folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi



Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2006
    Erkek

    O zaman şöyle çekil bi sen kenara. Son yazdığın 2 postu da seviyesiz olarak görmüyorsan kendi seviyeni tekrar bir gözden geçir.

    mfatihbodur tarafından 08/Ara/14 16:50 tarihinde düzenlenmiştir

    Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2010
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı

    O zaman şöyle çekil bi sen kenara. Son yazdığın 2 postu da seviyesiz olarak görmüyorsan kendi seviyeni tekrar bir düşün.

     

    yalamalar benim gibileri pek kenara çekmeyi becemiyor yapcak bişey yok buralardayım,


    mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2006
    Erkek
    Zodiac bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı

    O zaman şöyle çekil bi sen kenara. Son yazdığın 2 postu da seviyesiz olarak görmüyorsan kendi seviyeni tekrar bir düşün.

     

    yalamalar benim gibileri pek kenara çekmeyi becemiyor yapcak bişey yok buralardayım,

    Terbiyeni takın aslanım. Yaşıtlarınla oyna hadi bakayım. Bordo klavyeli seni. Yeterince seviyemi düşürdüm, birde senin seviyeni inmeyeceğim.

     

     Not : Madem buralardan ayak altında durma.

    mfatihbodur tarafından 08/Ara/14 16:52 tarihinde düzenlenmiştir

    Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2010
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı
    Zodiac bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı

    O zaman şöyle çekil bi sen kenara. Son yazdığın 2 postu da seviyesiz olarak görmüyorsan kendi seviyeni tekrar bir düşün.

     

    yalamalar benim gibileri pek kenara çekmeyi becemiyor yapcak bişey yok buralardayım,

    Terbiyeni takın aslanım. Yaşıtlarınla oyna hadi bakayım. Bordo klavyeli seni. Yeterince seviyemi düşürdüm, birde senin seviyeni inmeyeceğim.

     

     Not : Madem buralardan ayak altında durma.

     

    "bordo klavyeli seni"

     

    beyimize bak meğer bizle yatıp kalkıyormuş, ayak altında olduğum pek görülmedim "aslanım" buralarda adamına göre muamele, beyni yosun tutan adamları pek sikleyen biri değilim galiba gene öyle olcam,

     


    mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mayıs/2007
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı

    o HİKMET kelimesini öyle bi çekiyosunuz ki kendinize... Eğer dinin de samimiysen bu ayetlerden sonra bir daha hadislere Kuran'dandır demezsin. Allah, hükmüne kimseyi ortak etmez. Ondan başka yasa koyucu mu ararsın? Sizler, yalnızca Kuran ile hükmetmiş bir peygambere iftira atıyorsunuz!

    İşte Kuran‘da hikmet kavramı için İSRÂ 23 - 39 arası ayetler =>
    -Rabbin şöyle hükmetti: O‘ndan başkasına kulluk / ibadet etmeyin, anaya babaya çok iyi davranın: Onlardan birisi yahut her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına gelirse sakın onlara "Öf!" bile deme; onları azarlama, onlara tatlı, iltifatlı söz söyle.
    -Rahmetten yerlere eğilme kanadını onlar için indir ve de ki: "Rabbim, merhametli davran onlara, tıpkı küçüklüğümde beni koruyup büyüttükleri gibi."
    -Benliklerinizin içindekini Rabbiniz daha iyi bilir. Eğer siz barışsever/iyi kişiler olursanız O, tövbeye sarılanları affeder.
    -Akrabaya hakkını ver. Çaresize, yolda kalana da. Fakat saçıp savurma.
    -Çünkü saçıp savuranlar şeytanların kardeşleri olurlar. Ve şeytan, kendi Rabbine nankörlük etmiştir.
    -Eğer onlardan, Rabbinden ümit ettiğin bir rahmeti bekleme yüzünden yüz çevirecek olursan, o zaman onlara yumuşak/tatlı bir söz söyle.
    -Elini bağlayıp boynuna asma. Ama onu büsbütün de salıverme. Sonra kınanır, hasret içinde bir köşede büzülür kalırsın.
    -Hiç kuşkusuz Rabbin, dilediğine rızkı açar da kısar da. O, kullarını görüyor, onlardan haber alıyor.
    -Yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Onları da sizi de biz rızıklandırıyoruz. Kuşkusuz, onları öldürmek büyük bir günahtır.
    -Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o iğrenç bir iştir; yol olarak da çok kötüdür.
    -Allah‘ın saygıya layık kıldığı cana haklı bir sebep yokken kıymayın. Kim haksızlıkla öldürülürse, onun velisine yetki/söz hakkı vermişizdir. Ama o da öldürmede sınır tanımazlık etmesin. Çünkü kendisine yardım edilmiştir.
    -Yetimin malına yaklaşmayın. Ancak rüştüne erişinceye kadar, güzel bir yolla ilgilenebilirsiniz. Ahdinize vefalı olun çünkü verilen söz sorumluluk gerektirir.
    -Ölçtüğünüz zaman tam ve dürüst ölçün. Hilesiz teraziyle tartın. Bu, hem hayırlı hem de sonuç bakımından güzeldir.
    -Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır.
    -Yeryüzünde kasılıp kabararak yürüme! Çünkü sen, yeri asla yırtamazsın, uzunlukça da dağlara ulaşamazsın.
    -Bütün bu sayılanların kötü olanları, Rabbin katında çirkin görülmüştür.
    -Bunlar, Rabbinin sana, hikmetten vahyetmiş olduklarıdır. Allah‘ın yanına başka tanrı koyma ki, kınanmış ve kovulmuş bir halde cehenneme atılmayasın.

