folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi

Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

Benim 3. Sınıfa giden kardeşim var, anaokuluna gitmeden kursa gönderdik Kuranı öğrendi, Allaha şükür benden çok dua biliyordur ezbere ama müslüman olmayan kişilerin de kendi çocuklarını, kendi isteklerine göre eğitme hakkı vardır. Böyle bir dayatma vicdansızlıktır.

Ayrıca ben bu puanı anca ilahiyatı tuttuğu için zorunlu olarak din kültürü öğretmeni olan adamların böyle hassas bir eğitimi vermesini doğru bilmiyorum, ne biliyorlar ki ne öğretecekler? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    ProBilisim bunu yazdı
    Dentist bunu yazdı
    Bu konularla mı ülkeyi kurtarıyoruz? 

Şimdi bu konuları öğrenmediğimiz zaman basit ot gibi bir insan mı oluyoruz?

Bir tek konu var diye o da "Kur'an ve Kutsal Kitaplar" konusu diye bütün dinlere eşit mesafeli yaklaşarak mı anlatıyor şimdi?

Kitapların içindeki hadis ve okuma parçaları da cabası.

Vatan millet ayağını insanları kandırmaktan bıkmadınız mı?

Bizim din ile bi alıp veremediğimiz yok. Düşmanlık yapmıyoruz burda.

Bak bunlar 4. sınıf konuları. Yani ortalama 11 yaşındaki çocuklara öğretilen şeyler. Bu çocuğun bir seçim yapabilmesi için yeterince akli dengesi olabilir mi? Kendinde olabilir mi? Tabi ki de hayır.

Sen bu çocuğa seçim yaptırmadan din seçtiriyorsun ve üstüne o din hakında eğitim vermeye başlıyorsun. Dogmalarını dayatıyorsun. Bu da o çocuğun temel haklarına aykırı.

Kaldı ki din dersiyle vatana millete hayırlı olacak nesil yetiştirmek yerine fen dersini baz alarak yapılsaydı bazı şeyler şu anda marsa füze yollayan abd değil biz olurduk. 

Dinden başlıyor, Fen'den bahsedip marsa füze yolluyor, Sonra başka ülkelerin teknolojisini örnek gösterip bunuda yine dine bağlıyor. Kim aşıladı bunları senin beynine..Türkiyede bazı medya kesimlerince, islam din karşıtlığı mödülüne maruz kalan tipik bir kazazede..Üzülerek söylüyorum, Malesef senin gibi binlercesi bu şekilde ülkemizde. At gözlüğü takarak yaşamak nereye kadar? (Aşırı medyadan uzak durmanı tavsiye ederim)

Almanya: Anayasa’ya göre, din veya ahlak dersi, kamu okullarında düzenli okutuluyor. Anaokullarının yüzde 70’i kiliselerin yönetiminde. Ders devletin denetim hakkı çiğnenmeden, cemaatlerin ilkeleriyle uyum içinde verilir.

Belçika: Resmî okullarda, ilk ve orta öğretim boyunca öğrenci haftada en az 2 saat Din ya da Ahlâk derslerinden birini seçmek zorunda.

Finlandiya: Din veya ahlâk derslerinden birisi seçilmek zorunda.

İspanya: İlk ve orta dereceli devlet okulları, öğrenciye din dersi vermek zorunda. Din dersleri programlarını ilgili dinin temsilcileri yapmaktadır.

Kanada: Kebek Eyaletinde, resmî ilk ve orta dereceli okullarda, din dersi zorunlu. Hatfada 3 saatten az olmamak üzere İlköğretimde yılda 60 ve ortaöğretimde 50 saatten az olamaz.

Danimarka: Din dersi ilköğretim ve liselerde zorunlu olarak okutuluyor.

İsveç: Devlet okullarında, zorunlu ders olarak okutuluyor. İlköğretim öğrencileri, 1-9 sınıf arası toplam 885 saat din dersi almak zorunda. Üç büyük din derslerde öğretilir.

Norveç: İlk ve orta dereceli devlet okullarında tüm öğrencilere zorunlu hâle getirildi.

Tunus: Din dersleri ilkokul 1. sınıftan itibaren lise üçüncü sınıfa kadar zorunlu, lise son sınıfta seçmelidir.

Ürdün: Hem devlet hem de özel okullarda, birinci sınıftan itibaren, haftada iki saat İslam ve bir saat Kuran dersi okutuluyor.

Avusturya: Din eğitiminden farklı kilise ve cemaatler sorumludur. Din dersi ilkokul, ortaokul, eğitim, ziraat ve orman fakültelerinde zorunlu, özel okullarda seçmelidir.

