anneden bile daha merhametli olduğu anlaşılmaktadır.
    ahirette ise peyğamber efendimiz sav. buyurduğu gibi:

(Müslümanlık temizdir kirsizdir. Siz de temiz olun temizlenin Zira cennete temizler girer.)
    işte bunun içindirki cennete günahlardan temiz olan yani vucudunu günah kiri ile kirletmeyenler girecektir.
    kirletenler ise eğer bir şefaatede mazhar olmazsa cehennemde yanmak sureti ile temizlenerek cennete girecektir.

bizler annelerimizi bu kadar sevdiğimize göre bizleri annemizden daha çok seven esirgeyen koruyan yüce yaratanımızı nasıl sevmeyiz
    onun içindirki peyğamberlerin en yücesi kainat yüzü suyu hurnetine yaratılan peyğamberimize yüce ALLAH cc habibim (sevgilim) diyerek en büyük rutbeyi vermiştir.
    bundan anlıyoruzki ALLAH sevgisi erişilebilecek en büyük rutbedir.
    ALLAH cc bir kulunu severse onu hiç yakarmı?

Kardeşim bun sendeki şeytan vesvesesinden başka hiçbirşey değil. Sen ibadete devam et. Senin bu ibadetteki sadakatin inşaallah kalbinde bir tohum olacak ve yeşerip sümbüllenecektir.Korkmakta çok güzel bir haslettir. Allah korkusu hakkında Risalei nurdan güzel bir anektod vermek istiyorum.

İşte ey nefis ve ey arkadaş! İnsanın havfa(Korkuya) ve muhabbete âlet olacak iki cihaz fıtratında derc olunmuştur(yerleştirilmiştir). Alâküllihâl(Eninde sonunda) o muhabbet ve havf ya halka(Yaratılmışlara) veya Halıka(Yaratana) müteveccih olacak(Yönelecek). Halbuki halktan havf ise elîm bir beliyyedir(Beladır); halka muhabbet dahi belâlı bir musîbettir. Çünkü sen öylelerden korkarsın ki sana merhamet etmez veya senin istirhâmını(Merhamet istemeni) kabul etmez. Şu halde havf elîm bir belâdır.

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
Toplam Hit: 47629 Toplam Mesaj: 414