     

    Sana vahyedilmiş olan HİKMET, Kuran'da apaçık yazılmıştır. Kitabın yetmeyeceğini söylüyorsan eğer ya kitabı okumamışsın ya da hiç şüphe yok ki sen sapıklardansın!

    -Gerçek şu: Bu Kur‘an sana ve toplumuna elbetteki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir şeref/bir öğüttür. Bundan sorumlu tutulacaksınız. (Zuhruf 44)

    Hikmet hüküm sahibi olmak anlamına gelir. Kuran da kaç yerde peygamberlere hikmet verildiği yazıyor. Bu demek değil ki Peygamber kuran dışında hüküm verdi. kur'ana göre yargılama yaptı. Kuranın koyduğu kanunlara göre hüküm verdi. Peygamber kuranın en iyi uygulayıcısıdır. Onu örnek alarak, sünnetlerine bakarak, hadislerine bakarak (sahih) kuranı uygulama konusundaki eksikliklerimizi tamamlayabiliriz. Mustafa İslamoğlunun peşinden gidiyorsunuz ama yanlış yapıyorsunuz. Biz Peygamber kanun koyucu, yaratıcı, yada ilah demiyoruz. Hüküm verici. HKM kökünden geliyor zaten bu kelime. Hükmetmek, hüküm vermek, hakim hepsi aynı köken kelimedir. Peygamberi bir hakim gibi düşün. Kuran kanun kitabı ve Peygamber bu kitaba bakarak hüküm veriyor. Türkçeyi kullanarak kelimeleri başka yere çekmeyin. Bir fayda sağlamaz size.

    İslamda el kesmek yoktur diyen arkadaşım, kesinlikle vardır ! Götünüzden din uydurmayın. 

    Zombie miydi zodiac mıydı hatırlayamadım mobildeyim şimdi bakamıyorum, hocam sizi tanımıyorum yaşınızı da bilmiyorum o yüzden hocam diye hitab ediyorum, daha seviyeli olursanız sevinirim.

    İslam için sadece Kuran yeterlidir! Yukarıda ki ayete göre hala aksini söylüyor musun?

    Bütün nebilere hikmet verilmiştir. Hepsine! Muhammed peygamberi ön plana çıkarmak niye? Biz hiçbirini birbirinden ayırmıyoruz elhamdürillah.

    Peygamberler, Kuran ile hüküm vermiştir. Çünkü Allah, peygamberlere hükmetme gücü vermiştir. Yalnız kurallar Allah'dandır. Allah'dan başka kanun koyucu yoktur. Kuran okuyan her insan bunu bilir. Hüküm vermek ayrı, kanun oluşturmak ayrıdır.

    (Allah size Kitap'ı ayrıntılı kılınmış bir halde indirmişken, Allah'ın dışında bir hakem mi arayayım? Kendilerine Kitap verdiklerimiz, onun, Rabbinden hak olarak indirildiğini biliyorlar. Sakın kuşkuya düşenlerden olma. (Enam 114))

    Bu hikmet ile hadislerin ne alakası var? Bak yukarıda sana gereken HİKMET'i Allah'ın kitabından alarak seninle paylaştım. Daha ötesini aramak, sapıklıktır.

    Bak kardeşim tekrar ediyorum. Peygamber, bu Allah katındandır diyerek Kuran'da yazmayan hiçbir kanunu dine katmamıştır. Eğer katsaydı;

    -Eğer bazı lafları bizim sözlerimiz diye ortaya sürseydi, Yemin olsun, ondan sağ elini koparırdık. Sonra ondan can damarını mutlaka keserdik. Sizin hiçbiriniz ona siper de olamazdınız. Gerçek şu ki o, sakınanlar için tam bir uyarıcı ve düşündürücüdür. Ve biz, içinizden onu yalanlayanların bulunduğunu kesinlikle biliyoruz. Ve o, küfre sapanlar için tam bir hasrettir. Ve o, kesin bilginin tam gerçeğidir. Hadi artık, yüce Rabbinin adını tespih et! (Hakka 44-52)

    Şunu da eklemeden edemicem. Çünkü diğer arkadaşlara yaptığın davranışlar sinirimi bozuyor. Kime neyin artisliğini yapıyosun? Allah'ın verdiği ilimi yaşta mı arıyorsun?