İngiltere: Din dersleri, resmî okullarda ders çizelgesinde yer alır. Bütün okullarda güne toplu dua ile başlama yasa emridir. Dinî gruplar ve cemaatler özel okul açabiliyor.

Hollanda: Din dersleri, haftada 3 saati geçmemek üzere bir yılda en fazla 120 saat veriliyor. Derslerin programları ve öğretmenlerini ilgili dinin temsilcileri belirliyor.

İtalya: Anaokulları ve ilkokullarda haftada 2 saat, ortaokul ve liselerde 1 saat seçmeli din dersi var. Kilise derslerin programlarını hazırlıyor öğretmenleri atıyor.

Portekiz: İlk ve orta dereceli devlet okullarında, din dersleri seçmelidir. Dersin programını ve içeriği de Katolik Kilisesi tarafından hazırlanıyor.

Polonya: İlk ve orta dereceli özel ve devlet okullarında seçmeli din dersi var. Eğitimin içeriğini Kilise ile bağlantılı olarak Eğitim bakanlığı yapıyor.

Yunanistan: Din eğitimi anaokullarından başlıyor. Haftada 2 saat veriliyor. Müslüman azınlık da bundan faydalanabiliyor.

ABD: Zorunlu eğitim eyaletlere göre, 6 veya 7 yaş ile 16 yaş arasında. Resmî okulların yanında Kilise okulları, azınlık okulları bulunuyor. Resmî okullarda din dersi yok. Din eğitimi özel okullarda verilebiliyor.

Fransa: 6-10. sınıflarda tarih derslerinde tüm dinlerin ayrıntılı olarak tanıtılıyor. Din dersini almak istemeyen öğrenciler, ahlâk dersine girmek mecburiyetinde.

Japonya: İlk ve orta dereceli okulda din öğretimi yok. Haftada, 2 saeat ahlak dersi vardır. Özel okullarda seçmeli din dersi verilebilir.

tam emin değilim ama 

isveç - norveç - japonya  dünyada atezim oranın en yüksek olduğu ülkelerin başını çekiyor diye biliyorum 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheKorsans
    TheKorsans's avatar
    Erkek

Yakında sperme din dersi vermeye başlarlar amk.

Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProBilisim
    ProBilisim's avatar
    Erkek
    Dentist bunu yazdı
    ProBilisim bunu yazdı

Dinden başlıyor, Fen'den bahsedip marsa füze yolluyor, Sonra başka ülkelerin teknolojisini örnek gösterip bunuda yine dine bağlıyor. Kim aşıladı bunları senin beynine..Türkiyede bazı medya kesimlerince, islam din karşıtlığı mödülüne maruz kalan tipik bir kazazede..Üzülerek söylüyorum, Malesef senin gibi binlercesi bu şekilde ülkemizde. At gözlüğü takarak yaşamak nereye kadar? (Aşırı medyadan uzak durmanı tavsiye ederim)

Almanya: Anayasa’ya göre, din veya ahlak dersi, kamu okullarında düzenli okutuluyor. Anaokullarının yüzde 70’i kiliselerin yönetiminde. Ders devletin denetim hakkı çiğnenmeden, cemaatlerin ilkeleriyle uyum içinde verilir.

Belçika: Resmî okullarda, ilk ve orta öğretim boyunca öğrenci haftada en az 2 saat Din ya da Ahlâk derslerinden birini seçmek zorunda.

Finlandiya: Din veya ahlâk derslerinden birisi seçilmek zorunda.

İspanya: İlk ve orta dereceli devlet okulları, öğrenciye din dersi vermek zorunda. Din dersleri programlarını ilgili dinin temsilcileri yapmaktadır.

Kanada: Kebek Eyaletinde, resmî ilk ve orta dereceli okullarda, din dersi zorunlu. Hatfada 3 saatten az olmamak üzere İlköğretimde yılda 60 ve ortaöğretimde 50 saatten az olamaz.

Danimarka: Din dersi ilköğretim ve liselerde zorunlu olarak okutuluyor.

İsveç: Devlet okullarında, zorunlu ders olarak okutuluyor. İlköğretim öğrencileri, 1-9 sınıf arası toplam 885 saat din dersi almak zorunda. Üç büyük din derslerde öğretilir.

Norveç: İlk ve orta dereceli devlet okullarında tüm öğrencilere zorunlu hâle getirildi.

Tunus: Din dersleri ilkokul 1. sınıftan itibaren lise üçüncü sınıfa kadar zorunlu, lise son sınıfta seçmelidir.