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    Her zamanki gibi tbt olarak konunun amna koymussunuz...okulda din dersi konu, bizimkiler el kesmeye takmislar


    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    valla her sayfayı okumak isterdimde okuyamadım ama bi arkadaş şöyle yazmış millet aya çıktı biz orucu tartışıyoruz

    sana sorayım mesela sen aya cıkmak istedinde cübbeli hocalar ayağından mı tuttu 

    sen uçak yaptında cübbeli sarıklı hocalar fabrikanımı bombaladı

    sen gemi yaptın otomobil yaptın kanserin tadavisini buldunda cübbeli sarıklı sakallı hocalar sana manimi oldu ne ayaksın sen

    atayizler var bide bunları hiç anlamam zaten neden mi

    işleri güçleri islamiyet sanki başka din yok sorduğunda hiç bir dine inanmazlar hiç birini kabullenmezler ama icraata sıra gelince derleri müslümanlar.

    bu güne kadar din dersleri 4-5-6-7-8-9-10-11-12 sınıflarda haftada bi saat oldu ne olduk hepimiz filozofmuyuz yooo

    bu saatten sonra 1 den 12ye kadar olsa ne olur din kültürü ve ahlak bilgisi derdi yanına bide Kuran-ı kerim dersi bide siyer dersi olsa süper olur valla ama hepsi zorunlu olsun bence herkes müslüman olsun


    okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2010
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı

    Her zamanki gibi tbt olarak konunun amna koymussunuz...okulda din dersi konu, bizimkiler el kesmeye takmislar

    Tamam iste sikintida burada. 

    Dogru durust din egitimi veremiyorlar, sonra boyle forumdaki bikac kisi gibi carpik anlayisli kisiler turuyor. Olay bu ya zaten. 

    Adam bu kadar alim yanlis mi anladi da ona buna inanak diyor, boyle bi adam okullarda din egitimi veren hocalardan her duyduguna inanacaktir. 

     

    Daniel-Koo tarafından 08/Ara/14 18:49 tarihinde düzenlenmiştir

    ne diyon?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek
    xxjokerxx bunu yazdı

    valla her sayfayı okumak isterdimde okuyamadım ama bi arkadaş şöyle yazmış millet aya çıktı biz orucu tartışıyoruz

    sana sorayım mesela sen aya cıkmak istedinde cübbeli hocalar ayağından mı tuttu 

    sen uçak yaptında cübbeli sarıklı hocalar fabrikanımı bombaladı

    sen gemi yaptın otomobil yaptın kanserin tadavisini buldunda cübbeli sarıklı sakallı hocalar sana manimi oldu ne ayaksın sen

    atayizler var bide bunları hiç anlamam zaten neden mi

    işleri güçleri islamiyet sanki başka din yok sorduğunda hiç bir dine inanmazlar hiç birini kabullenmezler ama icraata sıra gelince derleri müslümanlar.

    bu güne kadar din dersleri 4-5-6-7-8-9-10-11-12 sınıflarda haftada bi saat oldu ne olduk hepimiz filozofmuyuz yooo

    bu saatten sonra 1 den 12ye kadar olsa ne olur din kültürü ve ahlak bilgisi derdi yanına bide Kuran-ı kerim dersi bide siyer dersi olsa süper olur valla ama hepsi zorunlu olsun bence herkes müslüman olsun

    ya müslüm kardeş din'de zorlama yokmuydu ne hemen celallenmişsin yav :)

    bir de şu yazdıkların öyle bişeyki,cübbeli demedimi ne gerek var milyarlar harcayıp uzaya çıkmaya ver bana ben sana anlatayım tarzı şeyler söyledi espiri yapmış olabilir tabiki ama müslümlerin genel zihniyeti bu yönde kalkıp biri uçak yapacak olsa destek mi vereceksiniz sanki yaptığınız en iyi şey elin adamı üretir sizde bu kuranda yazıyo bu dersiniz


  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2008
    Erkek
    Daniel-Koo bunu yazdı
    Ekerci bunu yazdı

    Her zamanki gibi tbt olarak konunun amna koymussunuz...okulda din dersi konu, bizimkiler el kesmeye takmislar

    Tamam iste sikintida burada. 

    Dogru durust din egitimi veremiyorlar, sonra boyle forumdaki bikac kisi gibi carpik anlayisli kisiler turuyor. Olay bu ya zaten. 

    Adam bu kadar alim yanlis mi anladi da ona buna inanak diyor, boyle bi adam okullarda din egitimi veren hocalardan her duyduguna inanacaktir. 

     

    Kardeşim sen nefsine uyana iman etmeye devam et sana diyecek birşey yok :)


    Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
Toplam Hit: 52057 Toplam Mesaj: 411