Ürdün: Hem devlet hem de özel okullarda, birinci sınıftan itibaren, haftada iki saat İslam ve bir saat Kuran dersi okutuluyor.

Avusturya: Din eğitiminden farklı kilise ve cemaatler sorumludur. Din dersi ilkokul, ortaokul, eğitim, ziraat ve orman fakültelerinde zorunlu, özel okullarda seçmelidir.

İngiltere: Din dersleri, resmî okullarda ders çizelgesinde yer alır. Bütün okullarda güne toplu dua ile başlama yasa emridir. Dinî gruplar ve cemaatler özel okul açabiliyor.

Hollanda: Din dersleri, haftada 3 saati geçmemek üzere bir yılda en fazla 120 saat veriliyor. Derslerin programları ve öğretmenlerini ilgili dinin temsilcileri belirliyor.

İtalya: Anaokulları ve ilkokullarda haftada 2 saat, ortaokul ve liselerde 1 saat seçmeli din dersi var. Kilise derslerin programlarını hazırlıyor öğretmenleri atıyor.

Portekiz: İlk ve orta dereceli devlet okullarında, din dersleri seçmelidir. Dersin programını ve içeriği de Katolik Kilisesi tarafından hazırlanıyor.

Polonya: İlk ve orta dereceli özel ve devlet okullarında seçmeli din dersi var. Eğitimin içeriğini Kilise ile bağlantılı olarak Eğitim bakanlığı yapıyor.

Yunanistan: Din eğitimi anaokullarından başlıyor. Haftada 2 saat veriliyor. Müslüman azınlık da bundan faydalanabiliyor.

ABD: Zorunlu eğitim eyaletlere göre, 6 veya 7 yaş ile 16 yaş arasında. Resmî okulların yanında Kilise okulları, azınlık okulları bulunuyor. Resmî okullarda din dersi yok. Din eğitimi özel okullarda verilebiliyor.

Fransa: 6-10. sınıflarda tarih derslerinde tüm dinlerin ayrıntılı olarak tanıtılıyor. Din dersini almak istemeyen öğrenciler, ahlâk dersine girmek mecburiyetinde.

Japonya: İlk ve orta dereceli okulda din öğretimi yok. Haftada, 2 saeat ahlak dersi vardır. Özel okullarda seçmeli din dersi verilebilir.

İşte sizin yalancılığınızın bir kanıtı daha. Zavallısınız.

Almanya'daki eğitim sistemi ve din eğitimi;

http://blog.milliyet.com.tr/alman-egitim-sistemi-ozet-olarak-/Blog/?BlogNo=26768

Gördüğünüz üzere Almanya'da çocuk Türkiye standartlarında ilköğretimi bitirdiğinde din dersini almak zorunda değil. Yine gördüğünüz üzere Almanya bu konuda çocuğa ve aileye seçme hakkı veriyor.

ProBilişim bunu paylaşarak (almanya örneğinin yalan olmasına rağmen) bu konuda kendi kuyunu kazmış olduğunun farkındasındır umarım :) paylaşım için teşekkürler.

:) Bu sayfayı bulana kadar heralde baya bi aradın. Fakat tutmuşsun 19 şubat 2007 nin haberini getirmişsin. sayfanın en üstüne baksaydın tarihini görürdün. Ben at gözlüğüyle nereye kadar yaşayacaksınız diyorum. Sende ise sidik yarıştırma havası var... Dostanece söylüyorum bunu; gözünü aç ve dünyaya  bak kardeş... Egolarınızdan ve hegemonyalarınızdan kurtulun artık...üzerinde yaşadığımız Ülkemiz için vatanımız için. Tartışalım fakat dışarıya karşı hepbirlik olalım inançlısıyla inançsızıyla, dileğimiz bu...

Başbakanın din dersi hakkındaki açıklaması: http://sozcu.web.tv/video/basbakandan-din-dersi-aciklamasi__0neiq5lekcw

Sana Herşeyi uzun uzun anlatabilirim ama senin yerine anlayamam.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek

şimdi sikki tuttu memleket

daha o yaştan başlanbacak sikkinden daşşağandan ayet hadis uydurma teknikleri desenize

kimisi uyduracak zikkinin keyfine 3 yaşında çocukla cima edilir diye

kimmiside uyduracak ona buna çalmak haram günah ama bana değil diye

hattta bazıları peygamberlik

kimileride ilah vasıfları nasıl taşınır onların dersini alır

çoğunluk gene uyar imama kıl olmaya devam eder

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

ProBilisim tek birşey soracağım; sen neden alıntılarken sadece belli yazdıklarımı alıntılıyorsun :D taktik falan mı merak ettim de.

Bi yerden dikiş tutturmaya çalışıyorsun onu da beceremiyorsun, tipiksin. 

Davutoğlu da "marksizim" ile "din kültürü" dersini bir tutmuş, üstün zekasından dolayı kendisini tebrik ediyorum. Sizin zihniyetiniz.. bu kadarsınız işte :D 

fazla tartışmaya gerek yok artık

Dentist tarafından 04/Ara/14 20:36 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sancaks
    sancaks's avatar
    Erkek

ayakkabı kutularını dolduranlara göz yumanlar kalkmış burda din,müslümanlık dersi veriyorlar..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

ProBilisim, ben argumanların sana ait olduğunu zannederek uzun uzuna cevap vermiştim. Keşke şu Davutoğlu videosunu önceden koysaydın. :) Doğrudan adamın sözlerini yazıya aktarmışsın. Her siyasetçinin lafına inanılsaydı şu anda dünya tozpembe idi. Marksizm ile din örneğini vermesi de Davutoğlu'nun aldığı eğitimin kapsamından fazlasıyla uzaklaştığını, zamanında eğitimini aldığı konuları tekrar gözden geçirmesi gerektiğini gösteriyor. Hoş, ilk koltuğa geçtiğinde de epistemoloji gibi halk dilinde çok yaygın olmayan bir kavramı göze sokarak kullandığını da hatırlıyorum. Birkaç gün televizyonda "acaba bu ne anlama gelir" başlıkları geçti, videolu halk araştırması dahi yapıldı. (http://www.haberler.com/davutoglu-bir-soz-etti-herkes-sozluge-kostu-6423484-haberi/) Erdoğan'ın okulu gerçek mi değil mi tartışmalarından sonra aldığı ünvanı vurgulayan davranışlarda bulunmaya çalışıyor. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

ben iş verirken imamhatiplileri - konya/erzurum/rize/kayseri vb şekilde akp oylarının %60'ın üzerinde olan illerde kütüğü bulunanları işe almıyorum hem verimsiz hem de sevmiyorum adamı, öbür dünyasını kurtarmak için götünü yırtan adama benim ihtiyacım yok, bana bu dünyada adam lazım, cd ile dvd'nin arasındaki farkı bilmeyen adama ben oturup eğitim veremem, bu nesil aç kalmamak için ömür boyu karın tokluğuna batının köpekliğini yapacak nesildir. Güney kore'de öğrencilere zorunlu elektronik dersi verilirken, sanıyorum alt dallarını kendileri seçiyor, sen sübhaneke öğretsen nee öğretmesen ne... 100bin değil 100milyar kere okunsa sübanheke 1 mm ileri gitmez ülke, 1 mm.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    glaurung bunu yazdı

ben iş verirken imamhatiplileri - konya/erzurum/rize/kayseri vb şekilde akp oylarının %60'ın üzerinde olan illerde kütüğü bulunanları işe almıyorum hem verimsiz hem de sevmiyorum adamı, öbür dünyasını kurtarmak için götünü yırtan adama benim ihtiyacım yok, bana bu dünyada adam lazım, cd ile dvd'nin arasındaki farkı bilmeyen adama ben oturup eğitim veremem, bu nesil aç kalmamak için ömür boyu karın tokluğuna batının köpekliğini yapacak nesildir. Güney kore'de öğrencilere zorunlu elektronik dersi verilirken, sanıyorum alt dallarını kendileri seçiyor, sen sübhaneke öğretsen nee öğretmesen ne... 100bin değil 100milyar kere okunsa sübanheke 1 mm ileri gitmez ülke, 1 mm.

Aynı şeyleri ben de düşünüyorum. 20 yaşını geçmiş adam hesap makinesi kullanmayı bilmiyor. 65 kuruşla 35'i çarp diyoruz sanki kafadan hesapla demişiz gibi mal mal suratımıza bakıyor. Allah konusu açıldığı zaman salyalar saçarak tartışmayı biliyor ama. Bir de ilkokul diplomasını zor alıyorlar ama din konusu açıldığı zaman yüksek lisans da yapmış olsan o ilkokul mezunu adam sana cahil diyor. Lisede 1200 sayfalık c++ kitabımız vardı bunların kafasını o kitapla yarasım geliyor. Eleman alacağım zaman nerelisin hangi partiyi destekliyorsun diye soracağım artık. Yobazsa zaten 2-3 tane dinsizin arasında dayanamaz kendi kaçar uğraşmaya hiç gerek yok. Gitsin cemaatlerden iş istesin adamlar artık her yerde.

Toplam Hit: 52065 Toplam Mesaj: 411